Fortsatt ikke noe svar fra Nuform

For over en måned siden sendte jeg en mail med noen spørsmål til selskapet Nuform, som selger produktet Nushape. Jeg har fortsatt ikke fått noe svar fra dem.

Jeg ringte deres kundeservice en uke etter at jeg sendte dem mailen første gang, og den hyggelige svenske kundebehandleren var overrasket over at jeg ikke hadde fått svar, men ba meg vente litt til og ringe dem tilbake om jeg fortsatt ikke hørte noe.

Noen dager senere fikk jeg plutselig en mail fra dem, men den var ment til en helt annen mottaker. Så mye for diskret behandling av personlig kundeinformasjon.

Jeg sendte dem da straks følgende mail (kundens e-postadresse er anonymisert av meg):

Hei!

Jeg mottok nedenforstående mail fra dere i dag. Ikke aner jeg hvorfor en mail til [email protected] adresseres til meg, men dette virker mildt sagt litt slepphendt av dere.

Jeg kunne selvsagt bare returnert mailen til dere uten å gjøre noe mer ut av det, men ettersom jeg selv har mailet dere to ganger uten å få svar, en gang før jul i fjor og en gang for snart to uker siden, så har jeg lagt ut informasjon om dette i bloggen min:

http://tjomlid.com/?p=1846

Og jeg venter fortsatt på svar fra dere på mine 10 spørsmål. Med en egen gruppe forskere som sitter klar på supportavdelingen deres (i følge websidene), så burde dere kunne klare å svare saklig og greit på 10 uskyldige spørsmål fra en nysgjerrig forbruker.

Jeg ser frem til å få rask tilbakemelding denne gang!

(Og så antar jeg dere sender svar til stakkars XXXXXXX på nytt…)

Jeg fikk da umiddelbart svar:

Hej,

Högst beklagligt detta men med tanke på antalet mail vi hanterar varje dag och med den männskliga faktorna inkopplad så kan det tyvärr ske, har dock inte personligen påträffat det tidigare.

Försöker hitta ditt tidigare mail men frågor men kan inte hitta dig i våra system, inte med personuppgifter eller e-post adress.

Givetvis har XXXXXXX fått svar, dock tyvärr senare pga detta.

Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen
Jonnie
Kundeservice – Nuform
[email protected]
Telefon 815 00 344

Oppløftet av at de faktisk så ut til å kunne motta mail fra meg, selv om min opprinnelige mail så ut til å ha forsvunnet i deres supportsystem, så sendte jeg omgående et svar tilbake:

Hei!

Merkelig at dere svarer så fort på en mail som dette, mens når jeg stiller noen kritiske spørsmål, så lar dere bare være å svare?

Uansett, her er mine spørsmål på nytt. Håper jeg får raskt og grundig svar på samtlige spørsmål denne gangen:

Deretter fulgte mine 10 spørsmål på nytt.

Men fortsatt har jeg ikke fått svar. Jeg har siden den gang sendt mailen 4 ganger til, men det er fortsatt like stille fra Nuform.

I dag ringte jeg deres kundeservice igjen, og en hyggelig svensk kvinne var fortsatt like sjokkert over at jeg ikke hadde fått noe svar. Jeg spurte om hun kunne søke på min mailadresse og se om mailen min lå i kundesystemet deres noe sted, men det hevdet hun å ikke ha mulighet til å gjøre. Hun ba meg derfor bare sende mailen på nytt.

Så for 7. gang sendte jeg i dag mine spørsmål på nytt, med følgende innledning:

Hei!

Jeg sender dere nå denne mailen for 7. gang. Første gang var 26. mars, og jeg har sendt den gjentatt ganger siden dengang.

Jeg har snakket med kundeservice på telefon to ganger, og har begge ganger blitt bedt om å sende mailen på nytt. Nå gjør jeg altså det atter en gang, og håper dere denne gangen holder ord og svarer meg.

I følge websidene (http://nushape.no/no/nushape/kontakt-oss/) ønsker dere både ris og ros, og har et eget forskerteam som kan svare på spørsmål, så det undrer meg at mine spørsmål ser ut til å være uspiselige for dere. De er da svært så saklige og burde være enkle å besvare.

Jeg ser frem til snarlig svar denne gangen!

Vedlagt var mine 10 spørsmål. Atter en gang.

Kanskje noen andre vil hjelpe meg? Kopier mine 10 spørsmål inn i en mail, og send til [email protected] Kanskje det hjelper hvis henvendelsen kommer fra en annen e-postadresse enn min. Hvis du får svar ber jeg om at du videresender dette til meg omgående, så jeg kan legge ut svarene i bloggen. Dette er spørsmål som forbrukere har krav på å vite svaret på.

Mine 10 spørsmål til Nuform finner du her.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!