Som fortjent?

Tumor-1
Vi har den siste tiden hørt flere historier fra inn- og utland om Jehovas Vitner som dør fordi de nekter å motta blodoverføring, noe som strider mot deres tro. Her er enda et offer (med bilder og videoer som ikke bør nytes sammen med dagens lunsj):

A Jehovah’s Witness who for decades refused all surgery on his horrific facial disfigurement has been given hope by a British doctor and new medical technology.

Jose’s condition, haemangioma, stems from abnormalities in the capillaries and veins in his face. In effect, what should be a river carrying blood back to his heart has turned into a lake, which has now expanded to obliterate the rest of his features.

Unwilling to accept a blood transfusion, Jose Mestre has allowed the bloody tumour that first appeared on his lip in adolescence to obliterate almost all of his face. Now 15 inches long and weighing 12 pounds, it has blinded him in one eye and made eating a daily ordeal. As it begins to block his airwaves, doctors fear his life could be in danger.

På den ene siden kan jeg ikke la være å tenke at han får som han fortjener. På den annen side blir jeg forbanna av å tenke på det mentale overgrepet fra foreldrene og lokalsamfunn dette faktisk er. De har indoktrinert denne stakkaren til å tro at operasjoner og blodoverføringer er syndig. På denne måten har de totalt ødelagt hans liv ved å forespeile ham en belønning i det neste livet, et slags indirekte mord i slow motion.

Vanlige kristne i Norge utfører daglig samme type overgrep mot sine barn og unge ved å lære dem opp til å tro at seksuell eksperimentering er synd, at onani er en skam og at homofili strider mot deres frelsers bilde av et godt menneske. Denne religiøse lobotomeringen fører til ufattelig mye vondt for veldig mange mennesker.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!