10 spørsmål til Nuform

Etter å ha blogget om Nushape i går og lest litt mer på Nushape sine websider i kveld, sendte jeg en mail til deres kundeservice med 10 spørsmål jeg ønsker svar på:

Hei!

Jeg håper dere kan svare meg på følgende spørsmål:

1) På websidene deres har dere et menypunkt «Kliniske studier» (http://nushape.no/no/nushape/kliniske-studier/). Så vidt jeg kan se er det bare ut ført én klinisk studie. Hvorfor bruker dere konsekvent, i alle webannonser, begrepet i flertall?

2) I webannonnser omtaler dere et forskerteam som jobbet med å utvikle Nushape-pillen. Deretter ble Nushape testet av Dr Erling Thom og hans forskerteam. Er dette to ulike forskerteam eller var også Dr Erling Thom involvert i utvikling av pillen?

3) Hvorfor var det behov for et forskerteam som i følge annonsene så ut til å ha jobbet hardt og lenge med å utvikle Nushape, når det tar ca 30 min med Google for å finne ut at de aktive stoffene dere bruker i Nushape er de mest vanlige innen «carbo-blockers» og tilsvarende produkter? Dere har vel egentlig ikke gjort noe annet enn å kombinere disse ulike stoffene, heller enn å selge dem individuelt… hva slags «forskning» ble altså gjort for å utvikle Nushape? Hvor kan jeg lese mer om dette?

4) Hvis testgruppen gikk ned 6,4 kg og reduserte sin fettprosent med 5,5%, hvorfor gikk ikke fettprosenten ned hos kontrollgruppen som tross alt også gikk ned 2,2 kg? Er dette drøftet noe sted?

5) Hvorfor gikk kontrollgruppen ned i vekt i det hele tatt i den kliniske studien, når ingen visstnok gjorde det i pilotstudien? Er dette drøftet noe sted?

6) Hvorfor skrives det i webannonsene at vekttapet med Nushape skjedde helt uten diett eller mosjon, når studien presiserer at ingen råd om diett/kosthold ble gitt til deltakerne? Det må i så fall bety at forskergruppen visste at ingen av de 40 deltakerne mosjonerte noen gang i løpet av de 4 månedene studien pågikk. Ble dette overvåket eller fikk deltakerne beskjed om å ikke mosjonere i løpet av studiens varighet?

7) I Sverige har Läkemedelsverket gått ut og advart mot å innta Phaseolus vulgaris i uforedlet form. Studier tyder på at dette kan være giftig for kroppen. Se f.eks. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6864349 og http://rsh.sagepub.com/cgi/content/abstract/110/6/222 og http://tinyurl.com/ddd447 Hvorfor omtales likevel Nushape som helt ufarlig fordi det er naturlig? (Spiser dere hvit fluesopp til frokost også?) Hvorfor er ikke disse potensielle farene adressert i studien eller i markedsføringen av Nushape?

8) Hvorfor omtales Nushape-studien stadig vekk som «revolusjonerende» og «banebrytende» når den aldri er publisert i noe peer-reviewed fagtidsskrift eller replikert av andre forskere?

9) Hvorfor omtales profuktet som «fritt for bivirkninger» når det aldri er utført noen studie for å avdekke eventuelle bivirkninger? Er ikke dette uansvarlig og villedende?

10) Er det planlagt videre studier på Nushape for å undersøke blodsukkernivå, eventuelle bivirkninger ved langtidsbruk og hvilken effekt pillen har på vekten utover de første 4 måneder?

Håper på rask og seriøs tilbakmelding på disse spørsmålene.


Likte du dette? I så fall kan du støtte Saksynt på Patreon for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •