Pear Cables trekker seg

James Randi skriver i dag at produsenten av kablene som skulle brukes i den omtalte “kabeltesten” nå har trukket seg. Dette var ikke fryktelig overraskende, og helt i tråd med den unnvikende oppførsel andre sjarlartaner benytter seg av, men likevel svært skuffende. Man kan ikke unngå å konkludere med at Pear Cables har fått kalde føtter og ikke er så sikre på sitt overprisede produkt lenger likevel…

Pear Cables vil altså ikke stille til rådighet et sett med kabler til testen. Testen kan likevel gjennomføres om Michael Fermer eller andre skaffer til veie et par Pear Anjou gullkabler, men hvem har råd til slikt? JREF skaffer ikke kablene, og det er helt i tråd med tidligere policy. Det er Fermer/Stereophile som skal vise at de kan gjøre det de hevder å kunne gjøre, ikke JREF sitt ansvar å legge alt til rette for dem.

I kommentarene under nyhetsbrevet fra JREF finner jeg følgende:

Well, I’m not too surprised that they backed out; even the deluded can see a spanking in the near future. And I will agree, this was clever to simply make sure that the required materials aren’t going to be provided. However, here’s the rub as I see it; doesn’t that Stereophille (sp) magazine “test” these cables, and as such, do they have any of them laying around in a box somewhere? Or another approach at getting these cables would be to offer some of the prize money to a person who would donate cables for the test, provided that Fremer or Blake could successfully pass.

Det er rart om ikke noen skulle klare å grave frem et sett Pear Anjou kabler slik at testen likevel kan gjennomføres? Jeg håper og tror at dette vil løse seg, og er fortsatt like spent som et nykokt egg på hva resultatet av denne testen blir.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!