Abusing Children in the Name of God

Fra Newsweek/Washingtonpost.com:

A hemophilic boy in Pennsylvania bleeds to death over a period of two days from a small cut on his foot. An Indiana girl dies after a malignant tumor sprouts from her skull and grows so enormous that it’s nearly the size of her head. A boy in Massachusetts succumbs to a bowel obstruction. (His cries of pain are so loud that neighbors are forced to shut their windows to block out the sound.)

None of these children benefit from the readily-available medical treatments that might save their lives, or at least mitigate their suffering. Because the tenets of their parents’ religious faiths mandate it, their ailments are treated by prayer rather than medical science. The results are tragic.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!