Gi oss en terroraksjon, please!

Last updated on 6. mai 2008

Norge trenger en skikkelig terroraksjon. Situasjonen i dag er uutholdelig. Andre europeiske land som England og Spania har hatt sine terroraksjoner. I Danmark og Tyskland er terroraksjoner blitt avverget i siste liten. I Norge? Ingenting. Ikke så mye som en forbanna kinaputt har eksplodert i nærheten av statsministeren eller Mette-Marit.

Hva er galt med oss? Er vi kanskje ikke gode nok? Eller enda verre – er vi for gode? Har vi for mye respekt for Islam? Er vi rett og slett ikke i stand til å fucke opp stemningen hardt nok til at en muslimsk fundamentalist får nok og sprenger seg selv rett inn i en evigvarende orgie med toogsøtti jomfruer?

Vi er tross alt en moderne nasjon med mange potensielle mål. Vi har fly, tog, hurtigrute og busser som andre europeiske land. Vi har kraftstasjoner, telekommunikasjonssentraler og datasentre som ved hjelp av en turist med TNT-fetisj i undertøysavdelingen enkelt kan blåse til himmels og på den måten lamme hverdagen for titusenvis eller hundretusenvis av mennesker. Vi har kritiske fiberkabler som kan kuttes med et øksehugg, vannforsyninger som kan forgiftes med et lite glass av den rette kjemiske mikstur og stadige ansamlinger av store folkemasser som kan kverkes på et utall mer eller mindre kreative måter.

Har terroristene ingen fantasi? Er de feige? Er de late? Er norske jenter så lette på tråden at 72 villige jomfruer ikke lenger er spesielt attraktivt?

Så da sitter vi her, ensomme på toppen av jordkloden og må dikte opp fiktive terrorhandlinger i mangel av ekte vare. Vi har tross alt en ny lovparagraf mot terror som må tas i bruk før folk glemmer at den eksisterer. Og hva med alle de nye terror-spesialistene i politiet som jobber og sliter dag ut og dag inn for å prøve å finne noen de kan arrestere? Myndighetene hjelper dem så godt de kan ved å innføre lover som gjør det mulig å mistenke alle nordmenn og dermed også stille noen for retten i ny og ne for syns skyld. Men det er ikke så mye futt i å ta noen for å ha sendt en mistenkelig e-post til søskenbarnet på ferie i Pakistan. Vi trenger noe større. Noe mer fryktinngytende.

Takk og lov da for at vi har skumle negere i dette landet. Endelig noe å slå opp på forsiden av avisene. Nylig rykket politiet ut i en storstilt anti-terroraksjon mot tre TV-tittende somaliere i sitt eget hjem. Disse gale terroristene har visstnok overført lommepengene sine til sine terroristvenner i hjemlandet. OK, så er det ikke akkurat 9/11 på nytt, men faen heller, det er jo det beste vi har å by på. Så vi smokker det på forsiden av alle landets aviser med ordet TERROR i den største fonten det er layoutmessig plass til! Hva annet kan vi gjøre? Vi vil være med i gjengen vi også! Norgeshistoriens største terrorist og evige potensielle dødsfare for alle landets innbyggere, Mulla Krekar, har blitt løftet av Shabana Rehman til offentlig forlystelse. Og hun kom fra det med livet i behold. Det tar liksom piffen ut av mannen. Etter løftingen var han plutselig ikke så skummel lengre. Bush burde sende Shabana ut for å løfte på Osama, så hadde vi vært kvitt hele problemet.

Nei, gi oss en terroraksjon. Helst en hvor ingen blir drept eller en gang skadet. Det ville jo være for galt. Heller en mislykket aksjon mot en norsk kirke. Mislykket, men med en stor eksplosjon som noen filmer med sin SonyEricsson K850i slik at TV2 har noe å tyne i ukene og månedene fremover. «Se hvor nærme vi var å bli ofre for TERRORISTER!» Vi også! Endelig! Fuck WTC. Fuck Madrid. Fuck London. Se vår norske kirke som ble sprengt i fillebiter av muslimer som heldigvis hadde glemt at nordmenn ikke lenger går i kirken på ordinære søndager! Kanskje CNN vil vise et innslag som kan gi et løft til turismen i landet? Kanskje Bush vil nevne Norge i en av sine taler? I et par dager vil kanskje mennesker i Paris, London, Lisboa og Berlin huske at Norge eksisterer, og ledere i Al-Quaida kan sitte i sine Afghanske huler og fordømme oss skitne norske hunder så vår felles nasjonale stolthet får seg et løft. Hey, vi holdt alle på å stryke med et øyeblikk der, så det kan da vel ikke være så galt å få litt igjen for lidelsen?

Men nei. Vi blir nok aldri så heldige at vi opplever et Norwegian-fly som stuper inn i Stortinget. Vi får nok aldri se en av vognene på Tøyenbanen sprenge til himmels. Ingen utenlandske fundamentalister bryr seg om oss. Vi må nøye oss med kristne galninger som Enevald Flaaten, Åge Åleskjær og Jan-Aage Torp. Disse psykopatene er skumle nok, men de tar den aldri helt ut. Plastfostre dynket i griseblod er ikke noe som får oss til å ligge våkne om nettene og skjelve i frykt. Vi synes vel heller de bare er litt ynkelige og patetiske der de kjemper så innbitt for sitt steinalderske verdenssyn. Nei, vi trenger noe mer konkret. Noe som kan gjøre oss stolte som nasjon. Noe som kan vise at også vi er ofre for terroren og må leve i samme frykt som resten av verden. Noe som gir myndighetenes kamp mot terror mening og validitet. TV-tittende afrikanere som sender penger til hjemlandet er ikke godt nok. Norge trenger en terroraksjon, og det fort. Kan noen vennligst gi Børre Knudsen en billett på hurtigruta og en dynamittvest?

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!