Grotesk virkelighetsfordreining

Jeg slenger inne på Facebook-siden til Vaksineaksjon.no for å kunne debattere vaksiner i ny og ne, og dermed mottar jeg også fellesmeldinger som sendes ut. Nå nettopp poppet denne inn:

Trenger 3 psykofarmaka ofre for et intervju med et betydelig tidsskrift – Haster

Trenger 3 kvinner i alder av 25 – 70 som har en sterk historie med erfaring av psykofarmaka medisinering og bivirkninger, ødelagte liv etc.

Det er en journalist med god bakgrunn som vil skrive. Når slike ting kommer opp er det viktig å agere så jeg håper på hurtig tilbakemelding, jeg har en allerede, men trenger 3 til.

Om flere enn dette melder seg kan det hende de kjører en stor sak på det.

Journalisten har lest boken til John Virapen. Send mail til [email protected].

MVH
Kjetil Dreyer

Mannen bak Vaksineaksjonen.no driver også altshop.no, og har etter eget sigende forkastet vitenskapen og statistikker fordi anekdoter han har hørt gjør at han bare vet vaksiner er farlige. Post hoc ergo propter hoc.

Vaksinemotstanderne og homeopatene er også veldig ivrige på å fortelle hvor ille det er at vaksineprodusenter vil tjene penger på vaksinene sine (en delvis berettiget kritikk absolutt), men glemmer samtidig å ta innover seg at de selv alle har en egeninteresse av å skape vaksinefrykt. Både Dreyer, som på Facebook markedsfører sølvvann, videoer, bøker og foredrag gjennom altshop.no hele tiden, og homeopatene, som alle er avhengige av vaksinefrykt og mistillit til helsevesenet for å opprettholde kundemassen sin, har direkte økonomiske interesser i å spre sin anti-vaksine- og anti-legemiddel-propaganda. Det gjør at man ved å følge deres eget resonnement ikke kan ta noen av deres påstander for god fisk, akkurat slik som de mener vi må anta Big Pharma lyver til oss for å tjene penger.

Fot. Kule. Ouch!

Meldingen fra Dreyer viser atter en gang hvor mektige anekdoter er. Journalister vil ikke skrive om den kinesiske studien som viste at bivirkninger etter å ha vaksinert 90 millioner kinesere med H1N1-vaksine var minimal, men leter heller opp enkeltindivider som påstår, sannsynligvis uten dokumentasjon, å ha blitt skadet av vaksiner eller «skolemedisinen». Det er en grotesk virkelighetsfordreining.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!