Drugs ‘legal in 10 years’ claim

Takk for at du deler denne bloggposten!

The legalisation of all drugs is «inevitable», according to the Chief Constable of North Wales.

Richard Brunstrom, who has campaigned for drugs like heroin to be made legal, says he believes the move towards decriminalisation is «10 years away».

Jeg har tidligere skrevet (her og her) om hvor irrasjonell og uvitenskapelig norsk narkotikapolitikk er. Nå mener en britisk polititopp at legalisering av også harde stoffer er en uunngåelig fremtid.

Det irriterer meg at vi er proppet fulle av skremselspropaganda som rett og slett bare er propaganda, ikke sannhet. I min oppvekst ble jeg foret full av skrekkhistorier om hvor farlig Ecstasy var, og selv den dag i dag er terskelen uhyre høy for at jeg ville svelget en slik pille. Samtidig vet jeg nå at dette er feil. De tidligere artiklene jeg har skrevet viser dette, og Richard Brunstrom sier:

Ecstasy is a remarkably safe substance – it’s far safer than aspirin.

If you look at the government’s own research into deaths you’ll find that ecstasy, by comparison to many other substances – legal and illegal – it is comparably a safe substance.

Jeg har derfor to irrasjonelle frykter overvinne: Holde en edderkopp i hånda og svelge en ecstacy-pille.

Dagens absolutte forbud skaper mer problemer enn det løser i Stor-Brittannia:

«We’re still causing something like £20bn worth of damage to our society every year,» he said.

«More than half of all recorded crime is caused by people feeding a drugs habit.

«The government wants evidence-based policy; the evidence is very clear that prohibition doesn’t work, it can’t work, an enforcement-led strategy is making things worse, not better.»

Jeg er enig med Brunstrom. Samfunnet kan og vil kjempe i mot en slik dramatisk lovendring i noen år til, men til slutt vil fornuften seire. Hvor lenge kan vi late som om dagens narkotikapolitikk fungerer? Hvor lenge kan vi lukke øynene og leve på en illusjon?

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!