Kritisk Masse 2012

Skjermbilde 2012 01 09 kl 13 17 33
Endelig har skepsiskonferansen Kritisk Masse fått opp nye nettsider (sponset av mitt firma Thin as), og de har mye spennende å informere om.

Konferansen blir 17.-19. februarOslo Kongressenter. Billetter kjøpes via Billettservice, og du finner mer info om priser og billettalternativer her.

Så hva er Kritisk Masse? Nettsidene sier følgende:

Skepsiskonferansen Kritisk masse er etablert som en reaksjon på «alternativtrenden». Det som kalles vitenskapelig skepsis, ligger i skjæringspunktet mellom vitenskapsformidling og forbrukerbeskyttelse, og et av våre mål er å gjøre folk flest til bedre forbrukere og bedre kritiske tenkere. Vi ønsker å gi folk en mental «skeptisk verktøykasse», slik at de er bedre utstyrt til å bedømme behandlinger og produkter på markedet kritisk.

Samtidig ønsker vi å vekke interesse for vitenskap og den naturlige verden og å formidle den gleden, dybden og rikdommen disse kan by på. Konferansen er også være en anledning for mennesker som er opptatt av vitenskap og skepsis, til å møte likesinnede og skape kontakter.

Hovedtaler blir selveste Richard Wiseman, den ustyrtelig morsomme og smarte psykologen bak bøker som 59 Seconds og Paranormality. Sistnevnte bok lanseres i norsk oversettelse på konferansen. Jeg vil anta det vil være mulighet til å få seg et signert eksemplar hvis du møter opp…

Andre spennende foredragsholdere er Preben Aavitsland som skal snakke om «Hva kan vi lære av epidemiologien om årsak, risiko og effekt?«, Gunnhild Oftedal som skal snakke om el-overfølsomhet, Eirik Newth som skal snakke om, tja, kanskje astrofysikk? Svein Sjøberg skal snakke om «Naturfag som allmendannelse«, mens trylekunstner og illusjonist Jan Crosby vil fortelle om «Møte med det ukjente«. Caterina Cattaneo skal fortelle om sin transformasjon fra alternativist til skeptiker, mens filosof Morten Fastvold skal snakke om kritisk tenking. Vi får også foredrag om Steinerskolens okkulte grunnlag, Nordmenns vurderinger av mat og helse (lavkarbo?), og om klimafornektelse.

Konferansen starter med en workshop fredag 17. februar, og her får vi høre om lavkarbohysteri, klimafornektelse og praktisk, skeptisk aktivisme. I tillegg blir det lansering av «Paranormalitet» av Richard Wiseman. Etterpå blir det også «Skeptikere på puben» som denne gangen blir et Kritisk Masse-vorspiel.

Lørdag 18. og søndag 19. februar kjøres selve konferansen med alle de spennende foredragene nevnt ovenfor. Det blir også noen andre små tilknyttede arrangementer som det kommer mer informasjon om etterhvert.

Mer informasjon om programmet finner du her.

Folkens, her er det bare å kjøpe billetter snarest, for dette blir bra!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!