Småbarn tvunget til sex foran hundre voksne

Mange aviser har i dag rapportert følgende sak:

En svært ubehagelig overgrepssak rulles nå opp i den vesle, konservative byen Minesola, øst for Dallas i Texas. I et rom uten vinduer i en tidligere barnehage skal barn helt ned i femårsalderen ha blitt tvunget til å underholde opp til hundre voksne med «sex shows», skriver AP.

Barna skal ha blitt gitt sterke smertestillende medikamenter som de voksne kalte «silly pills» før de ble tvunget på scenen. Overgrepene skal ha pågått i over ett år, melder City News.

Grotesk og skremmende. Hvis det er sant. Men la oss se litt nærmere på saken. Dette skjedde i en liten, hyperreligiøs amerikansk sørstatsby med 5100 innbyggere og mer enn 30 kirker. Det er omkring 170 mennesker per kirke. Tygg litt på det. De anklagede har tilhørt en lokal swingersklubb som ble sett på med avsky av de gode kristne i lokalsamfunnet, det vil si de aller fleste innbyggerne:

Down a slight hill is a retirement home, and even closer is the office of the local newspaper. Doris Newman, editor of The Mineola Monitor, said rumors of swinger parties spread around town but that no one mentioned children being involved.

Newman, who can see the building from her office window, said she remembers the parking lot filling up with more than a dozen cars at night.

In August 2004, an editorial under the headline «Sex In the City» opined that if the swingers left quietly, «we’ll try and forget they’ve infiltrated our town with their set of moral standards.«

«It’s not that we’re trying to look the other way,» Newman said. «But there’s a lot more to Mineola than that.«

Og hva skjedde egentlig inne i dette skumle swingerslokalet?

According to a Mineola police report, the department first investigated a complaint in June 2005 in which the siblings’ foster mother said one of the girls described dancing toward men and another child saying that «everybody does nasty stuff in there.«

Hm. Dette høres for meg ut som en klassisk heksejakt, heller enn reelle hendelser. Bjugn er vel det første som popper inn i hodet når man leser om slikt. Det blir selvsagt mye spekulasjon fra min side ettersom artiklene i media serverer svært lite detaljer, men på den annen side så elsker media å fråtse i tragedier, så hvis noe mer konkret brutalt faktisk hadde foregått ville det vel vært beskrevet i detalj? Her er det verste at barna «danset mot menn» og at menneskene som var der gjorde «ekle ting med hverandre» (altså voksne hadde sex med voksne)…

Jeg forsvarer selvsagt ikke handlingene. Både det å i det hele tatt blande inn barna i en swingersklubbsetting, og ikke minst det å gi dem bedøvende tabletter, er ille nok i seg selv og de ansvarlige må straffes. Ikke fordi jeg tror barna tar skade av å se voksne ha sex og glede seg sammen, men fordi det vitner om en mer fundamentalt manglende dømmekraft når foreldrene drar barna med på swingersklubb. Men har det egentlig foregått noen seksuelle overgrep av den art som artiklene legger opp til mellom linjene? Eller er dette en usedvanlig oppblåst sak basert på religiøs puritanisme og frykten for det ukjente?

Det virker også særdeles tvilsomt ut at dette skal ha foregått med inntil 100 «swingers» til stede, og samtlige tilstedeværende syntes dette var OK og ingen ytret motstand mot det som skjedde? På toppen av det hele lekket ingenting av dette ut før barna selv sa noe? Det høres svært lite troverdig ut, spør du meg. Swingersmiljøet dreier seg om seksuell eksperimentering blant samtykkende voksne mennesker, og så vidt meg bekjent er det aldri avdekket noe høyere grad av seksuelle overgrep i slike miljøer enn hos andre grupper. Det er derfor uhyre lite troverdig at man kan samle 100 tilfeldige swingers og så er alle disse medvirkende i at små barn misbrukes seksuelt.

Jeg tror dessverre at dette er enda en sak som mest av alt dreier seg om frykt for det ukjente (skumle swingers), religiøs maktutøvelse (knuse de som reresenterer den «dårlige moral») og ikke minst den vanlige frykten for alle de skumle pedofile som finnes i mørke kroker og hus rundt om i lokalsamfunnene.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!