Who Killed Amanda Palmer

Jeg har blitt forelsket i Amanda Palmer. Jeg hadde aldri hørt om henne før jeg tilfeldigvis kom over henne (eh, nei, ikke på den måten) på Sensible Erection, og jeg ble umiddelbart grepet av musikken hennes.

Hun er vokalist i bandet The Dresden Dolls, som jeg heller aldri hadde hørt om, men har nylig gitt ut et soloalbum kalt Who Killed Amanda Palmer. Og for et album!

Amanda Palmer er en fantastisk artist. En kunster som gir alt. Hun skriver alle tekster og musikk selv, og albumet hennes er produsert av selveste Ben Folds. Historien om hvordan han endte opp som hennes produsent kan du lese her. (Jeg elsker å lese om studioarbeid og prosessen bak produksjonen av et album, så disse sidene med bilder, tekst og videosnutter er som en oase av herlighet for mine øyne og ører.)

Her er litt bakgrunnsinfo om Amanda:

Amanda Palmer is a performer, director, composer and musician who is best known for her role as front woman and keyboardist for internationally acclaimed punk cabaret band The Dresden Dolls. On September 16, 2008, Amanda released Who Killed Amanda Palmer, her debut solo album which was produced by Ben Folds. Other current and upcoming projects include a fine art photography book on which she is collaborating with esteemed author Neil Gaiman and a WKAP companion songbook. Beginning in October, Amanda will mount a year-long tour that will take her through Europe, the US, Australia, New Zealand and Japan. Her recent work includes two epic performances with the Boston Pops at Symphony Hall and a residency at the Famous Spiegeltent at Edinburgh.

La meg gi deg en smakebit på albumet ved å vise videoen til åpningssporet på albumet:

astronaut

Da hun åpnet sin soloturne gjorde hun det på denne fantastiske måten:

Wow.

Enda en smakebit fra albumet:

ampersand

Og en til:

the point of it all

Og enda en:

strength through music

Og den tøffe

guitar hero

Noen av de vakreste sangene er det ikke laget video til, så løp til nærmeste iTunes-store og kjøp albumet!

Eller se de resterende videoene her.

Her er en smakebit fra hennes band The Dresden Dolls som viser hva slags drøm av en frontfigur Amanda må være for ethvert band:

Shores of California

Amanda har for øvrig sin egen blogg her: Amanda Fucking Palmer

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!