Jan Simonsen om kristne vs muslimer

Det blir mye Jan Simonsen her, men han skriver så mye vås at det er vanskelig å unngå fristelsen til å kommentere hans påstander.

I dag skriver han følgende i en bloggpost:

Norge er tross alt fremdeles et kristent land, selv om den muslimske befolkningsandelen øker. Da burde vi det minste forsøke å ta vare på våre kristne tradisjoner.

Unnskyld meg. Norge har i underkant av 2% muslimer. I følge den siste undersøkelsen utført av KIFO tidligere denne måneden, så sa 18% av nordmenn at de var ikke-troende.

Dette illustrerer godt hvor absurd argumentasjonen til de innvandringsfiendtlige partiene er. Det er ikke slik at Islam truer våre kristne grunnverdier. En stor del av landets befolkning har nemlig allerede forkastet religion. Alle religioner. Simonsen fremstiller dette som om muslimer siver sakte men sikkert inn i landet og fortrenger kristendommen, men det er en ide som ikke henger på greip. Andelen ikke-troende vil mest sannsynlig øke mye raskere enn andelen muslimer, eller andre religioner, i dette landet.

Jan Simonsen ønsker å gjeninnføre kristendomsfaget i norske grunnskoler og tror at andre partiers motvilje mot dette skyldes respekt for islam. Men muslimer utgjør bare en brøkdel av ikke-kristne. Ideen om et livssynsnøytralt fag i skolen dreier seg ikke om kristendom versus islam, men om respekt for alle religioner og livssyn, såvel som den store andelen ikke-troende.

Når Simonsen gjør også dette til et spørsmål om innvandring og «muslimers inngripen i vår kristne hverdag», så avslører det bare hans agenda for å konsekvent spre negative ideer omkring mennesker fra en annen kultur.

 • Tor

  Bare 18 %? Det er skremmende få…

 • Helge

  Jeg er ganske uinteressert i politikk men fra tiden da Jan Simonsen var i Frp så kan jeg ikke huske at han drev med slikt som han vrøvler om nå, og han var mye fremme i media i den tiden. Det var andre i Frp som spilte på fremmedfrykt slik jeg husker det. Jeg er virkelig ikke overbevist om han virkelig mener alt han skriver eller om han bare «pleaser» den nye velgerbasen sin for å kunne gjøre partiet relevant. Ikke at det spiller noen stor rolle sånn sett.

 • Eirik

  Dette er da bare det samme sludderet KrF, SP og AP og andre partier er fint enig om. Har du allerede glemt burka- og blasfemiparagraf-strid?

  Myten om at Norge er et kristent land er en selvoppfyllende profeti, alltid hyppig framsatt av de resterende 80% av befolkningen du ikke inkluderer i regnestykket ditt. Som riktignok ikke er kristne, de synes bare alternativet er skommelt.

  Det er blant annet årsaken til at jeg stemmer blankt til høsten. Det nærmeste jeg kommer ett liberalt alternativ er FrP. De var det eneste partiet som konsekvent var mot politiburka og blasefemiparagraf, og som bør levnes noe ære når en snakker om disse basale menneskerettene som sto på spill. For ikke å snakke om karikaturtegningene. Her snakker vi ynkelig opptreden fra borgerlig og venstreside i norsk politikk. De andre partiene var så usikre på hva de skulle mene for ikke å kommer på kant med egne velgere at de både sa sa ja og tja, og måtte tenke på det. Før man begynte med det evinnelige maset om dialog og debatt og forsoning. Yawn.

  Men hva Simonsen mener er meg stort sett knekkende likegyldig, han er like irrelevant i sin lille krok som Vigrid.