Det beste med Twitter

Takk for at du deler denne bloggposten!

Det kan være vanskelig for mange å forstå hva i all verden som er så fascinerende med Twitter og hvorfor man gidder å bruke tid på det. Og i blant tenker jeg det samme, så min egen aktivitet (@CiViX)er sterkt varierende. Men én ting er uomtvistelig kuult med Twitter: Kundeservice!

Mange bedrifter har funnet ut at det å være på Twitter er hipt, og i variende grad bemanner de sin Twitter-konto for å yte kundeservice til sine kunder. Den store stjernen i klassen er etter mitt syn NetCom. Bak deres Twitterkonto @NetCom_ks sitter svært ofte den hyggelige Ellen som yter en helt fantastisk service. Hvis jeg har et problem er det bare å fyre av gårde en melding til @NetCom_ks, og i løpet av kort tid er hun på saken, og da løser problemet seg alltid kjapt og greit. Ringer man kundeservice på telefon er det telefonkø, venting og (etter min erfaring) vesentlig dårligere service.

Annenhver torsdag reiser jeg med NSB fra Oslo til Gyland for å ha en langhelg med min lille herlige datter på Tonstad. Det er en seks timers togtur hvor jeg alltid bestiller Komfort-billett for å ha strøm til Macen slik at jeg kan jobbe, tvitre, surfe og se film. Komfort-billetten koster 90 kroner ekstra, og da er det ufattelig frustrerende når det man betaler for ikke leveres. Og det har skjedd noen ganger. De to siste turene har det eksempelvis ikke være strøm å oppdrive i kontaktene under setene. (Begge gangene har konduktøren fått løst det helt eller delvis etter noen timer…. takk og lov for ny MacBook Pro som har batteritid nok til at det har gått bra begge gangene.) Noe frustrert tvitret jeg derfor følgende melding til @nsb_no:

Skjermbilde 2010-09-18 kl. 19.32.12.png

Til min lille overraskelse fikk jeg faktisk en direktemelding fra dem kort tid senere:

Skjermbilde 2010-09-18 kl. 19.41.11.png

Jeg svarte:

Skjermbilde 2010-09-18 kl. 19.41.42.png

Og fikk følgende svar tilbake:

Skjermbilde 2010-09-18 kl. 19.41.18.png

Dagen etter kom enda en oppfølging:

Skjermbilde 2010-09-18 kl. 19.41.28.png

Hyggelig!

Twitter er blitt kalt et sosialt medie for eliten. Og den noe begrensede brukermassen gjør at man ikke drukner i mengden på samme måte som man gjør i bedriftenes vanlige kundeservice på telefon og mail. Å be om kundeservice på Twitter føles nesten som om man har en personlig kundeveileder som gir direkte og prioritert hjelp når man trenger det.

Jeg har etterhvert svært mange hyggelige erfaringer med Twitter-kundeservice, og håper med denne bloggposten å gi litt PR tilbake til et par selskaper som har utmerket seg med god service ovenfor meg.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!