Vidar Kleppe taler med to tunger

Etter at Våler kirke brant ned natt til i dag, har Demokratenes leder, Vidar Kleppe, gått ut med følgende uttalelse:

– Å sette fyr på Gudshus, som kirker og moskeer, er langt mer alvorlig enn å sette fyr på en vanlig tom bolig.

[…]

– En person som setter fyr på en kirke angriper dessuten et av kjernepunktene i vårt demokrati, religionsfriheten. Det må derfor slås ekstra hardt ned på kirkebranner.

Det er godt å se at Kleppe er så opptatt av religionsfriheten og vernet om religiøse bygg. Men vent nå litt. Hvem var det som på tampen av 2006 uttalte følgende?

– Vi skal ikke ha noe muslimsk symbolbygg i vår by. Og heller ikke bønnerop. I Kristiansand skal kirkeklokkene ringe fritt. Moskeer er bruhode for kriminalitet og menneskefiendtlige holdninger, og dette vil øke med et slikt bygg.

– Moskeene er tilholdssted for ytterliggående islamister som jeg ikke vil gi fotfeste i Kristiansand.

Jupp, du tippet riktig. Og året før foreslo Kleppe å stenge alle moskéer i Norge, fordi:

– Vi er en kristen nasjon som må verne om de kristne grunnverdiene.

Han har og foreslått at det skal være forbudt for imamene å tale på andre språk enn engelsk og norsk, fordi ellers vet vi ikke hva de kan finne på å si. I tillegg ønsker han spanere som overvåker alt som skjer i moskéene.

Kleppe vil ha religionsfrihet. Men bare for kristne. Han vil også ha ytringsfrihet, men samtidig sørge for å overvåke alle som kan finne på å si noe han ikke liker.

 • Det ér en grunn til at Vidar Kleppe leder et perifert parti uten reell innflytelse noen steder.

  Geir’s nyeste bloggpost: Reisen som forandret alt

 • Koppa Dasao

  Vidar Kleppe taler faktisk ikke med to tunger; det bare virker slik for dem som er rasistiske mot etniske nordmenn, og som mener at hele Norges befolkning bør byttes ut med innvandrere.

  Kleppe sier: «En person som setter fyr på en kirke[, inkludert moské,] angriper dessuten et av kjernepunktene i vårt demokrati, religionsfriheten. Det må derfor slås ekstra hardt ned på kirkebranner.» For i sitatet før sidestiller han moskeer med kirker, for begge er gudshus, og beskyttet av kirkefreden og religionsfriheten.
  I det andre sitatet, som etter Tjomlids mening er å tale med to tunger, så snakker Kleppe om «muslimsk symbolbygg». Altså en moské bygd slik som moskeer i de arabiske ofte bygges. At Kleppe heller ikke vil ha bønnerop sendt ut i det offentlige rom finner jeg svært naturlig i en kristen nasjon. Hvem vil vel bo rett i nærheten av en moské og få tutet ørene fulle av muslimsk messing 5 ganger om dagen? Gunnar kan påstå at han gjerne vil være nærmeste nabo til en moské, men om han gjør det vil han lyve så det renner av ham.

  Nå får sitatet «Moskeer er bruhode for kriminalitet og menneskefiendtlige holdninger», stå for Kleppes egen regning, men litt rett må man jo gi ham, selv om det helt klart er en overdrivelse.

 • Det er å tale med to tunger når man først maser om religionsfrihet og ytringsfrihet hele tiden, for samtidig å nekte andre religioner å ha egne religiøse bygg eller forkynne på sitt eget språk. Det er å tale med to tunger når han også har antydet at alle moskeer i landet bør stenges så lenge det finnes den minste mistake om at en spesifikk moske i Oslo kanskje har huset ekstreme islamister. Tror du et øyeblikk at han ville foreslått alle norges kirker sperret hvis en prest ble tatt i å planlegge mord?

  Når det gjelder å bo som nabo til en moske, så har jeg faktisk gjort det i et år. Jeg synes det faktisk er utrolig koselig med bønneropene tidlig om morgenen, men det er selvsagt bare pga nostalgi og savnet etter Kisumu, Kenya. Her jeg bor nå er det fire kristne bygg innenfor en diameter på 300m. I går ringte kirkeklokkene i en time sammenhengende og jeg bor heldigvis langt nok fra dem til at de bare var en liten irritasjon. Men jeg vet at folk som bor ute i sentrum ved kirken holder på å bli gale. Jeg synes strengt tatt ikke at noen religiøse gudshus har rett til å presse sin religion på andre, så både kirkeklokker og bønnerop burde etter mitt syn forbys. Men det er noe helt annet enn å kreve at byggene i seg selv forbys, og at de som ønsker å praktisere sin religion innenfor byggenes fire vegger ikke skal få lov til det, slik Kleppe ønsker for spesifikke religioner.

 • Koppa Dasao

  Da vet man hvor du står hen, Gunnar….

 • Thomas

  Bra post Tjomlid!

  Koppa: se her: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

 • ronja

  Koppa Dasao :
  Da vet man hvor du står hen, Gunnar….

  *Flirer*… Som om det noen gang hadde vært noen tvil…?

 • Koppa Dasao

  Vel, egentlig ikke, men det skader ikke å få det presisert at han bare har noe fornuftig å si når det er snakk om numeriske aktiviteter. Ellers er det dessverre heller vanskelig å ha noe som minner om intelligent konversasjon med ham.

 • ronja

  Er det det du kaller det, når du må gi deg overfor argumentasjonen hans? Jaja…

 • Koppa Dasao

  Hvilken argumentasjon? Den som er basert på den politiske sannheten at alt som kommer fra Frp og Demokratene er forkastelig?
  Husk på at Frp-politikk som er resirkulert av Ap-kattene blir straks akseptabel. Det går nok med dette Kleppe-forslaget som det har gått med mange andre Frp-utspill, det blir Arbeiderpartipolitikk i løpet av et par stortingsperioder. Og når det skjer vil Gunnar her med stor sannsynlighet støtte det.

 • ronja

  *Ler høgt*… Ja DETTE var rette stedet å komme med «beviser» på synskhet! (sorry usakligheten, det var bare den første tanken som slo meg!)