En meningsløs bloggpost om mine Macbooker og et eksploderende batteri

MBPbatteri.jpgJeg er en stor Apple-fan og har 3 Macbooker hjemme i kåken, så vel som en 24″ iMac på jobb. Hjemme har jeg en førstegenerasjons MacBook Air som jeg sjelden bruker fordi den rett og slett ikke duger til særlig mye annet enn å sitte på dass å lese nyheter. Men nå gjør iPhonen denne drittjobben bedre, dermed er Airen stort sett stuet bort. I tillegg går batteriet tomt etter bare et par dager stående uten strøm tilkoblet, så hver gang jeg tenker å bruke den er den fullstendig død. Håpløst.

Og, jeg hater å si det fordi jeg elsker Apple, men maskinen går i kne bare man hvisker «Flash» til den innenfor en radius av 10 meter. For at maskinen i det hele tatt skal fungere til normalt bruk må jeg undervolte CPUen med et lite program som heter Coolbook, og da klarer jeg å holde temperaturen lav nok til at den kan brukes sånn noenlunde fornuftig uten å knele fullstendig. Dette er selvsagt Adobe sin feil, ikke Apple ;-)

Jeg har også en 15″ MacBook Pro av nyere modell, dvs førstegenerasjons unibody, men dessverre uten den fantastiske batteritiden som de nyeste modellene har. Det er den maskinen jeg bruker mest. En fantastisk maskin som aldri skuffer.

Til slutt har jeg en noe eldre 17″ MacBook Pro som jeg tidligere brukte som «stasjonær», dvs permanent koblet til ekstern skjerm og lydtutstyr i mitt hjemmestudio. Men etter at jeg flyttet til en liten leilighet i Oslo har den ligget ubrukt i en hylle, uten strøm tilkoblet.

I dag skulle jeg rydde litt i kåken, og da jeg løftet opp 17-tommeren merket jeg at den kjentes veldig rar ut på undersiden. Da jeg snudde den rundt fikk jeg en uhyggelig overraskelse. Batteriet hadde eksplodert!

Eksplodert er kanskje å ta hardt i, for det var ingen tegn til at noe hadde brent, men en eller flere av batteri-cellene har hvertfall utvidet seg så kraftig at hele dekselet har blitt deformert og sprukket åpent. Om det har skjedd plutselig eller over litt tid, vet jeg ikke. Kanskje jeg skal være glad for at den stod uten strøm tilkoblet, for da kunne det kanskje vært verre? Dessverre ser det ikke ut til at Apple anser dette som reklamasjonssak fordi batteriet ikke er en del av datamaskinen…?

Uansett, det viktige å lære av dette er at på tross av eksploderende batterier og ubrukelige overprisede barberbladtynne maskiner, så elsker jeg Apple fordi, let’s face it, selv en ubrukelig MacBook Air gir en bedre brukeropplevelse enn en PC med Windows.

Let the flame-wars begin.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!