Bokprosjekt – kom med innspill!

Takk for at du deler denne bloggposten!

Paperback writerI høst ble jeg spurt av Humanist Forlag om jeg ville skrive en bok om alternativ medisin for dem. Jeg syntes det var en ære å bli spurt, og sa at det ville jeg gjerne ettersom jeg allerede har blogget og skrevet mye om emner innefor dette feltet og har mange tanker som jeg ønsker å dele med andre. Jeg startet derfor en tankeprosess om innholdet i boken, gjorde litt notater, men så sviktet selvtilliten, og bokprosjektet ble liggende på is.

Jeg visste at jeg ønsket å skrive boken, men visste ikke om jeg ville kunne klare det, eller hvordan en slik bok skulle se ut. Dermed gikk jeg over i en fase hvor jeg har lest en hel del bøker innenfor samme sjanger, samt bøker som belyser aspekter nært inntil dette temaet, for å lære og bli litt klokere. Mange gode samtaler med oppegående mennesker har gitt meg ideer og nyttig motstand som har vært kritiske for å finne ut hva jeg egentlig ønsker å formidle med en slik bok.

Inspirert av alle godord som ble servert om bloggen og skrivingen min i forbindelse med kåring av Tordenbloggen i desember 2010, samt mye positiv omtale som er kommet i månedene etterpå, bl.a. i forbindelse med den store vaksinebloggposten i mars, begynte selvtilliten gradvis å vokse. Det gikk sakte men sikkert opp for meg at jeg kanskje er den rette til å skrive en slik bok likevel, at jeg har noen tanker andre folk kan være interesserte i, og at jeg har et språk og formidlingsevne som kan gjøre stoffet leselig og fengende for folk flest. Det tok tid, men nå er jeg endelig godt i gang med skrivingen.

Jeg vil ikke røpe så mye om innholdet ennå. Ja, selvsagt skal den omhandle kjente alternative behandlingsformer med en gjennomgang av hva disse er og hva forskningen viser om effekt og så videre, litt i Trick or Treatment sin ånd, men jeg ønsker at boken skal være mye mer enn det. Det skal være en bok som bør være av interesse for både tilhengere av alternativ medisin, så vel som skeptikerne. Målet er å gi grunnlag for diskusjon og en konstruktiv debatt som kanskje kan bidra til at noen og enhver tenker nytt om alternativ behandling og dens rolle i samfunnet. Noen lesere vil kanskje bli overrasket…?

Men for at boken skal bli mest mulig interessant ønsker jeg nå innspill til hva du kunne tenke deg å lese om i en slik bok. Hva lurer du på når det gjelder alternativ behandling? Hva kunne du ønske å lære mer om? Hvilke sider av dette temaet mener du er viktig å få frem i lyset?

Jeg ber derfor om at du legger igjen en kommentar i kommentafeltet under denne bloggposten hvor du kommer med forslag, ønsker og innspill til hva du synes burde være med i en slik bok. Hvis du ønsker å dele dette med meg litt mer privat, kan du sende meg en e-post (gunnar at tjomlid . com).

Jeg venter spent på ditt innspill! :-)

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!