Ting som skjer denne uken

Last updated on 15. februar 2012

Intervju på Radio Nova

Skjermbilde 2012 02 14 kl 17 56 40I morgen, onsdag 15. februar, skal jeg snakke litt om kritisk tenking og skeptisisme på Radio Nova sitt program Frokost. Det er Jennie Canard som skal intervjue meg, og sendingen starter kl 08. Jeg skal på rundt kl 08.30 visstnok, så hvis du vil høre om jeg klarer å presse ut noe fornuftig om disse temaene, så får du skru på radioen mens du drikker en kopp frokostkaffe.

Radio Nova hører du på FM 99,3 i Osloområdet. For dere som bor andre steder så ser det ut som dere kan streame det via internett hvis dere går til nettsidene radionova.no og klikker på den røde playknappen i headingen når det pågår en sending. Alternativt kan dere senere gå til siden for programmet Frokost og høre tidligere sendinger i boksen oppe til høyre under tittelen Repriser.

Oppdatering 15.02.2012:
Du kan nå lese en oppsummering av intervjuet og høre hele intervjuet med meg på denne siden.

Kritisk Masse til helgen

Skjermbilde 2012 02 14 kl 17 57 07Jeg må også minne dere alle på at skepsiskonferansen Kritisk Masse er nå til helgen, og der bør du absolutt dukke opp! Det foregår hovedsakelig på Oslo Kongressenter, og du kan kjøpe billetter for hele konferansen eller for enkeltdager (lørdag eller søndag).

Hovedattraksjonen er selvsagt den fantastiske Richard Wiseman som starter det hele med boklansering av den norske oversettelsen av hans populære bok Paranormalitet, fredag kl 18 i Sophus Lies auditorium på Blindern. (Han skal selvsagt også holde foredrag på lørdagen på selve konferansen.) Deretter blir det skeptikere på puben med et Kritisk Masse-vorspiel fra kl 19.30 og utover kvelden på Café Abel på John Colletts plass.

Resten av programmet kan du lese her. På lørdagen åpner dørene kl 08.30 for registrering, med første foredrag kl 09.30. Det pågår helt til kl 17.30. Du kan også delta på middag kl 18.30 om du har lyst til det. På søndagen starter registrering kl 09.30, med første foredrag kl 10. Det pågår til kl 16.

Andre du får høre og se er Folkehelseinstituttets Preben Aavitsland (@prebens på Twitter) som skal snakke om epidemiologi, Gunnhild Oftedal som skal snakke om hva vi vet om mobilstråling og helseskader, Eirik Newth (@astronewth på Twitter) som skal fortelle oss litt om hva vi kan vite om fremtiden, og mange flere spennende foredragsholdere.

Se alle talerne her og foreløpig tidsplan for når de ulike ting skal skje.

Live-sending med Saltklypa på søndag

Saltklypa logo 144x144På søndagen kan du også se meg og resten av gjengen i Saltklypa når vi skal spille inn en sending live foran alle dere publikummere som møter opp! Det skjer altså søndag 19. februar kl 13:45 i forbindelse med Kritisk Masse.

I tillegg til en del nyhetssaker vi skal gjennomgå på vanlig vis, vil vi også svare på spørsmål fra dere som ser på. Så kom og foreslå spørsmål du vil ha svar på, så skal vi gjøre vårt beste!

Og har du ikke allerede gjort det synes jeg du skal lytte til nyeste episode av Saltklypa, nr 43 i rekken, hvor vi snakker om både sjøormer, UFO-vrak i Østersjøen, en levende mammut i Sibir, Polio som kanskje nå er utryddet også i India, svineinfluensavaksinen og narkolepsi, og healeren som tilbyr forebyggende forbønn via teletorgtjeneste. God lytting!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!