A Working Brain Model

Bluebrain X220
Wow, fett:

An ambitious project to create an accurate computer model of the brain has reached an impressive milestone. Scientists in Switzerland working with IBM researchers have shown that their computer simulation of the neocortical column, arguably the most complex part of a mammal’s brain, appears to behave like its biological counterpart. By demonstrating that their simulation is realistic, the researchers say, these results suggest that an entire mammal brain could be completely modeled within three years, and a human brain within the next decade.

Med et forbehold:

“I wouldn’t be surprised if they could do it,” says Serre. “However, it’s not clear what they could get out of it,” he says. If you want this model to be useful, you have to be able to understand how the behavior relates to specific brain functions. So far, it is not clear that the Blue Brain project has done this, he says.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!