Slik følger du bloggen!

Ettersom du nå leser dette er det en viss fare for at du følger denne bloggen mer eller mindre jevnlig, enten fordi du liker det jeg skriver, eller fordi du hater det. Uansett ønsker du nok ikke å gå glipp av noen bloggposter som du kan elske eller hate, så her skal jeg gi deg noen måter du kan få med deg hver eneste bloggpost jeg legger ut.

Facebook

Skjermbilde 2012 09 29 kl 15 11 02

Bloggen har en egen Facebook-side. Hvis du klikker deg inn på den og «liker» siden, så vil du få opp en posting i feeden din hver gang jeg legger ut en ny bloggpost. Det hender også en sjelden gang at jeg legger ut litt annen informasjon relatert til bloggen eller andre ting jeg skriver.

Twitter

Skjermbilde 2012 09 29 kl 15 13 38

Jeg er på Twitter som @civix. Følg meg der og du vil få en salig blanding av fjas, lenker til interessante nettsider, surrealistiske og uforståelige spontanytringer, og en sjelden gang også noe vettugt fra hjernen og tastaturet mitt. Ikke minst får du også en automatisk tweet hver gang jeg legger ut en ny bloggpost.

RSS

Skjermbilde 2012 09 29 kl 15 16 13

RSS høres kanskje litt kryptisk og skummelt ut, men er egentlig ganske enkelt, og svært nyttig hvis du følger med på flere blogger eller nyhetsstrømmer fra ulike kilder. De fleste nettsider og blogger har i dag en såkalt RSS-feed som du kan abonnere på. Min finner du her. Hvis du legger den URLen inn i en RSS-leser, så vil den vise deg en fin oversikt over bloggpostene mine, og hver gang det kommer en ny bloggpost vil du se det i listen din. Ved å legge inn RSS-feedene til alle bloggene du følger, får du en ryddig og automatisk oppdatert oversikt over dem, og du ser når de legger ut nye bloggposter.

En grei tjeneste å bruke er Google Reader (eller Google Leser som den heter på norsk). Har du en Google-konto er det bare å ta den i bruk, hvis ikke må du registrere deg først. Deretter er det bare å trykke på den store Abonner-knappen, lime inn URLen til min RSS-feed, og så er du i gang.

Bruker du Mac anbefaler jeg på det sterkeste programmet Reeder. Det er gratis, det er fantastisk, og det finnes også til iPad og iPhone. Har du Reeder (eller annen RSS-leser) satt opp til å håndtere RSS-feeds, så er det bare å klikke på RSS-ikonet på blogger du vil følge, så legger de seg automagisk inn i RSS-leseren.

Her er noen innføringsartikler i bruk av RSS:
PCWorld: How to Get Started With Google Reader
MacWorld: Get started with Google Reader and RSS
Getting started with Google Reader
How To Use RSS Feeds

E-post

Det er også mulig å abonnere på e-postvarslinger hver gang jeg legger ut en ny bloggpost, men helt ærlig så er ikke det en metode jeg anbefaler. Noen brukere har rapportert at de får ny e-post hver gang jeg oppdaterer bloggposten, noe som kan skje en del ganger den første timen bloggposten ligger ute og jeg oppdager skrivefeil og sånt, så det kan bli litt slitsomt.

Hvis du likevel ønsker e-postvarsling så kan du abonnere ved å gå helt til bunnen av denne bloggen. Der finner du et felt hvor du kan skrive inn din e-postadresse og abonnere.

Annet

Sist men ikke minst så håper jeg du lagrer en snarvei til denne bloggen (http://tjomlid.com) i din nettleser slik at du med et enkelt klikk kan komme hit for å sjekke om det har kommet noe nytt siden sist.

Del meg

Jeg blir alltid veldig glad for alle som deler lenker til bloggpostene mine, så jo mer du retweeter mine bloggposter, deler dem på Facebook, mailer til folk, lenker til i diskusjonsforum eller kommentarfelt, eller rett og slett bare forteller folk om tjomlid.com, jo bedre karma får du. Det vil virke tilbake på deg i form av mindre kviser, høyere lønn, større penis/pupper, bedre karakterer, mer solskinn og snillere svigermor. Du har ingenting å tape!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!