Ting jeg tenker på: Rulletrapp

Last updated on 21. juni 2008

Preview_D.jpg0a2f15d8-dbb1-4bc8-b208-b5e69b902e45Large.jpgHvorfor går gelenderet på rulletrapper alltid ørlite grann fortere enn trappen selv slik at man hele tiden må reposisjonere seg litt bakover hvis man lener seg til gelenderet?

Er det bevisst for å hindre folk i å lene seg til gelenderet over lang tid? Er det en konstruksjonsfeil? Matematisk glipp? Tilfeldigheter? Eller gjøres det av rulletrapp-produsenten bare for å være ufordragelig?

Anyone?

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!