Bortført av pedofil?

Last updated on 8. april 2008

VG kjører i dag følgende sak:

Bilde 1.png

Saken gjelder altså den svenske 10 år gamle jenta Engla som forsvant i helgen. En helt grusom situasjon for moren, og jeg har all medfølelse med henne. Men jeg stusser litt på det VG skriver:

10-åringens mamma er livredd for at en pedofil har bortført hennes datter.

Er hennes største frykt virkelig at en pedofil har tatt jenta? Hvis det var min datter ville jeg heller fryktet at en voldektsmann eller drapsmann hadde tatt henne, men det aner meg at moren, eller hvertfall VG, likestiller pedofil med voldektsmann.

Det verste er at hvis de en dag finne Engla drept, og gjerningsmannen viser seg å være en person med pedofil legning, så vil han i media først og fremst omtales som pedofil og ikke som drapsmann. Spekulativt og tåpelig.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!