De slemme guttene fikk alltid jentenes sympati

I sangen «Knut (Er det sant?)» av deLillos, synger de:

Jeg ringte rundt og spurte
Om hva som skjedde her
De sa at Knut veltet bordet
Og rev i stykker Monas klær
De sa at han ropte
Etter alle jentene utenfor
Og kommenterte alle pupper og lår

Er det sandt
Er det sandt hva folk sier
Er det sandt
Er det virkelig sandt
Var det Knut som var slem gutt
En slem gutt var det virkelig Knut

Du må ikke tro at Knut
Likte å være den han var
Sjenert og beskjeden
Og med halvintellektuelle svar
At han var snill og at han
Prøvde å forstå hjalp så lite fordi
De slemme guttene fikk alltid jentenes sympati

Er det sandt
Er det sandt hva folk sier
Er det sandt Er det virkelig sandt
Var det Knut som var slem gutt
En slem gutt var det virkelig Knut

Jeg ringte rundt og spurte
Om hva som skjedde her
De sa at Knut veltet bordet
Og rev i stykker Monas klær
Jeg ringte rundt og spurte
Om hva som skjedde her
De sa at Knut snublet rundt
Med buksene på sine knær

Linjen «De slemme guttene fikk alltid jentenes sympati» er noe vi «snille gutter» alltid har visst at stemmer. Det er bad boys som får alle de pene jentene. Riktignok vil jentene gjerne ha en snill og sympatisk mann, men ender alltid opp med et kålhode av en idiot som apellerer til helt andre urinstinkter hos jentene.

Men er dette bare innbilt vrøvl? Nei, nå støttes det også av forskningen:

NICE guys knew it, now two studies have confirmed it: bad boys get the most girls. The finding may help explain why a nasty suite of antisocial personality traits known as the «dark triad» persists in the human population, despite their potentially grave cultural costs.

The traits are the self-obsession of narcissism; the impulsive, thrill-seeking and callous behaviour of psychopaths; and the deceitful and exploitative nature of Machiavellianism. At their extreme, these traits would be highly detrimental for life in traditional human societies. People with these personalities risk being shunned by others and shut out of relationships, leaving them without a mate, hungry and vulnerable to predators.

But being just slightly evil could have an upside: a prolific sex life, says Peter Jonason at New Mexico State University in Las Cruces. «We have some evidence that the three traits are really the same thing and may represent a successful evolutionary strategy.«

Egentlig utrolig at jeg orker å skrive dette, tatt i betraktning at jeg i natt høvlet over to neddopede jenter og slaktet en bjørn med bare nevene på vei hjem fra en drikkekonkurranse som jeg selvsagt vant etter å ha banket opp konkurrentene og bestukket en dommer…

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!