Misquoting Jesus by Bart Ehrman

På nattbordet har jeg for tiden den fascinerende boken «Misquoting Jesus: The Story Behind Who Changed the Bible and Why» av Bart Ehrman:

Bart D. Ehrman is a New Testament scholar, textual critic, and an expert on early Christianity. He attempts to discern, as nearly as possible, the original wording of the gospels, epistles, and other ancient texts. He champions the thesis that early Christians, as they developed a single, orthodox doctrine, altered the Biblical texts in order to make them more uniform and bring them into line with changing beliefs.

I dette foredraget får man presentert hovedessensen av hva boken tar for seg.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!