TINE 40/60

ImageTINE reklamerer nå hardt for sin nye leskedrikk som de så fint har kalt 40/60. Navnet henspeiler til fordelingen av ingredienser i drikken: 40% juice og 60% vann.

TINE 40/60 Appelsin er en tørstedrikk fra TINE som inneholder 40% juice og 60% vann. Den er basert på ren fruktjuice blandet med vann for å gi en mildere smak.

Men Tine har også et annet produkt: Meierienes Juice Original Appelsin. Hva inneholder så dette produktet?

Meierienes Juice Original siden 1968, er framstilt fra konsentrat. Original juicen er 100 % juice, uten tilsatt sukker.

En halvliter juice koster 19 kroner. En halvliter 40/60 koster 27 kroner. I 40/60 er det bare 2dl juice. Så man betaler altså kr 13,50 per dl juice i produktet 40/60, mens man betaler kun kr 3,80 per dl juice i Meierienes Juice.

Så det Tine altså gjør er å ta sitt gamle produkt «Juice», fjerne 60% av produktet og erstatte det med gratis vann, slenge på ny label og selge til nesten dobbel pris. Genialt.

Dette minner meg om Light Juice som ble solgt for 15-20 år siden, så vidt jeg husker. Man kunne velge mellom vanlig juice som var 100% ren juice, eller light juice som var 50% ren juice. Ettersom lettproduktet hadde erstattet halve juice-innholdet med rent vann, inneholdt det naturlig nok bare halparten så mange kalorier, og var derfor «light». Prisen var vel noenlunde den samme for begge produktene. Folk lot seg ikke lure og produktet forsvant ganske fort fra butikkhyllene. Vil 40/60 forsvinne like fort? Nei, jeg tror ikke det, fordi i motsetning til «Light Juice» så er 40/60 en hendig liten flaske som er fristende å kjøpe for å slukke tørsten på en varm sommerdag.

Et tips til Tine er å fortynne juicen enda mer og selge det som «Homeopatisk Juice». I praksis vil dette være rent vann med fancy label, men det omsettes for mange milliarder i salg av homeopatiske produkter, altså vann eller sukkerpiller, hvert år, så her burde Tine kjenne sin besøkelsestid å kaste seg inn i kampen om markedsandelene!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!