Dawkins: Fjern teologene

Takk for at du deler denne bloggposten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dawkins argumenterer for at universitetene burde fjerne hele teologistudiet:

We who doubt that “theology” is a subject at all, or who compare it with the study of leprechauns, are eagerly hoping to be proved wrong. Of course, university departments of theology house many excellent scholars of history, linguistics, literature, ecclesiastical art and music, archaeology, psychology, anthropology, sociology, iconology, and other worthwhile and important subjects. These academics would be welcomed into appropriate departments elsewhere in the university. But as for theology itself, defined as “the organised body of knowledge dealing with the nature, attributes, and governance of God”, a positive case now needs to be made that it has any real content at all, and that it has any place in today’s universities.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli betalende medlem på Forum for Kritiske Tenkere for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •