Løsningen på innvandringsfrykt er mer innvandring

Skjermbilde 2015 09 05 13 10 31

For noen år siden, da jeg fortsatt var ung og full av pågangsmot, tok jeg meg bryet til å diskutere innvandring i kommentarfeltet til bloggeren og Demokraten Jan Simonsen. Det var temmelig utrivelig, og den groteske turbo-rasismen man kunne finne der, er i dag, gjennom sosiale medier og nye flyktningkatastrofer, blitt mer synlig.

Jeg skrev en bloggpost om dette tilbake i 2009, «Vern om våre vestlige verdier – kast Demokratene ut av landet!», hvor jeg viste til flere eksempler på at politikere fra Demokratene hadde ytret holdninger som var på linje med det vi hører fra de mest kvinneundertrykkende samfunn og teokratier i verden.

Skulle vi altså ta deres mantra om å verne om de norske verdiene på alvor, er kanskje politikere fra Demokratene noen av de første vi burde sende i eksil.

* Les også: Når konspirasjonstenking og fremmedfrykt blir dødelig

Voldtektkommentar

I slike debatter er det en ting som slår meg: Disse menneskene, som representerer noen av de verste verdier jeg har sett i mennesker, med ekstrem egosime, ekstremt hat til andre kulturer og religioner, ekstreme ideer om «den hvite manns» overlegenhet, og ofte med grove personangrep og direkte trusler om vold mot både innvandrere og de som forsvarer innvandring; disse menneskene mener faktisk at det er innvandring som truer norske verdier.

Kan bjelken i eget øye bli særlig større?

* Les også: Innvandringsfiendtlige partier mer middelalderske enn innvandrerne de hetser

Hvis de med «norske verdier» mener de verdier de selv presenterer i disse debattene, så må jeg si at norske verdier virkelig trenger å trues.

11954651 10153430011690861 80627887080990147 n

De samme mennesker vil gjerne forby praktisering av islam i Norge, de vil sende antatt kriminelle innvandrere ut av landet uten noen rettsprosess, de vil renske landet med vold, de vil merke og overvåke ikke-vestlige innvandrere («jødestjerne» anyone?), og de vil at folk som er uenige med dem skal miste retten til å ytre seg.

De vil altså i praksis innføre et totalitært regime i Norge. Et regime uten religionsfrihet, uten ytringsfrihet og uten rettssikkerhet.

Hvorfor? Fordi de er så redde for at innvandrere, og da spesielt disse skumle muslimene hvor minst 110% av dem vil ha sharialov i landet vårt, skal gjøre landet mindre fritt.

Mer paradoksalt enn det blir det nesten ikke. Bruke totalitære metoder for å hindre at folk som flykter fra totalitære regimer får søke trygghet i landet vårt.

Forraeder

Manglende følelse av kontroll

Det henger altså ikke på greip. Men det er ganske avslørende. Til syvende og sist handler det ikke om «å verne norske verdier», verdier som de aller fleste nordmenn mener skal være demokrati, likestilling, deling av goder og ytringsfrihet.

Det handler om at mennesker som tidligere kunne hevde seg ved å mobbe den svake gutten i klassen, eller baksnakke den litt sære kollegaen, har mistet sin makt. Internett og nye medier har gjort dem betydningsløse. Verden er blitt mindre og mer gjennomsiktig. De har mistet kontrollen de tidligere følte de hadde ved å bruke metoder som kompenserte for og dekket til deres egen utilstrekkelighet. Det er frustrerende, og de må legge skylden et sted.

Og de skyldige er alle de som kjemper for rettferdighet og moderne verdier. De må tas. De er trusselen. Det er vi, som gjennom en kamp for å hjelpe de mest utsatte blant oss, har synliggjort hvor usmakelige disse menneskene er. Det er vi, som gjennom å promotere de virkelige norske verdier, verdier som strengt tatt er universelle, har tatt fra dem all makt. De kan ikke lenger hevde seg ved å sparke den rødhårede jenta liggende på bakken.

* Les også: Åpent brev til Siv og Carl Ivar

11952025 10156037091055634 5546143406435908735 n

Psykologi og konspirasjonstenking

Det er et velkjent psykologisk fenomen som gjør at når mennesker føler at de mister kontroll, må de gjenvinne denne ved at hjernen går i høygir for å finne mønstre og sammenhenger som gir en illusjon av mening og orden 1.

Det er ikke tilfeldig at det er disse menneskene som også er konspirasjonsteoretikere og ofte mest overtroiske. Det er disse menneskene som ser hele Systemet og Staten som en trussel mot dem selv. Og hvis Systemet og Staten er for innvandring, så er innvandrerne problemet «by proxy». Og vi som støtter innvandring er på samme måte en katalysator for de krefter de opplever som en trussel mot seg selv.

Lite av denne kampen mot ikke-vestlig innvandring handler om å verne om norske verdier, fordi verdiene disse fremmedfiendtlige nordmenn selv viser, er verdier vi i aller høyeste grad ønsker å bli kvitt. Det handler om at stakkarslige individer ønsker å verne seg selv, i en verden og hverdag hvor de har mistet enda mer kontroll.

Konklusjon

Det er både skummelt og trist, og det er ikke enkelt å gjøre noe for å endre på dette. Det mest effektive er kanskje å la disse menneskene oppleve innvandring i hverdagen, heller enn at de får skape sine fiktive bilder kokt sammen gjennom å kun lese tabloide avisforsider.

Tross alt er det neppe tilfeldig at osloboere, som mer enn noen andre nordmenn lever i den multikulturelle hverdag, er mest positive til innvandring. Når man selv opplever hver eneste dag hvor uproblematisk og positivt et slikt samfunn er, blir det vanskeligere å legge skylden på dette når man søker den skyldige for egne problemer og mangel på kontroll.

Med andre ord er kanskje løsningen på innvandringsfrykt nettopp mer innvandring, fordi det er bare når innvandrerne er på avstand at de oppleves som et problem.


1) Dette skriver jeg en hel del om i boken min Placebodefekten.

 • Lars Olsen

  Gleder meg til dette kommentarfeltet.

 • Derullandei

  Vi har for lite popcorn. Må bestille mer på Internett.

 • Hans Torvaldsen

  Eller gruer oss…… Her blir det nok mye grums etterhvert.

 • Harald Henning Nilsen

  Oslo er mer delt enn bergen tøyen er blitt ren ghetto, og de første som flytter er gråtekoner av hensyn til egne barn. Hvem skal bo med faenskapet?

 • mtwicked

  Gir min støtte til Tjomlid av flere grunner, selv om jeg unektelig har problemer med religion generelt (spesielt islam). Han har vist at han er svært grundig i sine analyser, han plukker ting fra hverandre på en imponerende måte og gjør det på humanistisk grunnlag, som igjen er en motpol til religion. De som truer under pseudonymer er kriminelle per definisjon, mange av disse truslene er straffbare – derfor er de fiender av samfunnet og dermed uønskede. Med deres egen logikk bør de deporteres til svalbard, heldigvis (for dem) har vi et flott samfunn som beskytter folk langt utover det man ofte har krav på. Å kalle Tjomlid «fascist» er ikke bare latterlig dumt, det er selvsagt feil helt objektivt sett. Stå på mister, opplys samfunnet, stay neutral :-)

 • Derullandei

  Flyktningene skal vel bo med faenskapet, de har jo ikke stort annet valg. Selv om faenskapet både klager, hetser, truer, og stemmer FrP.

 • mtwicked

  Det er svært mye hetsing på nett i disse dager, det meste av det kommer fra hvite menn på 40-50 år ++ som gjerne har mistet både potens og selvtillit.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Er kritisk til asylstrømmen, den utviklingen er ikke bærekraftig….men, jeg hater Ingen; verken asylantene eller hatmenneskene på høyre fløy…
  Jeg befinner meg i det politiske sentrum: Langt fra venstresnillister…hvis politikk ville gjort Norge til en muslimsk stat….og langt høyreekstreme «nordmenn» som minner meget om nazistene og deres jødehat i 30-årene…

 • Derullandei

  Har du noen seriøse kilder som underbygger påstanden om at utviklingen ikke er bærekraftig?

  Hvem tror du skal vaske deg bak når du blir 90? En etnisk norsk bedriftsøkonom?

 • Kalle Kanon

  Roboter, som Japan satser på å løse problemet med.

 • Derullandei

  Jeg gleder meg allerede.

 • Kalle Kanon

  Jeg og. Med ekponensiell fremgang innenfor kunstig intelligens, så er det ikke sikkert det er så langt igjen :)

 • Derullandei

  Jeg blir mildt sagt overrasket hvis det kommer noen singularitet i vår levetid. Og hvis det mot formodning skjer, så er det eneste jeg vet at det er slutten på en æra. Hva det vil være begynnelsen på, og om menneskeheten kommer til å være en del av det, er det ingen som kan vite. Men nå beveger vi oss langt off topic her.

 • Kalle Kanon

  Jeg er heller ikke så bekymret for en singularitet (med det regner jeg med du mener kunstig intelligens, som er smartere enn oss), men roboter med kunstig intelliigens vil kunne utføre de fleste oppgaver, uten å være så intelligente. Se bare på googles selvkjørende biler. Hvor lenge kommer vi til å ha bruk for taxisjåfører?

 • Finn Oddvar Stensrud

  Det kan jeg ikke svare på…men, vokser asylstrømmen…da vokser også høyreekstremismen…Norge kan da komme til å bli det riket Qusling drømte om…
  Ellers; hadde vi hadde disse tilstandene hvis ikke USA hadde invadert Irak (en krig som FRP ville vi skulle delta i), hvis ikke mitt eget parti AP, sammen med SV og de «borgerlige» hadde vært med å ødelegge Libya…og hvis ikke «vesten» hadde støttet opprørerne i Syria…vi se jo hvem de er….???
  Hilsen pensjonisten på Hønefoss ?

 • Derullandei

  Så lenge det godset som skal fraktes er variert, uforutsigbart, krevende og ikke alltid rasjonelt. [End of transmission.]

 • Kalle Kanon

  «Spesialoppdrag» vil sikkert trenge menneskelig medvirkning en stund, men for de vanlige taxiturer vil nok selvkjørende biler overta.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Jeg er 67…og hvit…potensen er bare plagsom….selvtilliten er også for høy i følge kona.. ?
  Men, jeg hetser ikke…det er de blå/brune høyreekstremistene som gjør…

 • Hais Draxen Jordhøy

  Fantastisk. Er så absolutt enig med deg i hver eneste setning!

 • Jan Yttereng

  Så de som står for andre verdier enn bloggeren vil han kaste ut av landet, mens andre som står for andre verdier enn flertallet i Norge vil han ha inn i landet. Det er kanskje logisk det? At «osloboere» er mest positive til innvandring kan jo ha en sammenheng med at mange av dem selv er innvandrere? På samme måte er vel nordmenn andre steder mest positive til norsk kultur, fordi de har den kulturen selv?

 • Javel mener jeg

  Lov å mene hva man vil, men jeg synes denne meningsløse innvandringen, ruinener Norge. Hadde de måtte klare seg selv, og krav på langt mindre, så hadde diskusjonen vært noe annet.

 • Jan Yttereng

  Hvis arbeidsdeltakelsen blant asylanter er ned mot 30% (syrere), så kan du være rimelig sikker på at det ikke vil være en syrer som vasker ham bak og tømmer søpla hans når han er 90. 30% arbeidsdeltakelse er ikke bærekraftig.

 • kroniker

  Først karakteriserer du dine meningsmotstandere på verste vis, før du kaller de mobbere.

  Sannheten er vel at du nedgraderer dine meningsmotstandere så til de grader at det faktisk er greit å mobbe slike.
  Det styggeste er vel kanskje at du tjener penger på svineriet.

 • Per Pedersen

  Hvem som skal vaske meg bak – hva med en av de snart 200.000 arbeidsledige nordmennene her i landet? Er det noen spesiell grunn til at disse ikke skulle kunne utføre den jobben?

 • Jagnaldo

  Hvor sier han noe om å deportere noen? Av en «mann» på din alder burde man kunne forvente mer.

 • kjellM
 • Derullandei

  Du kan jo spørre dem.

 • Disqusor

  Ikke kom med slikt sykt sludder om at konspirasjoner ikke finnes, de har alltid gjort det og vil alltid det.

 • Derullandei

  Er det å gjengi det noen skriver det samme som å karakterisere dem på verste vis?

 • Jagnaldo

  Hvordan kan man karakterisere radikale mennesker med radikale holdninger på noe annet vis enn han gjør?

 • Javel mener jeg

  Eller som er drittlei av å betale for det?

 • Jan Yttereng

  Er det en slags hersketeknikk å skrive «mann» og referere til alder? Ut fra din anonyme profil er det vanskelig å si om du er mann, men kan du skrive så bør du også lære deg å lese!

  Sitat: «Skulle vi altså ta deres mantra om å verne om de norske verdiene på alvor, er kanskje politikere fra Demokratene noen av de første vi burde sende i eksil.»

 • Derullandei

  Det er bare noe du vil at vi skal tro, fordi mumle-konspirasjon-kremt-illuminati.

 • Ro17

  Den Tjomlien, den Tjomlien, han har sannelig noen radikale synspunkter.

 • Disqusor

  Når nordiske muslimer skriver bøker om islamo fascismen bør alle lytte…….og enklavene i Sverige, som ble vist på NRK forleden hvor muslimer skrekk….dette er vårt land, dette er ikke Sverige……

 • Johan Slåttavik

  Med å omtale innvandringskritikere som noe av det verste som finnes blant mennesker på denne planeten, viser Tjomlid hvor tolerant og åpen han er for andre synspunkter enn sine egne.

  I praksis er det innvandringskritiske som har blitt de nye jødene i Norge. Som alle gode og tolerante borgere skal være programforpliktet til å hate og trakassere.

 • Kjell -Arne Slettum

  Kjeder vel itt nå Tjomsen? Eller har du tørna helt?

 • Per Pedersen

  Hva mener du? Går man på ledighetstrygd så plikter man å ta den jobben man får tilbudt. Kan du prøve å svare på spørsmålet – hvorfor vil du ikke ha en av de norske arbeidsledige til å utføre den jobben som i dag teller over 100.000 og er stadig økende?

 • Donkeyballs

  Tjomlid treffer knallhardt igjen. Det gjør sikkert vondt.

 • Disqusor

  Dæven den var sterk, du antyder st det aldri har vært en eneste konspirasjon. Noter det, få det opp på veggen i stua…som en påminnelse….

 • Per Pedersen

  Oslo – et uproblematisk samfunn. Er det virkelig det?

 • Javel mener jeg

  Synes han bommet på mål, som vanlig. Minner meg egentlig om mini Jacobsen i sine glansdager, bare for å for svare på fotball terminologien din.

 • Disqusor

  Gutten vi så død på stranden…familien hadde bodd tre år i Tyrkia, nå ville de til Sverige for å gratis tannbehandling.

 • Donkeyballs

  Synes han treffer blink.

 • Geir Lervaag

  Best noen setter denne Tjomsingen i forvaring, han er en fare for seg selv.

 • Derullandei

  Jeg sier ikke noe om det jeg vil. Men jeg observerer at det er svært få etnisk norske som jobber i de yrkene med lavest status. Er du uenig i denne observasjonen?

 • Javel mener jeg

  Javel :) lov å synes det, personlig så synes jeg han bommet på låvedøren

 • Futhark

  Og løsningen på knivstikkinger, ran og voldtekter er også økt innvandring?

 • Søren Heller

  Que? Me no understand.

 • Futhark

  Hele artikkelen er jo grums.

 • Immoteph

  I Sverige har de gjort akkurat som du foreslår, hvordan syns du Sverige fungerer Tjomlid?

 • Jagnaldo

  Slå opp ordet mantra først, deretter sett deg inn i det som skrives og forstå det slik det et skrevet og ikke tolk det med et underlagt syn. Først da har du grunnlag for å diskutere. Når du ser ut til å ha blitt født i etterkrigstiden så mener jeg man burde forvente mer av deg som menneske. Gjemmer meg ikke bak en profil da jeg hverken yttrer hat eller legitimerer det. Mitt fulle navn er Jørgen Agnalt, jeg er 30 år og bor i Fredrikstad.

 • DrD .

  Forsøk på å stanse meningsmotstandere ved å bruke propaganda og å kalle de som er innvandringsskeptiske for rassister; endog turbo-rassister har og vil feile.
  Vennligst vis til land med høy andel muslimer hvor det ikke er bråk og opptøyer. Sverige kanskje? For bruk av håndgranater og bydeler hvor svensker ikke er velkommen var vel en del av og dagligdags i svensk kultur også før masseinnvandringen?
  Hvilket land er muslimsk, uten masse intern bråk og stridigheter?

  Når «flyktninger» krysser land etter land hvor det ikke er uroligheter, og de ikke stanser før de kommer dit de får mest mulige økonomiske goder gratis; så er de ikke lenger flyktninger, men økonomiske migranter.

 • sigbjoern Johansen

  Jeg har tidligere jobba med innvandrere, hovedsakelig muslimer, men også andre trosretninger. Jeg lærte at muslimske damer var ikke så veldig opptatt av religion, og var det man kan kalle muslim «light». Men derimot det motsatte kjønn er så vanskelige å få til å forstå hvordan det er her i vårt samfunn. De lærte seg fort å snakke med 2 tunger, en tilpasset vår kultur, en annen innad i deres eget miljø. Jeg lærte fort å forstå at de lever et dobbeltliv. Jeg kan fortelle mange historier om opplevelser i jobben som er ganske ille. Å tro at å importere disse holdningene er greit, da bommer man kraftig, det vil nok folk fleste etnisk norske oppdage etter hvert om det bare blir mange nok mennesker som bærer med seg disse middelalderholdninger.
  Dette er vel ikke politisk korrekt, så jeg antar at det blir slettet av moderator.

 • Disqusor

  Nathan familien som fikk opphold, de fikk lynraskt pass, så på ferie til hjemlandet…WOW på flukt, fra hva ?

 • Derullandei

  Ja, for det var akkurat det jeg sa! Gratulerer, jeg har aldri tidligere møtt noen som har representert mitt ståsted med slik fantastisk og enestående presisjon som du gjorde her.

 • Javel mener jeg

  Kan jo legge ved en link fra Skynews https://m.youtube.com/watch?v=V3e7hJRnEb8

 • Kjell -Arne Slettum

  Venstre snillister??? Mener du Blitz, som banker opp, og skamslår de som ikke respekterer anarkister og islamister?

 • Geir Lervaag

  Gutten vi ALLE SKULLE se på stranden, jeg må si jeg har sett druknede personer noen ganger, men ingen hadde ny kammet tørt hår og pen i tøyet, jeg lurer på om hele greia er propaganda, ingenting overasker mere

 • Disqusor

  Klok ærlig tale det står respekt av

 • Anders Sklire

  «I slike debatter er det en ting som slår meg: Disse menneskene, som representerer noen av de verste verdier jeg har sett i mennesker, med ekstrem egosime, ekstremt hat til andre kulturer og religioner, ekstreme ideer om «den hvite manns» overlegenhet, og ofte med grove personangrep og direkte trusler om vold mot både innvandrere og de som forsvarer innvandring; disse menneskene mener faktisk at det er innvandring som truer norske verdier.»
  Ok, er det slik at man må hate andre kulturer om man hater religioner? Må man hate kulturer og religioner om man er veldig egoistisk? Må man hate andre kulturer og religioner og være egoistisk om man mener at «den hvite manns» overlegenhet eksisterer? Må man hate andre kulturer, religioner, være egoist, og tro på den hvite manns overlegenhet om man truer noen med vold?
  Ok, ble lei av å skrive, men du skjønner sikkert hvor jeg vil hen? Ikke alle muslimer er terrorister.

 • Disqusor

  De flyktet fra Tyrkia, et land vi alle feriereiser til…

 • jksorensen

  Det er det rasister med dårlig samvittighet liker å tro.

 • RiksyWiksy

  Hva hadde du trodd? At de uten videre skulle begynne på toppen, når de kom til et fremmed land? «Observerer» du liksom. Du trenger åpenbart en realitetsorientering!

 • Javel mener jeg

  Men mange nok er det. En er vel en for mye?

 • Geir Lervaag

  Og gjennomskue propaganda er godt og ha med seg , den dagen Europa står i flammer igjen !!

 • Anders Sklire

  Mange nok er hva?

 • Disqusor

  Islamo fascismen er for mange et legitimt objekt for hat. Islam hvor begreper som tilgivelse ikke eksisterer. Islam betyr underkastelse, som per def er fascisme

 • Tjomlid gjør det samme som islamkritikere kritiseres for: klipper og limer sammen en del anekdoter og hatske utsagn og klistrer dette til en mye større gruppe enn det faktisk gjelder for.

  De fleste som er kritiske til den kolossale innvandringen er kritiske fordi de er bekymret for fremtiden, ikke bare for sin egen del, men kanskje først og fremst for fremtidige generasjoner.

  Det har ingenting med hatske holdninger å gjøre.

  Tjomlid maler med like bred pensel som ytterste høyre.

 • Javel mener jeg

  Husker du ikke hva du skrev engang? Les din siste setning.

 • EddyEagle

  Ikke bare ekstremister som er imot innvandring fra muslimske land.
  Tjomlid forenkler ved å demonisere alle som ikke er for fri flyt av asylsøkere og lykkejegere fra de minst fungerende samfunn på kloden. Arbeidsinnvandring er noe helt annet enn den økende tilstrømmingen av trygdesnyltere. Det må være lov å være kritisk til mislykket integrering og lav sysselsetnigsgrad blant enkelte grupper, uten å bli satt i samme bås som Demokratene

 • jksorensen

  Sitter foliehatten trangt i dag?

 • Viking1en

  Jo mer du skriver Gunnar Tjomlid jo mindre troverdig blir du, så bare fortsett med tullpraten din.

 • sigbjoern Johansen

  Jeg oppdaget også at flerkoneri er svært utbredt i vårt land. Mennene skiller seg fra sine koner, men de er fortsatt «herren» i huset, kommer på besøk for å sjekke barna, og «x-ens» liv iblant, og å ha sex med «x-en». De har da samtidig gjerne en eller 2 andre koner på andre steder av landet, eller i Sverige/Danmark. Er ofte gift med en av de, og det er der de har postadressen. Nordmenn forstår ikke hvordan dette fungerer fordi vi har normalt ikke innsyn i dette.

 • Robin Kleven

  Det er de ekstreme meningene som ødelegger debatten. Folks som Tjomild bruker det for alt det er verdt, i kampen for å skape et multikulturelt Norge. Jeg har ingen ting imot innvandring som bidrar til det norske samfunnet på en positiv måte. Men der stopper det for meg. Jeg ønsker ikke å bytte ut den norske kulturen, som har det grunnlaget som trengs for å skape et godt samfunn. Det som er det mest skumle, er at de som er mest opptatt av å skape et multikulturelt samfunn, er lite opptatt av god integrering og konsekvensene som det må taes hensyn til. Jeg tar avstand fra ekstreme uttallelser, men jeg forstår hvorfor de dukker opp.

 • Disqusor

  Så ser vi at mange etterkommere som ender opp som muslimske ISIS soldater

 • Anders Sklire

  Lettere om man er klar, så jeg ikke må gjette meg frem til hva du tenker.
  En er en for mye. Ingen burde være terrorister.

 • Flemming Flemingsen

  mhm

 • Geir Lervaag

  Hva er feil med Demokratene ?

 • Alex Maroni

  De siste årene har innvandrerbefolkningen steget med nesten 1 % innad i den totale norske befolkningen årlig. Nå er innvandrerne 15 % av den totale norske befolkningen. Personlig mener jeg det går fint foreløpig, men kan vi virkelig la denne utviklingen fortsette? Når vi når 30 % eller 40 %. Tror dere virkelig dette vil gå smertefritt? Nasjonalstaten Norge vil ligge for døden

 • Derullandei

  En terrorist er en for mye. Joda. Betyr forresten det at vi pga. ABB må jage samtlige nordmenn ut av Norge?

 • Yme

  Er ikke alle som lever i zombietilværelsen på facebook, trykker Del og Like på bilder som kun appellerer til sofa-aktivister sin samvittighet og ego. Sånn som med den døde gutten, det hjelper ikke han.

 • Anders Sklire

  Nei.

 • Javel mener jeg

  Ser ingen grunn til å importere det. De kan få hjelp i nærområdene. Norge er ikke et nærområde av Eritrea, Somalia, Pakistan, Syria, Iran osv.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Tenkte mest på snillistiske SVere….ikke på pøblene i blitzmiljøet…

  I

 • Disqusor

  Så ser vi i media at kjente norske muslimer tar til orde for at mye skal endres i fremtiden, også det norske flagget

 • Viking1en

  Det er slike folk vi vil ha til Norge, og se for dere reaksjonen når de får NEI!!! fra NAV,UNE og UDEI.

  http://www.liveleak.com/view?i=96d_1441380024

 • Derullandei

  Nei, noen lever zombietilværelsen på disqus, og kommer med vage og usammenhengende diatreber. ;)

 • Javel mener jeg

  Han ble vel det pga holdningene til AP? Han hadde sikkert klikket uansett, men forskjell på å importere, slik som han fra AP i Halden.

 • Terje Bakken

  For et par år siden – da du forsvarte pedofili? For noen år siden – da du lekte med tanken om små barn og bedrev og forsvarte denslags urett mot de uskylide små?

  Nå derimot – er du jo blitt ren og pen. Nå bruker du bare tiden din på å dele ut ondsinnet merkelapper på alle andre med annen mening enn deg selv innen innvandring og asylpolitikken enn eget høye deg.

  Hva blir det neste fra denne egosentriske blogger? Klikk og trykk, det skal det nå ikke stå på. Derimot, er det jo heller lite fakta basert på noen virkelighet. Det er ingen dybde – det er bare nyeste drivkraft som skal ta opp arven etter olje for landet Norge: Føleri …

 • Kim Gud

  «Når «flyktninger» krysser land etter land hvor det ikke er uroligheter, og de ikke stanser før de kommer dit de får mest mulige økonomiske goder gratis; så er de ikke lenger flyktninger, men økonomiske migranter.» – drd

 • Derullandei

  Hadde vært greit å bli kvitt alle de derre flaggene. Middelaldersk skikk som kun er egnet til å fremme oss-og-dem-tenkning. Folk er flinke nok til å dele verden opp i inngrupper og utgrupper allerede, vi trenger ikke ekstra hjelpemidler.

 • Søren Heller

  » Den norske fembarnsmoren har tatt i mot 60 flyktninger på en gresk øy- helt alene »

  Her har vi tydeligvis med en ekspert på befolkningseksplosjon å gjøre.

 • Skeptisk

  Først ble jeg provosert, så ble jeg oppgitt og forstår at Tjomlid med sin overskrift.

  Sitat:
  «Løsningen på innvandringsfrykt er mer innvandring»

  At det her er snakk om en meget venstreradikal skribent.

 • Flemming Flemingsen

  Tjomlid lar seg tydelig inspirere av Svensk Venstreberm, der han går til angrep på de som ikke er enige i hans verdensbilde.

 • Derullandei

  Hvem har Tjomlid truet på livet nå? Ånei, det er andre som truer Tjomlid på livet ja. Jaja, sikkert hans skyld likevel.

 • omt1

  Uansett hvordan du forsøker å fremstille det, så var denne familien flyktninger og tragedien like ille:

  «Ifølge Mustefa Ebdi, en journalist i Kobani, skal konflikten i Syria ha tvunget familien Kurdi til å flykte mange ganger. De skal ha forlatt Damaskus, hvor Abdullah Kurdi jobbet som barberer, i 2012, og reist til Aleppo. Da det ble sammenstøt der, flyttet de videre til Kobani, forteller Ebdi til nyhetsbyrået AFP. Fra Kobani, der det har vært harde kamper mellom de kurdiske styrkene og Den islamske staten (IS), flyktet de altså til Tyrkia».

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Aylan-vokste-opp-i-Tyrkia-8152513.html

 • Disqusor

  Selvsagt, men det er ytterst få som ser det du påpeker, media sier ingenting……

 • Ole Nilsen

  ytre høyre gått amok allerede :D

 • noleftwing

  Husk at moderne flyktninger sultestreiker og har visse krav til komfort.

 • Pytt

  Jeg ønsker å hjelpe og er langt fra innvandrerfiendtlig (er faktisk gift med en og min x var fra Burkina Faso), men nå er jeg genuint redd for å ende opp som kulturell minoritet i mitt eget land. For 10 år siden ønsket jeg alle velkommen og trodde godt om alle. Men så ble jeg sammen med nevnte ex som bodde i Avignon i sør-Frankrike. Den byen er delt kulturelt, og jeg fikk beskjed om å ikke bevege meg inn i den arabisk-muslimske delen siden jeg ikke var trygg der. Jeg syntes det hørtes veldig rart ut at man ikke kunne bevege seg trygt i en stor by som Avignon. Men sånn var det bare. Så går årene og jeg gifter meg med en fhailand. Hun forteller samme historie…at muslimer ønsker å løsrive de sørlige deler av Thailand og bruker vold, drap og attentater som virkemidler for å oppnå sine mål. Da begynte jeg å fundere på hva som vil skje har i trygge Norge den dagen vi har over 1 million muslimer også her til lands. Vil også de kreve å få løsrive seg som egen nasjon og bruke vold som virkemiddel? Vil det ende opp med at mitt barn og mine barnebarn ikke vil kunne bevege seg ute uten å være redd for snikskyttere slik som i sørlige Thailand. Nei, jeg er ikke skeptisk til innvandrere. Men jeg er blitt så skeptisk til islam med tilhørende kultur at det vil jeg rett og slett ikke ha hit til mitt lille land. Det er jo tross alt kulturelle konflikter som flyktningene rømmer fra. Så om de kommer hit så synes jeg de får adoptere vår kulturtradisjon eller la være å komme.

 • Disqusor

  En ekstremist i gigaklassen

 • Per Olav Olsen

  Sandblåst

 • FishyOne

  …ja slikt er jo bare oppdiktet tullball: https://youtu.be/2jyY6rqP_3Q

 • Emperor

  Åh du store Gud Tjomlid, eksekveringen av hvite vesten fortsetter i stort tempo.

 • Javel mener jeg

  De var ikke fare nå, men de ville ha økt levestandard. Altså lykkejegere, de kunne fint blitt boende i Tyrkia.

 • Pelle Fant

  Personlig har jeg ikke noe imot innvandrere / asylsøkere / flyktninger.

  8000 syrere? Ikke noe problem. La oss gjerne doble ta gjerne imot 16000.

  Betingelsen er at disse skal plasseres i de hvite områdene i Oslo, bo i hvite nabolag og gå på hvite skoler (dvs Holmekollen, Slemdal, Midtstua, osv.).

  P.t. finnes det visstnok ingen mottaksklasser for asylsøkere / flyktninger i Oslo Vest mens de aller fleste mottaksklassene er plassert på østkanten.

  Som nevnt tidligere er et godt alternativ teltleir på Bogstad (dvs golfbanen + campingplassen bør kunne huse mer enn 16.000 flyktninger). Er det ikke plass nok er det bare å fylle på oppover i Sørkedalen.

 • Derullandei

  Herre min hatt, driver du fortsatt på med pedo-sverting? Det er 2015 i år.

  Forsåvidt greit at du så tydelig flagger hvor du kommer fra.

 • Javel mener jeg

  Jeg vil ikke ha de her, de kan bo på Oslo Øst.

 • Langveisfra

  Man skulle nesten tro Tjomlid prøver å sikre seg en plass,
  enten i regjeringa. eller helst i kalifatet.

  Svaksynt og skeivsynt som få..

 • Disqusor

  Det finanser skjer over alt…hvordan tror du Pakistan ble dannet, jo samme metoden angir… India ble delt…

 • Pelle Fant

  Nå må vi tenke på det som er best for asylsøkerne og ikke deg og meg.

 • Viking1en

  Ja det er propaganda, men bildet begynner å slå sprekker… Og sannheten kommer alltid for en dag.
  UANSETT tragisk sak og synes selv synd på den lille gutten.
  Men fakta er at han var født i Tyrkia, faren jobbet som barberer og bygningsarbeider, og han ville til Sverige for å få fikset tennene sine, så familien var ikke reelle flyktninger.

 • Thor Alexander Michelsen

  Har ikke neo imot hverken innvandring, flyktninger eller asylsøkere. Har derimot noe imot alt som handler om å gi dem penger. Hadde vi fjernet nav og trygde/sosial ytelser hadde jeg vært for all innvandringen vi fikk.

 • Vanir

  Hahahahahaha for en syk samling med virkelighetsfjern svada.

 • Javel mener jeg

  Norske folk

 • EddyEagle

  Nå må du gi deg! Mini visste hvor målet stod, og traff oftere enn de fleste. Og ikke minst visste han hvor Brattbakk stod, og serverte ferdigscora innlegg på sølvfat!

 • Derullandei

  Jeg vil ikke ha deg her, du kan bo i Kuala Lumpur.

  Fint med lettvinte løsninger, eller hva?

 • Javel mener jeg

  Tenkte på barna mine jeg da.

 • RiksyWiksy

  Å angripe med en tekst, er ikke det samme som «å true på livet».
  Noe mer du trenger hjelp til å forstå?

 • Javel mener jeg

  Der har jeg faktisk bodd :) morsomt

 • Disqusor

  Tjomlid, du som forstår alt, kan du reise til de lukkede enklavene inSverige, i samme område som Nrk ble bortreist fra. Den artikkelen vil bli en minnerik lesning. Jeg dører i spent forventning allerede. Gunnar det er innstendig oppfording, men har du ballet til et slikt eventyr ?

 • Pelle Fant

  De får det fint – det garanterer jeg!

 • Derullandei

  Nei, men takk for at du deler din innsikt i hva bloggposten og den tilhørende diskusjonen går ut på.

 • MissyChance

  Når de beskyldningene kommer, vet man at du allerede har tapt enhver debatt eller forsøk på en, er det kanskje riktigere å si.

 • tore

  Klassisk! Alle som er for en mer restriktiv innvandringspolitikk skal stigmatiseres og demoniseres. Venstreintellektuelles eneste våpen: ta kvinnen/mannen og ikke ballen. Ballen her er velferdsflyktningeme. De som reiser gjennom 5-10 land som de unnlater å registrere seg i, fordi de vil dit hvor de får flest velferdsgoder lettest. Å beskytte sitt eget samfunn, den velferden og de verdiene som vi har i Norge burde være noe alle har en interesse av. Og, den naive holdningen som her vises overfor islam tjener mest de mest konservative islamister. Ikke de pakistanske jentene som blir tvangsgiftet, ikke de homofile, ikke de kristne og ikke de som har en liberal holdning til verden. Det er fint at du skriver dette, da er trollet sluppet ut i lyset, så får alle se hva slags holdninger og verdier du forsvarer.

 • nastyraddis

  Tjommsen ble nok mobbet på skolen, stakkar.

 • Derullandei

  Det er sant at det er mye brunt grums som blir omtalt i artikkelen, men det kommer nok til å blekne i forhold til kommentarfeltet.

 • Javel mener jeg

  Tviler jeg på. Har vært mye i Sverige i jobb sammenheng, og slik vil jeg ikke ha det her.

 • sigbjoern Johansen

  Jeg hadde ei muslimsk dame som passasjer i bilen, da vi kom inn i smågater dukket hun ned foran setet fordi hun var livredd for at noen muslimske menn skulle se at hun satt på med en hvit mann.
  Å knekke disse holdningene innad i disse middelaldermiljøene er umulig på fredelig vis.

 • Javel mener jeg

  Ikke iforhold til antall sjanser ;) Brattbakk traff langt oftere :(

 • Derullandei

  Ja jeg kjenner noen sånne. Vent litt, er det muslimer du snakker om? Så morsomt, da er de jo akkurat som oss! :D

 • Pelle Fant

  Det blir så koselig – det garanterer jeg!
  (og jeg ironiserer ikke – slik du gjør)

 • Donkeyballs

  Hvorfor ønsker di alle i Oslo? Det er vel meningen at de skal fordeles i landets kommuner .

 • Brunosten

  Hehe.. Tjomlid lar seg ikke knekke, og jeg er enig med ham. Men som det sies lenger nede, plasser dem på Oslo Vest, de trenger god integrering.

 • Javel mener jeg

  Er ikke ironisk, og som sagt vil ikke ha det, som i Sverige.

 • Derullandei

  «Venstreintellektuelles eneste våpen: ta kvinnen/mannen og ikke ballen. Ballen her er velferdsflyktningeme.»

  Nei, for flyktningene er jo ikke kvinner/menn i det heeeele tatt. ;) Ta «ballen», ja. Tror du ville gjort deg godt i en sånn der «Nårge Ær Vårt!!!!!»-gruppe.

 • sigbjoern Johansen

  Ånei du, dette er nok av en langt, langt alvorligere art enn hva du tenker på.

 • Pelle Fant

  Hvorfor splitte opp folkegrupper når de uansett kommer til å søke seg tilbake til Oslo etter hvert?

  Det er ressursbesparende for samfunnet og mindre slitsomt for ayslsøkerne.

 • Disqusor

  Din iver etter å importere islamo fascister, hvor har du det fra

 • Blidogglad

  Jeg hater grønne mennesker! De er de verste av dem alle. Nei til flere grønninger i Norge! Kanskje det hadde vært noe? Et slags KKK for alle hudfarger. Hvor man kunne samles i felles hat mot de grønnhudede, mens man grillet pølser og brant kors sammen med hele familien. Det hadde vært koselig.

 • Derullandei

  Motvekt til alle kristofascistene?

 • Per Andersen

  Du vil kaste ut svensker og polakker for få ned %?

 • Emperor

  Det er svært mange Lærere, advokater, leger, tannleger, politikere, bilselgere, butikkeiere, verksteders eiere, ingeniører, journalister og mange andre yrker som har bakgrunn utenfor vesten. Men det er riktig at lavtutdannede og de uten skolegang har lav status, akkurat som den etnisk norske befolkningen uten utdannelse og uten en godt betalt jobb. Har det klikket for deg?

 • Flemming Flemingsen

  Tjomlid kunne like gjerne ha sagt, jeg vil ha dine penger for å bygge det samfunnet jeg vil ha.

 • Brunosten

  Islamo fascister, hehe. Vittig du!! De er flyktninger, som flykter fra krig og elendighet. Hvis de er islamister, da har vi et lite problem, da er det viktig med god og viktig integrering, for å si det sånn.

 • Donkeyballs

  Du har ikke vært mye rundt i Norge da skjønner jeg.

 • Disqusor

  De kristne har ingenting med dette å gjøre, du benytter taqiyya taktikken, er du muslim ?

 • jojad

  Jeg har en nyskapende ide som på sikt helt sikkert vil gagne samfunnet på en meget positiv måte, hva med å gjøre Norge om til Afrika gjennom innvandring?

 • Derullandei

  Oi, du skriver på arabisk, er du araber???

 • Pelle Fant

  Men da kan de vel velge å flytte ut av Oslo når de føler for det?
  Dette er vel valgfritt som for deg og meg?

 • RiksyWiksy

  Bra du tar lærdom i alle fall da :)

 • Futhark

  Ja du er et fint eksempel på det. Rødbrunt ekkelt grums.. Fysj.

 • Jon Hansen

  Min frykt for framtiden øker desverre til mer innvandring vi får til dette landet….Dersom vi fortsatt føler frykt når vi nå har tatt imot ca en million innvandrere inkl barn av innvandrere, ja du trur eg ikke det er mangel på innvandring som gir oss denne påståtte frykten…

 • Brunosten

  Nei, men du brukte et ord som Mullahen bruker mye. Er du Mullah..??

 • Derullandei

  Bra at du er enig i metodologien. Da gjenstår det bare å sette i gang eksperimentet. :)

 • Runar Andersen

  Når artikkelen blir linket til fra Nettavisen, så er vel ikke det noe rart heller. Deres anonyme kommentarfelt er vel blant de verste i og mørkebrune blant de nasjonale avisene.
  Pussig nok så forsvinner mange av dem hvis de må bruke eget navn.

  En annen pussighet er at jeg ser jo en del saklige argumenter mot innvandring, men ser alikevel lite av det i kommentarfeltet. Flesteparten av de som er imot innvandring er ikke av de mest saklige:)

 • Spilloppmaker

  Etter at jeg flyttet til Grønland fikk jeg bekreftet mye av det jeg trodde bare var myter. Så strategien til Gunnar har virket motsatt på meg.

 • Disqusor

  En person er flyktning når: -Den flykter fra krig og livsfare.
  En person er migrant når: -Den drar til et nytt område for å få bedre levevilkår.
  En flyktning blir migrant når: -Den reiser fra et område uten krig og livsfare, til et nytt område for å oppnå bedre levevilkår.

  Europa har ingen flyktningkrise, men en migrasjonskrise.

 • Ole J
 • The voice of the new world

  Du er så ekstrem at du aldri vil bli tatt på alvor.

 • Derullandei

  Det står at du er en brunost, er du en brunost?

  HVITOST POWER!!!

 • Pytt

  Tjomlid skriver mye bra, men har kanskje litt vel mye selvtillit og cherrypicker sine argumenter (som de fleste andre som argumenterer for et syn). Eksempel er Gardasil-debatten hvor han har vært veldig høyt oppe med med mye tall og fakta som tilsynelatende høres flott ut. Men samtidig som han er veldig påståelig så er fagmiljøene veldig usikre om Gardasil i det hele tatt har en positiv kost/nytte siden det rapporteres inn et så betydelig antall bivirkninger av alvorlig art (over 20000 til nå inklusive dødsfall). Og når fagmiljøene er så delt og usikre i sine anbefalinger så fremstår Tjomlid bare som en Dunning Krüger… en som overvurderer sin kompetanse rett og slett fordi han vet veldig lite emnet.

 • KontaktFront

  Hvorfor får denne venstreradikale idioten spalteplass?

 • Johan Slåttavik

  Å analysere propaganda ut i fra et mediefaglig perspektiv er alltid spennende. Med å bruke kjente metoder for analyse, kan man finne virkemidlene som brukes i propagandaen.

 • Runar Andersen

  Tja, jeg synes kan kommer med mye bra! Kanskje ikke alt jeg er enig, men mye. Er jo tydelig at du føler deg truffet…

  Har mye mer troverdig enn del fleste i kommentarfeltet og din tullprat.

  Kan du ikke heller se om greier å argumentere saklig imot det kan skriver?

 • Perleif

  La oss slutte å gi denne fyren mer oppmerksomhet.

 • Isabelle Stiansen

  Gunnar Tjomlid i oransje drakt på kne foran en islamist hadde en teori om at muslimene flyktet fra islam…og at de derfor hadde blitt som oss:)

 • Flemming Flemingsen

  Mye av grunnen til at folk er skeptiske, er nettopp pga at asylinstituttet er blitt misbrukt. Og det med støtte fra AP og venstresiden.

 • Donkeyballs

  Så du mener helt alvorlig at grunnen til at gutten druknet var fordi faren ønsket tannbehandling?

  Er du sinnssyk?

 • Derullandei

  Det er ikke de skarpeste knivene. De funker stort sett bare som lett underholdning, og som et slags barometer på stemningen blant «folk flest».

 • Brunosten

  Dette er vel strengt tatt en myte, samt noe det er stygt å slå mynt på. Selvfølgelig trist med gutten, men dette skjer ganske ofte.. Noen dager tidligere fløt det inn svarte små kropper på strendene i Libya, dette var afrikanske flyktninger, men dette ble vel for sterkt, eller feil av media å skrive om.

 • Disqusor

  Det kommer alltid en regning som må betales

 • Velger1

  Når man starter med «disse menneskene» er vel egentlig debatten over, bloggeren snublet i første hekk på 110 meteren. Dette hadde potensiale helt til overskriften var lest.

 • Derullandei

  Så søt du er. :)

 • Ole J

  Folk blir nok vant til de muslimske opptøyene, og vil frykte de mindre etterhvert som de blir mer vanlige, så Tjomslid har litt rett i det han skriver:

 • Andre Olesen

  De fleste er vel ikke redd for innvandrere, så morsom måte Tjomlid kategoriserer sine meningsmotstandere.
  Det er selvsaft en del ekstreme i innvandringsdebatten, men det er kun blant disse Tjomlid som har egen blogg ;-)

 • Petter Laursen

  ok, så kur mot brannfobi er å starte flere branner?

 • Disqusor

  Og hva var det de flyktet fra, ferielandetvTyrkia?

 • Derullandei

  Alt for vanskelig, tror jeg. Mye lettere å bare spy ut litt edder og galle, og sparke litt nedover.

 • Brunosten

  Elsker brunost, men blir mye fis og promp etterpå.

 • Disqusor

  De flyktet fra et ferieland….

 • Runar Andersen

  Mens slike saklige folk som deg vil ha spalteplass i stedet?
  Det er forresten helt frivillig å lese det!

  Du beviser jo akkurat det paradoksale han skriver i artikkelen. At de som er imot innvandring fordi de frykter for et totalitært samfunn, vil begrense ytringsfriheten…

 • stayhard

  » Vern om våre vestlige verdier,kast demokratene ut av landet! Hvor har Tjomlid vært det siste året? Etter muslimenes angrep på våre vestlige verdier, i Paris, København ! Disse flyktningene har en baggasje som består av vestlig hat! Tjomlid ser elegant bort fra virkeligheten i Europa; den består i en enorm innsats fra sikkerhetstjenester for å hindre terror og drap! I moskeene forkynner imamer sitt antivestlige budskap! Ærlig talt Tjomlid; at du gidder….

 • Derullandei

  Ferieland, hva er det? Et land der alle har ferie hele tida? Dit vil jeg også. Nei, ikke hjelp meg der jeg er. Få meg til Tyrkia på ferie!

 • Skeptisk

  Jeg mener dette er en PFU-sak. Her går artikkelforfatter med et slikt angrep på Demokratene, hvor han bl.a. trekker sammenligninger med det verste av diktatur-stater som er i verden bl.a.når det gjelder kvinnesyn. Til opplysning har Demokratene en kvinnelig nestleder.

 • Flemming Flemingsen

  Schengen-grensene er i realiteten utvisket så det er ikke rart om folk er engstelige.

 • Disqusor

  Er det fra en krigssone

 • Isabelle Stiansen

  De kristne sparker og muslimene kapper hoder…slik går nå dagene…gjesp:)

 • Emperor

  Så hvor vass er din kniv? Overgår den min skuff?

 • makkverk

  Her var det saksynt cherry picking av kommentarfeltet som du bruker til å bygge opp under meningen din om at vi er turbo-rasister, vi som stiller oss svært skeptisk til innvandring og dets integrering.
  At vi ønsker å se etter andre løsninger på syria krisen er ikke velkomment, vi blir automatisk satt i en bås hvor det er greit at man blir mobbet.

  Fortsett å tro vifte med denne saksynte tryllestaven din mens du leter etter fortreffelige referanser til psykologi og lignende tekster.

 • stayhard

  Tjomlid svarer; » bortsett fra SD……»

 • Pelle Fant

  Faktum er at jeg bor i groruddalen og her er det fint å bo til tross for alt det negative som sies / skrives.

  Problemet er at barn og unge som bor her blir lettere traumatisert når de beveger seg vestover i byen og ser at det bare er hvite mennesker på vestkanten. Det er så eksotisk for dem at de blir stille og tafatte på skolen og i fritiden.

  I tillegg er det ikke bra at barn fra vestkanten ikke får oppleve mennesker med annen hudfarge fra fremmede kulturer. De må uansett måtte forholde seg til disse når de blir voksne så det er best å danne et så godt fundament som mulig så tidlig som mulig.

  Så løsningen er enkel: Teltleir på Bogstad løserer alle problemene!

 • Flemming Flemingsen

  Med denne masseinnvandringen til Tyskland så vil nok nazismen blomstre opp igjen.

 • Javel mener jeg

  Personlig er jeg opptatt av kostnadene, og at de bør ha midlertidig opphold. Pussig at i venstrevridde kretser så er det rasistisk. Synes du det er rasistisk? Til informasjon finnes det 38 stykker som heter Runar Andersen, så du er vel ganske anonym du og.

 • Donkeyballs

  Han kan vel dokumentere de fleste påstandene han kommer med. Derfor blir han mislikt så sterkt.

 • Isabelle Stiansen

  De skarpeste knivene finner du hos islamistene…de skjærer hoder…smiler og ler…og filmer:)

 • Derullandei

  Spark heller som Old Sparky. Det er sivilisert, det. Mye bedre enn hodekapping. It’s got electrolytes!

 • Petter Laursen

  Tjomlid, jeg foreslår et lengre opphold i et konfliktfylt muslimsk land, du trenger ikke å lete lenge….

 • Tordendahl

  Som daglig bruker av Oslo og dets områder rundt (prinsdal, hauketo, holmlia) stiller jeg spørsmålet om det hele tatt er mulig med enda mer innvandring.

 • Disqusor

  Mange, veldig mange som kommer fra områderinnad i Europa blir returnert

 • Viking1en

  Å argumentere mot fanatikere er bortkastede ord. Men han skal ha kredit for at han er dyktig til å bruke hersketeknikker.

 • Ulrik Nyborg

  Godt ikke Sv’ere bestemmer,da hadde vi hatt sharialover i Norge.

 • Emperor

  Selv Tjomlid ikke å stanse krigen i Syria, han som fremstår som så inderlig klok?

 • Velger1

  Å stå ved siden av to som beskylder hverandre er noe av det kleineste jeg vet. Det er umulig å ta side når begge er så grove. Men det gjør ikke meg til det ene eller andre.

 • Jens Hansen

  Innvandring i form av mennesker som integreres og kommer seg i arbeid er ikke noe problem i det hele tatt, og noe de færreste har noe imot (i praksis kun rasister, og de er det heldigvis ikke veldig mange igjen av).

  Det som derimot er et problem, er masseimport av NAVere som overhodet ikke er interessert å integreres i samfunnet. Det er sistnevnte det protesteres mot. Alle burde forstå at det norske velferdssystemet ikke tåler en slik tilstrømning.

 • Derullandei

  Vet ikke, hvor hvass (sic) er din skuff da?

 • Disqusor

  Gunnar, når tid reiser til til det området Nrk ble nektet adgang til i Sverige ?

 • Lea Lien

  Norge bør ta imot flyktninger men må han en grense. Merkelig tyst om dette fra politikerne.

 • Skeptisk

  Hva noen få uttaler gjenspeiler ikke den politikk partiet står for, og det må artikkelforfatter forstå.

 • Brunosten

  Tror tyskerne er kommet litt lenger i utviklingen enn hva Bøndene fra Nord er. Vi skulle bare ha blitt på stadie der vi fisket sild, og sanket sauer. Da hadde vi ikke så mye å frykte.. da var selv en fyr fra nabobygda eksotisk..:-)

 • Petter Laursen

  Tror Scandinavere er verdens dummeste folkeslag…det å bygge velferdsstaten var tydeligvs en stor tabbe!

 • Isabelle Stiansen

  Ga meg selv enda en likes:)

 • Vike Krogh

  Enkleste måten å å slippe debatt på er å definere din motstander som syk, ikke sant Tjomlid? Invandrerfrykt, islamfobi, rasisme, fytte rakkeren. Hvordan klarer dere venstre rabulister å leve med dere selv? Dere vrir på fakta, server halvsannheter og når det ikke er nok, så fabrikkerer dere direkte løgner også. Hvis du lurer på hva jeg sikter til, så kan du starte med bildet av det døde barnet på en strand i Tyrkia, og den virkelige historien bak denne tragedien, som når alt kommer til alt ikke noe helst med flukt å gjøre i det hele tatt.

 • KontaktFront

  Har du røyka sokkene dine eller? Denne bloggen er det første som vises på Nettavisens side. De som er imot innvandring er fornuftige og klarer å se hva som skjer i verden. Både sikkerhet politisk og økonomisk er det en katastrofe. Det at denne venstreraddisen ikke er i stand til å se verden for hva den er betyr at det er HAN (og deg) som behøver å korrigeres og slett ikke tildeles en taleplattform.

 • Derullandei

  Ja, vi skulle heller levd i det helveteshullet som internettets brune rennestein vil at vi skal leve i. Da hadde folk flyktet fra Norge i stedet for til. Og det hadde jo vært så mye bedre.

 • Ole J

  Bare en vanlig dag i Sverige hvor folk har blitt vant til innvandringen.

 • Balalaika

  Hvordan skal man kunne bli enige om et tema når folk sauser sammen innvandring, flyktninger og asylsøkere i et og samme tema? Tjomlid snakker vel her om innvandring, gjør han ikke?

 • Disqusor

  Tyrkia er per def et land vi reiser på ferie til. Et ferieland, et land, et sted du har ferie. Mange reiser også på ferie til ferielandet Norge

 • Javel mener jeg

  Ok, da mener du det, og jeg noe helt annet. Når jeg skal vise barna andre kulturer, dra jeg til Grønnland eller til utlandet. Det holder i massevis.

 • Emperor

  Det er høflig å svare på spørsmålet, ikke rette det tilbake til giveren.

 • Stein Voll

  test

 • Runar Andersen

  Fordi?
  Fordi kan skriver noe du ikke liker og er uenig i? I så fall er det ganske mange som skulle ha vært i forvaring…
  Minner og litt om samfunn som de invandrerkritiske advarer litt imot…

 • Ole J

  Tjomslid tjener jo store penger på dette, så han benytter jo alle muligheter han kan til å sette mennesker opp mot hverandre.

 • Petter Laursen

  ja…prøv å flykt til et muslimsk land i fremtiden….sikkert et NAV å venter.

 • Derullandei

  Per def? Så hvis vi sluttet å reise på ferie dit, så ville det altså ikke lenger være Tyrkia? Hmmmm. Da lærte jeg noe nytt i dag også. :)

 • Yme

  Når dritinga går fort så blir det ofte kort og vagt.

 • KontaktFront

  Her er hva som venter oss:

 • Donkeyballs

  Vrir på fakta, serverer halvsannheter, fabrikerer direkte løgn. Snakker du nå om Frieord, SIAN , Hermansen etc. ??

 • Lea Lien

  Er det et problem? Har man sagt et antall pr år når det gjelder flyktninger så bør det være slik. Når det gjelder arbeidsinnvandring er jo 90 % av de innvalgte på stortinget for EØS avtalen så da er det ikke så mye å gjøre med det.

 • MissyChance

  Så de du ikke er enig med skal «korrigeres» og ikke tildeles en taleplattform? Det virker da vitterlig som om du gjerne vil begrense hans frihet til å uttrykke seg, og avisenes frihet til å ha det de ønsker på førstesiden.

 • Apocalypticia

  Anbefaler Adblock.

 • Pelle Fant

  Ja – vi får være enige om å være uenige.

  MEN hvor i Oslo finnes det endeløse områder slik som området fra Bogstad og oppover i Sørkedalen?

  Faktum er at vi kunne tatt i mot samtlige syrere som er på flukt i verden (dvs millioner) dersom det hadde vært politisk vilje til det.

  Det ER plass i teltleiren på Bogstad / Sørkedalen!

 • Petter Laursen

  viktigere å være humane :) champagne-sosialistene må føle en fantastisk indre ro…

 • Emperor

  Tjomslid teller penger i dag.

 • Mogens Kristiansen

  Vigrid lever fortsatt må du vite. http://p3.no/dokumentar/vigrid-lever/

 • Lea Lien

  Det er fryktelig travelt med alle de filmklippene dere legger ut. Bruk dine egne ord.

 • Flemming Flemingsen

  God sovemedisin det.

 • Stein Voll

  Velferdsstaten må vel bli sett på som et sosialt eksperiment.

 • nastyraddis

  Vi kommer på kaffar besøk i eriksgate 16.?

 • Disqusor

  Nigel hadde begravet Tjomlid …ikke bare det han hadde på fem minutter omvendt virkelighetsfornekterenh

 • Petter Laursen

  som eksploderte i midt i trynet på Ola Nissedunk!

 • Derullandei

  Hvordan kan jeg vite hvor hvass min kniv er i forhold til din skuff så lenge jeg ikke vet hvor hvass din skuff er?

  Eller ble dette litt for komplisert for deg? Ok, tygg på denne. Er du eldre eller yngre enn meg? Husk at det høflige er å svare på spørsmålet, ikke spørre hvor gammel jeg er.

 • Apocalypticia

  De flykter fra krigen i syria som har bakrunn i zio lobbyen i usa for å si det på en veldig banal måte.

  syria var uten tvil en trussel som stod i veien.

 • Flat Eric

  Tenk så fint det hadde vært å finne et land med mange muslimske innbyggere eller et muslimsk land hvor det ikke er religiøse konflikter av noe slag?
  Dessverre er det ikke mulig. Det er enten muslimer mot kristne, muslimer mot buddister, muslimer mot hinduister eller muslimer mot jesidier. Er det ikke noen av de ovennevnte, så er det alltids sunnimuslimer mot shiamuslimer.

 • Lagertha2

  For en utrolig enkel og hatsk blogg.

 • Isabelle Stiansen

  Når blir den første norske kvinnen steinet for utroskap med Arbeiderpartiets lokale representanter som ivrig heiagjeng? Mitt estimat er i år 2032..noramlt tipper jeg rett + – 3 til 4 år.

 • RiksyWiksy

  Selvfølgelig, når alle løgnene er brukt opp, og det ikke finnes noen argumenter igjen for innvandringen, så hoster Tjomild opp en kommentar blant tusenvis, som skal bevise hvor fæle motstanderne er. For et lettvint surre-argument. Akkurat som det ikke finnes nok av skrullinger på andre siden, eller i andre sammenhenger. Senest i går fikk jeg gale truende personangrep etter meg pga en post jeg skrev om fotball. Jeg ser ikke det som et argument for noe som helst. Hvis du har så argumenttørke for tiden Tjomild, er det kanskje bedre å vente til du kommer på noe bedre å skrive om?

 • Javel mener jeg

  Plass har vi, men ikke nok penger.

 • KontaktFront

  Viktigere å være humane mot noen som hater deg?

 • Flemming Flemingsen

  Jeg forstår ikke hvorfor Tjomlid drar muslimer inn i asyldebatten.

 • Derullandei

  Og så godt du passer inn her da!!! <3 <3 <3

 • KontaktFront

  Redd for virkeligheten?

 • Lea Lien

  På tide å få forbud mot slektsekteskap i Norge. For et svineri

 • Petter Laursen

  så stikk!

 • Lea Lien

  Fordi?

 • Elma

  Den saken som har fått mest omtale siste
  uken er vel den om den stakkars syriske flyktninggutten som lå druknet på en
  strand. Når det nå viser seg at gutten, hans bror, mor og far har bodd TRYGT i
  Tyrkia de siste TRE årene var det vel egentlig ingen grunn for å flykte. Men
  faren hadde jo en grunn, han ville til Europa for å få NYE TENNER til seg selv!
  Så da gjorde han noe som er uforståelig for meg, han tok med familien sin over
  havet i en liten gummibåt og uten redningsvester. Er det rart noen er skeptiske
  til hvor reell denne «flykningkatastrofen» egentlig er? Og hva når saker som
  blir slått så stort opp i media viser seg å være av en helt annen grunn enn et
  akutt behov for trygghet for en familie? Da blir i alle fall jeg skeptisk til
  at Norge både skal ta inn tusenvis av «flyktninger» og å hjelpe de økonomisk.

 • Stein Voll

  Ola sa nei til EU. Så mye forstår han.

 • stayhard

  Er Tjomlid medlem i SOS Rasisme? Virker som typen…..

 • tommy thomesen

  Mulig han har rett i at oslofolk generelt er mer positive til innvandring, men dette er nok holdninger fra steder i oslo med lite innvandring, de mest innvandringskritiske menneskene jeg kjenner kommer fra Groruddalen

 • Lagertha2

  Han sier jo sin mening om oss. Så sier jeg min om han. Og du er samme gate som han ser jeg. Fy fader for noen folk dere er. Og dere støtter politikerne. Ubegripelig.

 • Petter Laursen

  opplagt

 • Derullandei

  Redd for å si noe du kunne risikere å bli konfrontert med?

 • omt1

  De fleste flyktningene ønsker seg til Tyskland. Der får de en midlertidig oppholdstillatelse på 3.år hvis de er reelle flyktninger. For å få utvidet denne må de være selvforsørgende, eller ha veldig gode grunner for ikke å være det.

  I Tyrkia er det ingen hjelp å få og FN får ikke inn nok penger til å holde flyktningeleirene med mat og vann.
  I Hellas har de ingen sjanse til å få jobb eller å greie seg økonomisk, heller ikke i Makedonia, Serbia eller Ungarn.
  De søker trygghet for seg og sin familie i et land der de kan få en starthjelp til å komme i gang med arbeid og en fremtid for sine barn.
  Hvem ville ikke ønsket det samme ?

 • KontaktFront

  Nei, det er feil igjen. I vesten har vi ytringsfrihet og han taler de venstreradikales sak mot jeg som taler fornuftens sak. Han tar feil og jeg har rett.

 • Lea Lien

  Nei. Men bruk dine egne ord ! Det er en god ting!

 • Isabelle Stiansen

  Hvem er det de kriger mot? Seg selv? Muslimer dreper muslimer…kanskje de muslimske gutta ikke er helt godhjertet?

 • Petter Laursen

  ja..men han skjønte ikke at EU snek seg inn i den åpne bakdøra

 • Disqusor

  Tjomlid lider han av demofobi siden er så aktiv med å dekonstruere et land som fungerer ?

 • Pelle Fant

  Hvis vi importerer arbeidere fra nabolandene til Syria kan de jobbe som mottakspersonell i Bogstad flyktningemottak.

  Da blir det like billig som om det skulle vært gjort i nærområdet til Syria!

 • Kjell Davidsen

  For å si det pent denne Tjomlid er en forskrudd tulling og en rasist mot det etniske norske folk.

 • Steffan13

  Mer innvandring er ikke løsningen. Det er flere innvandrere som ikke vil integrere seg i det norske samfunnet. Hvis de vil bo i Norge må de lære seg norsk, kunne norsk kultur og betale skatt.

  Dette kravet blir praktisert i flere land og det er bare naturlig at man lærer seg språket til et land man flytter til.

 • KontaktFront

  Du skal ikke diktere hvordan eller med hvilke virkemidler jeg bruker som argumenter. (sosialisme)

 • KontaktFront

  Har du hørt om Stockholmsyndromet?

 • Disqusor

  Gunnar tar du turen ?

 • Skeptisk

  Med engang ett parti eller personer har et ønske om å begrense/stanse masseinnvandringen, vil gjerne videreføre norske verdier, kritisk til totalitære ideologier og kritisk til «parallelle samfunn» -noe politiet har uttalt er en reell trussel mot demokratiet http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Politiet-advarer-mot-parallelle-samfunn-7235908.html -blir satt i bås som fremmedfiendtlig, ytre høyre, populistisk, rasistisk, høyreekstrem osv…
  -Hva som gjør at partier/personer som har ett ønske om å videreføre norske verdier/kultur samt begrense/stanse masse-innvandringen får et slikt ufortjent rykte/betegnelse, er uforståelig for meg.
  -Men de kan gjerne fortsette å dra de kortene som de ønsker, det sier bare litt om dem.

 • nordm

  Hvorfor tror Tjomslid at nordmenn rømmer bydeler med mange innvandrere og til og med GODE politikere tar barn ut av skoler med høyt antall innvandrerelever. Offisielt vil vi ha dem til Norge, men ingen liker dem, til og med ikke de gode. Å sitte på gutterommet å fantasere som voksen gjør nok noe med hjernen til enkelte.

 • Lea Lien

  Dette her er ikke You Tube.

 • «De vil altså i praksis innføre et totalitært regime i Norge. Et
  regime uten religionsfrihet, uten ytringsfrihet og uten rettssikkerhet.»
  Mange av disse er tette i pappen og ser ikke at argumentene deres er identisk med de dem hater.

 • Lagertha2

  Som alle på venstresiden!

 • Brunosten

  Dere innvandringskritiske er jo ganske enkle og hatske også, så det blir jo litt som å slå igjen med samme mynt..:-)

 • Apocalypticia

  Ikke misforstå, jeg er imot all innvandring og synes den må stoppes og reverseres.

  Men verden er litt mer komplisert enn som så, Internett er utrolig viktig.

 • Woonderer

  Vel, ikke ALLE er FOR innvandring av muslimene i Oslo, selv om du vinkler deg slik og skal ha oss som ser trusselen klart og tydelig, til å være rasister og egoister, med rasistkortet raskt utdelt, for å stoppe kritikken.

  «Hvorfor? Fordi de er så redde for at innvandrere, og da spesielt disse skumle muslimene hvor minst 110% av dem vil ha sharialov i landet vårt, skal gjøre landet mindre fritt.»

  Er det sånn at muslimene legger igjen sin ideologi og kultur ved grensepassering, eller vil de ihuga holde på, og sågar spre deres syn utover hos oss?

  All inclusive-innvandringen må stanses og politikerne må ta til vettet!!

 • KontaktFront

  Studer videoen. Dette er virkeligheten og ikke din drømmeverden.

 • Petter Laursen

  ja..EU har offentlig anmodet EU-statene om å vanne ut homogene kulturer…

 • Hermann

  #Løsningen på innvandringsfrykt er mer innvandring#

  Det er vel omtrent slik man tenkte med norsk bistand også når man så at det ikke fungerte.

  Mer av det samme…………

  Fasiten på Tjomlids påstand er vel å se til Sverige og SDs fremgang, og tilsvarende partiers utvikling rundt omkring i Europa.

 • Lagertha2

  Jeg har aldri kalt de for hatere!

 • Vel, det er ikke gøy å bli avslørt, rasist. Så din reaksjon er naturlig.

 • Derullandei

  Høres ut som du har hørt på Rosling, men bare husker den siste setningen i videoen.

 • KontaktFront

  Tror vi er på samme side.

 • KontaktFront

  Bare husk denne chatten når din datter blir voldtatt.

 • Lagertha2

  Så du anser deg for å være intelligent?

 • nastyraddis

  Bevisene ser en jo hver dag.

 • Lea Lien

  Bruk dine egne ord!

 • Apocalypticia

  Tjomlid er nok mer Markedsliberalist og Globalist.

 • Brunosten

  Du skreiv jo hatsk, det er vel bare en annen form for hat.. Men uansett, ikke vits å hate uansett. Jeg gjør ihvertfall ikke det, om de er muslim eller rasist, det er det samma for meg.

 • Petter Laursen

  Dette er ikke bare forflytning av flyktninger, dette er også forflytninger av konflikter…nordmenn tror de er humane, vent å se

 • North European Union

  Så lenge vi aksepterer et skattetrykk på over 70% kommer den her typen «Norge til alle» folk bare at bli fler, mer husvarme og motbydelige.

 • KontaktFront

  SE VIDEOEN!

 • Lea Lien

  Det er barnemishandling.

 • Pelle Fant

  Idé til ettertanke:

  Hvorfor kan vi ikke tildele små jordlapper i nordmarka / Sørkedalen til de syriske flyktningene som kommer?

 • Islamistene kan da umulig ha noe annet enn driit sløve kniver… om ikke ville vel alle etniske nordmenn allerede vært kappet hue av?

 • Mons

  Løsningen på innvandringsfrykt er å fjerne årsaken; innvandring.

  Jo mer kunnskap folk får om innvandrere jo bedre grunn har de for fremmedfrykt.

  Det er fortsatt slik at rasjonelle mennesker lærer sine barn å være skeptiske ovenfor fremmede.

 • Viking1en

  For alt vi vet så kan det ha skjedd, halalslakting ble utført i det skjulte frem til det ble kjent på tidlig 90 tallet.

 • Lea Lien

  Matauk og bureisningsbruk? Listhaug gjør jo alt hun kan for å få slutt på slikt

 • Petter Laursen

  start med din egen formue..ingen hindrer deg å gi, hykler!

 • Pelle Fant

  Men detta er en unntakstilstand som krever unntaksregler.

 • Isabelle Stiansen

  Rahim Abdul Alfetlawi, 46, shot his
  step-daughter in the head at point-blank range in Warren, Michigan,
  after she refused to strictly adhere to Muslim customs. The family
  claimed the motive was not religion.
  Read more at http://www.wnd.com/2015/07/big-list-of-muslim-terror-attacks-in-u-s-since-911/#9MPWoVC07ggIHHYs.99

 • mjolly

  Mer innvandring, da bryter jo Tjomlid FNs folkemordkonvensjoner. For nordmenn som utjør en promille av verdens befolkning har også krav på vern.

 • Stein Voll

  Nå er det bare SP som kan redde Norge.

 • Flat Eric

  Det heter markagrensa for en grunn.

 • Lea Lien

  Greit nok. Men da må de øke overføringene til landbruket

 • Tom Dahle

  At en eller annen nazistisk eller høyreekstrem side påstår noe, betyr ikke at det er sant. Men du har nettopp gjort deg selv til nyttig idiot for høyreekstremister.

 • Lagertha2

  Jeg har aldri kalt de som står på for å få inn flest mulig muslimer for hatere. Mitt svar var slik hele bloggen fremstod.

 • Lea Lien

  Tenk og skriv!

 • Apocalypticia

  Vigrid er sosialister, å sammenligne de med «ytre høyre» blir derfor Helt på Jordet.

 • Pelle Fant

  Nordmarka tilhører vel meg også?

  Altså er det del av min «formue» og jeg kan være med på bestemme hva som skal gjøres med den. Ikke noe hyklersk over det.

  I tillegg gjelder som tidligere foreslått at Bogstad golfbane + camping beslaglegges for anleggelse av flyktningemottak / teltleir.

 • pakkus

  At dere gidder å bruke tid på å kommentere dette.

 • Derullandei

  Ok, så lenge du husker denne chatten når dvergpuddelen din blir knust av et fallende piano. Deal?

 • Brunosten

  Okei da..:-)

 • Pelle Fant

  Nja – la oss ikke forhaste oss i slik en viktig sak.

 • Kritisk Røst

  Snakker Tjomlid virkelig om kvinneundertrykking fra demokratens side? Han forsvarer altså muslimer og holdningene de har til kvinner, men hater demokrater som har holdninger som minnner om de mest kvinneundertrykkende teokratier?! Er du så blind Tjomlid? Er du så naiv og opphengt i at dine meninger er rett? Vel, i kommentarfeltene under så vanker det ikke mye støtte. Vi er glad i landet vårt, og vil gjerne bevare litt av det norske før det er for sent!

 • Lea Lien

  Det er mange tomme hotel rundt omkring så mulighetene er mange

 • laysee

  Du ser elegant bort fra virkeligheten. Vi har 200 000 muslimer, og det smalt ingen bombe idag heller. Istedenfor snakker du om terror du har sett andre steder.

 • granpomier

  Ha ha ha, denne bloggen blir bare mer og mer morsom, men nå begynner skriveriene til Tjomlid å bli så useriøse, fulle av floskler, feil, overdrivelser og utskjelling av de med andre meninger enn han at jeg faktisk blir litt usikker på om den godeste Tjomlid virkelig er en innvandringsaktivist eller om han bare parodierer en.

 • Kjetil

  Og de som tvilte på at massemedia i Norge var ensrettede. Sjekk alle sakene om flyktninger i diverse aviser, alle skriker ut det samme, ta i mot flest mulig Muslimer. Finner ikke en eneste saklig eller kritisk sak.

 • Skeptisk

  Han vil sende alle som er innvandringsskeptiske i eksil. Hvor da?

 • Knut Rasmussen

  Tyrkia, Libanon,Egypt og Etiopia var helt eller delvis kristne nasjoner og nå er disse landene nesten tømt for kristne. Er du ikke redd for at når muslimene øker etterhvert prosentdelen i Europa,så vil muslimene slå ut kristne her. Kristne og muslimer eksluderer hverandre og sharia lover innføres her?

 • Pelle Fant

  Det heter markagrensa for at søringene skal få ha barndomsminnene / fritidsområdene sine i fred.

 • Petter Laursen

  Syria? nordmenn som svetter og syrere som fryser

 • Silas99

  Skyldig ved assosiasjon er å blir en logisk brist.

 • Skeptisk

  Personlig tror jeg ikke at jeg vil trives der.

 • Elma

  Jeg har funnet informasjonen på vg.no, de er meg bekjent ingen høyreekstrem side. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/aylan-og-familien-bodde-i-tyrkia/a/23518947/

 • Isabelle Stiansen

  Har du ikke sett noen av filmene hvor islamistene skjærer av hoder. Knivene er superskarpe. dvs. at hodet faller av mens folk fortsatt lager gurglelyder og tunga beveger seg. Det er nok et element som gjør at vi ikke ønsker disse «menneskene» til vårt land:)

 • Nicolai Nilsen

  Har du en kommentar til kriminaliteten I Sverige Gunnar?

 • Derullandei

  Tror du forlanger litt for mye her… :/

 • Pelle Fant

  Ja – men Bogstad golfbane blir ikke benyttet om vinteren og ikke campingplassen heller.

  Så jeg stemmer på teltleir i Oslo vest.

 • Jarle Geitvik

  Huff altså!
  Hvorfor får denne venstreekstreme og landsfiendtlige figuren tapetisere nettavisen med vrøvlet sitt??

 • pettersenjan

  Det jeg har hørt da, er at det er opptil flere stykk som får betalt av mennesker som representerer FRP, kun for å sitte å spre dritt om utlendinger og innvandrere…du er muligens en av de?

 • Petter Laursen

  den er nedadgående…:)

 • Lea Lien

  Flott. Stemmer for det jeg også. Der er også noen store eplehager på Oslo Vest som kan brukes.

 • Balalaika

  Enig, slik forstår også jeg dette. At de blir NAVere – og ett «problem» – er egentlig ikke deres feil, den er vår. Og ett av de viktigste punktene i å kontrollere og redusere dette – som har et potensial større en man kan håndtere – er å se på årsakene til at folk velger å migrere.

  Jeg tror at det er en forsvinnende liten andel mennesker som faktisk vil migrere fra et velfungerende samfunn man er født og oppvokst i.

  DET er et forhold vi skulle lagt MYE mer penger og innsats i, og DET ville stoppet den migreringen som nå skjer fordi folk har mistet troen på eget samfunn. «Velfungrerende» betyr da ikke at de må være fra et like «velutviklet» nyrikt moderne land med bortskjemte borgere som oss, og den innstatsen ville nok merkes mye mer på egen økonomi og velferd enn et bidrag i bøssa til Røde Kors i ny og ne – så jeg skjønner jo hvorfor politikere er varsomme på den fronten. Det blir garantert upopulært hos et navlebeskuende og velfødd folk.

  Flukt og asylbehov pga politisk og religiøs forfølgelse mv. har sitt opphav i samme årsaker som en migrasjonsøkning – da heter det asylant og flyktning og det er noe annet enn en innvandrer i min forståelse av dette. Men siden årsakene bunner i mange av de samme problemene, så vil også denne massen vil fortsette å øke, og har sammen en økende og ukontrollert innvandring potensial til å ødelegge samfunn på begge sider av «hjelpen» hvis ikke man tar tak i årsaken til at folk flykter/migrerer.

  Og hvor er solidariteten hvis man i samme åndedrag som påstår at et veldferdssamfunn er avhengig av denne typen migrasjon, sier at man ønsker andre land opp på samme «nivå» av velferd? Hvordan skal da landene vi snakker om oppnå samme velferd? Skal de starte med tvungen «10-barns politikk»?

 • North European Union

  Du tenker kanskje på Vestens sponsing av Free Syrian Army?Lurer på om det hele utviklet seg eksakt som USA hadde tenkt seg?

 • Petter Laursen

  religion har ikke plass i humanismens navn! hilsen Skei de Grande

 • Lea Lien

  Fordi vi har demokrati.

 • Javel mener jeg

  Langt bedre å bruke all plassen i nabolandene. Da slipper de å reise helt hit

 • Jarle Geitvik

  Ja, og svenskenes 55 no go soner!

 • Hermann

  «Det er fortsatt slik at rasjonelle mennesker lærer sine barn å være skeptiske ovenfor fremmede.»

  Ja, for denne skepsisen lærer de ikke i skolen.

  Islams kvinnesyn blir ikke nevnt med et ord i skolen. Ikke til å undres over når Stortinget har sagt at KRLE-faget skal bidra til «refleksjon og undring, og til å motvirke rasisme og antisemittisme.»

  Da ender det slik for en mengde naive jenter:

  http://www.dinside.no/845274/advarer-mot-voldtekter-i-tyrkia

  «Cecilie Landsverk, Norges ambassadør i Tyrkia, går ut og ber norske jenter være forsiktige og obs på kulturforskjellene, for å unngå faren for å bli voldtatt i ferien»

  Det er trist at politisk korrekthet skal få ødelegge jenters liv.

 • Thomas Hansen

  Åhh`? Som regel er motargumentet til venstreekstremistene at ytringsfrihet ikke er det samme som ytringsplikt i mediene. Dessverre går det bare en vei norsk sosialistpresse.

 • Brunosten

  Det er jo ikke landsfiendlig!! Det er bare et annet syn enn hva du tydeligvis har.. Det må du vel kunne respektere?

 • Flat Eric

  Bloggen til Tjomlid er ikke lenger Saksynt, den har blitt en Følelsesblogg.

 • Lea Lien

  Ingen som hindrer deg i å si hva du mener

 • Pelle Fant

  Da synes jeg bystyret i Oslo skal kalle inn til by-dugnad der vi jevner ut ujevnhetene på Bogstad golfbane og starter med å føre opp telt og andre nødvendige sanitærfasiliteter.

  Ikke noe å vente med. Vi vet at syrerne er på vei!

 • Asle Jørgensen

  Stå på Gunnar og DU har helt rett om individer her inne. Personlig ønsker jeg dem god reise til det utopia de surrer sammen i sine snevre hjerner for det som er sikkert er konspirasjonstenkinga deres om alt og alle.

 • Du tog han ikkje?

 • Donkeyballs

  Ok, det samme gjelder når noen få mennesker gjør ugang så gjenspeiler ikke det hva 1.5 millioner står for?

 • Lea Lien

  Forsvaret kan vel stille opp litt også

 • Ove Eikeland

  Takk til kronikkforfatteren for at du leverer et sterkt emosjonelt forsvar for de fremmede og at du således står klart frem og er villig til å ofre samholdet og den kulturelle integriteten til det norske folk på multikulturalismens og kulturrelativismens blodige alter. Slikt krever mot når vi ser hvilken vei vinden blåser. Vi som kan litt historie vet litt om hvordan slike prosesser normalt utvikler seg. Slike folkevandringer som vi ser nå forekommer oftest enten i forkant eller i bakkant av en krig. Denne gang kanskje begge deler. Når midtøsten kommer her tar de med seg krigen og konfliktene. De slåss jo allerede på flyktningebåtene og asylmottakene. Er du i tvil så ta en tur til Malmø eller et av de andre stedene i Sverige med no go soner. Skulle du få det ubehagelig i Norge pga dine skriverier kan jeg anbefale Libanon, et land jeg kjenner godt. Det vil være et land etter din smak selv om du knapt vil finne noen der som er enig med deg.

 • Emperor

  Du startet med å fortelle hvor lite smarte dine meningsmotstandere er og hvor opplyst du selv er. Jeg lar den stå, så kan du selv vurdere hvor gammel jeg er. Jeg ble født når innvandringen fra Pakistan startet.

 • Frank Renè Sørensen

  Tjomlids teori har allerede slått fallit hvor jeg bor, i Groruddalen. De siste 10-15 årene har nordmenn flyttet hals over hodet ut av dalen i takt med innvandringen. Siden ingen er villig til å ta opp problemene med innvandringen (for da er man rasist) så er eneste løsningen å flytte. Og det gjør de i tusentall hvert år.

 • Nicolai Nilsen

  Merk deg at han konsekvent lar Vær å svare under artikkelene sine. Da hadde han blitt fullstendig avkledd av «rasister»

 • Pelle Fant

  Klart det!

  Jeg stiller også opp med suppe og tepper og blir gjerne med på et gruppebilde i avisa!

 • Thomas Hansen

  Men det mye som hindrer meg fra å få det på trykk, både i kommentarfeltene til de fleste avisene og på FORSIDEN av en av de store. Du skjønner ikke hva du prater om.

 • Isabelle Stiansen

  Haugesund?

 • Isabelle Stiansen

  Egyptian-born cab driver Yaser Said shoots
  and kills his two daughters in Irving, Texas, because they were dating
  non-Muslim boys. The daughters had run away from home a week earlier,
  fearing their father would kill them.
  Read more at http://www.wnd.com/2015/07/big-list-of-muslim-terror-attacks-in-u-s-since-911/#9MPWoVC07ggIHHYs.99

 • Tom Søren

  Det er så fantastisk deilig å se samfunnet stå opp for solidaritet og på den måten vise dere «nettkrigerne», på kommentarfeltet her, hvor utrolig alene dere er!
  Dere er rett og slett blitt knust!!

  Så, get over it! Og vi skal vise solidaritet overfor dere også.

  :D

 • Lea Lien

  :)

 • Emperor

  AP.

 • Reparer han da!

 • Thomas Hansen

  Jeg skulle ønske pressen lot å vær sensurere oss andre. Sensuren i kommentarfeltene i alle norske medier er helt latterlig.

 • Asle Jørgensen

  Les en gang til det var sånne som deg han mente og ferdig med det.

 • Ketil Engstrøm

  Det er godt de fleste er litt mer oppegående, enn denne Tjomsen. For engangs skyld skal jeg være litt enig. Demokratene er ytterste høyre, men tjomsen er laaaaangt ute på andre siden, så langt ute at det ikke er noen side. Enda godt jorda er rund, hvis ikke hadde han detti utafor.

 • Lea Lien

  Du må være alldeles spesiell hvis du ikke får skrive det du mener. Bare å lese nedover kommentarfeltet. Her skrives det meste

 • Nicolai Nilsen

  Ja, riktig. Det var masse Granatangrep, biler som ble satt I brann og overfallsvoldtekter I Sverige for 30 år siden. Du virker jo lur…

 • granpomier

  Bra Asle. «Snevre hjerner» var et uttrykk Tjomlid hadde glemt i sin utskjelling av sine meningsmotstandere.

  Er det deilig å tenke at alle med andre meninger enn deg er dumme?

  Det er sikkert behagelig ihvertfall.

 • pettersenjan

  Det jeg har hørt da, er at det er opptil flere stykk som får betalt av mennesker som representerer FRP, kun for å sitte å spre dri#t om utlendinger og innvandrere på sidene til Nettavisen, undrer på hvor mange av de som sitter inne på her nå med forskjellig konto og holder på…

 • Runar Andersen

  Absolutt.
  Ideelt sett skulle vi vært flere som argumenterte saklig imot, ned fakta, mot hver eneste kommentar. Men jeg gidder som regel ikke…

 • Petter Laursen

  paranoid?

 • Lea Lien

  Nytt nic?

 • North European Union

  Taqiyya

 • Thomas Hansen

  Nettavisen: MÅ dere virkelig trykke driten til den nærsynte fjotten med kallenavn saksynt på forsiden? Er det bare for å få aktivitet i kommentarfeltene dere gjør det?

 • Besserwizzer

  Ja, vi kan ikke ha frislipp bare på den ene siden. Skal vi ha liberal innvandring må vi også liberalisere andre ting, som helse, skoler og eldreomsorg. Skatten må ned til et minimum og staten kan ikke garantere for annet enn et livsoppholdsminimum. Skal du ha behandling i helsevesenet må du betale for det selv. Vil du ha penger utbetalt ved uførhet eller arbeidsledighet må du selv sørge for å skaffe til veie forsikringer for dette. Penger til u-hjelp, bistand, kulturelle organisasjoner osv må betales av den enkelte på frivillig basis. Det eneste staten bør stå for vil være et rettssvesen, og alle bør ha rett til å selv forsvare sitt hjem.

  Drastisk, men jeg ser ikke at vi kan ha et løsslipp i bare den ene enden. For ordens skyld, 8000 syrere er ikke det som føres oss dit, men Tjomlids drøm om en grenseløsverden vil føre oss dit.

 • Asle Jørgensen

  Det har vel du gjort for lenge siden og husk å ta medisinene dine før du legger deg ikveld.

 • Woonderer

  Alle ønsker seg 7 rett i lotto. Langt fra alle får det slik de ønsker og vi skal ta vare på våre egne først, ikke spre muslimene utover vårt land.

 • Egil Johansen

  Et så foraktfullt og hatsk innlegg, spekket med stråmenn, hadde jeg aldri trodd vi skulle få fra «Saksynt».

  Nå har du gått deg vill, Tjommen. Ble du fornærmet av svarene og spørsmålene du aldri klarte å besvare fra Hjerpset-Østlie? Prøver du å trolle noen?

 • Asle Jørgensen

  Du er her jo ……:)

 • Det er latterlig hvor ofte rasistene møter seg selv i døren. Alt de
  anklager muslimene for er faktisk noe de ønsker selv å gjøre mot dem.

  Rasistene
  klager på den manglende religionsfriheten i Islam, men er selv ikke for
  religionsfrihet med mindre det er riktig religion (les: kristendom).

  Rasister klager over at muslimer dreper for fote, men tar ikke fem flate øre for å true dem med død og fordervelse.

  Rasister
  hevder at de driver med Islam-kritikk, men de gjengir bare masse
  usannheter om Koranen og er selv vitne om sjokkerende lite kunnskaper om
  GT i Bibelen (som inneholder mye av det samme).

  Rasister har
  ofte argumenter som er forbausende lik nazistisk tankegods, bare at
  jøder er byttet ut med muslimer. Muslimer opplever nå, som jøder har
  gjort de siste 2000 år, «Guilt by association» (at alle muslimer får
  skylden for det noen få ekstreme gjør).

 • Yessmann

  Hjelpe meg som Tjomlid har forfalt. Fra en som har gått fra å angripe andres føleri med fakta til en som koker over av føleri selv.

 • Isabelle Stiansen

  Mange nordmenn ønsker seg en jobb…nå må de stille seg i kø bak muslimene som får gratis bolig i tillegg:) Norge…LOL

 • Geir Bjerkland

  Kan ikke denne Tjomlid heller bruke energi på de muslimske land i midtøsten som nekter og slippe inn flyktninger som igjen gjør at de må foreta en farefull ferd over havet.. Drittlei denne synsinga fra denne fyren…

 • Kjetil

  Jeg er lei av å få Islam-propaganda trykket ned i halsen hver gang jeg skal lese nyhetene. Er det mulig å blokkere denne forræderen fra Nettavisens forside?

 • Hermann

  Antal utanförskapsområder økte fra 3 stykker i 1990 til 128 stykker i 2002 til 156 da Folkpartiet sluttet å rapportere i 2006. Idag regner man med ca 200.

  Utanförskapsområder er på godt norsk gettoer.

 • Petter Laursen

  Er det ikke lettere hvis du flytter til Syria Tjomlid? tydeligvis født inn i feil kultur

 • Pelle Fant

  Jeg tror de vil ofre såpass for å hjelpe mennesker i nød – tror ikke du?

 • nordm

  Hvis han hadde fått sin vilje ang innvandring fra ekstremkulturer, ja da hadde han vært direkte landsfientlig. Men vi har full yttringsfrihet, selv for de som vil ødelegge landet også.

 • Asle Jørgensen

  Mistet bakkekontakten kjente du deg igjen i bloggen…..

 • Ketil Engstrøm

  Javel i lige måde.

 • Mogens Kristiansen

  «Vigrid er sosialister» – ja og NS var vel patrioter i din omgangskrets.

 • Asle Jørgensen

  Du er jo stereotypen han så treffende beskriver i blogginnlegget ha ha.

 • Petter Laursen

  Tjomlid, er det deg?

 • Yessmann

  Brochmann-utvalget var vel temmelig entydig i sine konklusjoner.

 • Emperor

  Han trenger penger så han legger ut følerier om Europa og Norge. I tillegg kaller han 50% av Nettavisens lesere som brun berme.

 • Nei, det er meg. Det er faktisk flere som har avslørt dere rasister.

 • Isabelle Stiansen

  Arbeiderpartiet sender norske kvinner og barn inn i islamistenes klør…de får sikkert mye å fornekte om noen få år..juge Jonas…det var ikke min skyld:)

 • Geir Bjerkland

  Slutt med disse anklagelsene.Det du kommer med er rein spikka løgner og det vet du meget godt.
  Så slutt og jug og ikke minst slutt å få oss til å tro at «du har hørt av noen»

 • ad1648

  Nå er dere virkelig desperate. Herejemini. Er dere i det hele tatt bekymret for pensjonen deres om noen tiår?

 • Javel mener jeg

  Sikkert hvis noen betaler.

 • JO

  Jeg har blitt rassist etter å ha blitt utsatt for våre «nye» landsmenn i over 3 tiår. Hvorfor må de uskyldige naboene de får behøve å måtte oppdra innvandrerne og prøve å lære dem folkeskikk?

 • Asle Jørgensen

  Bra det og god tur inn i drømmeland(marerittet).

 • Kjell G Larsen

  Jævla Landssviker

 • Petter Laursen

  hvorfor mener du jeg er rasist? gift med ei negresse og alt….

 • Besserwizzer

  På valgomaten får Tjomlid partiet Rødt som resultat. I følge han selv.

 • Jonas Nilsen

  Kanskje bloggen kunne bytte navn til Svaksynt?

 • Isabelle Stiansen

  Jeg gjør det…gratis: Alt for Norge.

 • ad1648

  I tråd med migrantkrisen har de blitt mer desperate og nedrige i språkbruken sin en noensinne. Fullstendig krakilske og irrasjonelle.

 • Kjell G Larsen

  han er en landssviker så rart om han ikke er med der

 • Kjetil

  Og du er en forræder som en medskyldig i at våre barnebarn må leve under Sharialover.

 • Pepsy

  Akkurat dette med å pøse på med enda mer innvandring for å «kurere» det venstresiden ser på som innvandringsfrykt er nok en viktig årsak til innvandringsliberalismen på venstresiden. Venstresiden har aldri klart å forholde seg til at andre mener noe annet enn dem; hvis de isåfall gjør det må det skyldes en eller annen fobi eller frykt eller sogar sinnsykdom (før synes de det var helt ok å sperre dissidenter inne på sykehus). Hvis folket har andre meninger skal de tvinges inn på riktig spor. At samfunnet ødelegges og demokratiet kastes på båten spiller ikke så stor rolle. Det er tross alt presteskapet på venstresiden som alltid vet hva som er best for deg.

  Tjomlid skal iallefall ha cred for å være ærlig om sine antidemokratiske holdninger.

 • Asle Jørgensen

  Traff det….

 • Har du et problem med å akseptere at dine holdninger til muslimer blir stemplet for å være det de er?

 • Viking1en

  Akkurat,og man får sååååå veldig lyst til å hjelpe folk når man ser slike bilder….

  http://www.liveleak.com/view?i=388_1441462992

 • Petter Laursen

  nei…men det har jo opplagt du! trosretning har da ingenting med RASISME å gjøre…god jul!

 • Ketil Engstrøm

  Er alle som ikke er enig med deg rasister ? Dersom du hadde begrep om hva rasisme er, så er det du som bedriver det.

 • ad1648

  Vi skal være tolerante mot alle i samfunnet – untatt grums og undermennsker som stemmer FRP er undertonen i alt det Tjomlid skriver.

 • Chris Jensen

  Hva har bønder med saken å gjøre?

 • Limbeck

  Jeg er enig. Løsningen er mere innvandring. En av de viktigste grunnene til at verden ganske gradvis har blitt fredeligere og fredeligere er at vi mennesker har menget oss med hverandre. I dag er kriger i Norge latterlig. Det er ikke så lenge siden det ikke var det.

  Derfor er det ikke bare riktig men også viktig for oss og for innvandrere at vi tar imot dem

 • Emperor

  Valgomatene gir en pekepinn, men det er få spørsmål. Svarer du sterkt enig på et par av Rødt sine synspunkter så havner du der, er du enig så blir SV og så videre. Er du litt enig så detter du ned på midtpartiene – tullomater.

 • Donkeyballs

  Enig. Interessant å se akkurat det.

 • Petter Laursen

  du bor på Stovner?

 • Asle Jørgensen

  Man kan nok diskutere hvem som er hva og jeg kan med sikkerhet si at det er jeg ikke.
  Ønsker deg alt godt i livet ditt men tror du er en person som mener at livet er urettferdig mot deg så ha det….

 • Ironisk nok er løsningen for uvitenhet også mer innvandring.

 • Kjell -Arne Slettum

  Ja når alt ender med fattigdo, kaos og opprør, da står politikerne frem og sier. Vi er overrassket over styrken på opprøret, og over fattigdommen som kom så raskt!

 • Det er ikke mange rasister som tørr innrømme at de er det. Noen benekter. Og noen opplever kognitiv dissonans når de oppdager at de faktisk er rasister. Jeg tror at du tilhører siste gruppen.

 • Hermann

  Erik stephansens artikkel om Aylan er verdt å lese:
  http://erikstephansen.blogg.no/1441459777_nei_aylan_druknet_ikk.html

  Her er faktisk kommentarfeltet verdt å lese for å se hvordan Stephansen fossror.

  Aylans død er uansett tragisk, men de nye opplysningene setter saken i et nytt lys.

 • Ketil Engstrøm

  Du kan komme med din egen mening, men du har vel ingen. Det er et velkjent begrep på venstre siden å angripe andres meninger, uten å ha noen selv. Så du får ha et godt mareritt.

 • Harald Paasche

  Gunnar Roland Tjomlid svært bra og riktig skrevet : Disse nett «troll-an» er straks på plass, og vil nok ønske deg ….. og / eller ut av landet osv …dem hater ytringsfrihet så lenge det går mot dems mening osv…slik under

 • granpomier

  First things first Asle. Du må svare før du kan spørre vet du.

  Er det deilig å tenke at alle med andre meninger enn deg er dumme?

 • rettfralevra

  Frykt, det er nok ikke det, men hvor mange som kan integreres på en god måte , bolig og arbeidsplasser.
  Neppe noe annet, men noen tror halve afrika kan plasseres her og det vil gå galt. Naivistene og de hyler høyt om dagen.

 • nordm

  Ja, om ikke tredje generasjon lar seg integrere, så kanskje fjerde generasjon gjør det.

 • Limbeck

  Bor det uønskede mennesker der? Mistilpassede? Mennesker du ikke liker?

 • ad1648

  Nesten ingen politisk korrekte journalister bor i de «multikulturelle» bydelene som de hyller som himmelrike på jord. De er så kvalømende hykleriske at det er til å spy hav. Så fulle av seg selv og troen på egen prektighet og fortreffelighet. Og ganske fulle av hat mot de som mener noe annet enn dem selv. Faktum er at få av dem har noen flerkulturelle venner overhodet, deres omgangskrets består stort sett av andre latte-drikkende politisk korrekte hipstere som betrakter ikke-hvite ut i fra et patron-klient-forhold. Jeg har selv bevitnet hvordan slike snakker til mørkhudede som om de var barn eller psykisk utviklingshemmede.

 • Ketil Engstrøm

  Tror nok jeg kjenner meg selv bedre enn du. Du aksepterer ikke andres meninger og derigjennom forsøker å stoppe ytringsfriheten. Det er RASISME.

 • ad1648

  Heter ikke den svindeldømte kassereren deres det samme som deg?

 • rettfralevra

  Tyskland har pr. i dag en arbeidsledighet på 6 % og med 800 000 nye borgere blir nok dette bra.

 • Besserwizzer

  Bra at du gjør narr av dette. Hadde du gjort det om bildene av en ihjelhakket mor og hennes blodige barn hadde blitt trykket på forsiden av alle landets aviser også?

 • ad1648

  Di som stemer frp er dume og uutannete.

 • Furusk

  Tjomild bosett deg i de orådene som har 80-90 % muslimer. Det vil si at et like stort antall har flyttet i fra sitt opprinnelige hjem. Hvorfor tror du at det blir slik i enkelte steder i Oslo. De som er igjen er dypt fortvilet over bydelen som har blitt totalt fremmed for dem. Venner og tidligere gode og hyggelige naboer har flyttet ut.

  Hvordan går det an og bli så nærsynt at du ikke forstår dette tragiske for dem som flyttet ut og dem som er igjen. Og glem floskelen om fremmedfrykt. Det har ingen rot i virkelighetens Norge som er et bereist folkefærd bland fremmede og det uten frykt.

  Men siden du er inne på frykt så har vi jihadister og is soldater i landet vårt og at noen ikke liker dem er rett og slett naturlig. Hvem liker terorister i sitt nabolag. Men frykten er nok ikke så stor med bevepnet politi i nærheten.

  Norge er er i utkanten av Europa og vi har en bevaringsverdig kultur, Ola dunk og Kari dunk er kansje litt sære men bevaringsverdige. Hvorfor tror du at Steinar Lem ventet med å publisere sin artikkel om muslimer til han likevel skulle dø. Han orket ikke all grov mobbing og sjikane mens han levde. Hvorfor er det slik at de som ikke er for multikultur skal sjikaneres og mobbes ut av spillejobber og læreryrket.

  Hva i huleste er galt med vår eiegode norske kultur. Hvorfor skal vi tilpasses oss en totalt fremmed konservativ og høyreorientert kultur, med kvinnefientlighet og i mot enkle menneskerettigheter. Vi har ca 200 muslimske jenter, om jeg er riktig orientert, som bor på skjult adresse fordi de har flyktet fra sin familie.

  De som er for multikultur bor langt unna de «belastede» områdene for å si det slik og det er vel litt betenkelig.

  Da er det bare å flyte litt på deg eller snakke med dem som har flyttet i fra disse orådene. Og fortell oss hva som er galt med integreringen siden disse gettoene eller tendensene til gettoene oppstår.

  Forøvrig hadde Simonsen en eller flere pakistansk(e) venn(er) om jeg husker riktig så da var var han vil ikke fremmedfrykten hans så stor.

 • Det moderne rasismebegrepet, ofte kalt nyrasisme, inkluderer andre egenskaper ved mennesker enn rase, som kultur. Da kan rasisme forstås som at noen mennesker med en annen kultur er av mindre verdi enn andre.

 • Nordpolen

  Mener du at avisene har plikt til å trykke akkurat det du mener?

 • Petter Laursen

  du?

 • Aksiomet

  Ingenting er så patetisk som idioter som prøver å fremstå som forskere.

  Tjommis her er en av de hjernevaskede, PK-fjottene som hater sitt eget land og folk.

  Spuriøs forskning og en jernring rundt fornuften.

  May god have mercy on your soul.

 • tore

  Nå er vel de mer innvandringskritiske som får økt gjennomslag for politikken sin i Europa idag. EU klarte jo ikke å bli enige om 40000 engang-mens naive Norge alene får kanskje så mye som 20000 på ett år. Snart er vi der at mange partier konkurrerer om å ha den mest restriktive politikken-slik som i Danmark. Det blir bra. Vi; fjellapene, er bare litt sene i oppfattelsen.

 • Isabelle Stiansen

  Jeg er rasist mot muslimer:) De fleste andre er OK bortsett fra negere.

 • Asle Jørgensen

  Sover godt hver natt for jeg lever i verdens beste land og føler at folk flest lever sitt liv etter Nansens ånd og ikke småligheten til Anundsen. Gudsjelov at det finnes mennesker her og ikke bare egoister, rasister med mere.

 • Geir Bjerkland

  Og åpner man kjeften og er uenig så kommer ABB kortet…

 • Petter Laursen

  det er vel et faktum! mener du at en middelalder kultur har like høy verdi som vår? isåfall lyver du!

 • Besserwizzer

  Jeg har tatt en del slike tester selv, og de stemmer ofte ganske bra for min del. Tror nok at Tjomlid sympatiserer med det vi gjerne kan kalle venstre-ekstreme partier. Men vanskelig å innrømme det ovenfor seg selv, kanskje?

 • rettfralevra

  Jeg har hørt et motsatte, en rekke media som snakker dritt og nedsettende om de som begrense innvandringen. Media som nå overlever takket være pressestøtte, uten den ville mange vært borte.

 • Nordpolen

  Etter at vitenskapen knuste det originale rase-begrepet, ble rasisme omdefinert til diskriminering av folkegrupper. Folkegrupper kan være på religion (muslimer, kristne, osv.), etnisitet, hudfarge, legning, osv,

 • Det er ikke vanskelig å forstå at Tjomlid har truffet spikeren på hodet. Det er bare å observere alle personangrepene i kommentarfeltet. Rasistene er litt hårsåre.

 • Flemming Petersen

  Bra det så får vi kanskje noen nye folk i arbeide også.

 • Petter Laursen

  venstreraddiser knuste rasisme begrepet!

 • ad1648

  Hvem er det du mener er «rasister»? Alle som er kritiske til innvandringspolitikken?

 • Isabelle Stiansen

  En rase som ikke forsvarer seg er mindreverdig. Israel lærte etter 2. verdenskrig. Nå er de på topp og forsvarer seg beintøft.

 • Kjell G Larsen

  jo, jeg misbruker hans navn :)

 • Hermann

  Tjomlid er av samme art som sosiologene som ble avkledd i serien «Hjernevask» av Harald Eia.

  De opptrer som forskere men driver i praksis med Cherry-picking og konstruksjon av data for å tilpasse «forskingen» sitt politiske bilde.

 • Nordpolen

  Nettopp. De har hatt en dårlig uke. :)

 • Du forstår jo ikke selv at du er rasist. Det er helt opplagt.

 • Aksiomet

  Korrekt.

 • Tom Søren

  Du tok ikke poenget?
  All retorikk som brukes mot disse muslimene, kan speiles. Idioter og tullinger finnes i alle hudfarger og religioner.

 • Det moderne rasismebegrepet, ofte kalt nyrasisme, inkluderer andre
  egenskaper ved mennesker enn rase, som kultur. Da kan rasisme forstås
  som at noen mennesker med en annen kultur er av mindre verdi enn andre.

 • Nordpolen

  Folk som tillegger andre egenskaper basert på tilhørighet i en folkegruppe.

 • Petter Laursen

  isåfall er du en idi§t

 • Hehe, ja.

 • Ketil Engstrøm

  Ofte kalt nyrasisme, er det et begrep du har funnet opp ?

 • ad1648

  Ja, men er alle som er kritiske til innvandring individer som mener at folk med annen kultur er mindreverdige?

 • Nordpolen

  Ingenting her som tyder på at Gunnar Tjomlid vil landet noe annet enn alt godt.

 • ad1648

  Og det gjør allle innvandringskritikere?

 • rettnok

  Nei, dette skjønner jeg ikke, Tjomlid! Jeg og mange kvinner med meg, lider av fremmedfrykt fordi mange av de fremmede har en lei tendens til å voldta kvinner! Vil denne frykten bli mindre med flere av disse fremmede?

 • Nei, da må man se på argumentene. Men de fleste her inne er opplagt rasister.

 • Isabelle Stiansen

  Halve Afrikas befolkning FÅR plass i Norge..det er jo det norske politikere på venstresiden ønsker å bevise i praktisk politikk.

 • Nordpolen

  Og dette kan du dokumentere;

  Eller er du selv av «samme art som sosiologene som ble avkledd i serien «Hjernevask» av Harald Eia.»?

  Selvmål fra deg.

 • Aksiomet

  Så MER innvandring vil føre til noe godt? Hvilken planet bor du på?

 • Dette høres ut som et selvmål, ja.

 • KontaktFront

  Norske kvinner vil bare bli voldtatt i hopetall. De ser på dere som horer vet du…

 • rettfralevra

  Riktig flytt Midt – Østen hit, da blir det sikkert mye fredeligere !! IS sympatisører/terrorister spesielt velkommen ??

 • Hermann

  Det sa man sikkert om Hitler og Goebbels i Tyskland på 30-tallet også !

 • Isabelle Stiansen

  Dems=demens

 • Petter Laursen

  tulling

 • Nordpolen

  Ikke nødvendigvis alle, men de fleste man ser her har klart rasistiske undertoner, og ofte overtoner.

 • totto2

  Kan man klistre merkelappen «fremmedfrykt» til en meningsmotstander, ja da er debatten vunnet. Dette skal visst være noe av det mest nedrige et menneske kan føle.
  Men fremmedfrykt eller fremmedskepsis er antagelig et like gammelt fenomen som mennesket selv. Noen ganger har det vært med urette, andre ganger åpenbart med rette. Det er vel også grunnen til at fenomenet har vist seg så livskraftig.

 • ad1648

  Jeg har til stadgihet blitt beskyldt for rasisme til tross for jeg aldri har gitt uttrykk for at noen folkegruppe er mindreverdige. Annet enn politisk korrekte hipstere da. De mener jeg er mindreverdige og bør umyndiggjøres;)

 • Priceless! Fra en rasist kommer altså disse ordene.

 • Comrade Pootie

  Frykt? Vel, jeg, som alle andre i Oslo har vokst opp med folk fra blant annet midtøsten rundt meg i alle fall. Det er ikke noe fremmed for Osloborgeres del. Det er svært godt kjent.

 • Asle Jørgensen

  Feil hvis du får Stabla 5 personer på 1 kvadratmeter så får du plass til hele verdens befolkning i Nordmarka…….,.

 • Nordpolen

  Nei, ikke alle.

  Dersom noen sier: «Vi kan ikke ha flere folk i Bergen, fordi infrastrukturen tåler det ikke». (for eksempel), så er det et nøytralt argument.

  Dersom noen sier «Vi vil ikke ha flere jøder og muslimer i Norge for de er ekstremister», så er det åpenbart rasistisk.

  Enig?

 • Din holdning til muslimer tilsier at du har en mening om hvem som er mindreverdig eller ikke.

 • Helt enig. Løsningen er faktisk mer innvandring og mer blandet samfunn.

  Jeg bor selv i det vi kaller «ett fargerikt fellesskap» i Oslos østre bydeler, og trives aldeles utmerket med det. Selv om andelen av mennesker med innvandrerbakgrunn er ca 50% har det ingen betydning for botrivsel, eller rettere sagt tvert om! Det gjør det hyggelig å bo her. Menneskene er hyggelig og snille med hverandre, og ikke minst også hjelpsomme, og helt uten arroganse.

  Så vi trenger mer innvandring til Norge!

 • RiksyWiksy

  «Du er her jo», ha ha, du kommer med århundrets dårligste argument, og presterer å liksom smile lurt i tillegg. Tenk deg litt om du Asle, før du svarer. Det taper du ikke på.

 • Tom Søren

  Nope! For her skal vi vise at integrering funker. Og at stigamtisering og marginalisering er ut!!
  (Du må gjerne google begrepene, for å finne ut hva de betyr)

 • ad1648

  Ja, men de fleste innvandringskritikere mener ikke det.

 • The voice of the new world

  Synd å se at reelle og alvorlige problemstillinger blir ofret på billigst mulig måte på klikkstatistikkens alter i nettavisen.no

 • Om du er så forbanna på det så gjør noe i stedet for bare å sitte bak et tastatur å tyte og låte.
  Dra ned og hiv dem på sjøen en etter en etter hvert som de kommer i land. Da får du fort greie på hvor populær du er også! Godt tur og lykke til!

 • ad1648

  Hvilken holdning er det jeg har til muslimer? Jeg har ikke skrevet noe som helst om muslimer. Tvert imot har jeg reagert på folk som har oppfordret til voldshandlinger mot muslimer. Hvorfor lyver du?

 • Nordpolen

  Det kommer jo helt an på hvem man definerer som «fremmed», og om det gjøres bare fordi en person har en annen hudfarge, eller tilber Gud på fredag fremfor søndag.

 • Asle Jørgensen

  Og du dukket også opp interresant….

 • Det er riktig. Bra at du i det minste sier noe riktig i dag :)

 • Nordpolen

  Enig!

 • RiksyWiksy

  He he, ja interessant for DEG!

 • Hermann

  Nå er jeg spent på argunentasjonen for hvorfor du har konkludert med at jeg er rasist. Eller er det så enkelt som at:

  Motstander mot massiv innvandring = rasist

  Har du så lite mellom ørene har du lite i debatter å gjøre. Regner med at det eneste vi kommer til å se fra deg i dette kommentarfeltet er videre karakteriseringer der du lirer av deg tilsvarende. NETT-TROLL er visst navntet.

 • ole

  hahaha,steng grensene så fort som mulig!

 • Derullandei

  Å, skal vi snakke om konedrap plutselig nå? La meg gjette, du tror dette er noe etnisk norske menn aldri gjør?

 • Tom Søren

  De fleste voldtektsmenn er hvite menn, i 20års alderen. De «trodde» den berusede, sovende venninnen akspterte til samleie, siden hun sov og dermed ikke fikk sagt nei..

 • Nordpolen

  Gjør de ikke?

  PEGIDA går direkte på muslimer. De er ikke bedre enn en tilsvarende organisjon som ikke vil ha jøder i Norge.

 • Petter Laursen

  flytt ut..

 • Petter Laursen

  er du så naiv?

 • Marie_Kjeks

  «Mer paradoksalt enn det blir det nesten ikke. Bruke totalitære metoder for å hindre at folk som flykter fra totalitære regimer får søke trygghet i landet vårt.»

  Jo. Det er mere paradoksalt, at folk som flykter fra totalitære regimer ønsker å innføre totalitære metoder.

 • Nordpolen

  Hvorfor skulle han flytte ut, når han liker seg der?

 • Lea Lien

  Det kommer nok noen tusen ekstra flyktninger i årene fremover. Det kan faktisk gå greit hvis politikerne gjør jobben sin.

 • Asle Jørgensen

  Tenkte Du før innlegget ditt ble skrevet eller er du litt sinna enda husk det med følelser for det kan løpe litt løpsk iblant vet du…….:):)

 • Skeptisk

  Vil det si at når V-leder sammenlignet en fremtreden FrP politikker med den tidligere propagandaministeren i Irak, og en del av AP sine medlemmer har gitt et klart utrykk for hat mot enkelte folkegrupper at det er nedfelt i partiprogrammet?

 • Nordpolen

  Det er ikke jeg som er naiv her.

 • Aksiomet

  Jeg håper inderlig at Tjommis har døtre. Og den dagen de blir påtvunget hijab på skolen, kommer nok besserwisser-smilet hans til å stivne.

 • olejacob666

  Mer innvandring = økt polariseringen, mer kriminalitet, økt terrortrussel, mer religion i samfunnet, dårligere økonomi osv. Tjomlid du er morsom du. Lett å se at også du er en raddis som ikke klarer å se fakta inn i øynene. Se på Sverige, og Frankrike feks.

 • Besserwizzer

  Du tok ikke poenget?
  Du gjorde en slags billig vits ut av et seriøst tema. Det finne idioter overalt, helt klart. Og hadde vi hatt en slags siling på hvem vi tok inn, så hadd vi kunne tatt inn langt flere flyktninger og «asyl»søkere. Tror for eksempel at om flertallet av de som søkte lykken her hadde vært unge damer fra Thailand istedet for unge menn fra Vest-Afrika, så ville langt flere som stemmer på FrP vært langt mer positive til innvandring.

 • Balalaika

  I mitt enkle hode så er innvandring noe man skal/kan/bør velge utfra eget lands behov og la folkene i landet bestemme dette gjennom demokratiet. Dette skal ikke reguleres av problemer i andre land som gjør at folk søker seg vekk derfra når tilbudene om migrasjon legges til rette gjennom menneskesmuglere o.l helt frem til NAV køren i f.eks Norge. Fordi man velger å ta imot flere innvandrere istedenfor å gjøre noe med årsaken til at folk migrerer – som oftest er en MYE mer krevende operasjon både økonomisk og praktisk enn det valgfleskfremmende tiltaket «øket innvandring» som bidrar mest til moralsk onani hos de som rører dette sammen med asyl- og flyktningpolitikk – så vil dette bli et problem over tid, på begge sider av migrasjonen. Så derfor er jeg heller ikke enig med Tjomlid, som jeg mener har gått i moralonanist-fella.

  En flyktning eller asylsøker er i mitt hode noen som trenger et midlertidig beskyttelsessystem rundt seg (midlertidig her kan dreie seg om mange år, ja) – men det i seg selv betinger ikke migrering til et annet land! Migrering blir idag veldig fort den eneste løsningen, spesielt siden dette også er en enklere og billigere straksløsning for politikere i alle land enn å bidra tungt der årsaken befinner seg. I tillegg til at dette selvfølgelig gir samme behagelige bieffekt ift moralsk valgflesk på hjemmebane.

  Antall flyktninger og asylanter man skal motta synes jeg ikke skal dreie seg om et forhåndsfastsatt tall, det skal dreie seg om hva man faktisk klarer å bidra med der og da. Da snakker man om å bevare og sikre liv og helse, og da skal man bidra så mye man kan og sette inn kreftene der de gir mest for de det gjelder. Det gjør man ikke ved å si at man skal ta 8000 hjem til seg selv. Mener man noe med en slik løsning er det bare å begynne å bygge «teltleire» eller brakkebyer for millioner av mennesker. Jeg og mange andre mener at disse «teltleirene» heller bør bygges i et sikret nærområde SAMTIDIG som man gjør det man kan for å endre ÅRSAKEN. Dette vil hjelpe mange fler og ja, det vil koste en h…. massse mer penger og innsats. Det blir kanskje upopulært for en politiker å si at det nye samfunnshuset må utsettes i 10 år pga noe slikt?

  Når man legger opp til et system som skal ivareta en flyktning/asylant i et annet land over flere generasjoner uten at man samtidig setter inn tungt skyts mot årsaken til flukten, så sier man samtidig at man ikke har til hensikt å ta den virkelig tunge jobben – å gjøre noe med årsaken!

 • Petter Laursen

  vi kan ikke ha flere innvandrere i Norge fordi velferdssystemet tåler det ikke, altså den økonomiske infrastrukturen

 • KontaktFront

  Det er som å si: -løsningen på kreft er mer kreft.

 • Nordpolen

  Mener du at muslimer er likeverdige mennesker (som meg og deg), og bør ha samme rettighetern til å komme til Norge som alle andre?

 • Hvis du mener at muslimer tilhører en kultur som er av mindre verdi enn andre, så er du nyrasist.

 • Besserwizzer

  Ja, var akkurat det jeg sa. Helt riktig konkludert. Din evne til å forstå innfløkte tekster er nærmest utenomjordisk.

 • Lea Lien

  Sammenliner du mennesker med kreft?

 • Petter Laursen

  jo…eller dum, fin overgang

 • KontaktFront

  I 2011 var 100% av alle overfallsvoldtekter utført av ikke-vestlige innvandrere.

 • Ulrik Nyborg

  Så mange personangrep er det da ikke her?

 • granpomier

  Det som har overrasket meg de siste ukene er at flyktningene flykter videre tvers over Europa. Helt desperate er de, og kaster seg ned på skinnegangen til toget, nekter å ta til seg mat og drikke de får osv. hvis de ikke får gå videre til Tyskland.

  Hvem hadde trodd at det har blitt så ille i europeiske land som f.eks Italia og Østerrike at selv flyktningene flykter derfra.

 • Petter Laursen

  åpenbart så liker han seg ikke i Norge, ettersom han trenger mer ikke-vestlig påfylll, flytt heller til Pakistan, hvis du får opphold da…

 • Rasister har ikke magemål.

 • nordm

  Du er vel enig i at vi ikke bør fylle landet med mennesker med fiendlig kvinnesyn eller homohatere? Eller tilhengere av tvangsekteskap?

 • Nordpolen

  Vi kan ikke ha flere Frpere i Norge, fordi velferdssystemet tåler det ikke:

  «Men blant Frps velgere svarte 13,5 prosent trygd. Blant Ap-velgerne var trygdeandelen 7 prosent.»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/Frp-har-flest-trygdede-velgere-5013371.html

 • Aksiomet

  De skaper de samfunn som de «flyktet» fra. Kort og godt.

 • Petter Laursen

  krav om fri bosettning!

 • Derullandei

  Skal man diskutere politikk, hjelper det som oftest å holde de våte drømmene sine for seg selv.

 • Neida, ikke rasist i det hele tatt…….

 • Politisk (U) Korrekt

  Den norske befolkningen kan bare begynne å gjøre seg klar til borgerkrig….

 • Stein Ankerssletta

  Når du ser hva innvandrere får av økonomiske vilkår i forhold etniske nordmenn som betalt skattene som har bygget landet, så får du ikke frykt, men innvandrer avsky!

 • Futhark

  Prøv å diskutere sak istedetfor å angripe meningsmotstandere for en gangs skyld.

 • Jeg har ett bedre forslag. Du kan flytte ut, og vi kan få en innvandrer fra Afrika hit isteden for deg.

 • Petter Laursen

  lei av deg

 • Nordpolen
 • Fylle landet?

 • Rasismen, egoismen, og det verste hatet kommer alltid fra venstresidens tilhengere. Hver gang de går tommer for argumenter, hver gange de går tomme for nye vendinger, så begynner de å rope rasist, egoist, nettroll, inhuman, hjerteløs, hjerterå, og mye annet rart etter meningsmotandere som ikke er enige med dem.

  Og da er det ikke mer å snakke om. Har man ikke mer man kan si, da roper man rasist.

 • KontaktFront

  Det er DERE som er rasister. Dere hater alt etnisk norsk og vil helst konvertere til islam. Det som er litt dumt er at dere ikke aner hva islam står for. Selv om det står å lese i avisene hver uke…. patetisk.

 • Bjelleklang

  Kreft er det i mange tilfeller muligt å gjøre noe med, men det er vere med det som er på vei nå.

 • RiksyWiksy

  «Stå på Gunnar og DU har helt rett om individer her inne. Personlig ønsker jeg dem god reise til det utopia de surrer sammen i sine snevre hjerner for det som er sikkert er konspirasjonstenkinga deres om alt og alle.»

  Bør jeg si noe mer? Og sist ut har du to smil på rekke? Forsøker du å overbevise noen om at du fremdeles er glad?

 • Nordpolen

  Ikke det heller.

  Har du noen argumenter, eller har du tenkt å nedverdige deg selv med ytterligere personangrep? Ikke engang de klarer du å få rett.

 • Petter Laursen

  stemmer, takk for at du kan bekrefte det for meg….

 • Derullandei

  Så bra. Hvorfor kom du tilbake da? På lykkejakt eller?

 • Ketil Engstrøm

  Hadde det vært i Nansens ond, hadde alle fått hjelp og de hadde også fått hjelp til å gjenoppbygge sitt eget land. Nå er det et stort problem i Syria og det er de klokeste hodene og velholdne som rømmer. Senere er det de fattige og uutdannede som blir tilbake, samme problem som i andre konflikter. Hvordan skal de kunne bygge et samfunn dersom alle som er tilbake er analfabeter ?

 • KontaktFront

  Blank løgn fra auf muslimen igjen. Ref Ingrid Killengren. Oida… den gikk ikke så bra for deg hva?

 • Tom Søren

  Su du, med dette, mener du fremstår som «det gode»?

 • Nordpolen

  Ingen snakker om å «fylle landet», og «mennesker med fiendlig kvinnesyn eller homohatere» preger mye av høyresiden og innvandringsmotstanderne.

 • Hermann

  Som du sier.

  Påstanden til Tjomlid:
  «Løsningen på innvandringsfrykt er mer innvandring»

  faller på sin egen urimelighet når man ser utviklingen i Sverige og ellers i Europa.Fasit er motsatt.

  Fasit fra historien er også at ekstrem venstredreiening trigger ekstreme høyrekrefter.
  Det så man
  1. i Norge da AP dro kraftig til venstre etter 1918-19 og meldte seg inn i den kommunistiske internasjonalen under direkte kommando av Moskva. Dette trigget dannelsen av fedrelandslaget, forløperen til NS.
  2. Da kommunist-pakk ville ta makten i Spania på 30 tallet trigget dette motkrefter og man fikk etterhvert Franko-diktaturet.

 • Ulrik Nyborg

  Altså er mange flere fra Ap trygdede… :-)

 • Aksiomet

  Det er gjerne bydefolk som er så innvandringsvennlige og naive. Vi Oslofolk, som ser driten de bedriver dag for dag, har visst ikke noe vi skulle ha sagt.

 • Nordpolen

  Han skriver: «Jeg bor selv i det vi kaller «ett fargerikt fellesskap» i Oslos østre bydeler, og trives aldeles utmerket med det.»

  Ble setningen for vanskelig for deg?

 • granpomier

  Det er strategien ja. Og når folk blir irritert over at venstresiden bare har skjellsord og ingen argumenter, tolker de det som bevis på at de har rett.

 • Besserwizzer

  Hun bør kalles hjem umiddelbart. En så rasistisk representant for Norge kan vi ikke ha i utlandet.

 • rettnok

  Det var da et år, om det var i 2011 eller ikke, at alle de 29 overfallsvoldtekter i Oslo ble begått av ikkevestlige menn, hovedsaklig afrikanere. Vi snakker da altså om overfallsvoldtekter (overfall og voldtekt)!

 • ad1648

  Muslimer som bor i Norge skal ha de samme rettighetene og pliktene som alle andre som bor i samfunnet og heller ikke har noen særrettigheter. Når det gjelder innvandring så er jeg i all hovedsak for restritktiv innvandring, det være seg om innvandrerne er muslimer eller ikke. Fornøyd? Eller skal du nå tenke ut en annen måte å brunbeise meg med rasismebeskyldninger på?

 • KontaktFront

  Hva sa du? Jeg hørte deg ikke over alle jentene som skriker voldtekt, all skytingen mellom muslimer og brannene:

 • Derullandei

  Du svarte ikke på spørsmålet. Hvilken uhøflighet!

 • Nordpolen

  Og Norge blir et bedre sted, etterpå! :)

 • KontaktFront

  Her er hva som venter oss med mere muslimer i landet:

 • Kjell -Arne Slettum

  Jeg tror at innen ca 20års tid, så blir det erklært muslimsk enklave i Sørsverige, som kanskje strekker seg inn i Norge.Kanskje til Drammen! Det blir spennende og se hvordan Myndighetene takler det! Dialog? Eller?

 • ad1648

  Stod du fast nå siden du ikke fulgte opp med å svare? Ble det for vanskelig etter å ha slengt ut en useriøs drittbeskyldning?

 • Petter Laursen

  Hvem har skapt de samfunnene de flykter fra? hvem er det som sier at de fortjener en ny sjanse?

 • Bjelleklang

  Han prøver bare å bevare det gode samfunn som vi har, som mange av oss er redde for å miste.

 • Rasist er ikke skjellsord, det er noe man er. Ala homofil.

 • Nordpolen

  Samme «logikk» som at en ny verdenskrig venter oss på grunn av flere kristne i landet?

  Kutt ut spammingen din.

 • ad1648

  Synes du det er tøft å smykke seg med engelske uttrykk?

 • KontaktFront

  Ja, og DU er en rasist. Du er raistisk mot ditt eget folk.. undrer om man ikke har et navn for det… jo, Quisling.

 • nastyraddis

  Er du far til din egen bror?

 • bundesliga

  Tjomlid. Hvem skal betale for 1 mill nye velferdsflyktninger i norge??

 • Besserwizzer

  Hvis det jeg skrev der var en våt drøm for deg, må jeg si du har underlige preferanser.

 • Aksiomet

  Det ironiske er at det er DU som er rasist. Det kalles den lave forventningens rasime. Folk fra MENA-land TRENGER støtte og bistand og hjelp, hevder du. Jeg tenker mer på at vi alle er like.

 • Hermann

  Påstanden over:

  Motstander mot massiv innvandring = rasist

  Står du for den?

 • Nordpolen

  Hvor ser du dette, og hvilke innlegg svarer de på?

 • Politisk (U) Korrekt

  Utdeling av bønnetepper og koran til alle. De skal skinne av «islam-omsorgen» i rein AP stil…..

 • KontaktFront

  Nordpolen. Har du konvertert til AUF islam enda?

 • Comrade Pootie

  Før jeg flyttet vestover var det vel heller etnisk norske som var fremmed for datteren min. Hun var en av to i klassen som var norske.

 • Ulrik Nyborg

  Å bruke tjomlid som sannhetsvitne er gang etter gang blitt ettertrykkelig avkledd av rights.no

 • Tom Søren

  2 ting:
  1. Nesten alle terro(lignende) aksjoner i hele Norges historie, er utført av høyreekstreme! -Ergo argumentet ditt og hvor hat kommer fra, knuses!
  2. Ser du ingen rasistiske kommentarer under her, så gir svaret om hva du er, seg selv.

 • nordm

  I et hundreårs perspektiv så snakker vi faktisk om å fylle landet.

  Ellers så tror jeg ikke høyresiden er overrepresenterte i hverken voldtekter eller trakassering av homofile.

 • ad1648

  Da må man vel ha barn med morra si? Faraoene hadde vist det.

 • Petter Laursen

  kristendommen er i ferd med å bli utryddet i Midt-Østen og Asia

 • WHAT? Må vi snakke engelsk?????

 • Javel mener jeg

  Tja var I jobb sammenheng. Litt morsomt, at det er det eneste stedet jeg har bodd i utlandet. Så av alle byer i verden, så valgte du akkurat den :)

 • Derullandei

  Ja fysj så ekkelt, ikke sånt?

 • KontaktFront

  Swing and a miss…

 • Nå var det rasistene/nazistene som var quislinger. Og jeg er ikke i den kategorien. Men du derimot…

 • Kristoffer Berg

  Og sannheten kommer i hvertfall ikke fram i norsk media.
  Historien bak den lille gutten som ble skylt opp på stranden, er visst en litt annen enn det vi får servert.
  Etter 3 år i Tyrkia, finner faren på å «flykte» videre (fra «Syria»), hvilket medfører hans families død.

  Les selv, og bli enda litt mer frustrert:

  http://www.wsj.com/articles/image-of-syrian-boy-washed-up-on-beach-hits-hard-1441282847?mod=trending_now_1

 • Nordpolen

  Den er nok heldivis begrenset til mellom ørene dine. :)

 • KontaktFront

  Jo, du er en landssviker. Presis som Quisling var det.

 • Kjell Davidsen

  AP sektas ledere har ingen relasjoner til arbeiderne. Men utnytte navnet, som de har kuppet, for å utnytte arbeidere, for å få gjennomført sin syke innvandrings ideologi, der de sniker seg bak ryggen til det etniske norske folk. det samme var det med gullpensjonen der flere ble dømt, der de satte skylden på en dame, som var ærlig. Folk i AP sekta og andre medløpere kan risikere å bli stilt for riksrett?

 • Svein Pedersen

  Man kan være temmelig alene i bakhodet, for å få skrive blogg på nettavisen.
  Mer innvandring, større splittelse i det norske folk, mer hat og etterhvert mer og hardere vold.
  Nå bør snart disse som ivrer for destabilisering bli skånet for sin egen dumhet og naivitet!

 • Nordpolen

  Med 2,5% av Norges befolkning som muslimer, og 97,5% som ikke-muslimer?

  Det du skriver er akkrat det samme som de som mente i 1930 at «jødene» skulle overta Europa.

 • granpomier

  Mediene har misbrukt liket av en tre år gammel gutt til å fronte mer innvandring til Europa.

  Det er ikke pent.

 • bitten

  Slike svikere som Gunnar Tjomlid og svike svike partier som
  AP med Gro i spissen ødelegger hele samfunnet , med denne
  ekstremt naive asyl og flyktning industrien .
  Og gir seg ikke før hele samfunnet er fullstendig ødelagt ,
  radikalisert ,og at hele Norge har blitt til et islams rike .

 • Lea Lien

  Regjeringen har da masse penger. Nå bevilger de 21 milliarder ekstra til Øst Europa.

 • Prison Planet

  Det går ikke å forhindre «invasjonen», man kan bare prøve å frigjøre seg så mye som mulig fra det multietniske tvangskollektivet og håpe at flere våger begynne å se problemet.

 • Derullandei

  Du glemte den obligatoriske dårlig skjulte trusselen om å drepe ham.

 • Nordpolen

  Du klarer ikke å holde deg til tema.

 • Petter Laursen

  virkelig på tide at pressestøtten forsvinner…

 • Rasisme går på vurdering av rase (som er utdatert på grunn av oppdagelsen av DNA) og andres kultur. Nyrasismen handler om å gjøre andre kulturer mindreverdig, ala det å gjøre andre mennesker mindreverdig. Og jeg faller ikke inn i noen av kategoriene. Men du derimot….

 • Nordpolen

  Innvandrerspråk, altså! ;)

 • Petter Laursen

  fordi du avgjør tema..tror du?

 • Fascinerende, dette bekrefter (trolig ufrivillig) til gagns Tjomlids poeng. QED.

 • Lea Lien

  Faren var kurder. De fleste vet hvordan de har det i Tyrkia

 • Så barnet lever?

 • Flemming Flemingsen

  ..

 • KontaktFront

  Du ønsker at etnisk norske kvinner skal bli voldtatt av muslimer. Mao, du er en sviker. Quisling.

 • Lea Lien

  Har de det eller er det slik du føler det?

 • Aksiomet

  Hvor har du de tallene fra? Det er minst 100.000 muslimer i Oslo. Ikke alle er registrert i trossamfunn, men du må jo åpne øyne å se. Bybildet er så begredlig nå, at man nesten ikke ser én nordmann på Grønland.

 • KontaktFront

  Hei AUF muslimen. Har du koranen tilgjengelig nå?

 • Petter Laursen

  nei, faren sendte dem i martyrdøden

 • Nordpolen

  Igjen tar du feil. Det norske folk er POSITIVE til innvandrere, og FOR flere flyktninger:

  «Bare 12 prosent av nordmenn mener innvandring er dårlig for Norge. 54 prosent mener innvandring er et gode. 31 prosent har ikke noen formening.

  Det viser en ny undersøkelse utført av Ipsos/MMI»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Innvandring-er-positivt-for-Norge-Det-mener-de-fleste-av-oss-7940622.html

  «OSLO (NTB): Nesten to av tre nordmenn stiller seg positive til at vi skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria, ifølge en fersk måling. Det er en klar oppgang fra tidligere undersøkelser. »

  Kilde: http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/folk-er-blitt-mer-positive-til-syria-flyktninger/3423065949.html

  Legg merke til at jeg oppgir kilder.

 • Hvorfor har han fyren her ett talerør i nasjonal presse? Fordi han har helt riktige meninger i følge alle overnasjonale organer som har sin klamme hånd over verdens tidligere suverene stater.

 • nordm

  Hat mot sine egne landsmenn er greit, så lenge de ikke er enig med venstresiden.

 • Dine argumenter mangler tyngde. Det rasister har å si om andre er stort sett skvip.

 • Derullandei

  Så du er en lykkejeger altså. Vel, du vet hva store deler av kommentarfeltet her mener om sånne som deg.

 • Hvorfor?

 • Nordpolen

  Hvem er det som hater «sine egne landsmenn»?

 • Aksiomet

  «Alle kulturer er like bra» sa mannen mens han steinet sin datter fordi hun hadde blitt voldtatt.

 • granpomier

  De har nok det.

  To barn og en kvinne døde fordi familiefaren plutselig fant ut at de etter tre år i Tyrkia skulle «flykte» i en ubrukelig gummibåt.

  Han bør tiltales for uaktsomt drap på hele sin familie.

 • Yessmann

  Jeg trodde Tjomlid var reflektert, men det tok jeg grundig feil, gitt!
  Bjørn Stærk, som imellom skriver i Aftenposten, er imidlertid meget reflektert. Han mener at asylsystemet er absurd og at det er bedre å hjelpe mange flyktninger i flyktnigeleire enn noen få i Norge. Han skriver ellers mye om å være god på andres vegne i sin meget gode og reflekterte kronikk. Er han også rasist, Tjomlid?
  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Falsk-og-ekte-godhet-i-flyktningsporsmalet–Bjorn-Stark-8146406.html

 • KontaktFront

  Så du innrømmer du bare kommer med oppkast? Endelig… det var jo ikke så vanskelig hva?

 • Petter Laursen

  det må du spørre faren om, har vel noe om at vi i nord har klart å bygge en velferdsstat, det skulle vi ikke gjort, for alle mener de har krav på en bit av kaka

 • tore

  Jeg har også bodd i en av de mest innvsndringstette stedene i Oslo uten å ha de store positive følelsene for det multikulturelle samfunnet. Innvandring fra østeuropeiske land, søramerikanske eller vesteuropeiske går alltid greit. Også mennesker med bakgrunn fra Bosnia med islamsk bakgrunn er greit. Fordi mange av de ovennevnte ønsker å bli integrert. Fra Midtøsten, afrikanske land eller Pakistan/Afganistan går det ofte ikke så bra med integreringen. Årsaken tror jeg er at det er såpass mange med samme bakgrunn at de ønsker mest kontakt med sine egne. Konservativ islam holder folk nede og hindrer integrering. Tvangsekteskap, henteekteskap, kvinnediskriminering, diskriminering av homofile og kristne. Skjønner ikke hvorfor dere venstreintellektuelle forsvarer dette? Sysselsettingsraten er lavere enn hos etniske nordmenn. Som sagt; man kan ikke være etisk forpliktet til å ødelegge eget ssmfunn ved å bringe alle som måtte ønske det hit. Vi skal hjelpe; men i nærområdene hvor også vi får hjulpet langt flere for utgiftene ved å ta dem inn i landet.

 • Nordpolen

  Fordi flertallet av befolkningen er enig med ham:

  «Bare 12 prosent av nordmenn mener innvandring er dårlig for Norge. 54 prosent mener innvandring er et gode. 31 prosent har ikke noen formening.

  Det viser en ny undersøkelse utført av Ipsos/MMI»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Innvandring-er-positivt-for-Norge-Det-mener-de-fleste-av-oss-7940622.html

 • Yessmann

  Og flertallet har alltid rett?

 • «Det mest effektive er kanskje å la disse menneskene oppleve innvandring i hverdagen, heller enn at de får skape sine fiktive bilder kokt sammen gjennom å kun lese tabloide avisforsider.»
  Nettopp. Mine kollegaer og naboer som Ahmed og Wojtek er da ikke «innvandrere» eller «fremmedkulturelle», de er individer.

 • Jon Inge Kunta

  Det er vel stort sett bare Nordpolen som tror på dette vaset.

 • KontaktFront

  85% av det Norske folk er IMOT innvandring.

 • Comrade Pootie

  For Oslos del er samtlige innbyggere godt vant med og godt kjent med innvandrere fra midtøsten. Selv de som bor i Holmenkollen.

 • Lea Lien

  Du har fremdeles problem med å skrive med egne ord.

 • Så han var Tyrker?

 • Jon Inge Kunta

  Du er et godt eksempel der.

 • KontaktFront

  I en nylig meningsmåling er 85% av det Norske folk MOT en øket innvandring. Så der er altså fremdeles et håp for dette landet.

 • EN

  Minner mer om en Blitzer.

  I Sverige og i Tyskland er det de venstreradikale(Antifa), sånne som tjomlid, som kontrollerer debatten, og slår ned på de som er i mot masseinnvandring i gammel SS stil, de går ikke av veien for å bruke grov vold og brannbomber heller. Det kjemper jo på den rette siden, da er alt lov.

  Denne bloggposten er jo egentlig en ren provokasjon, det er sånn tjomlid tjener til livets brød, med å prøve å provosere frem så mye klikk som mulig. han selger sjela si for et klikk, stakkars lille mann.

 • Det mest fascinerende er at temmelig forutsigbare andel av kommentarene bekrefter Tjomlids poeng.

 • nordm

  Da burde du faktisk lese den artikkelen rett oppfor kommentarfeltet, klassifiseres ikke det som hat så vet ikke jeg.

 • Flemming Flemingsen

  Stordalen blir snart søkkrik på innvandring.

 • Petter Laursen

  han var på trygg grunn, og for dere humanister er vel statsborgerskap irrelevant?

 • KontaktFront

  Jeg bruker mine egne ord. Kan du lese?

 • Knut Elvsaas

  Personlig har jeg ingenting mot folk fra andre himmelstrøk, og har når anledningen har bydd seg, valgt å flytte til Thailand hvor jeg nå har bodd i 12 år. Her bor jeg som 2. eller 3. klasses menneske, og vil aldri ha noen mulighet til å bli del av dette samfunnet.
  Jeg må leve på egne penger som kommer fra utlandet, og rapportere meg til immigration hver 3 mnd. for å bekrefte min adresse. Hvert år må jeg søke om nytt årsvisum.
  Thailand tar i mot svært få innvandrere, i praksis ingen, og ingen asylsøkere eller andre flyktninger.
  Likevel er jeg svært fornøyd, og trives sammen med mange andre thaier. Har liten eller ingen kontakt med andre nordmenn.
  Likevel synes jeg det er trist at gamlelandet fylles opp av mennesker som i stor grad lever på velferdsgoder. Jeg skulle ønske at Norge ville gjøre som flertallet av de asiatiske land og Australia, ingen innvandring, utenom den det enkelte land selv bestemmer.

 • magnumi

  Tja, mye rart som skrives på denne siden holder ikke mål.
  Men, en sak bør dere ha i bakhodet er at den dagen kommer da dere får se noe lignende som; Toyen og Gronland Islamske Kalifat. Det er vel ille nok i de to bydelene som det er allerede. Men noen er jo helt blinde for den forandring og forverring av det Norske samfunn for nordmenn da spesielt norske svake som blir tvangsflyttet fra sine boliger for å huse barnerike utenlandske sosialklienter. Nordkappgata, Edward Griegs Alle blant annet. Det er mennesker som har bodd der i 40 – 50 år. Små leiligheter slått sammen til større enheter fylles med innvandrere med mange barn.

 • Nordpolen

  Dette er meget godt besvart her:

  «Ny forskrift for brennende hus: Skal ikke evakuere, men hjelpe ofrene der de er

  For samme kostnad som vi redder en person ut av bygget, kan vi redde 20 personer inne i bygget.

  Regjeringen har lagt fram nye forskrifter for brennende hus. Brannmenn skal ikke lenger evakuere disse husene, men i stedet hjelpe brannofrene der de er.»

  Se video: http://www.nrk.no/satiriks/ny-forskrift-for-brennende-hus_-skal-ikke-evakuere_-men-hjelpe-ofrene-der-de-er-1.12327026

  I tillegg så forklarer Amnesty det her:

  http://www.amnesty.no/aktuelt/derfor-m%C3%A5-vi-hente-flere-s%C3%A5rbare-flyktninger

 • Javel mener jeg

  Vet ikke helt. Var et prosjekt på varighet 1 år når jeg var ung. Men jeg reiste hjem igjen, for å bidra her, så vet ikke helt hvor du vil hen. Hvis alle drar hjem igjen, som meg etter 1 år, så er det vel greit?

 • Steinar Olsen

  Tror fastlegen/psykologen bør ta en nærmere titt på Gunnar Tjomlid.

 • Du forveksler flyktning og asylsøker.

 • Kristoffer Berg

  Det var han vel ikke.
  Men lønna på 50 tyrkiske lira om dagen var ikke nok å brødfø familien med, og dermed ble det å prøve «lykken».

 • Lea Lien

  Jeg er enig med deg i en ting og det er at slektsekteskap er noe svineri.

 • Ja, Tjomlids påstander blir faktisk bekreftet i kommentarfeltene.

 • Jon Inge Kunta

  Det er vel heller sjylling og sjøtt det da.

 • FabuIator

  Artikkelen må være et rop om hjelp fra forfatteren. Noe mer usaklig og kunnskapsløst har jeg aldri lest. Orker ikke å begynne engang med å forklare alle feil.

 • Innvandrerspråk trodde jeg var mer som dette:
  کیا تم نے مجھے بتانے کی کوشش کر رہے ہیں

 • Red line

  Her er viktigste video du noen gang trenger å se!

  Taktikken som brukes er flere hundre år gammel.
  Her blir forklart hva vi har i vente ..David Wood on the 3 stages of Jihad!
  Er en grunn til at det er fred og toleranse i norge nå.
  Lær av historien!

  https://www.youtube.com/watch?v=9rjdO4cfeEg

 • Lea Lien

  Du får svaret 14 september

 • Det er noen som hevder at det ikke er så mange personangrep i kommentarfeltet. Dette er bevis på de tar feil.

 • Kjell -Arne Slettum

  2,5%? Dette vet du eller bare tror du? Tenker vi kan doble og vel så det. Og det øker drastiskt! Husk islam er jordsmonnet for islamisme, og moskeene er drivhuset.
  Husk en ting min gode mann. Nasistene i Tyskland hadde bare ca 10% av stemmene, når de kuppet makten i Tyskland på politisk manøvrering!

 • Petter Laursen

  vel, mulig det, men du avkrefter det igjen

 • Lea Lien

  Var han ikke kurder? Var han syrer da?

 • gogutt1

  Tjomlid er Norges svar på venstre-ekstemisten Henrik Arnstad i Sverige……

 • Steinar Olsen

  Personangrep?? driver du med slikt da? jeg bare gir fagpersonellet er råd,

 • Jon Inge Kunta

  Tåpelig som vanlig, lever du på samme planet som alle andre? Nei jeg tror ikke det.

 • granpomier

  Hele bloggen til Tjomlid er vel heller et bevis på at Steinar Olsen har rett.

  Alt er ikke greit bare fordi det kommer fra en venstreekstremist.

 • Drukner ikke om man er på trygg grunn

 • tore

  Lei deg fordi venstresiden egentlig skal ha monopol på stigmatisering og stempling av meningsmotstandere?

 • Lea Lien

  Du bruker egne ord innimellom. Det er ikke nok. Det å ikke gjøre det ødelegger det norske språket

 • Mange nordmenn som lever i Thailand lever av de velferdsgodene de fikk med fra gamlelandet. Ikke alle er så heldige. Og du bor vel knappest i Thailand på grunn av forfølgelse eller sosial nød.

 • Derullandei

  Enklest sånn.

 • ball

 • ad1648

  Hvor mange medlemmer har PEGIDA?

 • Tom Søren

  De flykter fra idioter som truer tilværelsen dems.
  Hadde de fleste kunnet velge, ville de fortsette å bo der de kommer fra. I fred og ro.
  Men «fred og ro» er umulig.

 • Nordpolen

  Og likevel klarer du ikke å påpeke en eneste feil i artikkelen?

 • Vel, jeg stemmer på Høyre. Så da faller vel argumentet på sin egen urimelighet?

 • Furusk

  Ok 20 % av folket er ikke meningsberettiget mener du.

 • Lea Lien

  Og så er vi i gang igjen med folk som ikke kan bruke egne ord. Snakk om å tråkke ned det norske språket.

 • ziZZero

  Det er et begrep som heter nasjonsbygging.
  Nasjonsbygging er et begrep innen sammenlignende politikk og historisk sosiologi som betegner prosessen fra etablering av en statsmakt til en nasjonalt integrert nasjonalstat der befolkningen føler en utstrakt grad av nasjonal identitet.

  Og jeg lurer faktisk på om begrepet er i ferd med å dø. Både for de landene migrantene kommer til, og ikke minst de landet de forlater. Mange historier fortelles om årsaker til hvorfor de emigrerer, krig, fattigdom og ‘drømmen om Europa’ som er et begrep i flere afrikanske land.

  Min bekymring, kort oppsummert, er det som står øverst:’ en nasjonalt integrert nasjonalstat der befolkningen føler en utstrakt grad av nasjonal identitet, forsvinner. I ulike kulturer og spesielt en religion som jeg sterkt føler ikke er kompatibel med min identitet, som er forankret i nasjonen Norge.

 • Petter Laursen

  frata mennesket alt ansvar? systemets feil?

 • Steinar Olsen

  Hvor er personangrepet du sikter til??

 • Kristoffer Berg

  Opprinnelig syrer ja, men hadde bodd trygt i Tyrkia i 3 år.
  Men lønna var litt for dårlig.

 • Derullandei

  Ja, for det er du garantert kvalifisert til.

 • Geir_L_Ubben

  Vanligvis er blogginnleggene til Tjomlid fulle av fakta, statistikk, kildehenvisninger og logikk. Men når han prøver seg på asyl og innvandringspolitikk stopper det brått opp. Hvorfor?

  Noen tips for å øke nivået utover rene følelser.

  * Paul Collier’s ‘Exodus’
  * Samuel P Huntington’s ‘The clash of civilizations’

  Og for litt selvinnsikt: Jonathan Haidt’s ‘The righteous mind’

 • Svein Pedersen

  Jeg er rimelig sikker på, hadde det i disse undersøkelsene også blitt spurt. Er det greit at gamle, syke og pleietrengende må lide enda mer, for å ta imot lykkejegere? -Ville vi fått et anderledes svar.

 • trondandreass1

  I undersøkelsen har man tatt all innvandring, også svensker og polakker under en kam.
  Hadde MMI spurt om hva folket hadde ment om den muslimske innvandringen, tror jeg svarene hadde sett annerledes ut.

 • tore

  En trøst er at mange land begynner å forstå konsekvensene av ikke vestlig innvandring og legger politikken i en mer restriktiv retning v

 • Når du argumenterer med at noe er galt med personen som har skrevet dette, framfor å argumentere sak, så er det personangrep. Å henvise noen til fastlegen er ikke å diskutere sak.

 • Red line

  Mener du jeg skal skrive alt som blir forklart?

 • Derullandei

  Håper nasjonalstaten er på vei ut, ja. I en globalisert verden er det et foreldet konsept som har utspilt sin rolle.

 • Flemming Flemingsen

  Føleri hører ikke hjemme i politikken.

 • Steinar Olsen

  Ja ditt lille troll, jeg er kvalifisert til å komme med gode rår, plager det deg?

 • Lea Lien

  Regjeringen har da akkurat bevilget 21 miliarder til Øst Europa. Mangel på penger?

 • Petter Laursen

  alt er feil i artikkelen, bare snu brillene og innholdet gir mening

 • granpomier

  Du har så høye krav til andre, mens i dine egne innlegg strør du om deg med rasismebeskyldninger osv.

 • Lea Lien

  Hvor finner du opplysningene om han ikke var kurder?

 • Derullandei

  Så du er kvalifisert til å gi helsepersonell råd om hvordan de skal gjøre jobben sin. Nei, det plager meg ikke. Jeg er tvert imot glad på dine vegne.

 • Tom Thorvaldsen

  Har ikke du noe pedofili å meske deg med i stedet da, Tjomlid?! Norges nye talerør om innvandring er tidligere forsvarer av pedofili, det synes jeg er en fantastisk fremgang…

 • Nordpolen

  Så du klarer ikke påpeke noe som helst.

  Tenkte det.

 • Kjell Davidsen

  Det er bortkastede penger som kun gjør denne uhyggelige situasjonen kun verre og verre!!! Det er politikere i Norge og EU som er medskyldige i det som er på vei til å undegrsve Europa,.det eneste de kan er å dele ut penger som gjør alt verre.

 • Lea Lien

  Jeg regner med du greier det selv.

 • granpomier

  Helsevesenet er avhengig av at folk følger med og kommer med bekymringsmeldinger.

 • bitten

  Alle ser hvilken vei det går for hele Europa og Norge der
  hele Europa blir utslettet som selvstendige nasjoner , og
  der et islamsk styre er på kraftig inntog i hele Europa .
  Så det er synd at ikke ledere i hele Europa ser til Australia
  og Ungarn , som ikke vil ødelegge sitt eget land .
  På grunn av at disse landene ser hvor ødeleggende denne
  gruppen med økonomiske immigranter og flyktninger , er så
  til det grader for hele samfunnet sitt på alle slags måter der .

 • Gunnar Næsfeldt

  Argumentene dine er billige. Dine meninger er representative for kun en liten brun klikk i Norge

 • trondandreass1

  Tjomlid kunne godt tenke seg å deportere Demokratene (nordmenn) men ikke innvandrere står det jo i bloggen.

  Det må vel kvalifisere til «hat mot egne landsmenn»?

 • Svein Pedersen

  Til alt annet enn nordmenn, har politikerene ubegrenset med penger. Later det til.

 • Hermann

  Den kulturelle identiten i Norge kraftig forankret til kristenhumanistiske tradisjoner.

  For mange er verdien av det å være et land nettopp knyttet til opprinnelig kulturell identitet. Slik er det i Norge, slik er det i Pakistan og slik er det i de aller aller fleste land i Verden.

  At mange etnisk norske derfor reagerer kraftig på en utvikling i retning av en multi-kulturell smeltedigel der opprinnelig norsk kultur er truet er derfor en «naturlig» utvikling.

 • Det er ikke galt å påpeke rasismen som gjennomsyrer innleggene her inne så lenge det holder seg til hva personen faktisk sier. Henvisning til fastlegen, på grunn av denne teksten er ikke innenfor saklig kritikk.

 • Petter Laursen

  ja..undres hvorfor rettssystemet ikke justerte idiotene før det ble for sent?

 • Geir Karlsen

  Ingen bedre måte å spre det islamske budskapet på enn for Saudi Arabia, Iran, Qatar, Kuwait og Emiratene og nekte og ta i mot flyktninger. Mye bdre å sende noen hundre tusen til Europa.

 • Nordpolen

  For det første, veldig mye av politikk handler nettopp om følelser, moral, etikk og lignende.

  For det andre, det er jo opp til hver enkelt hva de vektlegger.

 • Knut Elvsaas

  Jeg lever hovedsakelig av oppsparte midler, og en alderpensjon jeg har betalt inn til etter nærmere 40 år i arbeidslivet i Norge.
  Selvfølgelig er jeg klar over at alle mennesker ikke har samme anledning, men de bør arbeide for å forbedre sine egne samfunn. Velferdssamfunnet i Norge kom ikke rekende på ei fjøl, selv om oljen har gjort sitt. Mange andre land klarer seg bra uten olje.

 • Macardit

  Poenget, Tjomlid, er at hver gjennomsnittlige ikke-vestlige innvandrer er en abnorm fremtidig kostnad.

  Så fort det gjelder innvandring så mister du fullstendig gangsynet.

 • Nordpolen

  Hvorfor skal du blande religion inn i dette?

 • granpomier

  Rasismebeskyldningene dine er ikke velbegrunnede, men viser bare at din tankegang er gjennomsyret av hat mot de som har andre meninger enn deg.

 • Flemming Flemingsen

  Går du på et NAV kontor så hjelper det deg ikke at du gråter en skvett, sånn må det være i politikken også.

 • Jolly Utenland

  Denne er MUST SEE :

  Utfordrer Tjomlid og venstresiden til å komme med motargumenter til Gert Wilders.

 • Steinar Olsen

  På meg virker det som han er noe ustabil / et rop om hjelp, når jeg leser det oppgulpet han skriver, så det var bare et godt råd, når ble du advokaten hans da??

 • Joda, jeg har begrunnet. Men at du er uenig er annen sak.

 • Systemet gjør aldri feil – feilen gjør de som skapte systemet

 • Nordpolen

  For det første så er det i så fall fordommene som gjør det til en kostnad.

  For det andre, Frpere er også kostnader for samfunnet:

  «Men blant Frps velgere svarte 13,5 prosent trygd. Blant Ap-velgerne var trygdeandelen 7 prosent.»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/Frp-har-flest-trygdede-velgere-5013371.html

  Så hva har du tenkt å gjøre med dem?

 • Derullandei

  Tror du forveksler hat med kritikk av hat. Typisk for folk som ikke tåler å se hatet sitt bli kritisert.

 • ziZZero

  Hvor enkeltmennesket er en del av maskineriet, en hersker på toppen og alle snakker Esperanto?

 • granpomier

  Du har ikke begrunnet.

 • Hermann

  Men det du får i stedenfor er en mye mer inhomogen gruppe der du får «ministater» med felles kulturell identitet. Dette gir kimen til økt konfliktnivå.

 • Derullandei

  Nei?

 • Steinar Olsen

  Åh; så DU kan slenge ut det som måtte passe deg, din frekke klovn

 • Enough said.

 • Nordpolen

  Sier hvem da?

 • Petter Laursen

  fordi religion er kultur, deretter en ikke-vestlig kultur skaper spenninger mot vestlige kulturer, spenninger skaper konflikter…så enkelt er det, holder med å se til Sverige.

 • Fedorus Maximus Invictus

  Jeg vil være veldig overrasket om dette mannebarnet engang kjenner til lukten av mus, så avkom er tvilsomt.

 • Lea Lien

  Nok en person som ikke greier å ytre seg på norsk.Jolly!

 • Steinar Olsen

  Flott. så klapp igjen da.

 • Flemming Flemingsen

  Flemming

 • «din frekke klovn» ?

 • Nordpolen

  Nasjonalstaten er truet av internett, mobiltelefoner og hovedsakelig jetfly, som gir kort reistid.

  Det tar kortere tid fra Syria til Norge i dag, enn fra Telemark til Rogaland for noen år siden.

 • Ryddegutt

  «Med andre ord er kanskje løsningen på innvandringsfrykt nettopp mer innvandring, fordi det er bare når innvandrerne er på avstand at de oppleves som et problem.»

  Kanskje Tjomlid har en god forklaring på «white flight» og segregeringen som foregår i f.eks Grodruddalen i Oslo og Rosengård i Malmø…

 • Mye Rahr Røre

  Du tilhører den hjernevaskede venstresiden ser jeg.

 • Petter Laursen

  takk, hjerterom og følelser funker dårlig på NAV og i rettsalen.

 • Aletheia Angelis

  Artig hvordan du fremstiller deg selv som en ridder i hvitt, en godhetens vokter, som kjemper mot det «mørke nettet», når du egentlig er en venstrevridd tosk, som ikke evner å se de langsiktige konsekvensene av dette. Spesielt i et historisk perspektiv. Tror du at feks. jøder eller muslimer i midtøsten kunne tenke seg å ha deg som svigersønn? Det er faktisk forbudt ved lov i flere land å inngå ekteskap med deg. En muslimsk jente risikerer i verste fall livet om hun tar en tur på kino med deg. Når vi så ser paralelle samfunn vokse opp over hele Europa, hvor eneste kontakt med vertsbefolkningen er i form av pengeoverføringer, er vi da konspirasjonsteoretikere som blir bekymret? Et fragmentert land blir resultatet, men det er gjerne det du vil ha. Du hater tross alt den norske nasjonalstaten. Du hater oss, det norske folk.

 • bitten

  Han er like mye landssviker som svike partier som AP,SV,
  SP,VENSTRE og Krf , og alle disse svikerne som stemmer
  på disse sviker partiene her i landet .

 • Steinar Olsen

  Ikke hvordan de skal gjøre jobben sin, det fatter du den dagen du klarer å lese det jeg skriver.

 • granpomier

  Det er altså flere trygdede i antall som stemmer AP.

  Det var det jeg visste. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem.

 • ziZZero

  Da må du neste ofre noen linjer på hvordan du mener ditt konsept skal kunne fungere.

 • Gorgon_Zola

  Der kom dagens tjomsing. Det finnes en låt som heter «Scream until you like it». Er det den tjomsen har hørt på?

 • Derullandei

  Symptomatisk for det beste argumentet de har.

 • Nordpolen

  «inhomogen»? Heterogen.

  Og nei, det gir ikke nødvendigvis økt konfliktnivå.

 • Tror de fleste har fått denne venstre ekstremisten i halsen nå.. Tjomlid og co er på en annen planet. De forstår ikke at dette ikke er rasisme. Det er ikke rasisme som gjør at gulf statene sier nei til å hjelpe. Disse som flykter er i sikkerhet når de er over tyrkias grense.. Reisen videre er migrasjon for bedre økonomi.. Mer hjelp der de kommer først.

 • bundesliga

  Meget godt skrevet. Du blir garantert slettet.

 • Tom Søren

  Så det er kun En type voldtekt som gjelder? Den du bestemmer..

 • Steinar Olsen

  Det er greit for deg å påpeke ting? Tenk om du har vrangforestillinger i hodet ditt da?

 • Petter Laursen

  haha…her dreit media på draget, enkelt og greit! og la den lille spe gutten få hvile i fred! så får vi håpe at det er et rettssystem som tar hånd om faren.

 • ad1648

  Alle disse oppgulpene fra denne Tjomlid er bare noe fordummende ræl; jeg gidder ikke engang å lese halvparten av det.
  Her er fakta: en seriøs internasjonal undersøkelse rangerte Norge som et av de MINST rasistiske landene på jordkloden, faktisk mindre rasistisk enn de fleste andre europeiske land; de mest rasistiske land i verden var, ikke uventet, i Asia. Men det er denne besettelsen med å stemple nordmenn flest som rasister, til tross for at nordmenn er et ganske bereist folkeslag, et av landene som tar inn mest innvandrere pr.innbygger og et land hvor de fleste barn blir lært opp til at alle mennesker er like mye verdt. Det ble jeg opplært til. Dette blir slett ikke alle barn i verden lært opp til. Det er atskillig mer hat der ute i verden enn her i Norge. Norge er også et av de mest egalitære samfunn i verden; hvor mennesker ikke bedømmes ut i fra hvilken stand, klan, klasse eller kaste man tilhører. Men ifølge denne Tjomlid er ikke dette bra nok; vi er bare noe rasistisk grums, hele dette forferdelige folkeslaget nordmenn. Det er nettopp slike som han som skaper usikkerhet hos mange innvandrere som dermed tror at det norske samfunnet koker over av hat og rasisme fordi slike patroniserende rasister som Tjomlid fyller dem med usikkerhet og løgn om hvordan nordmenn og det norske samfunnet er.

 • Jeg kan ta det en gang til. Rasismebegrepet er noe utdatert da det ikke lenger er aktuelt å snakke om menneskeraser lengre. Dette falt med oppdagelsen av DNA. Idag er forstår man rasisme ut fra en forståelse av personers vurdering av andres kultur. Da kan rasisme forstås som at noen mennesker med en annen kultur er av mindre verdi enn andre. Det er denne «mindreverdiggjøringen» som er så typisk for rasisten.

 • Nordpolen

  Sverige har en av verdens høyeste levestandarder. Det er det 11. tryggeste landet i verden; Stockholm ligger på 4. plass for hovedstader.

 • Hermann

  «Og nei, det gir ikke nødvendigvis økt konfliktnivå.»

  Historien viser det motsatte.

 • Nordpolen

  De fleste nordmenn er ikke rasister, og det er det ingen som påstår. Heller ikke Gunnar Tjomlid.

  Men et lite mindretall er fulle av rasisme og hat, og det er dem dette handler om.

 • tenke sjæl

  Det pussige Tjomlid, er at de som er mest positive til innvandring er de som ikke har dem i nabolaget. Og heldige deg; etterhvert som innvandrerne blir i flertall flytter de etnisk norske ut. Med avstand glemmer de og likegyldigheten tar dem.

 • Daniel Vrangsinn

  Folk flest? Folk flest er ikke hatefulle kommentarfelt-troll

 • Tom Søren

  At rettssyntemet deres har sviktet totalt, gjør det ikke mindre synd på disse. Tvert imot. Alt blir jo enda mer forstålig.

 • Derullandei

  Ditt scenario er like beskrivende for enhver nasjonalstat som det er for ditt hypotetiske verdenssamfunn. «Hvor enkeltmennesket er en del av maskineriet, en [statsminister] på toppen og alle snakker [Norsk]?» Jeg sier ikke at jeg sitter med løsningen som skal fikse alt. Hadde jeg gjort det, ville du trolig avskrevet meg som sprø og/eller stormannsgal, og det med rette. Jeg sier bare at jeg ser at dagens ordning ikke er en fungerende løsning.

 • Nordpolen

  Faktisk er de som er mest positive til innvandrere nettopp de som bor sammen med innvandrere. I Oslo ligger Frp på rundt 5%.

 • snorrelund

  Jeg er rimelig lei ytre høyre. Men jeg er også rimelig lei ytre venstre – og slike innlegg som dette her. Like urasjonelle begge sider. Kommer ikke noe godt ut av noen av sidene.

 • Svein Pedersen

  De største nett-trollene er de «politisk korrekte». Som lirer av seg alt mulig av banaliteter, i blogger eller på lederplass. -Og som aldri gir svar.

 • Petter Laursen

  du må jo både være døv og blind……

 • VEST11

  Bitten .
  Hvem styrer i Norge nå???
  Du glemte Høyre og Frp her.
  Høyre er for flyktninger og hvis jeg ikke tar feil er høyre og Frp i regjering sammen og støtter hverandre.
  Hvis frp er så i mot bør de gå ut av regjering…
  De har jo tapt på slle sine valgløfter

 • Har fulgt med på bloggen din en lengre tid nå Tjomlid, og selv om vi nærmest er uenige om alt, pleier du tidvis å vise at du har en skarp penn. Dette innlegget var derimot flau lesning, og kunne vært skrevet bedre av en emosjonelt ustabil 12 åring i Rød Ungdom. Om dette er seriøst ment, er vanskelig å si i mine øyne.

  Som nasjonalist og konservativ prøver jeg i det minste å sette meg grundig inn i mine meningsmotstanderes standpunkter uten å så til de grader sette ut stråmenn som til og med barn kan se feilrepresenterer synet på de du beskriver.

  Men det at du skriver at det såkalte «hatet» mot innvandrere stammer fra en følelse av mangel på kontroll, er en sannhet med sterke modifikasjoner. Det er faktisk fordi innvandring til Europa er et fenomen som vi, etniske europeere, IKKE har fått vært med på å bestemme. Dette er ingen konspirasjonsteori, men derimot en etablert sannhet (kilde; http://www.pewglobal.org/2014/05/12/chapter-3-most-support-limiting-immigration/). Det eneste hatet jeg klarer å se, er din egen avsky mot vanlige folk som er bekymret for hvordan samfunnet vil bli om 10-20-30 år. Og «vanlige folk» mener jeg ikke kaffe latte-drikkende hipstere i hovedstaden med mastergrad i kjønnsstudier.

  Dette innlegget er kroneksemplet på hvordan vi, hvite europeere straffer våre egne for fullstendig legitime bekymringer. De fleste av oss ønsker ikke mer innvandring, og mange føler en maktesløshet for hvordan tingenes tilstand vil utvikle seg. Flere og flere begynner å innse at profetien om det fredlige, multikulturelle samfunnet begynner å slå sprekker. Dette innlegget er derfor også et eksempel på hvilken elitist formyndermennesket Tjomlid er, og hans eget behov for å oppdra vanlige folk fra deres rasistiske arvesynd.

 • Derullandei

  Vi må FORSVARE Den Nårske Kulturen™, må vite!!!!!! Men å Znakke Nårzk? Nei det får være grenser.

 • Petter Laursen

  og..dvs ca SV´s oppslutning…ja, de snakker jo for hele Norge

 • ziZZero

  Jeg vet ikke helt hva du vil frem til, om du synes at det er greit eller ikke. (I.o.m. du selv identifiserer deg med bruk av det norske flagget.)

 • Adam Storlien

  «Disse menneskene, som representerer noen av de verste verdier jeg har sett i mennesker, med ekstrem egosime, ekstremt hat til andre kulturer og religioner, ekstreme ideer om «den hvite manns» overlegenhet».

  Snakker om å stemple folk eller? Er det noen som har ekstreme tanker og holdninger mot andre mennesker så er det deg! Maken til oppgulp og kloakk!
  Ikke kom og si at folk som heller vil hjelpe i nærområder er så ondskapsfulle som du skal ha det til.
  Det du sier er hårreisende og et patetisk forsøk på å demonisere helt vanlige mennesker med gode intensjoner for alle mennesker.
  Se om du tør å si den dritten der ansikt til ansikt til noen av oss.
  Lavmål har fått et nytt ansikt og det finner du i speilet.

 • Vaiders

  …og du ligger på omtrent 0…!!!
  Du bruker et annet lands flagg som sannhetslogo for dine fullstendig meningsløse innlegg… Skammelig!

 • bundesliga

  Tjomlid. Hvem tror du du er? Det stinker vel etter at du har vært på dobesøk du også. Eller tror du du er så edel at andre synes det lukter parfyme?
  Har bare ett ord som dekker: FJOLLE:

 • Atle_Hetland

  De viste på Svensk tv2 en familie som har bodd i en leir i 3 år, når de kom var de 3 i familien, nå var de 6.
  Hjelp meg litt her, men å sette barn til verden innebærer ett stort ansvar, men disse bryr seg ikke om slikt.
  Beklager men jeg mener de bruker ungene for det de er verd, det samme skjer på asylmottak her hjemme. Usikker fremtid, men unger skal man ha.

 • Godt skrevet

 • Derullandei

  Ingen drapstrusler altså? Ja ja, jeg får vel ta til takke med noen skarve patetiske personangrep da.

 • Ulrik Nyborg

  Han syns heller ikke nekrofili er noe å ta på vei for…

 • ad1648

  Så det han mener er at verdens minst rasistiske land skal bli enda mindre rasistisk med mer innvandring? For det er vel hva han skriver.

  Men jeg husker tydelig at han for en ukes tid siden kom med den rasistiske og generaliserende påstanden om at Norge var en nasjon bebodd av egoistiske drittsekker.

  Så hvis nordmenn flest ikke er raisioster, hva er det da dere messer om? Det vil alltid være noen rasister i samfunnet.

 • Petter Laursen

  kanskje hatet begynner å få sin legitimitet?

 • Derullandei

  Ja, og vi etniske nordmenn må ta IQ- og egnethets-tester, fødselssertifikat og oppdragelseskurs før vi i det hele tatt kan begynne å tenke på å få unger. Nei, vent nå litt…

 • Mr_ZZZ

  Denne undersøkelsen har vel vært kritisert tidligere.

 • Verden er ikke et sted for rettferdighet. Du må selv karre deg til det livet du ønsker. Å dømme andre for å ønske det samme vitner om mangel på empati. Det er i alle fall en generell observasjon av hva enkelte står inne for, i kommentarfeltet.

 • ziZZero

  Du avskriver altså «dagens løsning», nasjonalstaten, men har ingen ideer på noe som helst som du mener vil være bedre?

 • Comrade Pootie

  Men så finnes det nok av folk i alle partier unntatt SV og Rødt som ønsker mindre innvandring.

 • bundesliga

  Tjomlid. Nå er det på overtid å sette på plass bokstaven v der den hører hjemme.Svaksynt.
  Eller
  Hva med ny tittel, Narcissisten?

 • einar_x_x

  Så du gjør som svenskene altså gunnar??

  Du skriver om at folk i Oslo opplever innvandringen som noe positivt? Det gjør langt i fra alle, og husk også at en stor del av Oslos befolkning nettopp er innvandrere og sikkert har svart på disse undersøkelsene du henviser til..

 • bitten

  Det er vel ingen nyhet snart at når denne gruppen der får opphold her ,
  reiser tilbake til hjemmelandet som disse skulle ha flyktet i fra .
  Selv om denne gruppen spiller og bløffer at disse er forfulgt i hjemmelandet ,
  noe som bare ett fåtall av denne gruppen der er i det hele tatt .

 • Flemming Flemingsen

  Slutten på EU.

 • Kristoffer Berg

  Han var syrisk kurder på flukt fra Syria (opprinnelig).
  Men for å holde seg til saken: Man «flykter» ikke fra Tyrkia, enten man er kurder eller tyrker, da reiser man.
  Fra Syria flykter man.
  Denne faren tok familien med på en farefull «flukt» i en liten båt, og er en l i t t annen versjon enn hva vi hittil har fått servert i media.

 • Jada, personangrep går igjen ofte her inne.

 • Petter Laursen

  slutten på Europa, humanistene jubler

 • Steinar Olsen

  Slik som i Rosengaard i Malmø?? Blir du aldri lei av løgnen og vrøvlet ditt??

 • granpomier

  Det er et velkjent psykologsk fenomen som gjør at når mennesker føler at de mister kontroll, må de gjenvinne denne ved at hjernen går i høygir for å finne mønstre og sammenhenger som gir en illusjon av mening og orden, skriver Tjomlid.

  Deretter gyver han løs på de med en annen oppfatning om innvandring enn han selv, plasserer de i en gruppe og gir de nedlatende karakteristikker.

  Vel vel, så sover ihvertfall Tjomlid godt i natt. Han har akkurat jobbet på høygir for å finne mønstre og sammenhenger og laget seg en illusjon av mening og orden.

 • Flemming Flemingsen

  Europa forsvinner ikke.

 • bundesliga

  Det er ikke noe personangrep. Det er en fakta benevnelse.

 • Derullandei

  «Min kultur er best», sa FrP-velgeren mens han voldtok sin datter fordi han var kåt.

 • Petter Laursen

  Europa har en lei tendens til å havne i krig, historien bekrefter det

 • Steinar Olsen

  Les her din løgner!!!!

  Flere tusen har flyttet til Akershus, viser ny rapport fra SSB

  18.000 færre etnisk norske i Groruddalen

  Hvert år tappes Groruddalen for 1.000-2.000 etnisk norske. Omtrent like mange ikke-vestlige innvandrere flytter inn.

  hanne mellingsæter

 • Kurt_Kortner

  Tjomlid prøvde å lage en blogg på fakta. Nå er han blitt ett Bloggetroll som slenger drit til alle som ikke mener akkurat det samme som han.

 • Derullandei

  Nei, det var ikke det han skrev. Prøv igjen.

 • Jeg bor selv i det vi kaller «ett fargerikt fellesskap» i Oslos østre bydeler, og trives aldeles utmerket med det. Selv om andelen av mennesker med innvandrerbakgrunn er ca 50% har det ingen betydning for botrivsel, eller rettere sagt tvert om! Det gjør det hyggelig å bo her. Menneskene er hyggelig og snille med hverandre, og ikke minst også hjelpsomme, og helt uten arroganse.

  Så vi trenger mer innvandring til Norge!

 • stayhard

  ironi….

 • Flemming Flemingsen

  Er Lysbakken kommet hjem igjen etter flyktningesafarien?

 • Knut Elvsaas

  Enig i det, men at «fremmede» skal komme for å leve på andre menneskers arbeid er uansett ikke riktig.
  Dette er min mening og det står jeg på.

 • Vaiders

  Nei, det blir han aldri og er sannelig frekk nok til å bruke nasjonalsymbolet vårt til inntekt for sine reinspikka vrangforestillinger:(

 • Fedorus Maximus Invictus

  Det er faktisk flaut å se og lese hvor lite selvinnsikt han – et antagelig voksent menneske – har.

 • For noe vås. Ingen har dødd av sult eller tørst.. De dør fordi de fortsetter ferden til høyeste levestandard til applaus fra media og venstrefjols..

 • Derullandei

  Noe som i mindre grad induserer inn-/utgruppe-tenking hos befolkningen ville vært et steg framover.

 • scwepps

  Er media som maler bilde av verden og gjennom media danner folk seg sitt bilde av omverdenen, så så veldig overraskende at folk er redd for innvandring av muslimer er det vel ikke. Finn en vektskål også fordeler du anntall negative og anntall positive reportasjer om og fra den muslimske delen av verden, trenger ikke være flink på skolen for og skjønne hvilket bilde man danner seg da om denne folkegruppen.

  Er derimot nesten ingen her på berget som har noe imot innvandring av amerikanere, briter og svensker etc. Men om de ble fremstilt på samme måte som muslimer så ville folk vært like skeptiske til dem. Mange i Norge er jo for eksempel også skeptiske til russere som og er ett hvitt folkeslag, Men igjen det er selvfølgelig fordi russland og russere også helst fremstilles i ett dårlig lys. De i likhet med muslimer er og bad guys i stort sett alt av filmer, og media lager reportasjer opp og ned om homofil hat i russland, selvmordsbombere i israel, brenning av flagg, demonstrasjoner, brudd på menneskerettigheter, drap på journalister, trussel med atomvåpen, krenking av suverenitet, henrettelser, undertrykking av kvinner osv osv.

 • bitten

  Norge er snart like ute på kjøret som Sverige på grunn av svikere som
  Gunnar Tjomlid , og ekstremt naive svike partier som AP,SV og slike partier .
  Siden hverken Tjomlid eller svike partier som AP ikke vil se på noe slags
  måte hvor mislykket dette multikulturelle med denne berikelsen,har ødelagt
  hele samfunnet og Sverige som en etnisk svensk nasjon .

 • EU er limet som holder Europa i sammen. Nasjonalisme er ikke svaret.

 • Limbeck

  Jeg bor på en plass med sånne mennesker du stigmatiserer da. Om det hjelper

 • Derullandei

  Næmmen se der, noen spilte visst ABB-kortet.

 • Steinar Olsen

  Det har du helt rett i, frekk som flatlusen.

 • Søren Heller

  Hvis jeg hadde visst at dette var kommentarfeltet til en eller annen fjotts blogg, så hadde jeg latt være å kommentere.

 • Limbeck

  Ja. Bare jeg slipper sånne som deg

 • Fedorus Maximus Invictus

  Man får faktisk aldri, ALDRI, svar på et eneste spørsmål man stiller til venstrefjoller. Alt de har er ad hominem. Det, og en ert av et hjerneorgan som er overbevist om at det er så mye større enn andres.

 • Svein Pedersen

  Hat er ikke greit.
  De som så arrogant overser hva en stor grjppe av folket mener. Frembringer hat, ganske udemokratiskt, og farlig.

 • Du kan ikke si at dette gjelder alle.

  Selv om mange nordmenn bidrar til Thailands økonomi, så er er også mange som driver med regelrett utnyttelse av befolkningen der. Det første unnskylder ikke det andre.

 • ziZZero

  Kanskje starte med å ta tak i islam som religion da kanskje? Den er jo lite tolerant selv mot sine egne avgreninger.

 • Fedorus Maximus Invictus

  De vet ikke forskjell på kultur og rase/biologi. Likevel så klager de konstant over at det er folk på høgresida som er tjukke i huet.

 • Dersom du driver med personangrep så må du regne med å bli slettet.

 • Vaiders

  Frekk og uten respekt for landet han kom til, tydeligvis kun for å bedrive hatpropaganda i god muslimsk stil…

 • Ove Knutsen

  Midlertidig opphold 3 år og arbeidstillatelse etter 3 mnd.

 • Steinar Olsen

  Der var advokaten igjen, du har det travelt i dag.

 • Morsomt…

 • Lea Lien

  Slutt å hiss deg opp over det norske flagget

 • SnakePlissken

  Tipper at Tjomlid mener at palestinere har krav på sitt eget land med sin egenart, kultur, språk, religion og etnisitet. Det store spørsmålet er jo da hvorfor det er feil at etniske nordmenn krever det samme.

 • Derullandei

  Akkurat den tendensen ser man ikke bare i islam. Kunne vi kvittet oss med alle religioner, hadde det vært fint. Men det er nok ikke et spesielt realistisk mål å sette seg.

 • Ketil Engstrøm

  Eller at de mener noe annet enn deg.

 • Fedorus Maximus Invictus

  Der er jo ingenting i artikkelen. Det er bare en meningsoppfatning og karakterisering uten kilder eller referanser. Eneste han har er stråmenn å servere.

 • Jon Inge Kunta

  Er det ikke det han alltid har gjort da?

 • Ove Knutsen

  Slett den du, det er ikke for sent.

 • Nei.. Men unga våre hadde blitt henta av barnevernet og foreldrene hadde blitt latterligjort for dårlig ansvarlighet.. Slik vi borgerlige latterligjør venstrefjols hver gang de ytrer seg..

 • Jeg vil forsvare din rett til å ytre deg, men aldri din rett til å rakke ned på andre.

 • Flemming Flemingsen

  IS har krav på sin egen stat.

 • Vaiders

  Det er overhodet ikke det norske flagget jeg hisser meg opp over, men over folk som kommer hit for å misbruke det, uten fnugg av respekt for nasjonalsymbolet vårt!

 • Søren Heller

  Tar jeg ikke mye feil så er Timmy og bloggforfatter Tjomlid en og samme person.

 • Lea Lien

  Nytt nic i dag igjen?

 • Steinar Olsen

  Det synes jeg at Tjomlid skal svare på.

 • Lea Lien

  Artig bilde. Historien bak?

 • Skeptisk

  Her er løsningen på forgiftning; mer arsenikk!!

 • Fedorus Maximus Invictus

  Pensjon er ikke en velferdsgode; det er opptjente penger.

 • Søren Heller

  Red ut og begrunn, så tar vi en voksenprat etterpå.

 • Nei, jeg er ikke Tjomlid.

 • Macardit

  Det er ikke fordommene som gjør det til en kostnad, det er det at de har en helt annen kultur hvor man ikke er spesielt glad i å jobbe men desto gladere i å ikke bidra til samfunnet som helhet; i tillegg til dette er det mindre vanlig at kvinnene jobber. Så alt i alt har de lavere sysselsetting, høyere forbruk av trygdeytelser pluss at de slutter å jobbe tidligere enn nordmenn.

  Dette vet selvsagt du også men velger i stedet å fokusere på Frp-velgere. At man har norske trygdede, norske kriminelle etc etc etc etc etc betyr ikke at man automatisk da må importere utenlandske trygdede, utenlandske kriminelle etc etc etc etc etc, eller hva? Hvis båten din lekker så begynner du vel ikke å øse inn vann fra havet?

  Så eventuelle trygdede Frp’ere – selv om jeg kanskje tror at Rødt’ere har en høyere prosentandel trygdede – skal vi nok klare å ta vare på, de er tross alt født i landet og har dermed del i felleskassa; felleskassa som vi alle betaler til for å ta oss av de av oss som trenger hjelp i blant, ikke for å redde hele verden.

 • RiksyWiksy

  Det er kompisene til Knut Arild Hareide ser jeg. Han kan det der med å ta med seg fremmede gjester til festen han. Blir alltid like «moro» hver gang.

 • Steinar Olsen

  Du finner de fleste av disse i moskeene.

 • Furusk

  Har sakset noe fra Utenrikspolitisk forsker, Helge Lurås, artikkel i Nettavisen.
  Og perspektivene ser absolutt ikke lyst ut for oss etnisk norske. Det utrolige er at vi ikke får lov til å stemme over denne store omveltningen i vårt samfunn. Vi hadde en avstemning om EU og den var for peanuts å regne i forhold til denne invasjonen

  Men her klipp fra artikkelen og det hele kan leses i strengen nedenfor:

  ———————————————————————
  – Innvandring er ett av de viktigste spørsmålene for Norges framtid, også for sikkerhetspolitikken i en utvidet forståelse av begrepet, sier Lurås til Nettavisen.
  – En del av problemene kjenner vi allerede, som radikalisering og terrorfaren.

  Ekstremisme og radikalisering

  Han tror økt innvandring kan føre til mer ekstremisme og radikalisering, både i miljøer
  som hevder de er inspirert av islam og i miljøer på den ytre høyrefløy.
  – Vi må være forberedt på at vi som samfunn heller ikke i framtiden vil klare å integrere og assimilere det økende antallet innvandrere som kommer til Norge, og at det vil oppstå motreaksjoner.

  – I høyalternativet til SSB vil det være 14 millioner innbyggere i Norge i 2100. Med
  en fødselsrate på under to barn per kvinne, vil ikke den etnisk norske befolkningen
  vokse utover dagens fire millioner. Betraktet på den måten vil det i høyalternativet
  dermed bare være cirka 30 prosent av befolkningen som er etniske nordmenn i 2100,
  sier han.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/–innvandring-er-ett-av-de-viktigste-sprsmalene-for-norges-framtid/3423131295.html

 • Begynne med å utrede hva en fjott er.

 • David Lindsey

  Ja, og ikke minst om han syntes utviklingen i Sverige går i riktig retning. De ligger jo litt foran oss i løypa og burde gi en god indikasjon på hva fremtiden bringer, med MER innvandring…

 • Furusk

  Eller bare retorisk.

 • Homeopat?

 • Vaiders

  Han har nok forstått det selv, den tjomsen :(

 • Søren Heller

  En fjott er en som ikke skjønner når å gi seg.

 • Ah…..fjott!

 • ziZZero

  Jeg finner det vanskelig å tolke innlegget dit. Er hovedpoenget ditt hvordan Russland fremstilles, eller noe annet? Hvis det er dagens Russland så kan jeg si meget om det, og om hvordan «vesten» fremstilles i dagens Russland, under Putins styre.

 • Søren Heller

  Gratulerer.

 • Limbeck

  Det finnes ikke nok svartmaling i verden.

 • graaskjegg

  Å hjelpe i nærområder= null hjelp.
  Å kjempe i mot det som har vært trenden, både i nær og fjern historie, mht hvordan muhammedanere behandler sine kvinner og barn= rasisme.

  Det kjøres sammenligninger med nordmenns innvandring til Amerika. Ja, så ta med at det gikk til helvete med urbefolkningen der oså da!

  Og da nordmenn flyktet ti lkrigen under ww2, så opprettet de ikke slavejobber i vaskehaller og på Lime, slik at nordmenn som flyktet kun hadde utsikter til å bli evige gjeldsslaver for menneskesmuglere.

  Så mye for hersketeknikkene som brukes flittig om dagen!!

 • Så du gir deg?

 • Flemming Flemingsen

  Jeg mener at IS har krav på sin egen stat så vi får slutt på krigshandlingene.

 • Geiserik

  Det fine med demokratiet er at alle kan si sin mening. Ingen mening er bedre eller mer riktig enn den andre. Stempling og generalisering av andres meninger skyldes ofte at en ikke har argumenter. Siden vi er et demokrati burde vi ta steget fullt ut og arrangere folkeavstemning over hva slags innvandring vi vil ha. Det hadde gitt hver stemme like mye verdi. Slik det er i dag virker det som om en liten elite sitter med makten i viktige saker for landet; Dessuten hadde vi styrt unna bedrevitere som Tjomlid om vi hadde hatt folkeavstemning, fordi en slik avstemning er bindende selv for han

 • Vaiders

  Han bør egentlig «ties ihjel» boikottes for kommentarer, så blekner oppmerksomhetskåtheten hans som fortjent, den fordømte Tjomsen….

 • Skeptisk

  For din del blir arsenikk svaret på alle problemer…. Så sug og svelg, god helg.

 • Yessmann

  I nærområdene betyr ikke i Palmyra i Syria. Trodde såpass var åpenbart. Men når man ikke vil forstå….

 • Ulrik Nyborg

  I følge Nordpolen fungerer ting utmerket i Sverige,de høye voldtektstallene skyldes bare en litt særegen svensk registrering av voldtekt,økonomien er den beste i Eu-systemet,og Stockholm er den fjerde tryggeste hovedstaden i verden :-)

 • Knut Elvsaas

  Det var situasjonen i Norge jeg tenkte på.
  Hvilke mennesker som utnytter thaier i Thailand må du gjerne utdype. Nordmenn er forøvrig en svært liten gruppe av de utlendinger som bor i Thailand, under stort sett de samme betingelser som jeg.
  Det bor svært mange arabere, indere, bangladeshere, kinesere og russere. Europeere er her stort sett som turister på kottidsopphold.

 • Jeg har ikke samme preferanser som deg. Ikke det at det er noe galt, men jeg ser ikke helt for meg en slik helg, som det du gjør.

 • ziZZero

  Hvilke religion(er) referer du til, som overgår islam i intoleranse og har en større utbredelse og innvirkning på den verden vi opplever i dag?

 • Skeptisk
 • Skeptisk

  Ett godt tilsvar er å fjerne grunnlaget for inntektene hans ved å bruke AdBlock og Ghostery. Om alle hadde gjort det, så hadde antall klikk ikke spilt noen rolle, for annonsene hadde ikke blitt lastet ned. Ergo ingen inntekter for de som selger reklame, og ingen inntekter for Tjomskallen.

 • Derullandei

  Jeg sier ikke at noe overgår noe, men kristendommen har ikke akkurat manko på strid og splittelser internt, eller intolerante medlemmer, den heller.

 • Priceless! «Stempling og generalisering av andres meninger skyldes ofte at en ikke har argumenter.» Du snakker om at Tjomlid har meninger, men nevner ikke hva som er galt med dem. Tjomlid har lagt fram argumenter, men det har ikke du. Ergo…?

 • Vaiders

  Du har så rett, og det er grunnen til at denne selvutnevnte meningseliten er DIREKT LIVREDDE FOR FOLKEAVSTEMNINGER!

 • Vi kommer ikke unna borgerkriger i europa uansett.. Eneste håpet jeg ser er det faktum at flere og flere innvandrere stemmer borgerlig og frp. De har ikke den ideologiske hjernevasken som venstrefjolsa bærer på.

 • Steinar Olsen

  Jeg forsvarer din rett til å ytre deg, men ikke rakke ned på andre, slik som å kalle folk rasister fordi at man har en annen mening enn det du har, så ta et oppgjør med din egen hetsing.

 • Søren Heller

  Jeg er en norsk 85-barns mor, men jeg går ikke rundt å redder småunger når jeg er på ferie i Hellas av den grunn.

 • granpomier

  Pussig innlegg av Tjomlid. Det virker som om han vil ha mer innvandring bare fordi noen andre han ikke liker vil ha mindre.

  Siden det ikke handler om situasjonen i verden lenger, men istedenfor ser ut til å blitt redusert til en lokal krig i Norge mellom de som ikke har noen grense for antall innvandrere mot de som har en grense, kan vel løsningen ved å bruke samme logikk som Tjomlid like godt være mindre innvandring, slik at de som ønsker mer innvandring kan kureres for sitt hat mot sine landsmenn ved at tilgangen til innvandrere stanses.

 • Lea Lien

  Så flott og rørende det er å se hvordan det norske folk stiller opp for de nye flyktningene. Facebook grupper,innsamling, be en flyktning på middag osv

 • Geiserik

  Hele teksten over oser av forakt og stempling av andre

 • Flemming Flemingsen

  Skinkestek?

 • Vaiders

  …og utrolig mange går rett på!

 • Skeptisk

  Eller å sende dem i retur sammen med innvandrerne, så slår en to fluer i én smekk. Vinn-vinn for begge parter.

 • Neida, du er ikke rasist. Du er jo bare humoristisk….

 • FruNegative

  Eneste du bidrar med Tjomlid er enda mer polarisering, alt skal være beksvart eller superhvitt. Hva med det grå, hvor de aller fleste av oss befinner oss. La oss få høre mer om det.

 • Derullandei

  Ja, det er sant, det der skjer jo automatisk hver gang en etnisk norsk familie får mer enn 1,4 barn. Leser om det i avisa hele tiden.

 • Apocalypticia

  Jeg tror de forsto veldig godt hva som ville skje, og at de heller ikke mente noe godt i det.

 • Tror du må lese igjen.. Flere argumenter der.

 • Det er i alle fall argumenter der. Hvor er dine?

 • Søren Heller

  Jeg er ikke rasist. Jeg hater alle like mye, uansett hudfarge.

 • Furusk

  Nei ikke enda. Men obs alle kristne er borte fra Tyrkia
  Først 1,5 millioner armenere massakrert rundt 1920 deretter 2 mill Grekere skremt ut og entnisk rensket i 1952.
  I Egypt er det bare 10 mill koptere som sliter med å slukke kirkebranner og forsvare seg mot det samme som armenerne ble utsatt for. Syd i Libanon er alle kristne borte de var i stort flertall før PLO fikk dem ut av området.

 • Geiserik

  Er du blind ? Les teksten over

 • Vaiders

  Jo

 • Terjefader

  Jeg er oppvokst på Romsås og mine erfaringer stemmer ikke med dine.

 • Hermann

  Les Erik Stephansens artikkel idag.

  «Nei, Aylan druknet ikke fordi faren hans ville ha nye tenner»
  http://erikstephansen.blogg.no/1441459777_nei_aylan_druknet_ikk.html

  Sjeldent ser man en artikkelforfatter fossro så i eget kommentarfelt.

  Det er vel dette som er å gå i SYMPATI-FELLA !

 • Ikke mat trollet. Så det ik før nå. Et vanlig troll.

 • Harryen

  Du er absolutt ikke en person som bidrar til å få et mer fornuftig/moderat diskusjon om innvandring. For øyeblikket drar du fram det verste, kombinert med en liten stråmann, for å så presentere situasjonen som at dette er de som er imot løsningen som gies, dvs innvandring til Norge, for å takle den kolossale migrasjon/flyktninge-strømmen. Hvis du hadde klart å vært litt mer spesifikk, så kunne man vurdert denne artikkelen som noe nyttig. For øyeblikket er det ikke stort annet enn reint søppel for å provosere, og for å forhindre folk fra å våge å bruke mer enn det emosjonelle, nemlig den rasjonelle delen av hodet. Du gjør det lett for deg selv, presenterer motstanderne som noe stygt, og med total mangel på å problematisere dilemmaet.

  Et lite sitat fra Henryk Broder:

  «Den der kun føler medlidenhet, har ingen forstand»

  Hvis du i det hele tatt følger med på nyheter, og leser artikler, samt mer, så burde du ha fått med deg varselsignalene, som en for stor innvandring kan gi, og i den sammenheng er Sverige et godt bilde på framtiden, da de har vært mest liberal i forhold til innvandring, og ført mest hatretorikk av den karakter du gir her,

  For øyeblikket blir det brukt en HANDGRANAT i uken i Malmø alene. Tallet for skyteepisoder er skyhøyt, og i flere bydeler blir segregasjon beskrevet som total. Men slikt spreller vel av folk som deg? Man kan ende opp med et Europa som ikke kan hjelpe NOEN, takket være en slik innvandringspolitikk som du forfekter.

  Vil i den sammenheng gi et lite sitat til:

  «The road to hell is paved with good intentions»

  Selv de beste intensjonene kan gi det verste utfallet, og det er skummelt at såpass få klarer å tenke rasjonelt i en såpass vanskelig situasjon.

 • Ketil Engstrøm

  Er du stokk dum ?

 • granpomier

  He he, jeg gir dette engasjementet et par uker til, så er det ikke flere PK- poeng å hente og folk gidder ikke mer.

  Snart kommer det jo dessuten en ny iPhone også.

 • Jeg leser teksten. Men den inneholder bare ditt eget poeng. Som er greit nok. Men hva er argumentene dine mot Tjomlid?

 • Vaiders

  …men det gjør selvfølgelig ikke du, Tjomlid ;) :)

 • ad1648

  Hvem er det jeg stigmatiserer da? Eller ble du bare litt pissatrengt og fikk lyst til å slenge dritt?

 • Ikke basert på påstanden jeg trakk fram. Hva er argumentene mot Tjomlid?

 • Lea Lien

  Usj så negativ du er

 • Fedorus Maximus Invictus

  Ser man det, her blir alle som ikke er enig med tjomsen og skriver karakteristikker om han slettet. Men kommentarer mot andre som også blir karakterisert på akkurat samme måte, eller verre, av meningsfellene til denne tomsingen, får stå uberørt. Ah, det er godt å være på rett side. Trenger ikke større baller enn to erter når man er venstrefjolle.

 • Så kommer det en isis ordre skjult på nyhetene og helvette bryter løs.. Da bør vi ta å rydde godt opp etterpå..

 • Vaiders

  Ikke for han heller som i mange andre innlegg forteller at han bor i Bergen ;)

 • Fedorus Maximus Invictus

  Tjomshølet har en veldig passende disqusprofil.

 • Geiserik

  Han deler mennesker i gode og onde etter deres meninger

 • ziZZero

  Da burde det vel være naturlig å ta et oppgjør med islam og deres intoleranse, som et første steg i.o.m den og dets avgreninger er det som skaper de situasjoner vi opplever i dag, i tillegg til noen diktatorer som ikke evner å forstå at deres tid er omme men som heller velger å se sine land langsomt legges i grus. Men som vi har sett, dessverre, så dukker nye wannabe-diktatorer opp og ofte med islams bakgrunn. Og kaoset starter på nytt nok en gang.

 • Fedorus Maximus Invictus

  Eksisterer det fortsatt folk som ikke bruker AdBlock konstant og på nesten alle sider?

 • Red line

  Takk for link.Her fikk vi ferske tall,ser virkelig ikke bra ut.
  Utrolig at mange ikke kan se virkeligheten.

 • Vaiders

  …ment mot deg, Tjomlid ;)

 • Limbeck

  Journalister som skriver noe du ikke liker, folk som er uenige i deg og muslimer

  Ganske ironisk egentlig siden redselen for terrorisme stammer fra det media som du kritiserer.

 • Mr_ZZZ

  Dette synes jeg var en fordummende kronikk. Tjomlid prøver å gi styrke til egen mening ved å referere til ekstremuttalelser fra meningsmotstandere. Dette er en tvilsom debatteknikk. På denne måten prøver han å slå alle som ikke er enige med ham i hartkorn og på den måte diskreditere dem. Tjomslid er sikkert fornøyd med seg selv etter dette trikset. Hvis han ønsker å gi tynge bak egen mening er trikset sikkert greit. Hvis han ønsker debatt fungerer det dårlig. Han fremprovoserer bare ytterliggående utsagn som han tar til inntekt for eget standpunkt.

 • EddyEagle

  En del nordmenn flyktet til Sverige under krigen. Sverige var nærmeste land som ikke var okkupert, og språk, folk og kultur var veldig likt som hjemme.
  Flyktningene jobbet for føden mens de var på flukt, og straks krigen var over dro de hjem.

  Dagens flyktninger vil ikke til nabolandene, de vil til Tyskland eller Skandinavia.
  Hvorfor? Fordi der får de opphold med «all inclusive», og ingen plikter, livet ut. Om krigen avsluttes i hjemlandet, blir de igjen der de søkte asyl, for her får de jo alt de trenger uten å måtte slite for det

 • Vaiders

  Hvorfor deltar du i debatten her med et annet nick, Tjomlid?
  Økonomisk betinget…?

 • Jeg ba om argumenter.

 • Rune Steen

  Løsningen på innvandringsfrykt er å ta inn fler….what??Vet du hva løsningen er Tjomlid?Det er å få slike som deg ut av landet.Da slipper vi den debatten.

 • Steinar Olsen

  Ja, mer vrøvl, løgn og oppgulp enn det Nordpolen serverer skal man lete lenge etter.

 • Ikke Tjomlid ;)

 • Skeptisk

  Aner ikke, men alle monner drar.

 • 3 unger på en campingplass uten at foreldrene hadde arbeid eller midler til opphold, selvfølgelig hadde barna blitt fjernet. Du fatter ikke engang hvor dum du fremstår.

  Heldigvis setter jeg ungene fremfor lykkegjegere.

 • Vaiders

  Bra du retter opp alt det negative, fortsett med det ;)

 • stig hansen

  Tjomlid sin løsning på problemet med is, er mer is.
  Lurer på hva Tjomlid mener om ordtaket, den som aldri har måttet kjempe for frihet har ikke begrep om verdien av frihet. Sånne som Tjomlid skalter og valter med den friheten som generasjoner har skapt på lik linje med fulle sjøfolk og pengene deres.
  Tjomlid og PK-menigheten går på fylla i Las Vegas og svir av penger, problemet er at det ikke er deres EGNE penger. De gambler med friheten til alle, ikke bare sin egen.
  På toppen av det hele er de så arrogante att de annklager de som protesterer mot det for å være dumme, enkle, onde, enspora osv osv..
  Er det rart folk blir provosert?

 • Steinar Olsen

  Ja ikke sant, han kan begynne rundturen sin i Rosengaard, oppleve sitt multikulturelle paradis.

 • Flemming Flemingsen

  10 000 om dagen = 3,6 millioner i året.
  Nå ble jeg glad.

 • Hehe, det er faktisk helt greit for meg å bli beskyldt for å være Tjomlid. Selv den beste journalist har lite å stille opp mot ham.

 • Vaiders

  OK, jeg kan by å svinestek ;)

 • Skeptisk

  Enig, det begynner å bli litt for høye boligpriser her i landet, så vi må snu strømmen. Sett Tjomskallen med Krekar på første fly til Irak.

 • Tordendahl

  Denne bloggen er bare en trist sammensausing av naivitet og føleri vi sjelden har sett maken til og den blir stadig mer basert på forfattererns morbide oppfatning av virkeligheten. En virkelighet der mest mulig innvandring vil føre til mest mulig glede og harmoni for alle, helt uten negative sider.

  Vil tro at vi andre som følger med og lever oppi all galskapen ser at dette blir så dumt, naivt og så langt unna virkeligheten det er fysisk mulig å komme.

  Tenk å ha som mål å vanne ut befolkningen mest mulig og være en ivrig forkjemper for destruksjon av alt vi har jobbet hardt for i mange generasjoner.
  Det blir faktisk ikke mer trist enn det.

 • Skeptisk

  Enten det du sier, eller så er Tjomskallen ett troll.

 • Vaiders

  Jeg forstår den, og du bare bekrefter antydningen i hvert innlegg ;)

 • Skeptisk

  Nei, det er det motsatte, å få bunnplassering.

 • Jeg blir så overbevist av din argumentasjon….not.

 • Sjeldent lest så mye vrøvl, hvilke dype hulrom på kroppen er det Tjomlid finner slike utsagn som dette:

  «De vil altså i praksis innføre et totalitært regime i Norge. Et regime uten religionsfrihet, uten ytringsfrihet og uten rettssikkerhet.»

  Tjomlid kan få ei katte til å grine..

 • Så kreativ du er! «Tjomskallen» er jo et supert argument mot det han sier.

 • Brian Cohen

  «De samme mennesker vil gjerne forby praktisering av islam i Norge, de vil sende antatt kriminelle innvandrere ut av landet uten noen rettsprosess, de vil renske landet med vold, de vil merke og overvåke ikke-vestlige innvandrere («jødestjerne» anyone?), og de vil at folk som er uenige med dem skal miste retten til å ytre seg.»

  In your he-ad, in your he-e-ead, zombie, zombie, zombee-ee-ee…

 • Jeg vil ha deg som min bankdirektør. Ser fram til rentene jeg får!!

 • Vaiders

  Vet ikke hva du egentlig heter jeg?

 • Geiserik

  Han definerer andre som paranoide, innvandringsfiendtlige. Det er ufint. Les over flere eksempler

 • Jon Inge Kunta
 • Steinar Olsen

  Raymond Johansen jubler jo før han blir kvitt majoriteten av etnisk-norske jo bedre for den fyren

 • Flemming Flemingsen

  Antyder du at det var det regnefeil i oppstillingen min?

 • Fedorus Maximus Invictus

  En komisk sak er at om du ser helt nederst forbi disqus-feltet så ser du siste 4 bloggene til denne gutten her, og alle toppkommentarene, linket rett under, er kommentarer som er helt uenige med meningene til denne utilregnelige blogg-«skribenten».

  Burde ikke alarmen hans ringe en bjelle snart?

 • Og du har aldri vurdert at dine erfaringer speiler dine egne holdninger?

 • Vaiders

  Vil du ikke dra dit da? Ingen reklamepenger å hente der, mener du?

 • Skeptisk

  Ingen NAV-penger heller for han, hehehe!!

 • Han får jo bekreftet hovedpoenget sitt. Så hvems bjelle er det som burde ringe?

 • Fedorus Maximus Invictus

  The master of strawmen.

  Eller, mester og mester, fru Blom.

 • Vaiders

  Ja, det sier jo alt i et ord ;) ;) Genilar argument :)

 • Steinar Olsen

  Prøv å gange 10 000 med 365. hva får du da???

 • Nei, jeg vil ha samme fastrente.

 • Bottom_Buzzer

  Tjomlid ligger i grøfta og skyter på de som har kjørt i grøfta på motsatt side, og for sikkerhets skyld skyter han også på de som fremdeles befinner seg på veien.

  For de som måtte være interessert, finner man en mer avbalansert kronikk hos NRK:

  Innvandringsdebattens tabu

  – Den norske innvandringsdebatten er til dels uærlig og ufin, og det oppstår en kunstig polarisering.

  http://www.nrk.no/ytring/innvandringsdebattens-tabu-1.12533590

 • Skeptisk

  Vel, jeg er jo smartere enn deg da…. Men ikke at dét er noe kunststykke…

 • Steinar Olsen

  Er det ikke en voksen som kan hjelpe deg?

 • tore

  Er totalt uenig med ham men han får jo oppmerksomhet og det er vel det han lever av….

 • ad1648

  Om du mener at jeg stigmatiserer og hetser politisk korrekte hipstere så gjør jeg det ja – fordi de fortjener det.
  Men jeg har aldri skrevet noe «stigmatiserende» om muslimer. Du vet vel for faen ikke hva jeg skriver om. Du kjenner meg ikke og jeg har lukket profil. Kanskje du skal adressere til de rette folkene istedenfor å sitte der som en patetiske liten «tankelser». Jeg ba en annen slik rotte om å forklare hvor jeg hadde skrevet noe hatfult om muslimer da han beskyldte meg for å gjøre det. Selvfølgelig valgte slimåålen å ikke svare. Fordi han kunne ikke vise det. Men han fikk slengt dritt da, og det var sikkert hele poenget. PK-hipstere er de verste drittslengerne i kommentarfeltene.

 • Skeptisk

  Bruk AdBlock, så får ikke han penger fra DINE klikk.

 • Jeg får 3,65 millioner. Men fastrenten din er formidabel.

 • Ove Knutsen

  Tallene fra Tyskland viser at motstand mot nyankommere er omvendt proporsjonalt med prosentandelen med annen etnisitet.

 • Fedorus Maximus Invictus

  Ja, da får vi gratulere ham, fordi det han sier er at folk er helt uenige med ham, og de som er det er onde nazister og demoner. Akkurat samme poenget om motstand vil enhver politisk offentlig ytring fått. Politiske motmeninger finner du overalt. Forskjellen er at ingen opererer på det lavmålet som det den gutten her gjør.

 • ad1648

  AdBlock er en velsignelse.

 • Jon Inge Kunta

  Klikkhore kalles det vel.

 • ad1648

  Samme i Sverige.

 • Synd ikke Tjomlid kan ta på seg en bryllupskjole og prøve samme reisen som Pippa_Bacca. https://en.wikipedia.org/wiki/Pippa_Bacca .

  Flotte kulturer.

 • Comrade Pootie

  Han framstår vel mest som en aktør for asyllobbyen.

 • Steinar Olsen

  Og hva var da problemet med Flemming Flemingsen sitt regnestykke?? Det bare klikker i hodet ditt sånn av og til??

 • Skeptisk

  Vel, om ikke klikkhore så ihvertfall hore…

 • Fedorus Maximus Invictus

  Tok deg 2 minutt det.

 • Jon Inge Kunta

  He he:-)

 • Flemming Flemingsen

  Du bommer der også, for bankrenter regnes i 360 dager pr år.

 • Ove Knutsen

  Din dystopi er selvsagt et udiskutabelt faktum som skjer automatisk.

 • Jeg er enig med ham. Det er faktisk et flertall som er enig med ham.

 • Skeptisk

  Han ber om å bli rævpult når han presterer å komme med slik oppgulp med disse bloggene sine om innvandring…

 • Fedorus Maximus Invictus

  Ikke i følge kommentarfeltet. Adjø.

 • Steinar Olsen

  Tror jeg du har helt rett i.

 • Comrade Pootie

  Jeg blir nesten litt skremt av å se all reklamen når jeg er på andre maskiner.

 • tore

  Hehe?

 • Herregud. Så 10.000 om dagen regnes etter bankdager eller dager i året? Her det faktisk du selv som må bli enig med deg selv.

 • Nei, det er Steinar som bommer. Mennesker er ikke renter.

 • Flemming Flemingsen

  Kun du som snakker om renter.

 • stayhard

  ja, men han har altså flertallet av stortinget og folket med seg i denne selvutslettende naiviteten og det vil rive landet i fillebiter….

 • Fastrenter.

 • tore

  Den var bra !

 • Flemming Flemingsen

  Bare du som har nevnt det.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Hun ble ikke det.. ?

 • Steinar Olsen

  Skal gjøre det så enkelt at det er en liten mulighet til at du får det med deg. 10 000 ganger 365, og da får du??? Fastrente?????

 • En kan bare begynne å lure på hvor mange av disse migrantene som er ISIS soldater i sivil.. La oss håpe de våkner opp på soverom hos venstrefolk og ikke ærlige folk ivertfall..

 • Skeptisk

  Ja, skal du gi noen ett realt ballespark, så nekt han penger. For det er dét han lever av. Ikke luft og kjærlighet.

 • Steinar Olsen

  Ha jeg snakket om renter da? Ikke helt edru?

 • Harryen

  At Tjomlid blir truet på livet er alvorlig, og det er synd at det har blitt slikt. Synes å være uavhengig av hvor man ligger politisk, dessverre.

  Uansett så er denne artikkelen rimelig dårlig, der han presenterer dette som innvandringsmotstanderne. Hadde han klart å vært noe mer spesifikk, så kunne han snakket. For øyeblikket så presenterer han synspunktene til de som er negativ til den kolossale innvandring grunnet konsekvensene, som ikke annet enn egoistiske, ondskapsfulle drittsekker, som gir katta i hva som skjer.

  Det er en enkel, og simpelt innlegg som kunne vært skrevet av en 14-åring. Den eier ikke å problematisere dilemmaet overhodet, annet enn stråmann og stygg retorikk mot de som er skeptisk til innvandring som en løsning på problemet (med gode grunner vel og merke).

  Når man lager seg slike stråmann og hatefull retorikk mot motstanderne, der man selv blir den «gode» og den andre siden de «onde», så har man vært flink til å polarisere debatten ENDA mer.

 • Men neppe poenget til Steinar.

 • Flemming Flemingsen

  Du trodde det ble 360 tusen pr år. Sirup.

 • Gir du ikke hans tilslutning, som viser til bankdager (rentedager) et annet sted her da?

 • nordm

  Så du er enig i at meningsmotstandere har diagnoser. Trygt. Du er nok ganske alene prosentmessig i å fortsette innvandringspolitikken på det nivået som er nå.

 • Steinar Olsen

  No er du både advokat og snåsamannen?? Må slutte å dekke deg bak meg når du selv bæsjer på leggen.

 • bundesliga

  Det du Tjomlid bedriver er å rasere mulighetene for 100.000 vis reelle flyktninger å få asyl fordi du løper ærendene til velferdsflyktningene og menneskesmuglerene, men det har du ikke kapasitet til å skjønne.

 • Det blir 3,65 millioner.

 • Det er 3,65 millioner.

 • tore

  Et spm, til dere innvandringsliberale; hvorfor reiser mennesker, uten å ville la seg registrere, gjennom 5-10 ulike land, før de tilfeldigvis banker på vår dør? Er det p.g.a. klima vårt? Aggresjonen flyktningene viste i Ungarn når de trodde de ville bli registrert der- de lengtet nok etter vår vinter tipper jeg…..

 • Kraak

  Langt over halvparten som kommer er enslige mannfolk i 20- 30 års alderen og hva har Europa å tilby dem? Det er over 20 mill, arbeidsløse i Europa og mellom 30 og 50% av de unge er uten jobb. Flertallet av de arbeidsløse Europeerne har god utdannelse og arbeidserfaring. De behersker språket både muntlig og skriftlig. Det er dem flyktningene skal konkurrere med på arbeidsmarkedet, også her i landet. Det virker som at mange som kommer tror at det står både jobb og bolig å ventet på dem. Det gjør det ikke,heller ikke her i landet, Det kan det bli bråk av.

 • Steinar Olsen

  Hilse mamma og si det er rett svar.

 • tore

  Velferdsshoppere

 • Tirpiz

  Det her var god lørdagsunderholdning

 • Bare gi opp, for disse hjernevaskede venstrefjolsa fungerer ikke logikk ei heller konsekvenslogikk. Du er en rasist for disse bare ved å tenke tanken på å motsette deg viljen til et menneske som ikke er hvit.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Qusling godter seg i si egen grav….Hans høyreekstreme bevegelse hadde ikke slik grobunn i 30-årene……I dag hadde hans parti fått langt større oppslutning..

 • Fedorus Maximus Invictus

  Velferdsturister

 • Lizzy

  Jeg stemmer Høyre men kan forklare deg delvis hvorfor , det har med økonomiske ytelser , helsevesen og jobbmuligheter. Om man blir registret med biometriske data i EU systemet er det mer komplisert og hive dokumentene sine og søke asyl.

 • Hmmmm…. jeg stemmer høyre – check. Jeg tjener shitloads of money – check. Du har rett, ingen NAV-penger på meg.

 • Flemming Flemingsen

  Bakgrunn og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

  Han ble født i Dar Es Salaam i Tanzania, hvor han bodde til han var to år gammel. Bortsett fra et opphold i Kenya i perioden 1984 til 1986, har han vokst opp og bodd mesteparten av sitt liv på Tonstad i Sirdal kommune. Siden 2010 har han vært bosatt i Oslo

 • Skeptisk
 • tore

  De vet iallefall hvor det er mest og hente.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Ikke vær så sinte, da! ?

 • tore

  Det tror jeg du har helt rett i…

 • Per Pedersen

  Jeg er også for en streng innvandringspolitikk, men godt å se flere som kjenner til sannheten om hvem som trekker i trådene.

  Folk er overraskende dumme. USA tok over Irak og Saddam på 21 dager i 2003. Hadde man hatt et ønske om fred i Midtøsten så hadde man ordnet det på under to uker. Hele poenget er å destabilisere regionen. Iran er neste land, vent å se.

 • Opptatt av andres detaljer og driter i egne? Hva skal man si om det?

 • Pytt-pytt, 50.000 fra eller til, hva gjør nå det?

 • Lea Lien

  Norge har mer enn nok penger. Regjeringen har akkurat bevilget nye 21 milliarder til Øst Europa.

 • Det er jo helt fantastisk hvor mye, noen av dere, er opptatt av å bekrefte poengene i artikkelen til Tjomlid.

 • Skeptisk

  Du fant ut av det til slutt….

 • Limbeck

  Hvor får du dette med politisk korrekthet fra da? Tror du jeg skriver noe jeg ikke mener?

 • Det bør du fortelle til Flemming. Det var hans regneeksempel.

 • Flemming Flemingsen

  Er du betalt for å trolle?

 • Linne Gjøvikskrenten

  Løsningen på rasismefrykt? flere raisister.

 • Skeptisk

  Bruk AdBlock, så slipper du å gi han penger.

 • geekboy

  Skulle nesten ønske at jeg forstod den «multikulturelle» logikken Tjomlid kommer med her, det hadde gjort meg en god del tryggere angående Europa fremover. Men når alt kommer til alt, klarer jeg det ganske enkelt ikke.

  Her har vi en gruppe voksne mennesker som ønsker «multukulturalisme» fordi dette vil gi oss en magisk positiv verdi som de ikke kan forklare, men vil likevel sosialt lynsje dem som enten ikke tror på den eller ganske enkelt spør spørsmål om hva den er.

  Noen sier at multikulturalisme vil gi oss diversitet, noe som i seg selv er motsigende. Når millioner av ikke-europeere kommer til våre land, mens millioner blir igjen hjemme er det ikke multikulturalisme, fordi resultatet vil ganske enkelt bli færre kulturer på kloden. Afrikanske kulturer vil fortsette å eksistere og det samme med Asiatiske kulturer, men Europeisk kultur vil forsvinne helt. Det er ikke en kulturell berikning, det er kulturelt mord. Multikulturalisme er det motsatte av diversitet.

  Så har vi de samme menneskene som sier at innvandring er bra fordi menneskene vil integreres og skape verdier. Problemet her igjen er at hvis menneskene integreres, hva er da poenget med denne «multikulturalismen»? Og det er nå statistisk sett bevist tydelig at masseinnvandring er økonomisk uforsvarlig og negativt for en velferdsstat.

  Hvis Europa hadde påtvunget sekluderte stammesamfunn i Amazonas diversitet, ville dette brutt internasjonale konvensjoner i FN fordi dette kategoriseres som etnisk folkemord, da kulturen deres tilintetgjøres. Men hvor er venstre-siden på dette området? Hvorfor skal vi ikke påtvinge disse stakkars ikke-berikede menneskene den fantastiske multikulturelle verdien?

  Og er det noe som gjør meg kvalm framfor alt annet så er det 40-50 år gamle mennesker som skryter av hvor deilig de syntes det er å se ett samfunn i forandring. Hvor deilig det er å se nye restauranter, ett nytt samfunn og styresett. Og hvorfor syntes jeg det?
  Det er fordi det er en forkastelig egoistisk holdning, de bedømmer verdien av multikulturalisme ene og alene etter sin egen godfølelse over forandring. Fordi det er forandring fra hva DE har opplevd. Men hva skal framtidige barn fryde seg over? Hva skal barn om 20 år uten noen nasjonal tilhørlighet si at de tilhører? De vil ikke se et samfunn i forandring, de vil gå hele livene sine og forundre seg over hvorfor de ser tusenvis av Afrikanere, muslimer og Asiatere samles i grupper og snakke over hjemlandet, mens de har intet å relatere til.

  Kan de si at de er Nordmenn? Historien ligger i folket, og når denne historien inkluderer titalls andre nasjonaliteter vil den eneste befolkningen uten ett hjemland å se tilbake til føle seg gjort til fremmede i sitt eget land.

 • Flemming Flemingsen

  Adblock fungerer ikke på IE

 • Når du du kan stå fram i fullt dagslys med dine meninger, da kan du beskylde meg for å være troll.

 • Steinar Olsen

  Natta, hilse mamma, si hun er flink å regne.

 • Det fungerer heller ikke på rasistiske ytringer.

 • Statsbudsjettet for 2014 var på 1100 milliarder kroner. 1/3 går til NAV .. Altså ca 367 milliarder. Så kan du selv søke opp hvilke grupper som får flest NAV kroner..

  Trust me, dette får du aldri servert i nyhetene.

 • gogutt1

  Han kopierer Henrik Arnstads uttalelser i de ekstremt politiske korrekte mediene i Sverige. Han er helt rabiat i sine uttalelser og bruker som «rasist» og «farrsist» i annenhver setning. Selvfølgelig bor han i de flotteste områdene i Stockholm. Se på denne mannens uttalelser på twitter også.

 • Vaiders

  …men klarer dessverre å skrive såvidt :(

 • Skeptisk

  Søk på google, så kanskje du finner en versjon for IE.

 • Steinar Olsen

  Ikke på hetsingen din heller, tror du bør vurdere et medlemskap hos blitz-pøbelen.

 • Søren Heller

  Javel. Forklar nærmere.

 • Du tenker logikk, Tjomlid & co tenker ideologi .. Elementære motsetninger mellom venstre og høyre. Utopi vs realisme.

 • ad1648

  Jeg vet ikke. Jeg kjenner deg ikke og kan ikke lese tankene dine. Kan du lese mine?

 • Bjelleklang

  Hvis vi ikke har noen grunn til å vere sinte, hva grunn har du da til å vere blind?

 • Flemming Flemingsen

  Den eksisterer ikke. Adblock fungerer kun på chrome og Firefox

 • Rasist er noe man er. Hjelper lite å kalle noen for rasist om de ikke er det.

 • Steinar Olsen

  Hæ?? Prøv igjen edru?

 • Comrade Pootie

  Såpass kort fartstid i Oslo ja. Det forklarer kanskje en del.

 • Langveisfra

  Du har nok ikke skjønt at de verste rasistene er de som kaller alle andre enn
  seg selv for vantro? Litt ignorant der, dessverre.

 • Prøv igjen reinkarnert som et smart menneske du.

 • Steinar Olsen

  Ja, så da ER du rasist og du ER en hetser.

 • Da forstår du ikke hva rasist er.

 • tomriise

  Jeg trur rett å slett at Tjomlid må være Norges dyktigste komiker..

 • Nordmenn? FrP-velgere?

 • Når ingen ler eller nikker, og folk flest knytter nevene i luften etter mannen.. Prøv igjen :D

 • tomriise

  Et missforstått geni..hehe

 • Ja det får vi inderlig da håpe, har ikke gått til veis ende i spådommene enda. Godt jeg ikke har unger dog.

 • Derullandei

  Det er mange «aktivister», antireligiøse, skeptikere og/eller ateister, både i kristne, muslimske, og andre land, som jobber med dette akkurat nå. Jeg kan ikke se for meg at religion kan bekjempes på noe annet nivå enn grasrota, så hva mer mener du skal gjøres, og av hvem?

 • Ketil Engstrøm

  Du skjønner ikke helt betydningen av ordet, trolle.

 • Lea Lien

  Øst Europa har vel litt med NAV å gjøre ja

 • Derullandei

  Hvis dette var det mest intelligente du kom på å skrive, er det unødvendig for meg å stille det samme spørsmålet tilbake.

 • Som å beskrive frankenstein som et geni istedetfor hans designer dog :D

 • Steinar Olsen

  Din motbydelige rasist.

 • Skeptisk

  Ok, sorry :(

 • Ah…personangrepene hagler mot meningsmotstandere. Hva med å påpeke «humoren»?

 • Hater jeg rasistenes kultur for mye, synes du?

 • Steinar Olsen

  Og du etter hjerneoperasjonen din.

 • Joda, men temaet er vel nettopp «rasister», er det ikke?

 • Jeg leste faktiskt tjomlids blogg poster om alt som omhandlet disse latterlige vaksinemotstanderne, da var det lett ; vitenskap mot ideologi .. Nå er tjomlid på andre siden av bordet, ideologi, synsing mot vitenskap, konsekvenslogikk.

 • Flemming Flemingsen

  Tjomlid lider av Stockholmsyndromet.

 • Steinar Olsen

  Alt i ditt forskrudde-hodet er rasisme. Du vet jo ikke hva du snakker om.

 • Tviler på at blizere liker Erna.

 • Liberal-konservativ

  Dette er det mest virkelighetsfjerne vrøvlet jeg har lest på lenge.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Arbeiderpartiet har ikke utnyttet oss arbeidere…det er det andre som har gjort….

 • Flemming Flemingsen

  Du er på IS sin side,

 • Steinar Olsen

  Slike blitz-pøbler som deg .pluss en haug med somaliere.

 • Steinar Olsen

  Ja,det er han.

 • Mye Rahr Røre

  Hjelpeløse personangrep? Ta en titt på dine egne kommentarer. Du beskylder andre for å komme med skjulte trusler. DRAPSTRUSLER. Hva skjuler det seg oppe i ditt hode som kan komme med slikt?

 • «The worst case of stockholm syndrome i’ve seen since patty hearst» Agree :D

 • Du representerer ikke Norge. Så glem dritten du sprer akkurat nå.

 • Ketil Engstrøm

  Det er jo du som bedriver person angrep, det er det som er humoren.

 • Som ateist er det helt umulig.

 • Søren Heller

  Og da blir jo kommunevalget om en ukes tid for plankekjøring å regne. Jeg stemmer SH, Søren Hellers parti. Hva stemmer du?

 • Hvorfor er du så lei deg for å bli kalt rasist? Du er jo det du er.

 • Flemming Flemingsen

  Nei, alle tar parti.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Og asylstrømmen fortsetter under Høyre/FRP-styret….

 • Comrade Pootie

  Til Tjomlids informasjon kan jeg avsløre at alle som bor og har vokst opp i Oslo har hatt innvandrere av alle slag rundt seg hele livet. Når folk snakker om fremmedfrykt er ikke det noe en Osloborger kjenner seg igjen i.

 • Donkeyballs

  Det han skriver er da også dokumentert. Mange kjenner igjen hvert ord han skriver.

  Mye av aggresjonen mot Tjomlid skyldes også frustrasjon tror jeg. Man ser jo hjelpsomme nordmenn i hver nyhetskanal. Mennesker som ønsker å hjelpe.

 • Skeptisk

  Er ikke Fat Acceptance det helt nye?

 • Lea Lien

  Sunnmørslista :)

 • Hva da? Nazi-partiet?

 • thomashenden

  Siden du er flink til å debunke konspirasjonsteorier, kunne jeg tenke meg en artikkel om hvorfor så mange i kommentarfeltene, under fullt navn til og med, kolporterer konspirasjonsteorier om at det skal finnes en slags sosialistisk konspirasjon i media, samme tanker som Anders Breivik kom med, som er rimelig skremmende.

  At islam er et problem, er jeg med på, all religion er et problem, men ironisk nok er de største motstanderne av innvandring, og kritikerne av islam, de samme som kolporterer menneskeverd som ikke er i tråd med norsk kultur, kynisme i forhold til at mennesker er på flukt, i tilfellet med Syria, både fra en diktator som gasser og bomber sin egen befolkning, _og_ Daesh. Er det en gang det er rimelig å legge islamkritikken til side, ihvertfall ikke bruke den mot innvandrere, så må det være i forhold til de som flykter FRA islamismen.

  Men nei, da lyder konspirasjonsteoriene at IS-krigere tar vannveien over Middelhavet, i hopetall, virker det som.

  Om ikke annet, så kan man si at de som aggressivt ønsker å bevare norsk kultur, ikke bare er alles fiender, men selv er sine største fiender!

 • Flemming Flemingsen

  Du er på IS sin side,

 • Lagertha2

  Det er vel ikke de som ønsker de velkommen og står klare til å ta de imot.

 • Jeg kjører Ford F150 med MDG reklame.

 • tenke sjæl

  Det kan godt hende, men oppslutningen er lavere i vest enn øst. Husk også at i øst er det snart nesten bare innvandrere igjen, og de stemmer i liten grad Frp.

 • Skeptisk

  Nei, det vi ser er folks galopp for 15 minutters berømthet…

 • Steinar Olsen

  Du kan jo like frodige damer selv om du er blitzer og rasist. Men hvis du roer ned rusingen din, så demrer det gjerne for deg også.

 • Mr_ZZZ

  For min del er det ikke meningene som er problemet Det er argumentasjonsteknikken.

 • Kommentarfeltet er som fluepapir på rasister når temaet går mot dem. Legg merke til «fluepapir».

 • Lea Lien

  Hva er historien bak bildet ditt?

 • Steinar Olsen

  Du er et svin og rasist, blir du lei deg for det?

 • Liberal-konservativ

  Oida her var det mye vrangforestillinger og hat mot annerledestenkende. At man ikke vil ha flyktninger hit så de skal få permanent opphold handler ikke om kynisme. Du burde lære deg å lytte til andres meninger istedenfor å tro så vondt om folk.

 • Søren Heller

  Tipp-tipp-tipp-tipp-tipp oldefaren min var smed.

 • Lagertha2

  Der kommer vel an på når du er ute på døgnet. Og du er ikke kvinne.

 • Steinar Olsen

  Du ateist, he he he he,

 • Hvis ikke hans erfaringer hadde speilet hans holdninger så hadde han vært mer som deg; så derav er han ikke like enkelt hjernevasket. Elementær logikk.

 • pettersenjan

  Syns du er flink jeg Tjomlid, du må jo ha trykket på en alvorlig knapp og truffet spikeren rett på hodet i det du har formulert, aldri sett så mye oppkast fra FRPnisser noen gang :) mer mer mer….applaus (y)

 • Flemming Flemingsen

  7ende far i huset

 • Skeptisk

  Og du har egenerfaring med dette fluepapiret?

 • Jan Berg

  Noen må snart fatte at det å være motstander av innvandring i de aller aller fleste tilfeller ikke handler om noen som helst form for frykt.

  Innleggene til Tjomlid i flyktningedebatten begynner å minne mest om ren trolling for å fiske etter kommentarer han kan angripe.

  Lykke til – du har hvertfall fratatt deg selv enhver respekt jeg har hatt for deg tidligere.

 • Jeg er oppvokst på Vestli, Stovner, Furuset og nå Ellingsrud. Fordelen med ellingsrud er at det stort sett ikke er en jævla muslim her.. Elementært.

 • Derullandei

  Tja, hva kan det være mon tro? Informasjon om at Tjomlid har mottatt drapstrusler, kanske?

 • Det er ingenting som demrer hos deg og det er problemet.

 • Limbeck

  Jo. Med tanke på hva du kritiserer og hvor dette er så tror jeg at jeg kan det. Syklubber er syklubber vet du.

 • Langveisfra
 • Si det til din kjære og være like tøff i trynet som du er nå….

 • Liberal-konservativ

  Fortsett å lur deg selv du. :-)

 • Jeg er en stor fan av Bill Maher og jeg ser FRP i Norge ganske langt opp til hans liberale image i USA. Han skriker noen ganger til de kristne konservative i ei plastikk boble, slik føler de fleste liberale i Norge det er å snakke til sosialister og venstreraddiser..

 • Lea Lien

  Kan du ikke skrive det du mener? Du håner det norske språket.

 • Flemming Flemingsen

  Og de som flykter til Europa er leger, ingeniører og tannløse Tyrkere.

 • Harald

  Du har mye rett i det du skriver Tjomlid, men dessverre er mesteparten av det du skriver helt feil. Du har tydeligvis ikke fått med det islams mål om verdensherredømme? Du har tydeligvis heller ikke fått med deg at av en eller annen «merkelig grunn» så er det ingen muslimer som «flykter» til et muslimsk land. Alle skal på død og liv til den kristne delen av verden. Tilfeldig? Neppe. Islam er som du helt sikkert vet, som som du helt sikkert er helt enig i «fredens religion». Det står helt klart og tydelig i koranen. Det som imidlertid ikke står helt klart i samme bok, men må leses med «små skrift» er at islam er «fredens religion» den dagen de er enerådende, og ikke en dag før. Og hva får du ut av det Tjomlid? Jeg skal ikke antyde noe som helst men kun avvente en utdypning fra deg. Tror jeg det kommer? Neppe.

 • Skeptisk

  Traff jeg en nerve?

 • Lea Lien

  Leger trenger Norge

 • Fortsatt ikke svar på det jeg spør etter.

 • Langveisfra

  Det bildet sier mer enn alle de reportasjene han aldri kommer til å forstå,
  kun fornekte.

 • tomriise

  Ja en ener i sitt fag..flirer..

 • Liberal-konservativ

  Jeg er nesten helt sikker på at Tjomlid ikke føler seg truffet. Han er for langt inn i tåkerusen.

 • Flemming Flemingsen

  I motsetning til Syria.

 • Skeptisk

  Har du aldri hørt at «Ett bilde forteller mer enn tusen ord.»??? Er du analfabet, eller?

 • Lea Lien

  En analfabet kan ikke skrive og lese.

 • «Du har tydeligvis heller ikke fått med deg at av en eller annen
  «merkelig grunn» så er det ingen muslimer som «flykter» til et muslimsk
  land. Alle skal på død og liv til den kristne delen av verden.» Hvor mange fra Syria har Tyrkia tatt imot og hvor mange har Europa tatt imot?

 • Reichkommentator

  Mitt løsningsforslag på innvandringsfrykt:

  1. Innfør total innvandringsstopp i hele Europa!

  2. Forstek grensene rundt Europa. Alle som prøver å passere ulovlig må straks arresteres og fengsles til de kan utvises.

  3. Utvis alle som ikke har fått innvilget statsborgerskap, eller som har fått det men har
  brutt loven.

  Gjør man dette vil nok folk kunne slappe av og nyte livet igjen.

 • Fedorus Maximus Invictus

  Ok?
  Du trenger ikke presisere hvor mye du forakter oss, forresten. Ei heller utifra egne subjektive antagelser om andres språk- og ordforståelse over nettet.

 • Lea Lien

  Ingen vits i å være lege hvis man blir skutt

 • Mr_ZZZ

  Det er nettopp det som er poenget. Han fremprovoserer hatske innlegg for å vinne diskusjonen. Hadde han ønsket en saklig meningsutveksling ville han vinklet dette annerledes.

 • granpomier

  Venstreekstremistene blir stadig grovere i sin karakteristikk av folk med andre meninger enn dem.

  Når folk i klartekst sier fra om at nå er det nok og at selv venstreekstremister er nødt til å oppføre seg som folk, tolker venstreekstremistene det som at de har truffet spikeren på hodet.

  Dere er noen underlige skruer.

 • Flemming Flemingsen

  ???

 • Rune Steen

  Tjomlid!…Kom deg ut av den utopiske verden du lever i.

 • tomriise

  Han sitter nok i kveld på Ris hjemme hos tåkefyrstens yppersteprest( Jonas),ikke utenkelig at Harket stikker innom i løpet av kvelden..

 • Tor Olsen

  Tviler på at Tjomlid leser min kommentar, men jeg investerer likevel noen minutter og tastetrykk i tilfelle: jeg er hvit, mann, universitetsutdannet med mastergrad, og forstår vi må hjelpe mennesker i nød. Men dagens innvandringspolitikk i Norge (og en god del andre vestlige land) er håpløs. Jeg ble i min barndom indoktrinert av en lærinne som også var SV-politiker. Jeg var for fargerikt fellesskap, hadde button med ikke-mobb-kameraten-min. Men etter å ha jobbet med innvandrere og fått mange års erfaring gjennom NAV har jeg endret ståsted og mening. Siste spiker i kisten for min del var åtte år med leilighet i Groruddalen. Mulig Tjomlid har mye reell erfaring også, og likevel er positiv. Men jeg er det ikke. Så hva gjør vi nå? Skal dette tvinges på meg mot min vilje fordi han mener han har rett?

 • Sjekk på nettet. Hvor mange bor i Vesten og hvor mange bor utenfor?

 • Harald

  Hvor mange har Tyrkia «tatt i mot»? Er du morsom? Hvor mange som «havnet» i Tyrkia ønsker å bli der? Så vidt jeg har registrert «ikke en kjeft». De tas i all hovedsak vare på av FN, og FN er som du sikkert vet dominert av muslimske land. Need I say more?

 • Liberal-konservativ

  Mulig vi trenger allmennleger men hadde jeg trengt kirurg ville jeg valgt en hvit, asiat eller afrikaner. Det kan jeg fint innrømme. Jeg må stole hundre prosent på en kirurg og jeg ville ikke stolt på en kirurg med opphav fra midtøsten.

 • jaddajau

  Tyskerne har begynt å kaste ut sine fattige for å huse asylsøkerne nå :/

  http://www.liveleak.com/view?i=a65_1441034785

  Det kommer til å bli stortrøbbel der. Har ikke lyst til å få et høyrevridd Tyskland igjen :/

 • Reichkommentator

  Hvorfor skulle jeg gidde det?

 • pettersenjan

  Dere skulle bare vist hvordan vi sitter å hamstrer ipadresser, fler av de går til stortinget og inn på kontoret til folk som er med i FRP, og påberoper seg å skulle styre å stelle et land, nå skal dere fram i lyset, Per, Carl, Anund, Siv å resten av gjengen….nå hadde jeg skjelvet i buksene hadde jeg vært dere

 • Tja, si det. Men det jeg vil frem til, er jo at en som er skeptisk/negativ til innvandring, og kanskje også har rasistiske tendenser, vil nok føle sine erfaringer annerledes enn f.eks meg som har positive holdninger til innvandring, og skulle gjerne ønske vi hadde flere innvandrere i Norge.

 • Nå skal jeg nok en gang i fengsel den 9 November, nok en gang til Ilseng fengsel. Tror dette er 5te besøket.. Jeg vet allerede hva jeg kommer til, halvparten er pakistanere og somaliere, 1/3 er asylsøkere/flyktninger som har rømt eller gjort noe galt. Endel litauere for sykkel, diesel og biltyveri , endel sigøynere for shoplifting og ran .. Så resten nordmenn hvor halvparten er narko relatert.

 • Liberal-konservativ

  Frode Kyvåg har blitt veldig tent i valgkampen nå. Han insisterer på at eiendomskatten ikke bli høyere i Oslo en det AP predikerer.

 • Her jeg bor kan vi være ute til alle døgnets tider, og vi kan føle oss trygge. Hva vil du frem til?

 • Som «universitetsutdannet med mastergrad» så vet du inderlig vel at anekdoter ikke tjener som bevis for noe som helst. Eller…?

 • Lea Lien

  Snekre paller?

 • Hva med din utopiske verden da?

 • Paller, eller trebord eller i smia , eller vask .. Samma som alltid.

 • Jan Berg

  Relevans?

 • Steinar Olsen

  Du har vel nok med rus-verden din.

 • Liberal-konservativ

  Du derimot vil skjelve i buksene om du noensinne får oppleve ditt elskede Rødt med regjeringsmakt.

 • Lea Lien

  Kjørt i fylla?

 • Comrade Pootie

  Når man setter opp flyktningleire midt i nabolaget til folk, så skaper man dette-

 • Du er «god» på personangrep. Men skal du komme med vektige argumenter noen gang?

 • Nah, j redigerte innlegget . så se opp :D

 • pettersenjan

  du som narkoman nordmann er jo den verste, skal du dit for 5 gang, undrer på hvor mye som en slik som deg koster nav og samfunnet, det er ikke småpenger, du skulle vært byttet ut med en fra Syria som kunne fått landet Norge framover

 • Skeptisk

  Slipper du å betale husleie når du sitter bak gitteret? Noen fordeler MÅ det jo være….

 • Flemming Flemingsen

  10 000 flyktninger i døgnet = 3,6 millioner pr år.

 • jaddajau

  Jo det er også en ting Comrade, men hjerterått å kaste ut fattige folk fra stedet de har bodd i 40 år, uten å ha et alternativ til de. Rett på gata..

 • Da kommer nemlig realismen seilende inn. Det bor ca. 6,5 milliarder utenfor Vesten og ca. 900 millioner i den.

 • Reichkommentator

  Og poenget er?

 • Steinar Olsen

  Det går nok et lys opp for deg, den dagen du er i stand til og lese dine egne innlegg, og finner ut hva dobbeltmoral er for noe,

 • Jeg er ikke narkoman i hele tatt, bare drekker litt mye og vinner alle slagsmål.. En dårlig kombinasjon. Aldri prøv deg på folk du ikke har sjangs på , verken i logikk eller fysikk.. Bare et tips.

 • Flemming Flemingsen

  Det bor 7 milliarder i verden så det stemmer ikke.

 • granpomier

  Bevis? Han fortalte sin historie og sin mening om saken.

  Du likte det ikke kanskje, siden du panisk begyner å snakke om bevis.

 • tomriise

  Godt mulig noen har sagt det før meg,men Tjomlid er da mer Svaksynt > Noen vil sikkert hevde totalt blind..

 • Fortelle meg hvor dobbeltmoralen min er.

 • Lagertha2

  Og det sier du…..

 • pettersenjan

  så du er alkoholiker ja, jaja, du får drikke med måte, slutte å slå dama og hold deg unna fengsel, du er vel trygda på toppen av det hele, typisk frpere

 • Det er utopi og tro at vi skal holde hele verden utenfor. Vi er ikke mange nok.

 • Litt utenfor subject dette her, men svaret er nei. Dog, på Ilseng får du 20 kroner dagen :D

 • geekboy

  Ridderen Tjomlid i brun rustning (var egentlig hvit, men det fornærmet noen folkegrupper) begår seg heltemodig ut på ferd inn i debattområder som Demokratene hvor folk har andre meninger enn dem i hans egen sosiale krets. Som en ekte helt argumenterer han følelsesmessig, holder seg god for å se to sider av saken og flykter før han må begynne å støtte opp følelsene sine med fakta. Deretter som den helten Norge både trenger og fortjener screencapper han alle argumentene han anser som å ta seg verst ut og flykter tilbake i sin egen kjeller hvor han lager en artikkel om hvordan alle disse menneskene er idioter og mobbere.

  Takk Tjomlid.

 • Det kommer til å være ca 9 millarder flere enn oss i Vesten. Hvor mye tror du det vil koste å holde dem utenfor uten å knekke økonomien vår?

 • granpomier

  De fleste her har sagt det, bortsett fra 2- 4 stykker som tviholder på at alle som mener noe annet enn dem er så få og de er så mange.

 • Rune Steen

  Jeg lever i beste velgående,i the real world.Tipper du er i samme gate som Tjomlid.Da blir det ikke lett å få kontakt.Greit nok det.Sikkert fint å leve slik,før realiteten dukker opp.

 • Steinar Olsen

  Inne i det forskrudde hat-hodet ditt, men som sagt, prøv å bli rusfri, og søk opp dobbeltmoral, ønsker deg lykke til.

 • Har tjent mer penger enn du vil tjene resten av ditt liv, i tillegg bor jeg dyrere enn du noensinne vil bo. Du er aldri alkoholiker bare fordi du er agressiv i fylla, du kan være begge deler; dog det er ikke jeg. Slutt å hopp til konkslusjoner og pass på deg sjøl .. Jeg klarer meg.

 • ad1648

  Det er ikke slik at alle er sauer i en sauflokk bare fordi du selv er det. Jeg vurderer og mener ting ut i fra hva jeg ser, leser og observerer og veier ting opp mot hverandre. Jeg baserer ikke mine meninger ut i fra noe politisk parti eller organsiasjon mener er «de rette meningene». Jeg er en politisk agnostiker og bytter gjerne meninger basert på fakta. Store deler av det norske folk er ideologiske sauer som ikke tør tenke og mene noe annet enn det den ideologiske saueflokken de tilhører mener. Og ja – det gjelder både Arbeiderpartiet og FRP. Det at du tror du kan «danne deg et bilde» av hva jeg står for er bare et bevis på at du selv er ideoligsk forblindet og tror at alle må tilhøre ideologiske saueflokker.

  Du er kanskje medlem av noen ideologisk «syklubb», men det er ikke jeg. Jeg har ingen favporittpolitiker eller favorittparti. Jeg har mine egne meninger og er ikke bundet av noe program om hva jeg må tenke, si og mene.

 • Lagertha2

  Jeg har ALDRI sett ett oppegående innlegg fra de innvandringsvennlige.

 • rettfralevra

  Saklig argument, men skjønner at du er en av de som fullstendig vil bytte ut befolkningen, men du slipper nok ikke sånne som meg. Litt overraskende er det dog at du vil ønske IS sympartisører/terrorister vvekommen.

 • jaddajau

  Ordentlig troll du.. han er jo bare ærlig. Og du anklager ham for alkoholisme og narkomani .

 • Reichkommentator

  Vi må bare bygge høye og solide murer med masse piggtråd og ansette væpnete vakter.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Hvor ble det av svaret mitt???
  Jeg tenkte på SVere… ikke pøblene i Blitzmiljøet…

 • Steinar Olsen

  Er du så til de grader ute at du ikke får med deg dine egne personangrep, eller skorter det på noe annet her?

 • Flemming Flemingsen

  Det er dobbeltmoralskt å ikke ville ta imot IS soldater på flukt.

 • Skeptisk

 • pettersenjan

  så du skal i fengsel for 5 gang pga alkohol?, så, hvem betaler dyre stedet ditt da mens du er i fengsel alkis ? nav? som sagt, sånne som deg koster norge i fleng da, billigere å få deg og flere andre byttet mot 1 fra Syria

 • jaddajau

  tapere som skriver sånn som deg

 • Reichkommentator

  Vi kan bygge sperringer og væpnet vakthold.

 • Der avslørte du jo dine holdninger.

  Stakkars deg, må være fælt å gå rundt å ha så mye hat i seg som du har?

 • jaddajau

  Ikke bry deg Janek. Han har helt tydelig større problemer enn deg han her

 • For en fantastisk rollemodell du er til alle rasistene er inne…

  Et av hovedargumentene er asylanter er kriminelle….

 • Lovlig?

 • Vel jeg er 40 år gammel, har tjent nok penger i mitt liv. Ja, akkurat nå er jeg mellom jobber men jeg får maks fra NAV på arbeidsavklaringspenger, dvs jeg får 329 000 i året. Jeg hadde 590k i året, men de tar utgangspunkt i en maksgrense på ca 450. Forøvrig syns jeg det er latterlig mye å gi en arbeidsløs. .

 • Liberal-konservativ

  Hvem her inne er rasister Timmy?

 • rettfralevra

  Hvordan mener du det kan stoppes ?

 • granpomier

  Det var et dårlig svar. Det var ikke så lett å bare tøyse bort disse tallene, var det vel :-)

  Da er det som vanlig godt å ty til venstreekstremistens halmstrå, nemlig å strø om seg med litt rasismeanklager.

 • Jeg vet, dog fakta og litt logikk vil få hue hans på rett plass. Disse har ikke samme logikk.

 • Lizzy

  Er likegyldig hva noen av oss mener når våre politiske partier har felles enighet om situasjonen , vi kunne valgt og stå utenfor men det er enighet om at vi frivillig tar felles ansvar. Selv om jeg mener vi burde skjermet oss mot dette , så føler jeg ennå at jeg må respektere demokratiske prosesser.

  » Han vil ikke diskutere om antallet flyktninger som Norge tar imot vil øke. Men han ser behovet for at Norge aktivt deltar i det han kaller «ansvarsfordelingen» – til tross for at diskusjonen foregår mellom EU-landene.

  – Norge melder seg ikke ut av de diskusjonene, til tross for at vi kunne ha gjort det når vi står utenfor EU, sier Brende. »

  Kilde : http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/boerge-brende-til-vg-om-flyktningkrisen-norge-maa-gjoere-mer/a/23517708/

 • Reichkommentator

  Kult! Dette kan man kalle besluttsom innvandringspolitikk:-)

 • pettersenjan

  der kom det fram ja, hvem har betalt det dyre sted du «eier» de andre 4 gangene du har sonet for vold mot dama a?

  Du skulle vært byttet mot en fra Syria, så hadde kommunen du bor i gått med overskudd tvert

 • jaddajau

  vold mot dama? Du må skjerpe deg nå altså. Du er et troll det er ingen tvil. Men sånn som du prater får du deg nok aldri ditt første ligg engang.

 • Comrade Pootie

  Om skoleveien til barna våre blir utrygg, har man dratt hjelpen for langt.

 • Forrige gangene var knivtrusler, vold, vold og vold.. Uten så mye som ei krone fra staten da jeg kunne ta ut ferie enkelt. Sånn er det å ha flexi tid som programmerer. Dog, dette handler ikke om meg.

 • Du

 • Lagertha2

  Og det sier du?

 • Liberal-konservativ

  Selvfølgelig, høyrefolket tror jo at de vil få billig arbeidskraft. Men istedenfor ender de opp med en ekstra belastning på sosial-budsjettet. Må føles fælt for høyre-folket når dette blir en realitet.

 • jaddajau

  Barna er vel trygge, men det er verre med damene tror jeg :/

 • Å snakke om de såkalt «kriminelle innvandrere» på cellen, er en dårlig kombinasjon.

 • Steinar Olsen

  For en fantastisk rollemodell du er til alle rasistene her inne , du må jo være helten til alle etnisk-norsk haterne her inne

 • Comrade Pootie

  Barna var ikke så trygge i England.

 • Steinar Olsen

  Feil DU.

 • Liberal-konservativ

  Jeg ja, virkelig…

 • Flemming Flemingsen

  Det er ikke likegyldig hva folket mener, da nærmer det seg diktatur.

 • Du tror du er på nordmennenes side. Det er du ikke.

 • Lurer på hvem du hadde blitt venner med der inne jeg Timmy .. eller hvem som hadde passet på deg. haha. En dag vil tunga di ta deg igjen..

 • EddyEagle

  Søke seg tilbake til Oslo ja. Det er jo det som er så gale. De burde bo søke seg tilbake til hjemlandet sitt når det roet seg der, men etter noen år i Norge er det for tøft å kutte navlestrengen til NAV…

 • Steinar Olsen

  Alle ser no på hvilken side du er.

 • Hvis du stemmer på et parti som synger internasjonalen på samlinger er du ingen Nordman eller Norsk..

 • Rasist mot nordmenn?

 • RϰϰςΨ

  1. Grattis med innlegget, du får god klikkefrekvens for denne.

  2. «disse menneskene (norske «haters») mener faktisk at det er innvandring som truer norske verdier.»

  Hva skjer (har på mange måter skjedd) når innvandrere har så stor stemmeprosent, at de overgår stemmene til «etniske» nordmenn i dette demokratiet? Da kommer selvfølgelig deres interesser i første rekke. Jeg sier ikke at «norske verdier» (vet ikke hva dette er egentlig) er det mest fantastiske som har eksistert. Men våre levesett, og våre tradisjoner (som vi har hatt mye glede av) vi bli visket vekk.

 • granpomier

  Hvorfor det? De utgjorde jo unektelig en god del av de innsatte må jeg si, det var det som var poenget.

 • Steinar Olsen

  Ja, slutt å ruse deg, så klarer du å fatte det du også.

 • Jeg stemmer på Høyre. Og de som stemmer på FrP vil at du skal straffes for det du er. Så du stemmer neppe på noen av disse partiene.

 • Limbeck

  Nå var jeg en del av en saueflokk igjen. Selv om du ikke leser tanker.

 • Reichkommentator

  Det er nå bare et spørsmål om tid før en muslimsk ekstremist eller flere begår en ekstrem terrorhandling i dette landet. Spørsmålet er ikke «om» men «når».

  Og vet dere hva det vil føre til politisk? Ingenting!

  Det vil bare gå en liten stund og så kommer en ny terrorhandling. Etter å ha fylt opp landet med tusenvis av ekstremister er det ingen vei tilbake. Er glad jeg ikke har barn!

 • Steinar Olsen

  Du stemmer høyre, he he he he, MDG, eller partiet rødt tenker jeg.

 • Et troll er det du er, uten sjel eller ryggrad.

 • Jeg får lett venner.

 • Stemmer du på FrP da, fengselsfugl?

 • Steinar Olsen

  Korrekt, med et hat til etniske-nordmenn.

 • Steinar Olsen

  Lite stoff på blitz i dag?

 • Har stemt på FRP siden jeg ble myndig, dog med et unntak i kommunevalg når jeg skulle bygge ut endel tomter og Høyre var eneste som sa ja..

  Flere og flere innvandrere stemmer også FRP..

 • Jeg vet hva FrP står for. Ikke for de som sitter i fengsel.

 • Herlig. Man får jo som fortjent her i livet :)

 • Steinar Olsen

  Du har no bevist hva du står for.

 • Tal de kriminelles sak er du snill.

 • Steinar Olsen

  Det får gjerne du en dag også.

 • Og du.

 • Små dommer fra feilsteg i fylla har bare gjort meg sterkere.. Samt sett realitetene i norske fengsler.

  Hadde det vært opp til meg hadde straffene vært 5x så store..

 • Steinar Olsen

  Oy oy oy.

 • ad1648

  Som sagt så vet jeg ikke. Men i og med at du mener at jeg tilhører en «syklubb» så er det vel naturlig å anta at du selv er det. På seg selv kjenner man andre vet du. Men i motsetning til deg tar jeg forbehold om jeg tar feil. Gjør du?

 • granpomier

  Du og Nordpolen har blitt veldig gode venner har jeg lagt merke til. Er et en liten bromance på gang?

 • Steinar Olsen

  Og du profetens-ummah?

 • pettersenjan

  Syns de folka fra FRP virker så fryktelig utrolig slemme, sånn som han sinnaper for eksempel, han hadde jeg bare aldri latt passe barna mine, da hadde jeg jo fått de tilbake ferdig drukna

 • Liberal-konservativ

  Selvfølgelig fortsetter asylstrømmen. Poenget er hvem som er villig til å gjøre noe for å stoppe den.

 • granpomier

  Har du ikke lært barna dine å svømme? Er du muslim?

 • Rune Steen

  Trodde det var samme person

 • pettersenjan

  kan vel bli drukna selv om de kan svømme vel, sånn FRpfyr du vel, dum med andre ord

 • granpomier

  Hmm, fordommer mot vantro og barn som ikke kan svømme.

  Du er nok muslim ja.

 • Liberal-konservativ

  Det navnet kunne du spart deg for. Har ikke noe tro på at du lagde det av dit ekte navn. Jeg husker ihvertfall ikke Jan Pettersen for å være så sandblåst.

 • Har mer utdannelse enn ditt avkom vil få samlet på 100 år med maks innsats.. :D

 • Ja, det må være lov til å gjøre feilsteg. Det er ikke uoverensstemmelse mellom å mene at kriminelle må straffes hardt og å begå feilskjær her i livet. Får bare håpe at du får livet på rett kjøl igjen.

 • Kjell -Arne Slettum

  Som kjent har vi parlamentarisme. Noe som mange forveksler med demokrati! Det gjør at man kan stemme og stemme. Men ikke bestemme! Skal asylinnvasjonen opphøre. Så må politikerne ha mot, til å avikle asylsvindel instituttet!

 • rettfralevra

  Mulig mange ikke ser at dette som kommer ikke er slutten, men begynnelsen på en voldsom masseinnvandring om Europeiske politikere ikke tar grep. Det må da gå opp for flere og flere at dette makter ikke Europa ?

 • Reichkommentator

  Håper SV faller under sperregrensa og ut av politikken. Da skal jeg feire!

 • Mitt liv har alltid vært på kjøl, pass på deg sjøl du. Det er forskjell på kriminelle og det er forskjell på hva folk sitter inne for. Til din opplysning så sitter det mange 70-90 åringer som aldri har gjort noe i hele sitt liv inne på soning sammen med all denne innvandringsskiten på åpne fengsler . De sitter inne for å ha kjørt sine nye biler i over 130 i 80 soner.. Har flere stories enn du har plass til i hue ditt.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Gro har gått av for lenge siden Bitten…nå må du rette pekefingeren til storesøster Erna, og lillesøster Siv..?

 • Liberal-konservativ

  Det gjør ikke jeg for da kommer kanskje rødt inn og da får Moxnes ta over klippekortet til SV i dagsnytt18.

 • Mr_ZZZ

  Dom som sier dom er dumme, dom er dumme, dom

 • Reichkommentator

  Herregud! Det hadde vært ille!

  Men håper både Rødt, SV og alle andre innvandringskåte partier kryper bort.

 • ziZZero

  Som du selv sier, av grasrota, som består av av bl.a. meg og deg. Påpekte islams manglende toleranse , en toleranse som nasjonen Norge har bygget seg opp gradvis over 100-vis av år. Heksebrenning, pisking og kapping av hender er historie. Kvinner har stemmerett, slipper å stå bak mannen og trenger ikke å skjule sitt ansikt for andre menn enn sin egen mann. For å nevne noen få momenter.
  At det som er bygd opp ikke skal rives ned av den intolerante religionen islam, slik som vi ser et godt eksempel på i Aftenpostens artikler om den pågående rettsaken om drapene i Pakistan. Er du en av grasrota, eller blir det for kontroversielt for deg å ta et standpunkt?

 • Nordpolen

  «Er glad jeg ikke har barn!»

  Det tror jeg de fleste her er glad for du ikke har! :)

  Noe er vi enige om!

 • johnkenn

  Jojo, ser hva du mener Tjomlid når jeg leser kommentarene.

 • granpomier

  Kommunistene samler seg i MDG nå. SV og Rødt er ferdig.

 • bloodline67

  «Når man selv opplever hver eneste dag hvor uproblematisk og positivt et slikt samfunn er……..»

  Du kan ikke bo i Oslo, Tjomlid.
  Forøvrig har jeg hørt at høyere fart reduserer ulykker.

 • Reichkommentator

  Haha:-)

 • Liberal-konservativ

  Tenk å ha AP, SV, SP, Rødt, FI og MDG.

  ………………………………

 • Nordpolen

  Ja, måten de benekter det på viser jo akkurat at Gunnar Tjomlid har rett.

 • Mr_ZZZ

  Ja,da fikk han deg dit han ville.

 • Rune Steen

  Snodig….alle som ikke har samme mening som deg er FRPere.Utrolig sneversynt du er.

 • granpomier

  Ja. alle som ikke mener det samme som Tjomlid er schjempedomme lizzom.

 • Lizzy

  Det virker jo som det er hva folkeopinion vil ha , selv om jeg personlig er uenig som Høyre velger.
  Vi ville vært et diktatur om vi overkjørte flertallet i denne saken.

 • Nordpolen

  Husk at i Oslo har Frp rundt 5%.

 • Steinar Olsen

  Her går vi på person din frekke klovn.

 • pettersenjan

  alle sammen altså? du generaliserer og stigmatisere de stakkars frptrolla, det bør du slutte med

 • Nordpolen

  SV er større enn Frp i Oslo. ;)

 • calmjoika

  Gunnar… Om du virkelig er interessert i fakta og rasjonalitet så tar du en titt i speilet. Utfordre deg selv om du tør. Hvorfor dømmer du andres mangel på medmenneskelighet? Det er for å vise din egen medmenneskelighet og overlegne verdigrunnlag. Du er motivert av egoisme akkurat som de de vil til livs. Tør du innrømme det?

  Men du er ikke alene. Alle disse som i disse dager skammer seg over Frp og de som ikke vil ta imot flyktninger. De mener og de dømmer andre. Men det vil aldri hjelpe noen flyktninger som trenger hjelp her og nå.

  Handlinger er det et druknende barn trenger. Ikke sympati… Ser du den? Har du ofret så mye at du må knipe igjen de neste månedene eller året? Har Ari, Stordalen eller Jonas ofret i tråd med sine meninger? Svaret er ganske enkelt nei.

  Før du dømmer andre bør du dømme deg selv. Hvem som helst kan ofre en mening. Det er enkelt og koster fint lite bortsett fra fritid. Ingen vil ofre, men alle vil gjerne mene. Da er man i alle fall litt bedre enn andre ;-)

 • granpomier

  Ja, for det er jo sånn at hvis folk ikke er enig med i det man sier er det beviset på at man har rett.

 • Flemming Flemingsen

  Hva med å konfiskere eiendommer og gi dem til asylanter?

 • Steinar Olsen

  Har du ikke fått fikset tvangsekteskapet ditt enda? treg eller?

 • Liberal-konservativ

  Du forstår hvorfor selv. ;) det er ikke så lett for innvandrere å gidde å sette seg inn i ting Frp sier når det de innbiller seg at det de hører uansett er rasisme.

 • granpomier

  Er alle som ikke stemmer Frp enig med deg og Tjomlid tror du?

 • Nei, det er ikke forskjell på kriminelle blant «normale». Dere er kriminelle uansett. Det er ulovlig å kjøre i 130 fordi det utgjør en dødelig risk for andre. Men det er jo ubetydelig blant kriminelle?

  Ditt liv er ikke på kjøl hvis du må i fengsel 5 ganger. Ikke er du representativ for nordmenn flest er du heller. Det er bare hule argumenter som kan komme fra deg.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Leste om en egyptisk riking som ville kjøpe en øy av Italia eller Hellas…og la de bygge opp et samfunn der…til de kunne dra tilbake….
  Men, det er ikke så greit å debattere; venstre- og høyreekstremister står klar med sitt fastlåste budskap…så da så…

 • Nordpolen

  Hvor har du dette fra?

  Innvandrere flest har akkurat de samme verdiene som nordmenn flest:

  http://www.nettavisen.no/nyheter/2871238.html

 • Er han ikke en fengselsfugl?

 • Rune Steen

  Du skjønner kansje ikke hva du skriver…ikke noe overraskelse det.

 • Den dagen jeg vil bruke vold mot meningsmotstandere er dagen når voldsvenstre går over streken med sine demonstrasjoner for å lukke munnen på meningsmotstandere. Som Pegida eller endog værre. Alle jeg kjenner sitter bare å venter på dagen det renner over , og politiet har ingentingen de skulle sagt. De eneste som kan stoppe folket den dagen er militæret, men de vil ikke løfte en finger..

 • Arne Bergstuen

  En folkeavstemming slik som i Sveits hadde vært en god start. Mer direkte demokrati finnes vel ikke! Men det er de ikke villige til…

 • granpomier

  AP er delvis på vei, men de kan ikke gå rett til konfiskering. Det må tas litt over langen.

  Fredrik Mellem i AP sa forleden at de som får problemer med å betale AP´s eiendomsskatt i Oslo bare kan leie ut et rom.

 • Du tar feil. Heldigvis.

 • Reichkommentator

  Nå er det på tide vi internerer alle muslimer i Europa og sender dem ut så fort det lar seg gjøre.

  I mellomtiden må disse fengsles og bo i arbeidsleire. Oppholdet koster penger og dette kan de betale for med arbeidskraften sin.

  Dessuten; i disse leirene kan de dyrke sin egen mat og bygge sine egne brakker.

 • johnkenn

  Det er jo nesten bare søppelkommentarer her. Har for lenge siden gitt opp å diskutere innvandring i slike fora for du får høre at du er landssviker, Blitzer(jeg stemmer på Høyre) og risikerer å få en drapstrussel i samme slengen.

 • Lagertha2

  Men de har ingen rett til å komme hit og karre til seg.

 • I spådommen, forhåpentligvis. I reaksjonen; ikke.

 • Skeptisk

  Ja. «Alien» oversatt er «Fremmede», og passer bra på disse fremmedkrigerne fra midt-østen…

  http://no.w3dictionary.org/index.php?q=alien

 • Steinar Olsen

  Sitter han inne ? er ikke mange innvandrere kriminelle?

 • Flemming Flemingsen

  Skattekronene staten konfiskerer for å finansiere asylanter er privat.

 • Harald

  I de seneste dager har det stått å lese i omtrent alle media at Saudi-Arabia ikke har løftet en eneste finger for å hjelpe til i den tragedien som nå utspinner seg. Og hvorfor har de ikke det? Noen som vet? Jeg vet. Den passer nemlig helt inn i deres strategi om muslimsk verdensherredømme. Når muslimer har klart å flykte til en kristent land, så «pumper» Saudi-Arabia inn milliarder for å bygge moskeer på hvert eneste gatehjøren i hver eneste by i Europa (mildt overdrevet, men ikke langt unna sannheten). Er det noen her på forumet som har fått med seg dette og i tillegg har skjønt konsekvensene av det? Det virker ikke slik, men jeg håper ved gud at jeg tar feil. Reaksjoner imøteses.

 • Lea Lien

  Svaret får vi 14 september

 • pettersenjan

  gjør du ikke?nei nei, da så, FRPklovn eller?

 • granpomier

  Ingen er noe bedre enn noen andre, og slike innlegg som Tjomlid har skrevet i bloggen sin her bidrar ikke til å mildne frontene.

 • Nordpolen

  Det er faktisk en god del innvandrere (som jo er en variert gruppe) som stemmer Frp.

  Det handler nok mer om at folk har sett at skremselspropagandaen til Frp ikke er sann. Folk i Oslo kjenner innvandrere, og de fleste vet at de fleste er OK folk.

 • Ja, det er ikke så kritisk i Norge, selv om man skulle få den følelsen. Men når det er sagt så vil ikke jeg påstå at jeg ikke er pessimistisk når det gjelder folkevandring. Vi er ca 10% av verden og det står dårlig til, enkelte steder.

 • Lea Lien

  Hva har skjedd med Frp? Sp er snart større på siste meningsmåling.

 • Flemming Flemingsen

  Hva er spørsmålet, yndlingssitatet til Støre.

 • Nordpolen

  Gunnar Tjomlid skriver ikke her for å «mildne frontene», men for å påpeke den ufyselige oppførselen av enkelte elementer her.

 • Nordpolen

  Nei, men folk flest er positive til innvandrere i Norge.

  «Bare 12 prosent av nordmenn mener innvandring er dårlig for Norge. 54 prosent mener innvandring er et gode. 31 prosent har ikke noen formening.

  Det viser en ny undersøkelse utført av Ipsos/MMI»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Innvandring-er-positivt-for-Norge-Det-mener-de-fleste-av-oss-7940622.html

 • Vel, jeg er ikke en egoist. Men jeg vil ikke at fungerende samfunn blir overkjørt og derav blir ikke-fungerende. Hadde det vært opp til meg hadde jeg gitt mikro lån til alle fattige i hele verden med oljefondet..

 • granpomier

  Folk vil vel ha flere innvandrere og dyrere matvarer da.

 • Ulrik Nyborg

  Jeg har barn,og barnebarn,det er de som må lide for denne galskapen som kommer….

 • Nordpolen

  Forrige meningsmåling i Oslo var SV større enn Frp. MDG var dobbelt så store som Frp.

 • Steinar Olsen

  Ap-sektmedlem eller?

 • Lea Lien

  Vi har fått begge deler med Frp i regjering

 • Jon Inge Kunta

  Kjøp deg nye briller hvis det er klnklusjonen du greier å trekke ut av dette. Noen veldig tykke trenger du.

 • David Lindsey

  Gud bedre, det var dagens beste ;-)

 • Jon Inge Kunta

  Det er du og han som som er ufyselige ditt troll

 • Lea Lien

  Støre greier vel å holde 30 talet.

 • Flemming Flemingsen

  AP, ikke Støre

 • granpomier

  Positive til innvandring av hva da? Svensker, tyskere, engelskmenn, somaliere?

  Jeg regner med at det ble spesifisert i undersøkelsen.

 • Enkommentator

  Litt artig at du generaliserer like mye som de ekte rasistene ytterst til høyre.

 • Lea Lien

  Sant

 • Steinar Olsen

  Og du er virkelig et av elementene her med en ufyselig oppførsel.

 • Aksel Moritz

  http://www.reuters.com/article/2015/09/05/us-europe-migrants-austria-strache-idUSKCN0R50HP20150905

  We don’t want an Islamisation of Europe. We don’t want our Christian-Western culture to perish,he said.

 • Jon Inge Kunta

  Er personhets alt du klarer?

 • Nordpolen

  «Alle jeg kjenner sitter bare å venter på dagen det renner over , og politiet har ingentingen de skulle sagt.»

  Takk for at du så greit illustrerer at Gunnar Tjomlid har rett.

  Og vennligst skriv ut ditt eget innlegg, og ta det med til politiet.

 • granpomier

  Men allikevel synes altså ikke folket at det er nok. De vil ha enda flere innvandrere og enda dyrere matvarer.

  Det er jo greit nok, men da skjønner jeg ikke blant annet denne valfartingen til Sverige for å kjøpe mat.

 • En del av de som kommenterer her inne er nok ikke uenig. Samfunnet vårt må bestå. Hvor mye vi evner å hjelpe andre uten at dette går utover vår samfunnsmodell er en annen sak.

 • Rune Steen

  Alderen din er sikkert ikke høy,minner meg om barna mine når de var små…….klovner som deg har jeg sett på sirkus,uten å le.Finn deg noe annet å gjøre.

 • Jon Inge Kunta

  Bare løgn fra deg.

 • Steinar Olsen

  Korrekt

 • Alle vet dette, selv du og politiet og alle 10 åringer ..

 • Flemming Flemingsen

  Hva mener LO om alle asylsøkerne som vil ha jobbene til nordmenn da?

 • Jon Inge Kunta

  Hvorfor lyver du?

 • Lea Lien

  Vi får akkurat det du hevder med Frp i regjering

 • Rune Steen

  Tipper han er SV eller Rødt

 • Søren Heller

  Det er ikke så gøy å være kristen heller. Jeg tror på de gamle Gudene, som spiste kristenfolk til frokost. Loke kalte de meg i gamle dager.

 • granpomier

  Men hvorfor blir Frp kalt et rasistparti da?

 • Jon Inge Kunta

  Du bare lyver, hvorfor gjør du det?

 • Steinar Olsen

  Sikkert, eller fleinsopp-partiet MDG

 • Anders Pedersen

  Gunnar Tjomlid beskytter middelaldrende menn, med et forvaklet syn på menneskeverd. Menn som ønsker at kvinne og barn skal være objekter I et totalitært regime. Underlagt mannens makt. Kvinner som kan voldtas, barn som kan voldtas og oppleve fysiks- og psykisk vold..

  Han beskytter en politikk som fører til at homofile blir steinet og drept daglig for å hylle imaginære guder og idoler.

  Det norske folk må stå opp for sine og sine medmenneskers rettigheter. Vi ønsker ikke ondskap.

  Massiv innvandring kunne vært en ypperlig mulighet for muslimer til å kunne definere en ny æra for Islam. På samme måten som kristendommen ble fornyet. Dessverre er det hvite, middelaldrende menn på jakt etter mer penger og makt som ikke ønsker at dette skal skje. De er mer tjent med undertrykte muslimer og et vestlig samfunn I kollaps.

  Tenk selv. Massemediene har ikke nødvendigvis rett. De er eid av noen.

 • Nordpolen

  Morsomt med nasjonalister som ikke engang evner å skrive eget språk.

  Det er nok svært få som ønsker islamisering av Europa, og med 2,5% muslimer i Norge (og 97,5% ikke-muslimer) er det også bare en tåpelig konspirasjonsteori.

  For 85 år siden sa de det samme, dog da var det visstnok «jødene» som skulle ta over.

 • Mr_ZZZ

  «Fasiten» kommer om en drøy uke. Det kan bli interessant å se hvor gode meningsmålingene er.

 • Nordpolen

  «spiste kristenfolk til frokost.»

  Dårlig start på dagen! ;)

 • Jon Inge Kunta

  Hvorfor lyver du bestandig?

 • Så du setter en verdi på det norske samfunn og kultur over samfunn x ? Var ikke enkelt for deg tenker jeg. SÅ jeg skal la det være med det.

 • Jon Inge Kunta

  Nok en løgn fra deg.

 • Lea Lien

  Jeg har ikke kalt de for et rasistparti. De fører en liberal innvandringspolitikk. Eks EØS avtalen. Noen av velgerne hadde vel kanskje håp om noe annet

 • Jon Inge Kunta

  Igjen så er det bare løgn fra deg.

 • ziZZero

  «Ridderen på sin hvite hest», Stordalen, og hans «følelses»-initiativ!
  UDI betaler regningen på kr. 650 pr. natt.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/UDI-leier-hotellrom-fra-Stordalen-verdt-65000-kroner-8152828.html

  Det er så enkelt å være raus, ved å bruke andres penger.

 • granpomier

  Det er vel ganske velkjent at Frp blir kalt rasistpartiet selv om ikke akkurat du gjør det.

  Det jeg lurer på er hvorfor de blir kalt det hvis vi som du sier får flere innvandrere med Frp.

  Det henger jo ikke å greip i det hele tatt.

 • pettersenjan

  hvem er det som eier de da? hm? sitter ikke å fantaserer nå eller

 • johnkenn

  Quizz!: Under hvilke årstall var slik aktivitet mulig? Hva var navnet på regimet?

 • Hadde noen kommet på min dør å bedt om hjelp i nød hadde de fått alt jeg hadde, denne flykningstrømmen handler ikke om dette. Det er så mye mer. Denne gutten som lå med hodet ned i sanden var trygg når de kom over grensa i tyrkia, men så ville faren til Sverige .. og de døde på veien. Hvorfor han ville til sverige kan du google selv.

 • granpomier

  Det er morsommere med multikulturalister med store aversjoner mot andre språk enn det norske.

 • Lea Lien

  Mange trodde/håpet vel at Frp skulle føre en strengere politikk. De har kanskje noen velgere som uttaler seg litt ufint.

 • Liberal-konservativ

  Det er en ønsket utvikling fra deres side.

 • stayhard

  bare hent frem burkan, men det blir gøy for Tjomlid! Det bor nok en konvertitt i karen! Hvorfor er man ellers så ivrig islamtilhenger….

 • Caprichos

  Du snakker om troll med din lukkede profil? Hvem andre enn nettrollene, uten innhold i innleggene sine, har behov for å skjule historikken sin?

 • Flemming Flemingsen

  Gunnar Tjomlid beskytter Saudia Arabia.

 • Lea Lien

  Det er trist. Men noen forbund har nå inntatt et nei standpunkt til EØS

 • granpomier

  Stordalen er en luring. Han vet at nå er det mulig å tjene store penger på naive nordmenn og slår til.

  Han er ikke god for over 11 milliarder for ingenting.

 • Aksel Moritz

  http://www.klaus.cz/clanky/3790

  http://www.protiimigraci.cz/

  For alle disse grunner, kaller vi på den tsjekkiske regjeringen til

  – Sørg for intern og ekstern sikkerhet av ukrenkelighet grenser vår stat med alle midler til rådighet (herunder bruk av politiet og hæren av Tsjekkia). For å sikre samsvar med det juridiske systemet i landet vårt og akseptert internasjonale forpliktelser og engasjerte veksten av kaoset som er relatert til migrant krisen i en rekke land – inkludert våre nærmeste naboer – finnes;

  – På nivå med EU har tatt noen kvoter eller lignende tiltak for å være migrantarbeidere ‘loff’ enkelte EU-land (mot sin vilje), og å presse på for at landet, som er «inngangspartiet» for innvandrerbølgen vil oppfylle sine forpliktelser, og dermed returnere migranter til deres land;

  – Insister på overholdelse av eksisterende traktater innen asyl, nektet å legge press på sine endringer til rette for og stimulere innvandring og mer, i dag diskuterte internasjonale forpliktelser og rettslige normer underordne godkjenning av innbyggerne i Tsjekkia i en folkeavstemning, eller muligens bedt om et slikt mandat i nyvalg.

  Signaturen nummer én: Vaclav Klaus, 4. 9. 2 015

  google.com

 • David Lindsey

  Sitat fra artikkelen: «Målingen ble gjort blant et utvalg på 500 personer med innvandrerbakgrunn fra Asia, Afrika, Amerika Latin-Amerika, Midtøsten, Europa og Øst-Europa»

  Hallo, det skulle jo bare mangle om ikke flesteparten av disse har samme verdier som oss.

 • nordm

  Man bør stille spørsmålet: Hvem tjener på et splittet Norge og nasjonal økonomisk kollaps? Er det noen politikere som får personlig vinning?

 • Nordpolen
 • Jeg regner deg som en muslim, dog med et kryss i margen for værre..

 • ziZZero

  Og UDI forstår neppe at de har ‘lagt lista’ for innkvartering.
  Vil vi senere se demonstrasjoner og tendenser til opprør når de får annen innkvartering som ikke holder samme standard?

 • Flemming Flemingsen

  10 kr pr klikk?

 • Ikke mat trollet..

 • Lea Lien

  Hvor har du det fra?

 • Mr_ZZZ

  Han lurer pressen trill rundt gang på gang.

 • Nordpolen

  Hvor?

 • Rune Steen

  Jødene ta over…..hallo….sammenligningen er så dårlig at hvis du tror på det du skriver så blir jeg veldig skuffa av deg Nordpolen.

 • Nordpolen

  Jeg synes bare det er hyggelig med andre språk.
  Språk er interessant.

 • Steinar Olsen

  Kan du ta noe fra mullha krekar? islam-net, profetens ummah?

 • Flemming Flemingsen

  Hva skal han ellers leve av?

 • Lea Lien

  Man behøver ikke være muslim for å være uenig med deg

 • granpomier

  Det var vel nazistene som skulle ta over vel. Den gangen var det handling, det var ikke snakk om moderate nazister osv. osv.

 • Nordpolen

  Hva du «regner» er jo helt irrelevant. Du tar feil – så enkelt er det.

 • Nordpolen

  85 år siden er 1930. Lenge før 2. VK.

 • Lea Lien

  Ingen anelse

 • Aksel Moritz

  Nordpolen nick er allerede røpet. ikke liker noen, unntatt muslimer.

  Han kritiserer alt de har et annet syn.

 • Nordpolen

  Jeg tror selvsagt ikke at verken jødene eller muslimene skal ta over! Det er konspirasjonsteorier. I 1930 var det jødene som de påstod det om (at de skulle ta over Europa, ødelegge økonomien, osv.), mens i 2015 er det muslimene som anklages for det samme.

  Og takk for at du ville blitt skuffet. Det ville jeg også! :)

 • Flemming Flemingsen

  Jeg synes at Norge burde ha tatt i mot 10 000 IS krigere pr år. De er like mye verdt som alle andre mennesker.

 • granpomier

  Nazisme dukket ikke plutselig opp fra intet i 1940. De hadde planlagt en stund. Det minner litt om islam egentlig. Ikke rart Hitlers bok Mein Kampf er en storselger i muslimske land. De har jo det samme synet på jøder også.

 • Nordpolen

  ????

 • Hayek

  Dette var en tirade av dehumanisering av meningsmostandere. Tjomlid går til angrep på bred front; ingen forsøk på å nyansering eller presisjon. Rent føleri som ikke er en skeptiker verdig. Som skeptiker skal man ikke plukke lavthengende frukter. Man skal også ta høyde for at man kan ta feil. Har Tjomlid stilt seg spørsmålet: «kan jeg ha feiloppfattet situasjonen?»

 • Nordpolen

  Jobber du for «et spittet Norge og nasjonal økonomisk kollaps»?

 • Tror ikke media helt vet hvor stor motstanden mot denna flykningpropagandaen i media er. Folk er ikke dumme, når disse flykningene er trygge og får alt de trenger når de har unnsluppet Syria ; men fortsetter på sin ferd mot de som gir mest penger .. Ja så er begeret nådd!!

 • Nordpolen

  Gunnar Tjomlid illustrerer det han påstår meget bra, med eksempler fra forrige blogginnlegg.

  Han har rett. Så enkelt er det.

  Jeg har vært noen uker på Nettavisens kommentarforum. Jeg har blitt drapstruet flere ganger (de skulle henge meg dersom de fant meg, skyte meg, osv), samt en rekke trusler om fysisk vold.

 • Aksel Moritz
 • Nordpolen

  Du tar feil.

  «OSLO (NTB): Nesten to av tre nordmenn stiller seg positive til at vi skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria, ifølge en fersk måling. Det er en klar oppgang fra tidligere undersøkelser. »

  Kilde: http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/folk-er-blitt-mer-positive-til-syria-flyktninger/3423065949.html

 • Flemming Flemingsen

  Opinionen bryr seg ikke om hva han mener.

 • Jon Inge Kunta

  Det er tydelig at det er ditt mål, du liker splittelse huh?

 • nordm

  Nei, jeg er ikke politiker.

 • Jon Inge Kunta

  Der

 • Nordpolen

  Ikke bare mener han det, han dokumenterer det med eksempler.

 • granpomier

  Mediene dummer seg ut med sin misbruk av bilder av døde barn og at de later som om hele Østerrike klappet og sto med velkommen- plakater da flyktningene krysset grensen.

  De drar det for langt, som vanlig. Stemningen kommer til å snu.

 • Jon Inge Kunta

  Bløffmaker

 • Jon Inge Kunta

  Nå lyver du igjen så det renner av deg.

 • For noe vås, alle europeiske spørreundersøkelser viser langt over 70 prosent motstand .. Google det sjøl. Dog, kunne ikke brydd meg om jeg var den eneste, jeg ville fortsatt hatt rett.

 • Nordpolen

  «Stemningen kommer til å snu.»

  Men da er det for sent! ;)

 • Flemming Flemingsen

  Who cares?

 • Vel vi bruker deg som smøring i begynnelsen ivertfall ..

 • Nordpolen

  «Dog, kunne ikke brydd meg om jeg var den eneste, jeg ville fortsatt hatt rett.»

  Men du har ikke rett. Du tar feil. Så enkelt er det.

 • Jon Inge Kunta

  Nei, det er du som lyver igjen.

 • granpomier

  He he, det er ikke snakk om 8.000 over tre år nå lenger. Mengden som flommer inn over Europa kommer til å få selv den mest innvandringsvennlige nordmann til å bli sjokkert.

 • Lea Lien

  Nytt nic?

 • Jon Inge Kunta

  Bare tull fra deg. Helt feil.

 • Nordpolen

  Ikke jeg som lagde undersøkelsen.

 • rettfralevra

  Den masseinnvandringen som nå er i gang er av så stor betydning for hvordan Norge skal utvikle seg at en folkeavstemning hadde nok vært på sin plass.
  http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/28958

 • Nordpolen

  Og folk er nok mer positive nå enn før, fordi man begynner å forstå nøden.

 • Hayek

  Det er de lavthengende fruktene jeg nevnte.

 • Heldigvis har jeg rett, det er derfor over 60 prosent av norges befolkning sier NEI til mer innvandring.

 • Jon Inge Kunta

  Som man reder så ligger man, du får skylde deg selv. Og tjomslid har ikke rett

 • granpomier

  Ja, det er det. Fint at du også nå forstår at dette ikke kommer til å ende bra.

 • Nordpolen

  Du tar feil der også:

  «Bare 12 prosent av nordmenn mener innvandring er dårlig for Norge. 54 prosent mener innvandring er et gode. 31 prosent har ikke noen formening.

  Det viser en ny undersøkelse utført av Ipsos/MMI»

  Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Innvandring-er-positivt-for-Norge-Det-mener-de-fleste-av-oss-7940622.html

 • Jon Inge Kunta

  Dokumentasjonen han er helt feil.

 • Jon Inge Kunta

  Skjønner du ikke noe igjen nå da?

 • Nordpolen

  Det er da ingen grunn til at det ikke skal ende bra – hva skulle det være?

 • Rune Steen

  Jeg har også vært på forumet her,men har ikke sett en eneste gang du har blitt hetset noe mer en du har hetset andre.Har jeg gått glipp av noe?

 • Jon Inge Kunta

  Ren løgn som vanlig.

 • Nordpolen

  Tjomslid dokumenterer jo at han har rett.

 • granpomier

  Folk forstår ingenting. Foreløpig er de fornøyd fordi de har fått tømt bodene sine for gammalt ræl som de gir bort og later som det er av godhet, men bare vent til realitetene slår inn.

 • Jon Inge Kunta

  I din fantasiverden ja.

 • Nordpolen

  Han dokumenterer jo at han har rett, så hva er problemet?

 • Jon Inge Kunta

  Men du lyver som vanlig.

 • Jarle Geitvik

  Her kan du jo se takknemligheten:

 • Jon Inge Kunta

  Nei, det er du som tar feil igjen, så greit og enkelt er det.

 • Jon Inge Kunta

  Feil igjen, blir du aldri trett av å feile?

 • Flemming Flemingsen

  Evig vekst er ikke mulig.

 • Nordpolen

  Det har du nok, dessverre.

  Det har vært trusler om henging, skyting, knivstikking (helt seriøst).

  Det var vært trusler om juling (fra flere), samt å bli kastet ut av landet.

  Sånn går dagene blant høyreekstreme, og det viser jo nettopp at Gunnar Tjomlid har rett.

 • granpomier

  Samme årsak som gjør at de flykter hit, islam.

 • Jon Inge Kunta

  Verken han tjoms eller du greier å komme med noe som helst av sannhet,, bare forherliget vas alt sammen.

 • Flemming Flemingsen

  Evig befolkningsvekst er bra.

 • Forskjellen er at hvis de var folk som het Peder eller Samer som hadde gitt meg denne erfaringen så hadde jeg hatt samme motstand mot de, tiden vil vise.

 • Jarle Geitvik

  Det har jo lite med demokrati å gjør at mediene må lyve og underslå viktige nyheter for å få pressestøtte og andre goder fra det offentlige.

 • Nordpolen

  Meningsmålinger er mellom 1000 og 2000, vanligvis.

  Men takk for linken, den illustrerer det jeg skrev tidligere, men manglet link til:

  «Selv om det er liten endring i folks holdninger i perioden 2005-2009,
  har bildet endret seg ved at stadig flere får mer kontakt med
  innvandrere. De som har kontakt med innvandrere, har mest positive
  holdninger til innvandring og innvandrere.»

 • Flemming Flemingsen

  Utryddelse av dyrearter er flott.

 • Jon Inge Kunta

  Det hjelper jo ikke hva han dokumenterer, både han og du feiler stort, ingenting av hva dere kommer med er riktig, skjønner du ikke det eller?

 • Jon Inge Kunta

  Feil.

 • Aksel Moritz
 • Sajber

  Merkelig innstilling Tjomlid.
  «Kast ut de du ikke liker».

  Hmmm…hvor har vi hørt den før mon tro….

 • Flemming Flemingsen

  Økt CO2 utslipp er toppers

 • Nordpolen

  Folk flest har sett på TV hva de flykter fra.

 • Ulrik Nyborg

  Han dokumenterer ingenting,bare svada og synsing,rights.no kler av han gang etter gang.
  Du burde virkelig lese noen av artiklene,og bli opplyst,men det passer vel ikke inn i din virkelighetsoppfatning.

 • Kanskje derfor jeg har en mye bedre holdning til innvandrere enn du har. Samt har mange innvandrer venner som også stemmer FRP. Selv har jeg gener fra estland, men finner samme holdninger hos LAnkere (sri lanka) her i Norge mot innvandring, samme fra Spania og Polen .. Som summerer min vennekrets forøvrig.

 • Nordpolen

  De flykter da her fordi det er krig, ikke nødvendigvis fordi de vil vekk fra islam. Mange av dem – de fleste – er jo muslimer.

 • Mr_ZZZ

  Ikke i Norge heldigvis.

 • Flemming Flemingsen

  Noen reiser hit fordi de vil ha nye tenner.

 • Nordpolen

  Hvor skriver han det?

 • granpomier

  Nemlig :-)

  Der ser de medienes versjon, med blant annet misbruk av bilder av døde barn sammen med en fabrikkerte historier.

  Når de kommer hit, slår realitetene inn.

 • Nordpolen

  Ja, tilgang til leger og tannleger er ganske grunnleggende.

 • granpomier

  Er det krig i Italia og Østerrike? De flykter jo derfra også.

 • Runar Andersen

  Da har du en sær måte å se på oppegående. Med mindre du mener at folk som faktisk mener noe annet deg ikke er oppegående.

  Langt fra alle innlegg fra deg er det for å si det sånn.

  Jeg kan derimot synes at folk med andre meninger enn meg kan være både oppegående og saklig. Men det er da meg da…

 • Flemming Flemingsen

  Er det mangel på tannleger i Tyrkia?

 • Nordpolen

  Ja, og det er at syrere flest ikke er så forskjellige fra nordmenn flest:

  http://www.dagbladet.no/2015/08/25/nyheter/utenriks/flyktningepolitikk/syria/40782654/?www=1

 • Hayek

  Han har dokumentert at det finnes innvandringsfiendtlige med intellektuelle…utfordringer, men det visste de fleste fra før. Det problematiske er generaliseringen han begår videre. Det er fullt mulig å være tilhenger av begrensning av innvandring uten å være rasist, konspirasjonsteoretiker eller ha tastebasert tourettes.

 • Nordpolen

  De skal jo ha betalt, ikke sant, så for dem er det mangel.

 • Ulrik Nyborg

  Slik som løgnhistorien om den døde treåringen? «syriaflykningen»

 • Flemming Flemingsen

  Hvor får man gratis tannlege i verden da?

 • Rune Steen

  Når du selv er så langt over til venstre at du møter de høyreekstreme så er det vel ikke forskjellen så stor på deg å de høyreekstreme?

 • Nordpolen

  De flyktet jo TIL Østerrike, men det er da ikke unaturlig at de flykter til et bestemt land, kanskje fordi de kjenner noen der, eller språket, eller annet.

 • Nordpolen

  Poenget er ikke nødvendigvis at det er gratis, men at man er et sted hvor man tjener nok til å betale for en tannlege.

  Man får gratis tannlege for noen typer behandling i Norge, og mange land i Europa.

 • granpomier

  Oi, en positiv artikkel om innvandrere i selveste Dagbladet. Da må det jo være sant.

 • Nordpolen

  Er det løgn at han er død?

  Er det løgn at folk er så desperate at de setter ut på åpent hav i små båter?

 • Flemming Flemingsen

  En frisør i Tyrkia kan enkelt kjøpe seg tanntjenester i Tyrkia.

 • Derullandei

  Joda, jeg er antireligiøs, siden du spør. Akkurat som at jeg er antinasjonalist. Enn du, er du noen av delene?

 • granpomier

  De har ikke flyktet TIL Østerrike, Østerrike er bare enda et land de flykter gjennom for å komme til Tyskland. De vil ha penger.

 • Mr_ZZZ

  Det kan jo være at han har andre erfaringer enn deg. Du har som utgangspunkt at din mening er den eneste rette og de som mener noe annet tar feil. Der er du på linje med Tjomlid.

 • Nordpolen

  Hva vet du om det?

 • Nordpolen

  Du, derimot, ønsker deg et liv i fattigdom?

 • granpomier

  Han må ha hatt tidenes tannverk da. Han ofret sin kone og sine to barn for gratis tannlege.

 • Nordpolen

  Ingen grunn til ikke å tro på det.

 • Rune Steen

  Hvor mange jøder var det på 30-40 tallet og hvor mange muslimer er det i verden idag.Det er den store forskjellen på jøder/muslimer.Du skjønner hva jeg vil fram til?

 • Istedetfor å diskutere på denne venstreekstreme siden synes jeg alle oppegående personer skal la være å klikke på disse folka neste gang..

 • granpomier

  Så dyrt for tannlege i Tyrkia at det er verdt å ofre kona og to barn for å få det gratis et annet sted er det vel neppe.

 • Nordpolen

  Det er noe spesielt smakløst over slike empatiløse kommentarer. Menneskeforakten din skinner gjennom, selv om det nok er ufrivillig fra din side.

 • granpomier

  Så du innrømmer at det er pengene de flykter til altså.

 • Flemming Flemingsen

  Det kvalifiserer neppe til asyl å ha råtne tenner?

 • Nordpolen

  De «oppegående» er nok de du kaller «venstreekstreme», men det er bare fint hvis du holder deg borte.

 • Ulrik Nyborg

  Nei,pk- media sier syriaflyktning,men etter tre år i Tyrkia,og i full jobb,så ville faren altså ha seg nye tenner…
  Pr definisjon er de ikke flyktninger lenger,men migranter.
  Det vi ser nå er i hovedsak migrasjon,altså velferdsflyktninger.

 • granpomier

  Det var du som dro tannlegen inn i bildet her og hvor dyrt det visstnok er for folk i Tyrkia, selv om de har jobb.

  Finn deg et speil du, og se menneskeforakt rett i øynene.

 • Ulrik Nyborg

  Godt du innrømmer at «flyktningene» kun er interessert i å få et bedre liv…

 • granpomier

  Du misforstår (som vanlig). Det er de venstreekstreme som tror de er oppegående, men de oppegående vet jo at slik er det ikke.

 • Nordpolen

  Nei, jeg misforstår ikke.

 • Flemming Flemingsen

  Hvor mye penger har du?

 • granpomier

  Jo du gjør det.

  Altså, det er jo nettopp det jeg mener med venstreekstreme som tror de er oppegående, ikke sant. Det er jo ikke overraskende at du ikke skjønner det.

 • Nordpolen

  Jeg spurte deg et spørsmål – ønsker du deg et liv i fattigdom?

  Hvis ikke, hvorfor skulle flyktningene reise til et «dårligere» sted?

 • Nordpolen

  Nei, ikke «kun», men det ville jo vært rart hvis de ønsket seg til f. eks. Hellas når de først flykter, ikke sant?

 • David Lindsey

  Hvilken institusjon har du stukket av fra? Gaustad?

 • Venstreekstreme i Norge er mindre enn 5 prosent, snart er de helt borte.. Noen vil kalle seg grønne dog..

 • Ulrik Nyborg

  Nå har vi noe som kalles Dublinavtalen da….

 • Nordpolen

  Er det noen som påstår det?

 • Yme

  Det er stygt å lyve, lærte det i barnehagen

 • Nordpolen

  Ja, jeg kjenner ingen, tror jeg.

 • granpomier

  I og med at mange av dem, som f.eks Tjomlid, har fri tilgang til mediene, virker det som om de er mange flere, men heldigvis er de som du sier en utdøende rase.

 • Flemming Flemingsen

  Du påstår det.

 • Jeg kjenner ingen som stemmer til venstre for Høyre heller :D Jeg bor i Oslo. Bare hørt om de. Når jeg var 12 år så trodde jeg de hadde horn. Nå vet jeg de mangler bare baller..

 • Nordpolen

  Så om han var det (hypotetisk), hva så? Hvilken relevans har det for alle de andre?

  Og hvordan tror du livet er for syriske flyktninger i Tyrkia?

 • Nordpolen

  Hvor da?

 • Ulrik Nyborg

  Alle får asyl i Sverige,at de har gratis tannhelsetjeneste er jo bare en vinn,vinn situasjon…

 • Nordpolen

  Det forklarer din totale manglende kunnskap om politikk.

 • Det forklarer mer din manglende informasjon enn noe annet. Du virker nesten tilbakestående.

  Dra til møkkahullet ditt lille fjott. Sånn nå er vi ferdige? :D

 • Flemming Flemingsen

  Du sier at det er riktig av Syrere å komme til Europa fordi det er for dyrt å fikse tennene i Tyrkia.

 • Nordpolen

  Jeg er politisk ganske nær sentrum.

  Litt til høyre hva angår individets rettigheter.
  Litt til venstre hva angår progressiv beskatning.

 • Nordpolen

  Nei.

 • Ulrik Nyborg

  Livet må da være bedre i Tyrkia enn i Syria?
  Som jeg sa,reiser de videre er de pr definisjon ikke flyktninger lenger,men migranter,og har ikke rett på noe asyl i andre land.

 • Jeg skal forøvrig ut til byen nå, hvis du vil møte meg så er jeg på rock in om ca 1 time .. Bare samtale altså, ikke noen trussel :D

  https://www.facebook.com/rockinoslo

 • Flemming Flemingsen

  Det er det du sier, du støtter misbruk av asylinstituttet.

 • Ulrik Nyborg

  Bare å finne et speil,så ser du en :-)

 • granpomier

  Syrere flykter til vest- europa for å fikse tennene, mens LO- lederen flykter til øst- europa for å fikse tennene.

  Hva er det med disse folkene og tenner?

 • Nordpolen

  En meget god artikkel fra Gunnar Tjomlid. :)

  Han illustrerer, med eksempler, nettopp hvor ille innvandrerhaterne kan være, og hvilke trusler man får når man står opp mot dem.

  http://tjomlid.com/wp-content/uploads/voldtektkommentar.jpg

  For tiden så går heldigvis ikke tingene innvandrerhaternes vei, og derfor er mange av dem ekstra desperate i disse dagene.

 • ziZZero

  Antinasjonalist er jeg ikke. Fordi jeg tror ikke på et enhetlig rike som omfatter hele verden. Mange har prøvd, mongolere, osmanere, nazister og mange flere. Det oppstår kriger, og med det fragmentering av landområder. Det er resultatet og årsaken til dagens nasjonalstater, og hvor de fleste klarer å leve side om side uten større problemer.

  Antireligiøs er å ta vel i. Jeg klarer å forholde meg til de aller fleste, bare de forstår og forholder seg til det samfunnet de lever i. Jeg har oppholdt meg i andre land over lengre tid men når jeg vendte tilbake til min leilighet i Oslo så hadde det skjedd store forandringer. I etasjen var det nå blitt et flertall av muslimske familier, og hvor kvinnene er ikledd burka, faktisk. Jeg har prøvd å opprette en dialog men av en eller annen årsak snakker mennene svært dårlig norsk. En av dem er tydeligvis en imam-spire, kledd i grå kjortel og får stadige besøk av imamer i hvite kjortler. Jeg vet at flere av disse kvinnen snakker norsk, men ved postkasse så snur de ryggen til og går hvis en prøver å snakke med dem.
  Så der fikk du et lite innblikk av mitt «nabolag».

  Men jeg får etterhvert gjøre som både innvandrerpolitikere, og andre politikere gjør, flytte, når mulitkulturen blir så påtrengende og når en ikke føler seg hjemme lengre.

 • Nordpolen

  Nei, jeg ligger politisk ganske i sentrum.

 • Yme

  I de forente arabiske emirater er de alle rasister da, etter Tjomslid’s logikk?

 • Nordpolen

  Hvorfor?

 • Rune Steen

  Sentrum…hmmmmm….Skal jeg tro på det?

 • granpomier

  Huff ja, hvorfor godtar ikke bare nordmenn at deres kvinner blir voldtatt av muslimer?

  Muslimer er jo det nye herrefolket.

 • Yme

  eventuelt «innvandrer hatere» kanskje det ordet han bruker mest

 • Flemming Flemingsen

  Privatiser innvandringen.

 • granpomier

  Det var overraskende, basert på meningene dine.

  Vanligvis pleier politisk tilhørighet til en viss grad å gjenspeiles i meningene til folk.

 • Ulrik Nyborg

  Norske kvinner har seg selv å takke,de kler seg utfordrende,hadde de hatt burka hadde dette aldri skjedd..

 • gogutt1

  Du virker rimelig desperat, ser det norske flagget som du har som profilbilde overalt på de drøyt 1500 kommentarene som er knyttet til denne artikkelen. Kanskje på tide å legge seg nå?

 • granpomier

  Den er allerede privatisert. Hero og andre private aktører tjener bøttevis med penger betalt til dem fra staten på nordmenns endeløse naivitet.

  Det omtales ikke som asylindustrien uten grunn.

 • Nordpolen

  Fint hvis du holder deg til saken.

 • Nordpolen

  Kun i ditt hode.

 • granpomier

  Hvis det er trygghet de vil ha, slik mediene forteller oss, er det ikke rart om de hadde vært fornøyd med Hellas nei.

  Overraskende nok er heller ikke Italia eller Østerrike bra nok for dem.

 • Flemming Flemingsen

  Privatiser innvandringen offisielt.

 • Nordpolen

  Hvor står det i artikkelen hans?

 • granpomier

  Er det bare i mitt hode nordmenn ikke godtar at deres kvinner blir voldtatt av muslimer?

 • Nordpolen

  Igjen våser du.
  Selvsagt vil de ha trygghet. Det får de i Europa/EU. Når man først er der ønsker man seg selvsagt til et sted hvor man også kan å et anstendig liv.

 • Nordpolen

  Du skrev: «Muslimer er jo det nye herrefolket.»

  Det må være for deg.

 • granpomier

  Det er ikke politisk korrekt. Det må skje uoffisielt, ellers kan onde sjeler ta i bruk en gammel omskrivning av AP´s gamle slagord om privat eldreomsorg, «Bestemor på anbud.»

 • Nordpolen

  Opp til deg. Jeg har da alltid vært åpen om at jeg stemmer Ap, som 30-40% av Norges befolkning.

 • Flemming Flemingsen

  Gi Stordalen noen milliarder da.

 • Ulrik Nyborg

  Si det til Støre som har foreldrene på privat sykehjem.

 • Alex Maroni

  Har aldri sagt noe om å kaste ut noen, bare stramme inn hvor som kommer inn. Vi kan heller ikke drive å forskjellsbehandle med stenge ute muslimer også kjøre på med masse polakker. Norge burde hatt et maksimum antall innvandrere hvert år, uavhengig av nasjonalitet på dem som kommer inn.

 • Nordpolen

  GT skriver: «Det mest effektive er kanskje å la disse menneskene oppleve innvandring i
  hverdagen, heller enn at de får skape sine fiktive bilder kokt sammen
  gjennom å kun lese tabloide avisforsider.»

  Dette er korrekt! En person linket til IMDIs sider, og der fant jeg også dette:

  «Selv om det er liten endring i folks holdninger i perioden 2005-2009,
  har bildet endret seg ved at stadig flere får mer kontakt med
  innvandrere. De som har kontakt med innvandrere, har mest positive
  holdninger til innvandring og innvandrere.»

  Kilde: http://www.imdi.no/no/Kunnskapsbasen/Innholdstyper/Rapporter/2010/Integreringsbarometeret-2009-Holdninger-til-innvandrere-innvandring-og-integrering/

 • granpomier

  Kun AP- disiplene tror fortsatt deres ledere har noe med fellesskapet å gjøre, og de har jeg gitt opp å omvende.

  Noen somre på AP- sommerleir som ung gjør at virkeligheten bare preller av tydeligvis.

 • granpomier

  Står det noe om folks holdninger til asylsøkere?

  At folk stort sett er positive til svenske og tyske innvandrere er jo ikke så overraskende

 • Ulrik Nyborg

  Det kalles indoktrinering…

 • Flemming Flemingsen

  Liker de IS?

 • Flemming Flemingsen

  Det er rasistisk å ikke ta i mot IS krigere.

 • Nordpolen

  Det er det da svært få som gjør. Den konservative statsministeren i Storbritannia sier følgende:

  ‘I wish the BBC would stop calling it Islamic State because it’s not an Islamic State; what it is is an appalling, barbarous regime,’ Mr Cameron said.

  ‘It is a perversion of the religion of Islam and many Muslims listening to this programme will recoil every time they hear the words ‘Islamic State’.

  Kilde: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3143297/Cameron-tells-BBC-stop-using-Islamic-State-barbarous-terror-group-threatening-British-way-life.html

 • granpomier

  Men i alle dager.

  Er det selveste forkjemperen for det norske språk som driver og limer inn ting på engelsk her?

 • granpomier

  Vi må ihvertfall ta imot moderate IS- krigere. Vi kan ikke skjære alle over en kam, stigmatisere og slikt.

 • Nordpolen

  ????

 • Flemming Flemingsen

  At han ønsker seg noe, betyr ikke at ha kan utelukke det andre?

 • Varm_kaffe

  Er du uenig i at personene han skriver om er rasister? I så fall, hvorfor?

 • Varm_kaffe

  Har lenge tenkt på at FrP og deres like er en langt større trussel mot norske verdier enn muslimsk innvandring noen sinne kunne blitt.

 • granpomier

  Jeg tror faktisk på at du ikke husker noe av det du skriver i innleggene dine, så jeg lar det med det norske språket ligge.

  IS kaller seg selv Islamic State, så da hjelper det i grunn lite at statsministeren i Storbritannia ikke liker det.

 • Yme

  Må du ha alt inn med teskje? Du unngår essensen i kommentaren min med svada

 • Derullandei

  Jeg er enig i at et enhetlig rike neppe ville vært særlig bra. Jeg ser for meg noe mer desentralisert forbunds-aktig løsning med delvis autonome regioner. Å sentralstyre hele verden kan verken være praktisk, eller noe poeng.

  Der jeg bor er det ikke noe særlig med ghettofisering. Jeg drister meg til å gjette på at det kanskje kan være med på å forklare hvorfor jeg har en ganske annerledes og mye mer positiv opplevelse av å interagere med muslimske mennesker.

 • David Lindsey

  Ser du har bidratt med mye konstruktivt i dette kommentarfeltet.

  Det eneste fornuftige jeg la merke til, og som jeg faktisk er enig i:
  «Samfunnet vårt må bestå. Hvor mye vi evner å hjelpe andre uten at dette går utover vår samfunnsmodell er en annen sak.»
  Dette er jo hovedtanken til 8 av 10 av de du rakker ned på. De aller fleste har ikke noe i mot innvandrere som jobber og står på