Hvordan følge podcasten

Screenshot 2015-02-03 12.47.44

En podcast er et slags «radioprogram» som du kan laste ned og lytte til når det passer deg. Det kan også være video, og kalles da i blant for «vodcast», men de aller fleste podcaster er bare lyd.

Her er noen artikler som forklarer mer om podcasting:

Wikipedia: Podkasting
NRK: Podkasting – slik gjør du
Telenor Online: Slik fungerer podcast
iPod1: Hva er podcasting?

Den enkleste måten å følge en podcast på fast er å abonnere på podcasten med en podcast-app. Dette er i de fleste tilfeller helt gratis, og du kan da spille av episoder når du måtte ha lyst, enten du er ute og jogger, kjører til jobb, vasker huset eller bare ligger i sofaen og slapper av.

Hvis du ønsker å følge Saksynt – The Podcast, kan du gjøre det på flere måter.

1) Du kan laste ned en app til din smarttelefon. Det finnes flere alternativer både til iPhone-, Android- og Windows-mobiler. Har du iPhone og vil bruke Apple sin egen Podcasts-app, så kan du lese mer om den her. Selv bruker jeg Pocket Casts, som finnes til både Android og iOS.

Når du har installert din ønskede podcast-app, skal det normalt bare være å søke etter Saksynt. Legg til podcasten min, og aktiver gjerne automatisk nedlasting av nye episoder om mulig.

2) Hvis din podcast-app ikke finner Saksynt når du søker, kan du også legge den til manuelt ved å oppgi URLen til RSS-feeden for podcasten. Den er: https://media.zencast.fm/saksynt-the-podcast-1/rss

3) Gå til iTunes for å spille av episoder direkte, eller du kan gå til Pocket Casts sin nettside.

Kos deg!