Forbuden frukt

Last updated on 30. juni 2009


Min seksuelle debut var i en campingvogn. Nå ser du kanskje for deg ferietur med familien på Sørlandet. Møte med en søt jente på stranda. Flørting. Kribling i magen. Spontan forelskelse. Drømmejenta. Familien hennes på grillplassen sammen med de andre familiene. Tom campingvogn. Vi sniker oss inn og hun ser på meg og fniser. Jeg holder på å dø av nervøsitet, samtidig som jeg er helt rolig fordi hun er så vakker. Hun kysser meg. Med noen raske håndgrep har hun forvandlet sitteplassen og bordet til en liggesofa. Campingvogner er kuule sånn. Hun trekker meg ned mot seg. Det var sommeren jeg ble mann.

Hvis bare… Men nei, slik var det ikke. Langt derifra.

Campingvognen var ingen spesielt fancy doning. Ganske enkel og kjedelig, men den ga oss den nødvendige gjemmeplassen, selv om det ikke var så langt fra huset hvor hans mor befant seg. Hans mor ja. Min seksuelle debut var med en gutt.

Jeg startet med en løgn om ferieflørt på sørlandskysten. Men la meg avsløre enda en liten løgn. Eller hvertfall nyansere litt. Seksuell debut, sa jeg. Du vil sikkert tenke samleie. Mitt første samleie. Skikkelig sex liksom. Første gang jeg scorer. Wohoo! Stang inn, bokstavelig talt. Jeg tok kanskje litt hardt i. Det var ingen staking av kloakken inne i bildet. Jeg mener, herregud, jeg er jo ikke homo heller! Eller kanskje litt. På den måten alle gutter er litt homo i starten.

Vi var hårløse begge to husker jeg. Det betyr at vi må ha vært ganske unge. Jeg vil tippe at jeg var rundt 9-10 år gammel. Selv om han var yngre enn meg hadde han et mer «mandig» lem enn min litt spede og uskyldige tissefant. Jeg var litt sjalu på ham. Og vi var harde. Knallharde. Buksene hadde vi tatt helt av oss. Vågalt. Vi så på hverandre, fulle av kåthet, selv om ordet kåt ikke fantes i vårt vokabular dengang.

Hva nå?

Ja, hva nå? Hva gjorde man så med dette harde lille spettet som struttet og verket og pulserte og dirret. Vi ante ikke. Vi hadde ikke peiling. Vi visste bare at vi var beruset av en altomspennende følelse som ikke lignet noe annet og som vi ikke visste hvordan vi skulle håndtere. Jeg utfordret ham til å ta på min. Han la hånden rundt den. Det var rart. Følelsen av en hånd rundt pikken min mens mine egne hender hang slapt ned langs kroppen min. Min tur. Jeg kjente på hans. Hjertet mitt hamret. Vi visste det var et steg i riktig retning, men det gjorde liksom ikke så mye for å lette på trykket. Kåtheten var der like sterk som før, ja kanskje enda sterkere. Vi følte vi brøt alle verdens tabuer og regler, samtidig som vi følte oss så hjelpesløse og små og voksne og tøffe – alt på samme tid.

Jeg vet ikke hvor mange ganger vi gjorde dette. Skal jeg stole på hukommelsen min tror jeg ikke det var så mange ganger. Vi ville nok begge, men det var flaut å ta initiativet. Ingen av oss ville være den som ga etter og innrømte lysten. Men på en eller annen måte havnet vi nå der inne noen få ganger med buksene av.

En gang husker jeg at vi ville prøve noe vi hadde sett på pornofilm. Vi hadde sett at damen tok pikken i munnen, og vi følte at det måtte være et viktig clue. Samtidig var det en helt fremmed og ikke så rent lite skremmende tanke å finne på å gjøre noe slikt. Men vi måtte sprenge grenser. Vi måtte få bukt med denne altoppslukende følelsen som holdt på å kvele oss. Så jeg bøyde meg frem, stakk ut tunga forsiktig og lot den berøre hans skaft i et lite millisekund. Han gjorde det samme med meg. Jeg tror han siktet seg inn mot pungen min. Det var knapt følbart, og vi følte vel hele greia var litt oppskrytt. Men vi hadde i det minste gjort et forsøk.

Dette regner jeg altså for å være min seksuelle debut. Mitt første virkelige møte med min egen seksualitet. Det var deilig og flott, men samtidig så uforløst og tragisk. Vi kom ingen vei. Etter litt fnising og beskjedne «hvis du tar på min skal jeg ta på din«, endte det bare opp i at vi til slutt kledde på oss og snek oss ut av campingvognen igjen. Hans mor lykkelig uvitende om den grove synd som utspilte seg bak ryggen hennes et sted.

Dette var ikke min eneste homoerotiske lek i ung alder. Jeg husker en annen noenlunde jevnaldrende kamerat som jeg koste litt med. En gang lå vi under en presenning som dekket noen planker stablet utenfor huset hans. Det var fuktig, det var hardt og det var biller, men det var verdt det. En annen gang overnattet han hos meg, og vi lå under dyna og pustet og peste som brunstige okser mens vi strøk på hverandres myke hud. Jeg vet ærlig talt ikke hva vi drev på med, men sprengkåte var vi hvertfall, selv om vi aldri nådde noen forløsning eller en gang nærmet oss hverandres mest erogene soner.

Noen år senere ble det mer alvorlig. Hukommelsen svikter også her, men jeg husker et par tilfeller hvor forbudte ting skjedde. Denne gang med en ny venn som også var noe yngre enn meg. En gang var i senga mi på rommet. Jeg vil tro at jeg var omkring 14 år gammel og hadde da oppdaget onaniens gleder, så i motsetning til tidligere nytteløse klåing visste jeg nå hvordan jeg kunne få utløsning. Vi gikk likevel aldri så langt, selv om jeg i stundens hete ville det mer enn noe annet. Det er lett å le av det i dag, men da jeg lå på ryggen i senga med han sittende overskrevs på meg hadde jeg kanskje en av mine mest opphissende seksuelle opplevelser. Vi var fullt påkledd. Jeg hadde t-skjorta trukket oppunder haka mens han strøk begge brystvortene mine til min store forlystelse. Jeg tror til og med han gnukket seg mot den harde pikken min slik at jeg svevde på en sky av kåthet som jeg aldri ville skulle løses opp. Jeg var i Himmelen.

Samtidig var Helvete så skremmende nær.

Det vi gjorde var så fryktelig ulovlig. Ikke bare var det å dele vår mest private lyst med en annen person skremmende i seg selv, men i tillegg visste jeg at sex før ekteskapet var helt ulovlig. Min mor som hadde vokst opp på katolsk nonneskole i England hadde innprentet det klart og tydelig i hjernebarken min. At det atpåtil var med en annen gutt, var bare for mye å svelge, men i kampen mellom moral og kåthet vant utforskertrangen hver eneste gang.

Så var det Bjørn Eidsvåg. Hadde han bare visst. Eidsvåg og hans bassist hadde lydprøve på scenen i det relativt nye kulturhuset på Tonstad. Det var første gang en slik stor artist hadde besøkt kommunen vår. Han sang om fortapelse og tilgivelse. Min bestevenn og jeg lå fortapte på gulvet av handicaptoalettet rett utenfor og vred oss i nytelse. På det tidspunktet kunne jeg tilgitt hva som helst. «Nå henge månen lågt øve fjorden, går han lenger ned nå blir han våt» hørte vi gjennom dørene. Eidsvåg sang om Forbuden frukt.

Hadde han bare visst.


Update: Fikk nettopp Bjørn Eidsvåg (@eidsvag) til å lese historien, og han svarte med følgende tweet:

@CiViX jeg er glad for at jeg kan være musikalsk følge til forløsning uansett hvor og når det måtte skje.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!