Bli kvitt tinnitus på 10 timer

Tinnitus-1
Fædrelandsvennen rapporterer i dag om en ny metode for å kurere tinnitus på 10 timer (eller 9 timer i følge Expressen – er de 10% mer effektive i Sverige?).

Ved hjelp av stretching, trening og akupunktur kan man få satt en stopper for ulydene.

– Syv av ti får hjelp, sier forkser og fysioterapeut David Homayoun Latifpour til Expressen.

Han har utarbeidet en metode mot tinnitus som kalles THA-metoden, som løser spenninger og blokkeringer i musklene. Hundrevis har allerede fått hjelp, og nå skriver Latifpour en forskningsrapport om funnene.


I kommentarene til artikkelen er det selvfølgelig en tulling som klarer å blande inn årets motesykdom, stråling, i dette:

Som artikkelen nevner finnes det mange potensielle årsaker til Tinnitus, men en ekstremt viktig kilde er oversett: Stråling.

Selv har jeg en noenlunde plagsom konstant lyd, som har bygget seg opp litt i intensitet over en årrekke. Min øresus forsterkes derimot eksponensielt hvis jeg er utsatt for trådløse nettverk (WLAN), bluetooth, mobilsignal under tale, trådløse telefoner, trafobokser, mobilmaster, kraftverk, høyspentledninger, flere datamaskiner på lite areal, osv.

Spørs om han merker så mye forskjell når han ikke vet at det er et WLAN i nærheten:

There have been 31 studies looking at whether people who report being hypersensitive to electromagnetic fields can detect their presence, or if their symptoms are worsened by them. A typical experiment would involve a mobile phone that was hidden in a bag, for example, with each subject reporting their symptoms without knowing if the phone was on or off.

31 is a good number of studies, and 24 found that electromagnetic fields have no effect. But 7 did find some measurable effect, and because I have a reputation for pedantry to uphold: in 2 of those studies with positive findings, even the original authors have been unable to replicate the results; for the next 3, the results seem to be statistical artefacts (details below); and for the final 2, the positive results are mutually inconsistent (one shows improved mood with provocation, and the other shows worsened mood).

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!