Randy Pausch Last Lecture

Randy Pausch døde i dag, 47 år gammel.

Randy Pausch, a computer science professor whose «last lecture» about facing terminal cancer became an Internet sensation and a best-selling book, has died. He was 47.

Pausch died early Friday at his home in Virginia, said Anne Watzman, a spokeswoman for Carnegie Mellon University in Pittsburgh where he worked. Pausch and his family moved there last fall to be closer to his wife’s relatives.

Pausch was diagnosed with incurable pancreatic cancer in September 2006. His popular last lecture in September 2007 garnered international attention and was viewed by millions on the Internet.

In it, Pausch celebrated living the life he had always dreamed of instead of concentrating on impending death.

Et foredrag med mange gode poeng som blir desto sterkere etter hans bortgang.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!