God Hates Women

La det være klart en gang for alle: Gud hater kvinner!

The Huffington Post har en fin artikkel om dette:

Most religions have a creepy fixation with the eradication of women’s vaginas. Some African cultures mutilate the clitoris and sew the vagina shut for the sake of maintaining virginal “purity.” Other zealots don’t like their saviors free-falling from the womb. In fact, ideological fanatics have done everything in their power to explain away the vagina. God impregnated Mary from his great big bachelor pad in the sky, fat little Buddha burst from his mother’s side, and we know little of Amna, Mohammad’s mother, let alone his actual birth, but we can assume the good profit didn’t sully himself in vaginal juices. Like the rest of the profits, Mohammad probably materialized from the heavens. After all, a woman’s body is a dirty, sinful thing, which is why women are taught form an early age to be ashamed of their bodies and to keep them covered, always.


Artikkelen fortsetter med mange eksempler fra ulike religioner, inkludert kristendommen, om hvordan skriftene behandler kvinner som dritt. Artikkelforfatteren konkluderer på følgende måte:

If the only proof of a religion’s dictated guidelines to morality are their religious texts, then we must believe that the Bible, Quran, and Buddhist sutras, vinaya, and abhidharma all represent the core beliefs of their religious sources. If we are to believe they are not truly reflective of their religious roots, then why did God dictate incorrect information to his scribes? If the errors of the texts are man’s folly, why has God not corrected them or made his true beliefs known? God is, after all, the supposed creator of the cosmos. Surely, he could have given us a Bible 2.0 by now. Perhaps a Bible XP?

No, we must assume these texts are truly reflective of their religion’s ideologies. With that assumption firmly cemented, we see that there is no room in religion for feminism, the doctrine advocating the equality of rights, social and political, with those of men. For feminism to work, it must exist outside of the constraining margins of religion. It must operate outside of the assumption that women are inferior to men, which is a foundational belief of the major theologies. Or, feminists must attempt to rationalize their religious ideologies to reconcile them with their desire for social equality, which is an impossible order. You end up changing the definition of your religion by rejecting their sacred texts or you change the definition of feminism so it says: I want to be equal always, except when it comes to your religion that says I am inferior, and I accept that.

Either you are a feminist and you reject religion, or you are a worshiper and you reject the concept that the genders are equal.

Nettopp. Og det burde flere “moderate kristne” kvinner ta til seg.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!