Musikkåret 2011

OK, siden det er dagen for end-of-year-wrap-ups så tar jeg med en liten oversikt over hvilken musikk jeg har hørt mest på i 2011. Jeg tar med de 35 øverste plasseringer på de ulike listene fordi det var det jeg fikk plass til på skjermen da jeg skulle ta screenshots. Komplette lister kan dere se på min profilside hos last.fm.

Disse statistikken er basert på logging av musikk jeg har hørt på i Spotify, Wimp og delvis iTunes de siste 12 måneder. Klikk på bildene for å se hele listen.

Først en oversikt over de 35 artister jeg har lyttet mest til:

Skjermbilde 2011 12 31 kl 16 32 56

Den overlegne vinner her er visst Fink, men en liten periode i nostalgihjørnet hvor jeg gjenoppdaget Eurythmics har visst blåst dem opp på en andreplass. En tidligere sirdøl, Elin Furubotn, ligger på en hederlig 12. plass og anbefales for de som liker nydelige visepop med gode tekster. Min ultimate favorittartist, Nik Kershaw, ligger bare på en 15. plass, og favorittartist nr to, Imogen Heap, på en 25. plass. For øvrig anbefales selvsagt alt på denne listen…

Neste liste er de 35 album jeg har lyttet mest til:

Skjermbilde 2011 12 31 kl 16 34 43

Naturlig nok vinner også Fink her, men det var moro å se at norske Øystein Sevåg lå som nummer to. Hørte mye på det albumet tidligere i år, men hadde glemt det vekk litt. På tide å lytte til det igjen. Def Leppard er et band jeg har vært fan av siden tidlig nittitall, og Ellie Goulding sitt album er fantastisk bra. For øvrig avslører jeg en temmelig kommersiell musikksmak…

Til slutt de 35 sangene jeg har hørt mest på i 2011:

Skjermbilde 2011 12 31 kl 16 35 18

Noen av disse sangene vet jeg knapt hva er, for eksempel den ene førsteplassen med Quantic, men det aner meg at de finnes på noen spillelister i Spotify som jeg lytter mye til uten helt å vite hva jeg hører på. Den jeg kanskje har hørt mest på i 2011 er denne spillelisten med soft ambient på Spotify som anbefales på det sterkeste. (Takk Kent Hamm!) I tillegg anbefaler jeg @MonaFims sin MusicMonday som oppdateres med ny godmusikk hver mandag morgen. Et must for alle Spotifybrukere!

Håper dette gir dere noen tips til god musikk å lytte til i 2012 :-)

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!