R***høl?

VG melder i dag at Hove-sjef Toffen Gundersen kaller Babyshambles frontfigur Pete Doherty et «Dedikert r***høl!».

Man må anta at det Toffen faktisk sa var «rasshøl», et ord som et så sterkt at VG ikke tør trykke det, hverken på forsiden eller i selve artikkelen.

VG, denne moralens forkjemper, ønsker ikke å støte sine lesere med et så hardt uttrykk. Et uttrykk som henleder tankene til denne mørkeste avgrunn på den menneskelige kropp. Anus. Visstnok et sted hvor solen aldri skinner (en del nudister vil nok si seg uenige). Et sted så skittent og fylt av ondskap at mennesker går inn i dype depresjoner, får mentale traumer og kaster seg utfor fjellskrenter når dette avskyelige bildet voldtar deres indre jeg.

Takk VG. Takk for at jeg aldri kom til å tenke på «anus» da jeg så det godt kamuflerte odret «r***høl», som jeg jo ikke aner hva er.

Men vent litt. Er VG egentlig så prektige og opptatt av lesernes ve og vel som de prøver å gi inntrykk av? Nei. Et søk på Google avslører at de har brukt ordet rasshøl mer enn 60 ganger tidligere! De har til og med sitert George W Bush på å ha kalt en politisk konkurrent for «rasshøl». En mann som har startet kriger og torturert fiender. Men festivalkongen Toffen er for styggmunnet til å slippe løs på det norske folk.

F*** you, VG!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!