Nytt kommentarsystem

Takk for at du deler denne bloggposten!

Jeg har fått på plass nytt kommentarsystem. WordPress sitt standard kommentarsystem ble etterhvert for primitivt og dekker ikke alle mine behov for å administrere bloggen. Jeg har flere ganger forsøkt å bytte kommentarsystem til en tredjepartsløsning, men det har alltid feilet av tekniske årsaker.

De aktuelle løsningene har vært de gamle traverne DiSQUS og IntenseDebate, eller nykommeren Livefyre. Problemet har vært at jeg har mange kommentarer i bloggen, nesten 9000, og for å ta i bruk en av disse tredjepartsløsningene må alle kommentarene eksporteres til disse systemene. Det har alltid feilet når jeg har forsøkt tidligere. Eksporten har etter noen timer kommet kanskje 30% i vei, så står den bare og henger. Når en eksport gjerne har tatt opp mot et døgn, så frister det ikke til å forsøke så mange ganger om og om igjen før man gir opp.

Men verden går heldigvis fremover. Livefyre er en nykommer på markedet og virket bra. Den klarte å eksportere alle kommentarene på bare få minutter, men var en alt for begrenset løsning med en del mangler jeg ikke kunne leve med. IntenseDebate er egentlig den beste løsningen, synes jeg. Den gir mest kontroll over layout/styling, men dessverre så maktet den aldri å få eksportert kommentarene mine uten å feile. Da gjenstod DiSQUS som er blitt mer eller mindre standardløsningen i blogger etterhvert. Den har blitt utrolig mye kjappere til å eksportere siden sist jeg prøvde den. Mens det før tok mange timer, så klarte den nå eksporten på langt under en time, og det uten å stoppe opp. Eneste problemet, som dere sikkert ser, er at den klusser med en del norske tegn. Dette virker helt tilfeldig ettersom samme bruker i samme kommentartråd kan ha kommentarer med korrekte norske tegn, og andre kommentarer med rare tulletegn der det skulle vært æ, ø eller å. Weird. Kanskje det avhenger av tegnsett på maskinen de skrev kommentaren fra og at de bytter mellom ulike maskiner når de kommenterer… hjemme og jobb?

Jeg prøvde å unngå dette ved å eksportere hele kommentartabellen til WordPress, sette alle defaults på tabell og kolonner til UTF8, konvertere sql-dump, og reimportere med tvunget UTF8 som tegnsett, men uten hell. Jeg tror kommentarer er lagret i ulike tegnsett over de årene jeg har hatt bloggen, så en konvertering vil aldri fikse alt. Nå orker jeg ikke bruke mer tid på det. Det får være slik det er, med rare tegn i kommentarene. Folk klarer å lese dem, og på nye kommentarer skal vel tegnsettet uansett bli korrekt.

Så nå er det DiSQUS for alle penga. Sjekk gjerne ut de nye mulighetene. Du kan logge inn med din Facebookkonto, Twitterkonto, DiSQUSkonto eller andre metoder. Du kan lettere svare på kommentarer på en strukturert måte. Du kan «like» kommentarer. Du kan sorter basert på popularitet, kronologisk, eller andre måter. Den skal plukke opp tweets om bloggposten og andre som lenker til den, og mye annet fancy.

Ikke minst så gir det meg større muligheter til å moderere og blokkere troll i kommentarfeltet.

Håper DiSQUS lever opp til forventningene. Hvis ikke så kan det alltid fjernes igjen, men jeg håper jeg slipper det.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!