Tonny Kolås promoterer dødelig medisin

Og så har vi denne idioten:

Skjermbilde 2012 04 02 kl 17 57 30

Når man er så hjernedød og ondskapsfull at man aktivt promoterer Ryke Geerd Hamers «Germanske Nye Medisin», så fortjener man en bloggpost som denne slengt i fleisen. Når man atpåtil er så teit at man hevder å ha lest bloggen min, og likevel føler at jeg er riktig mottaker for en anbefaling om å hjelpe til med å spre hans alternative budskap, så havner man vel i kategorien åndssvak også.

Les gjerne denne artikkelen på forskning.no for innblikk i hva fyren driver med, eller denne artikkelen på samme nettsted for mer om Den nye germanske medisin og Tonny Kolås.

Jeg siterer fra siste artikkel:

De advarer kreftsyke mot å motta medisinsk behandling. De beskylder jødene for å ha drept to milliarder mennesker gjennom morfin, strålebehandling og cellegift. «Den nye medisinen» har etablert seg i Norge – terapeuter «helbreder» og pasienter betaler.

Den nye medisin ble skapt av den tyske kvakksalveren Ryke Geerd Hamer, som har vært rettsforfulgt i flere europeiske land for ulovlig medisinsk praksis. Hamer har hatt klinikker i Tyskland, Belgia, Italia, Østerrike og Nederland, og sier selv at han har behandlet mer enn 20 000 kreftpasienter.

Hamers idé er at vitenskapen tar feil om årsakene til kreft. Alle sykdommer skyldes traumer og sjokk, også kreft og AIDS. Således får man, ifølge Hamer, ikke kreft av å røyke. Det er snarere redselen for røyk som gjør oss syke, mener han.

Men Hamer stanser ikke her: Han påstår at den behandling vi i dag gir mot kreft, som strålebehandling, cellegift og morfin, ikke bare er uvirksom, men rett og slett er det som dreper den kreftsyke. Hamer advarer derfor dødssyke mennesker mot skolemedisinsk behandling.

Og, som om dette ikke er nok: Hamer påstår at hans ideer er vel kjent blant jødiske forskere, men at jødene har holdt sin viten skjult overfor resten av verden. Hamer beskylder derfor en internasjonal jødisk sammensvergelse anført av Paven for å stå bak drapene på mer enn to milliarder mennesker, ved å skjule sannheten om Den nye medisinen – som skal kunne helbrede 98 prosent av alle krefttilfeller.

Tonny Kolås legger heller ikke fingrene i mellom på hva som er hans hensikt med å promotere Hamers dødelige medisin:

– Kan du tjene penger på dette?

– Jeg akter å tjene mye penger på dette. Nå har jo ikke vi lov til å behandle, men hvis noen av våre ressurser behandler et menneske og sparer samfunnet for enorme verdier, så ser jeg for meg at vi en gang i framtiden kan forlange å få dette refundert, sier Tonny Kolås oppriktig.

– Jeg har lyst å tjene mange penger. Hvis jeg tjener masse penger, så skal jeg bruke mye av dem på meg sjøl. Redd barna skal ikke få dem, Kreftforeningen skal i hvert fall ikke få dem, jeg skal bruke masse penger på luksus, og kjøpe Mercedes. Jeg er ingen superidealist, men jeg ser dette som en viktig jobb, fortsetter han.

– Selvfølgelig kommer jeg til å bli møtt en gang i fremtiden med at jeg tjener så og så mye penger. Ja, og jeg akter å tjene det dobbelte. Jeg vil prøve å tjene mest mulig penger, jeg skal ta en stiv pris på disse kursene, og jeg skal se deg i øynene og si at det er verdt det, sier Tonny Kolås.

Dette uttaler han i 2003, men seks år senere finner man en artikkel på bt.no hvor samme fyr må sone fengselsstraff for å ikke ha råd til å betale moms for sin sykkelreperasjonsvirksomhet. Det kan synes som om helsebedrageriet han driver med heldigvis ikke gir den store avkastning. Det er fint å se at mannen straffes, selv om det kanskje heller burde vært for å svindle kreftpasienter enn for å unndra moms.

Jeg skrev også om Den germanske nye medisin i min artikkelserie om alternativ kreftbehandling på FriTanke.no. Et utdrag:

Hamer har tatt livet av minst 145 personer gjennom sin vranglære, derav minst fem nordmenn, og er dømt til fengselsstraff i flere land for ulovlig behandling.

Hamer er en tysk lege som etter at sønnen Dirk ble skutt og drept oppdaget at han selv hadde fått testikkelkreft. Han dannet derfor en hypotese om at sjokkartede opplevelser fører til sykdommer, og utviklet på grunnlag av denne ideen «den Germanske Nye Medisin». Denne alternative behandlingsmetoden skal kunne hjelpe mot alle typer sykdommer, men Hamers hovedfokus har vært på kreft.

Etter å ha blitt fradømt sin legelisens i Tyskland i 1986 fortsatte han å behandle pasienter, og etter å ha blitt etterforsket for flere tilfeller av pasientdød og feilbehandling ble han dømt til fengsel. Han gjentok deretter samme prestasjon i Spania, Belgia, Østerrike, Sveits, Nederland og Frankrike, før han dro til Norge hvor han nå driver «Universitet Sandefjord for den Germanske Nye Medisin, Naturlig Kunst og Livsstil». Der driver han fortsatt behandling uten legelisens ved å diagnostisere kreft hos nordmenn via e-post og telefonsamtaler .

I følge Germanske Nye Medisin vil altså traumer føre til sykdom, og disse traumene manifisterer seg som ringer i hjernen som skal kunne observeres på hjerneskanninger. Selv om Hamer hevder å ha over 40.000 slike hjerneskanninger som bekrefter dette, har ingen blindede tester vært utført for å kontrollere hypotesen.

Ingen vitenskapelig dokumentasjon for Germanske Nye Medisin er noensinne blitt publisert i fagjournaler, og ideene mangler også medisinsk og biologisk troverdighet. Den dokumentasjon som Germanske Nye Medisin viser til er uten unntak meningsløse ikke-blindede observasjoner fra noen få leger . Det finnes altså ingen vitenskapelig dokumentasjon overhodet som bekrefter Germanske Nye Medisin.

Behandlingen i Germanske Nye Medisin går ut på å behandle følelseslivet til den syke for å overkomme indre «konflikter». Først når man har identifisert konflikten, og fått løst opp i denne, vil kroppen kunne helbrede seg selv. I følge Hamer er kreft en naturlig tilstand som vil gå over av seg selv om man lar naturen få gå sin gang etter å ha fjernet de følelsesmessige blokkeringene. På samme måte som Kreftforbundet tar Germanske Nye Medisin derfor sterk avstand fra konvensjonell kreftbehandling som cellegift, strålebehandling og kirurgi.

Ikke bare mener de at den ikke hjelper pasienten, men tvert i mot kan slik behandling påføre pasienten nye sjokk og traumer som fører til mer sykdom, i tillegg til at den blokkerer kroppens naturlige helbredelsesprosess. Hamer anbefaler altså sine pasienter å slutte med smertestillende medisiner og dokumentert effektiv behandling, for å heller prøve metoder som det ikke finnes noe dokumentasjon for, eller rasjonelt grunnlag for å tro, at er effektive.

Dette er altså dødelig bullshit, og opphavsmannen til den alternative behandling Kolås promoterer er en dømt morder. Det synes ikke å påvirke Kolås sitt verdensbilde, og her ser vi et eksempel på hans forskrudde virkelighet fra kommentarfeltet til en bloggpost fra 2008 hvor en lege anbefaler HPV-vaksine til jenter:

Kjære Martha Christin,Som du vet driver representanter fra den mest bedritne og korrupte industri intens lobbyvirksomhet, for å spre frykt og selge TOTALT uvirksome vaksiner, med uante bivirkninger, til vår helseminister, som godt kan gå fra luftforsvar og kjøp av jagerfly, til neste periode å bli «immunforsvarsminister» og kjøpe svindyre vaksiner til unge jenter, som hverken er myndig eller har levd lenge nok til å forstå at det er de voksne som gjør de største og mest fatale feil. Du fremstår som en av de lydige disiplene i den skolemedisinske sekten.Beskytt flokken, og den beskytter deg…Din propaganda vil potensielt føre til dødsfall! Enten dør den stakkers unge kvinne av selve vaksinen, eller så dør hun av den sinnsyke behandlingen som iverksettes ved kreftsykdom.Som kommende lege kan spørre deg selv: Hva dør kreftpasientene egenlig av? Et lite hint: Cellegift, Morfin og Stråling er DØDLIGE terapier hver for seg!Industrien med sitt symbiotiske forhold til legene, lanserer ideen om å løse kreftgåten,- de indikerer altså en felles mekanisme vi enda ikke har forstått, men med noen billiarder til,-inn i forskning, så løser de nok den gåten en dag, eller… hva ville da isåfall skjedd?…hmm..tenk om den faktisk er løst, på et fundamentalt plan, sånn ca før du ble født..!Jeg er så forbannet og frustrert over de enorme krefter som hindrer en av de største oppdagelser i vårt århundre, å nå ut til folket, men les forstå og ta utfordringen i å erkjenne at Dr.Hamers oppdagelser er reelle, ikke la din stolthet og flokk lojalitet ta livet av andre mennesker. Å husk at våre største oppdagelser alltid har blitt møtt med latterliggjøring, for så å bli annerkjent. Velg ikke mobbernes side.. Jeg kjenner deg ikke, så la heller ikke dine opplevelse av budbringer føre til at budskapet går tapt! Lykke til!www.germannewmedicine.ca

En så åpenbart profittmotivert ondskap rettet mot desperate kreftsyke pasienter basert på metodene til en mann som er dømt for å ha tatt livet av nesten 150 mennesker, fortjener å møtes med den ytterste avsky.

Skam deg, Tonny. Du er en dødelig infeksjon på samfunnets rompe.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!