A Summary of My Case Against Christianity

Takk for at du deler denne bloggposten!

En av folkene bak nettstedet Debunking Christianity, den tidligere kristne presten John W Lofthus, har skrevet en ganske omfattende oversikt over argumentene mot kristendom:

Despite his seminary roots, John Loftus has come to conclude that Christianity cannot be reasonably defended on the basis of the available evidence. In this overview of his reasons for ultimately rejecting the Christian faith, Loftus considers a variety of sociological, philosophical, scientific, biblical, and historical facts, explaining why he is now an atheist and what it means for him to live life without God. His approach does not proceed from any internal theological inconsistencies, but rather from inconsistencies between theological ideas and the empirical reality in which we find ourselves. He ultimately concludes that all modern, civilized, educated, and scientifically literate persons should reject Christianity, and that a proper skeptical attitude toward religion, informed by modern science, yields a tentative naturalism subject to potential falsification by better evidence.

Jeg har ikke rukket å lese alt ennå, men skal gjøre det så snart jeg kan.

Les hele artikkelen her.

Historien om hvordan og hvorfor Lofthus gikk fra kristen forkynner til ateist kan du lese her.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli betalende medlem på Forum for Kritiske Tenkere for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!