Saltklypa – ny norsk skeptisk podcast!

Last updated on 23. november 2010

OPPDATERING: Se omtale på FriTanke.no.

a-pinch-of-salt.jpgDa var det endelig på tide å markedsføre en ny podcast som du selvsagt bør lytte til!

Wheeeeeeeeee! :-D

Podcasten har fått navnet Saltklypa, og vel, det navnet trenger vel egentlig ingen nærmere forklaring. Målet med podcasten er å drive vitenskapsformidling og rette fokus på viktigheten av kritisk tenking. Den skal være uformell, morsom, informativ og engasjerende. Håper vi!

Hvem «vi» er kan du lese mer om her.

Dette er nytt for oss alle, og det vil ta en del episoder før vi får dreisen på format, lydteknikk og presentasjon, men vi må alle starte et sted. Episodene spilles inn via Skype mens vi alle sitter på ulike steder, noe som gir noen tekniske utfordringer, men som vi likevel føler fungerer bra.

I skrivende øyeblikk ligger det ute en pilot som inneholder en presentasjon av oss i podcast-panelet, samt podcastens «mission statement». Lytt til den først før du går videre til episode #1 og #2. Planen er å legge ut en ny episode annenhver uke i starten, så får vi se om det blir ukentlig etterhvert.

Innholdet i podcasten vil normalt være litt aktuelle vitenskapsnyheter, en litt mer dyptpløyende sak som vi snakker om, avkledning av noen kjente myter, informasjon om arrangementer eller andre hendelser kritiske tenkere kan ha glede av, intervjuer med spennende personer, og mye annet interessant og moro.

Vil du kontakte oss med tips eller innspill, finner du kontaktinformasjon på nettsidene.

Er du flink designer som vil støtte en god sak tar vi med glede i mot forslag til logo som kan brukes til nettsider og podcast!

Podcasten blir forhåpentligvis snart tilgjengelig for nedlasting/abonnement i iTunes. Mer info om dette kommer når ting er på plass. Foreløpig kan du streame podcastene rett fra nettsidene, eller laste dem ned som mp3 og overføre til iTunes/mp3-spiller manuelt.

Da håper vi du vil sette pris på podcasten og at vi får høre fra deg om hva du synes! Kom gjerne med forslag til tema/saker vi kan diskutere, eller korriger oss om vi har sagt noe feil i en sending.

(Vennligst rett kommentarer om podcasten til Saltklypa-nettsidens egne kommentarfelt eller Saltklypas e-post heller enn å bruke kommentarfeltet i min blogg…)

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!