DRAFT – I’ll Tell You Why

Enda et biprosjekt fra Tor Sindre og meg tilbake i år 2000 – huff så fort tiden går. DRAFT var et prosjekt for de litt mer rocka og alternative sangene vi hadde skrevet. Sangene ble delvis skrevet rett før eller mens vi spilte dem inn, noe som er en ganske morsom og inspirerende måtte å jobbe på. Alle DRAFT-sangene ble for øvrig spilt inn i løpet av noen få dager i et lite provisorisk “studio” vi koblet opp på scenen i Sirdal kulturhus.

Låten “I’ll Tell You Why” ble skrevet av oss begge sammen, mens jeg selv skrev teksten. I DRAFT fikk jeg gleden av å traktere slagverket, et slagverk som for øvrig var så råttent og skranglete at det ikke var noen lett jobb å få lyden av det til å synge på opptaket. Det hjalp vel heller ikke at jeg ikke er noen trommeslager av profesjon, men i ettertid synes jeg det høres ganske bra ut. Tor Sindre spiller alt av gitarer og bass, mens jeg som vanlig synger og korer.

Noe av det vi ønsket å oppnå med sangen var å snu litt på den vanlige oppskriften hvor refrenget skal “ta mer av” enn versene. Derfor er versene ganske rocka, men refrengene er relativt rolige. Vi ønsket også å leke litt med rare akkorder og toner som kræsjer litt sammen i lydbildet, noe man hører bl.a. i åpningsriffet hvor bass og gitarer jobber litt mot hverandre i dur/moll på en spennende måte.

Når det gjelder teksten så er jeg veldig fornøyd med følgende linjer, som jeg synes beskriver et forhold i oppløsning på en svært visuell måte:

I think this says it all
broken glass on the kitchen floor
a razor statement

http://tjomlid.com/audio/draft_-_Ill_tell_you_why.mp3

Les teksten her.

Vokal/kor/slagverk: Gunnar R Tjomlid
Gitarer/bass: Tor Sindre Tjomlid


Likte du dette? I så fall kan du støtte Saksynt på Patreon for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •