Demonstrasjon for stripping, mot forbud!

260479 10150280057110439 594410438 9024875 4923823 nI kveld skal kvinnegruppa Ottar holde en «Demonstrasjon for en strippefri by» på Stortorget i Oslo. Stripper og poledanser Hege Grostad har sammen med meg satt i gang en motdemonstrasjon. På Facebook-eventen «Demonstrasjon for stripping, mot forbud» skriver Hege:

Ottar skal demonstrere mot Oslos strippeklubber på fredag 17. juni kl 21 på Stortorget. De mener at strippeklubbene «forpester Oslo sentrum med kvinneforakt som underholdning«.

I den anledning arrangeres det herved en motaksjon. Basert på mine erfaringer som stripper, så drar menn på strippeklubb fordi de forguder kvinner og kvinnekropp. Kropp og nakenhet er vakkert.

Les mitt hovedinnlegg i Aftenposten «Et forsvar for stripping«:
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4093009.ece

Jeg tar med meg stangen min til Stortorget, slik at alle poledansere der ute får anledning til å demonstrere denne akrobatiske kunstformen som strippere utøver i byens strippeklubber.

Om du er kvinne eller mann, poledanser eller ei, kom og vis din støtte for stripping, og protester mot et forbud!

Varme hilsener,
Hege Grostad

Les Heges debattinnlegg i Aftenposten på lenken ovenfor, og se gjerne også innslaget på NRK Lørdagsrevyen den 9. april hvor hun forteller om sitt yrke og sine tanker omkring stripping og feminisme.

Her er også et klipp som viser hvor ufattelig talentfull Hege er, og hvilken vakker kunst og krevende idrett poledansing faktisk er:

Så kom til Stortorget i kveld (fredag 17. juni 2011) kl 20 for å se Hege og flere andre poledansere vise sine kunster på stanga som hun tar med. Og vil du prøve deg på stanga selv er du velkommen til å gi det et forsøk!

Dette handler om voksne kvinners rett til å velge om de vil vise frem sin egen kropp. Det handler om å fjerne den generalisering, stigmatisering og fordømmelse som er knyttet til dette yrket. Det handler om å hylle en kunstform og en krevende idrett som krever styrke, eleganse og musikalitet. Det handler om å fjerne tabuer rundt seksualitet og tenning, både hos mannen som ser på, så vel som hos kvinnen som viser seg frem. Det handler om å tørre å la frie kvinner ta andre valg enn det kvinner flest gjør uten at de skal ikles en ufrivillig offerrolle. Det handler om å respektere kvinner og deres frihet.

Det handler om feminisme.

Og ja, et forbud er ikke helt urealistisk. Kvinner fra både Ap, SV, Sp og Rødt har gått ut med støtte til Ottar og etterlyst et forbud mot stripping. På Island er det blitt forbudt, og andre land har innført ulike former for restriksjoner.

Signer gjerne også underskriftskampanjen: Ja til strippeklubber. Nei til forbud.

Til slutt: Hvis Bjørn Sundquist kan, kan vi alle…

Bull – Under My Skin Official Video from Bull the Band on Vimeo.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!