Svar fra Rikshospitalet

Jeg fikk et kort svar fra RIkshospitalet der de henviser til hvilken konferanse Uldal skal tale på (som jeg allerede har funnet ut selv og skrev om i forrige artikkel). Men de skriver også:

Rikshospitalet har ikke noe med dette utenom at møtet holdes i våre lokaler.

Mats Uldal /TFTNorway) skrev til meg at:

Jeg er nå innbudt som av hovedtalerne på neste års smertekonferanse på Rikshospitalet…

…med klar antydning om at ordet “Rikshospitalet” er med på å gi TFT tyngde. Setningen ovenfor fortsetter:

…fordi man har fått ubegripelig gode resultater med TFT i forhold til “kroniske” smerter på en av landets største smerteklinikker.

Men Rikshospitalet selv skriver til meg:

Det blir der tatt opp om det er noe i dette eller om det er bløff.

Husk også at emnet som Uldal har fått taletid til er “Tankefelt-terapi, revolusjon eller bløff i smertebehandling?”. Alt dette er i strid med Uldals egen oppblåste påstand om at Rikshospitalet har invitert ham til å prate om tankefeltterapi fordi TFT har vist så positive resultater at de derfor viser stor interesse. Sannheten er at Rikshospitalet ikke har noe med dette å gjøre og at hele rammen rundt hans foredrag er av kritisk og tvilende natur.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!