Julegave med mening

Last updated on 20. november 2008

Det er snart jul, og det gir meg brekningsfornemmelse å tenke på å kjøpe gaver til folk som like gjerne kan kjøpe produktene selv. Jeg trenger overhodet ingenting selv, og jeg kjenner ingen som egentlig trenger noe fra meg heller. Men det er mange jeg ikke kjenner som trenger mye fra meg. Og da vil jeg heller gi dem noe.

Her er noen forslag til fornuftige julegaver du kan gi familie og venner i år:

Røde Kors

Ved å gi bort en frivillig til jul støtter du Røde Kors sitt arbeid.

Når kriger og konflikter blusser opp, natur- og sultkatastrofer stadig vender tilbake kan nøden virke overveldende. Hver eneste dag blir uskyldige mennesker ofre for krig, vold og naturkatastrofer. Røde Kors er til stede både under og etter katastrofen og arbeider for å gi utsatte mennesker et verdig og anstendig liv. Røde Kors hjelper alle som trenger det, uansett rase, religion eller ideologi – også i Norge.
Kjøp en frivillig

Ved å kjøpe årets julegave fra Røde Kors- en frivillig – er du med på å bidra til at Røde Kors kan fortsette å hjelpe mennesker. Gaven du kjøper er en symbolgave og pengene vil bli brukt der behovet for Røde Kors sin hjelp til enhver tid er størst.

Hver dag hjelper frivillige fra Røde Kors mennesker over hele verden. Også i Norge. Her er problemene av en annen art enn i andre land hvor væpnede konflikter eller naturkatastrofer skaper lidelse og nød. Det kan dreise seg om rusproblemer eller vansker med å tilpasse seg et nytt land. Noen går seg bort i påskefjellet, mens mange er ensomme og har behov for noen å prate med.

Gi med hjertet – Gi bort en frivillig til jul!


SOS-barnebyer

Ved å bli SOS-fadder kan du forandre livet til et foreldreløst barn. 90 prosent av beløpet går til barna og kun 10 prosent til administrasjon.

Du kan også gi bort et bidrag til SOS-barnebyer i julegave til venner og familie. De kan få et gavekort som forteller om bidraget.

SOS-barnebyer har i snart 60 år gitt foreldreløse og forsømte barn et trygt hjem.

Vi jobber i 132 land, og over 1 million barn og deres familier får hjelp gjennom vårt arbeid.

Et bidrag fra deg gjør at vi kan hjelpe enda flere barn.

En fredfull jul


Plan Norge

Give me 5 til jul og gi barn i Senegal muligheten til å bli 5 år.

Gi 175 kroner og velg mellom ulike symbolske gaver.

Give me 5


Flyktningshjelpen

(Tipset av Pernille.)

Gaver med mening gleder familiemedlemmer og venner samtidig som de hjelper de som trenger det mest – mennesker på flukt.

Gavekortene er eksempler på Flyktninghjelpens arbeid. De viser hvordan små og store bidrag gjør en forskjell for mennesker som er drevet på flukt. Behovene er mange og ulike. Flyktninghjelpen sørger derfor for at pengene fra din gave til enhver tid brukes der det trengs mest.

90 PROSENT av overskuddet går direkte til arbeidet i felt. Resten går til administrasjon og nye salgsfremmende tiltak. Arbeidet ledes fra en liten administrasjon i Oslo, mens nærmere 2000 ansatte driver vårt hjelpearbeid i om lag 20 land verden over.

Det å gi en gave med mening gir rom for ettertanke og solidaritet mellom deg som gir gaven, den du gir den på vegne av og den som får hjelp. Vi håper at vi sammen kan glede mange.

Gaver med mening

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!