From Russia with love: En sann historie om nettdating

ODFJeg møtte henne på nettdatingsiden Sukker. Hun var noen år eldre enn meg. En nydelig kvinne, opprinnelig fra Russland, men hadde bodd i Norge i over ti år. Ikke en av de typiske russerdamene som infiltrerer nettdatingsider for å finne seg en norsk mann og et bedre liv. Nei, hun her var godt etablert i landet sammen med sin sønn som hun hadde fått med en norsk mann som sikkert falt offer for tidligere nevnte taktikk. Men nå bodde hun her i landet, hadde jobb og leilighet, og søkte rett og slett en kjæreste som de fleste av oss andre på Sukker.

Vi fikk merkelig nok god kontakt på tross av at vi egentlig kom fra ganske ulike verdener. Sendte meldinger og epost til hverandre en liten stund, og hun sendte meg etterhvert også noen bilder. Smådristige bilder av seg selv i bikini, utfordrende poserende i eksotiske omgivelser. Modellpen og deilig. Vi begynte etterhvert å chatte og camme på Skype, og ting utartet seg til å bli stadig dristigere. Sene samtaler hvor hun satt i sin silkenattkjole som overlot lite til min allerede overutviklede og lett desperate fantasi, gjerne toppet med noen korte glimt av sine skjulte skatter bare for å sementere min interesse for henne.

På den tiden bodde jeg fortsatt på sørvestlandet, men jeg reiste ganske hyppig til Oslo for å treffe venner, gå på date, eller rett og slett bare møte spennende mennesker jeg hadde blitt kjent med over internett som en del av mitt «du må komme deg ut og treffe folk for å lære deg å fungere i verden»-prosjekt. Så jeg avtalte å møte denne flotte russiske kvinnen på en av mine Osloturer senhøstes 2009.

Hun var like nydelig som jeg hadde forestilt meg, og vi gikk inn på en kafé for å ta en kopp kaffe. Praten gikk lett, men etter en liten stund sa hun at hun egentlig måtte et ærend på IKEA for å kjøpe noe greier til leiligheten som hun drev og pusset opp for tiden. Kanskje jeg hadde lyst å være med, så kunne vi fortsette daten der? Jeg hadde ikke annet å gjøre, og en date er ofte bedre når man har noe å finne på sammen, så hvorfor ikke?

Vi tok T-banen ut til der hun bodde for å hente bilen hennes. Det var vanvittig kaldt, så etter å ha brukt litt tid på å skrape frontruten fri fra is, satte vi kursen mot IKEA. Vel fremme brukte vi god tid på å gå rundt og lete opp det hun skulle ha. Hun var ekstremt flørtete hele tiden, og vi småklinte, tafset på hverandre, og lekte oss gjennom hele forretningen. Gudbedre for en kvinne.

Etter å ha funnet alt hun hadde på handlelisten spiste vi en IKEA-middag. Vi holdt hender og kikket hverandre inn i øynene og delte små historier om livet, før vi gikk ned til lageret for å hente varene. Det var litt småting til leiligheten, men også to store, massive kommoder jeg hadde hjulpet henne å plukke ut. (Hun syntes jeg hadde veldig god smak.) Jeg måtte vise meg som den machomann jeg følte jeg burde være, så jeg klatret rundt i reolene og dro ut de tunge pakkene og fikk plassert dem på noen trillevogner. Etter å ha betalt rullet vi alt ut på parkeringsplassen, hvor jeg såvidt klarte å løfte kommodene over i bilen. De var blytunge, og det var bare såvidt jeg fikk lirket dem begge på plass. Men det gikk, og stoltheten min var fortsatt inntakt.

Så gikk turen tilbake til leiligheten hennes, mens jeg satt med armer av gelé ved siden av henne i bilen og latet som om alt var helt topp. Noe det egentlig også var. Jeg var sliten ja, men hva gjorde man ikke for en så flott kvinne? En flott kvinne som var interessert i meg? En nydelig, sexy kvinne som viste genuin interesse for en nerd som meg?

Så var vi fremme. Hun parkerte bilen utenfor leiligheten sin. En leilighet som lå i fjerde etasje i en koloss av en murbygning. En høyblokk. Uten heis. Men hun hadde jo meg. Så mens hun gikk opp med bæreposene, fikk jeg oppgaven med å få transportert kommodene fra bilen og opp til leiligheten hennes i fjerde etasje.

Jeg trodde jeg skulle dø. På første date.

Det er det tyngste jeg har vært borte i. Armene mine holdt på å slites av i skulderfestene, og lungene mine hylte om nåde der de kjempet om å få i seg hvert tilgjengelige oksygenmolekyl i nærmeste omkrets. Huden min gråt tårer av svette, musklene verket, og jeg pustet som en astmatisk okse i full brunst, men til slutt var jeg helt oppe og fikk plassert kommoden i gangen. Kommode nummer én. Av to. Likevel, belønningen ventet. Så snart jeg bare hadde fått opp den andre kommoden også, skulle jeg endelig få nyte et par timer sammen med denne vakre kvinnen.

– Hils på min far! Min russiske drømmekvinne stod der plutselig sammen med sin far og sønn. Faren var på besøk for å hjelpe til med oppussingen, og hele leiligheten stod på hodet. Jeg forsøkte å late som om jeg fortsatt var til stede i denne verden mens jeg hilste på faren og fikk en grundig gjennomgang av alt arbeidet de hadde gjort i leiligheten så langt, fremført i en kombinasjon av russisk og norsk. Sønnen gjorde noen imponerede Michael Jackson-moves i bakgrunnen mens jeg smilte tappert og skrøt av gulvflisene. Og det var ennå en kommode til som ventet nede i bilen.

Da jeg gikk ned trappene ville jeg helst bare kaste meg utfor og slippe videre lidelse ved å knuses barmhjertig mot gulvet fire etasjer lenger nede. Men det var bare å bite tennene sammen og fullføre løpet. Du har sikkert hørt om folk som får umenneskelige krefter når de ser noen fanget under en bil og dermed løfter opp bilen egenhendig for å redde vedkommende? Sånn var jeg den kvelden. På en eller annen måte klarte jeg å få kjempet også den andre massive kommoden opp til fjerde etasje og plassert i inngangspartiet hennes ved siden av den andre. Faren hennes smilte fornøyd.

Kvelden ble avrundet av et mislykket forsøk på å fikse hennes iTunes-installasjon på en PC med russisk Windows, hvorpå hun råkjørte meg tilbake til Oslo S mens jeg fikk stikke en hånd ned i hennes utringning og kjenne på et bryst. Jeg rakk såvidt toget tilbake til hjemstedet mitt, og rullet like etter vestover og ut av hennes liv.

Det tok litt tid, men etter noen uker begynte det sakte men sikkert å gå opp for meg: Jeg var blitt brukt. Hun hadde utnyttet sin tiltrekningskraft og seksualitet for å få meg til å gjøre en stor jobb for henne. Hun trengte bærehjelp, og jeg trengte pupp. Det var som en slags likestilt prostitusjon hvor hun ga meg små drypp av sin kropp mot at jeg ga henne hele min. Muskler, svette, stamina og en testosteronkapret hjerne.

Jeg var blitt brukt. Hun hadde utnyttet meg. Lurt meg. Brukt meg som en hore.

Og jeg likte det. Hun lot meg ripe i overflaten av en fantasi, lot meg kjenne på følelsen av å bli begjært av en vakker kvinne, og det var stort for meg. Selv om det var en løgn.

En selvrespekt man aldri har hatt kan man heller ikke miste. Jeg var blitt lurt, men jeg var lykkelig.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!