Den 27. mai 2007 opprettet jeg en konto på tjenesten last.fm med brukernavnet civix74. Ved hjelp av last.fm-scrobbling av musikk jeg lytter til i iTunes, på iPhone, på iPod, i Wimp og i Spotify har tjenesten nå logget 32.207 plays.

Etter snart 4 år med logging av så godt som all musikk jeg har lyttet til danner det seg et ganske representativt bilde av min musikksmak.

OK. Here you go:

Skjermbilde 2011 04 06 kl 20 21 32

Det kan jeg nok stå inne for. Mer besynderlig er listen over de låtene jeg har lyttet mest til…

Skjermbilde 2011 04 06 kl 20 25 15

Weird.

Basert på mine fire år med lytting vil last.fm definere min musikksmak og mine mine favorittartister som følgende:

I’m into electronic, pop, female vocalists, norwegian and rock, including:
Imogen Heap, Nik Kershaw, Erik Truffaz, Peter Cincotti, a-ha, Porcupine Tree, Natasha Bedingfield, Tori Amos, Ladyhawke, Herbie Hancock, D’Sound, Pet Shop Boys, Justice, Sigvart Dagsland, Röyksopp, Fink, Avril Lavigne, La Roux, Paramore, Elin Furubotn, Kari Bremnes, Coldcut, A Perfect Circle, Superfamily, Sunscreem, Karin Park, Natalie Imbruglia, Trentemøller, Fountainheads, DJ Food, Magne F, Marillion, Hello Saferide, Peter Gabriel, K’s Choice, Robyn, DJ Shadow, Timo Maas, Ellie Goulding, Huey Lewis & The News, Morcheeba, Owl City, Lily Allen, Regina Spektor, Kate Havnevik, Lissie, Suzanne Vega, Shawn Colvin, Kent, The Ting Tings.

Fair enough.

Er du også på last.fm? Bli gjerne min venn! Jeg er som nevnt civix74. See ya!

 • Ziltoidia

  Har hatt min last.fm-bruker i fem og et halvt år nå, og har siden den gang sikkert trykket F5-knappen der daglig. De siste fire årene er ganske representative, men kunne godt ha skjult de første nesten to årene… bare for representativitetens skyld. :P Når det er sagt er det forbløffende mye av det jeg hørte på som 15-åring jeg fortsatt kan stå for. Last.fm er flott!

  Om du er like glad i å luske rundt i statistikken som jeg er, burde du prøve Last.fm explorer. Normalisr og dette kartet over all musikken på Last.fm er også ganske fascinerende.

 • z

  99 % av musikken du hører på er enten dårlig eller kjedelig. Hvis din musikksmak reflekterer deg som person, så er du med andre ord et dårlig menneske og veldig kjedelig person.

 • @ Ziltoidia:

  Takk for tipsene! :-)

 • Eric

  Det avhenger vel av hva du hører på? Ossen veit du at jeg hører på kjedelig musikk? Personlig hører jeg på 2PAC, en mann som sto for mye godt, vil du kalle det kjedelig/dårlig musikk?

 • Øh, han snakker til Gunnar … ? o_O