Musikk jeg lytter til…

Fikk lyst å dele noe av musikken jeg har lyttet til i det siste. Litt tilfeldig utvalg, men det er bare noen artister og sanger som har fenget meg de siste ukene…

Fink

Denne artisten oppdaget jeg ved en tilfeldighet da jeg lyttet til et samlealbum med artister fra fra Ninja Tunes-labelen hvor Fink var representert. Fink har en fortid som DJ og produsent av elektronisk musikk, men har nå gått over i singer-songwriter-genren og skaper den nydeligste musikk med sin kassegitar og fantastiske medmusikanter.

This is the Thing

Sort of Revolution

Her med Manu Catche:

Sjekk ut mer av Fink på Spotify eller YouTube (samleliste).

Øystein Sevåg

Sevåg har jeg likt helt siden jeg ved en tilfeldighet kjøpte albumet Link tidlig på nittitallet en gang. Jeg har likevel ikke hørt på så mye annet av det han har laget, men fikk lyst å høre på hans siste album, The Red Album (WiMP-lenke), forleden dag, og det har jeg ikke angret på. Dette er fantastiske saker!

Her er et liveopptak i forbindelse med lanseringen av albumet:

Glass Candy

Disse oppdaget jeg i går og ble umiddelbart betatt.

Feeling Without Touching

Dette er ikke den beste låten (men den jeg fant video til fra siste album), så sjekk heller ut hele albumet på Spotify.

Erik Truffaz

Denne jazz-trompetisten har jeg lyttet til en hel stund nå, og han kommer stadig ut med nytt materiale. Jeg ble først kjent med ham på det nydelige albumet Arkhangelsk. For en smakebit av Arkhgangelsk kan du se The Making Of-filmen om albumet som finnes i 6 deler på YouTube:

Del 1:

Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6

Det finnes mye liveopptak av Truffaz på YouTube i sterkt varierende kvalitet, men jeg ville først og fremst dele denne nydelige saken fra Mexico-albumet, et lite album (EP?) i en litt annen stil enn Arkhangelsk. Truffaz er definitivt en svært bredspektret artist, så sjekk gjerne ut mer av hans omfattende materiale. I mangel av noe bedre blir det en stillbilde-video for å presentere låten… men det betyr at du kan lukke øynene og bare nyte musikken:

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!