Groupon? Nei takk!

Beklager at jeg bruker bloggen til dette, men jeg har et lite behov for å si et offentlig fuck off til Groupon.

Den 30. juni i år fikk jeg følgende mail fra en representant for Groupon, sikkert etter at de oppdaget bloggen min i den mye omtalte sjokolademafia-saken fra noen dager tidligere:

Hei!

jeg er Vegard og jobber med markedsføring av www.Groupon.no. Jeg synes at tjomlid.com er veldig inspirerende innenfor sitt tema samtidig som den er personlig.

På Groupon leter vi etter blogger som vi kan samarbeide med! Et samarbeid går ut på at du f.eks. lager en konkurranse på bloggen din med verdisjekk fra Groupon som premie. Eller vi gir deg en verdisjekk hos Groupon og du kan teste ut tjenesten selv – og skrive en «anmeldelse» over Groupon på din blogg i etterkant.

Kunne dette vært interessant? Jeg venter spent på tilbakemelding!

Med vennlig hilsen,
Vegard Thingvoll

Jeg svarte følgende:

Hei!

Jeg har ingen interesse av Groupon eller å ha sponsede produkter/tjenester omtalt i min blogg.

Jeg kjenner lite til Groupon-konseptet, men jeg vet at jeg ikke er interesser i å bruke bloggplass på markedsføring av produkter, eller å på noen som helst måte få betalt for det jeg skriver her, enten i penger eller tjenester.

Likevel fikk jeg denne mailen 5. november:

Hei!

jeg heter Vegard og jobber med markedsføring av www.groupon.no. Jeg synes at tjomlid.com er en veldig velskrevet og interessant blogg samtidig som den er personlig!

Hos Groupon leter vi etter blogger som vi kan samarbeide med! Et samarbeid går ut på at du for eksempel skriver en konkurranse på bloggen din med verdikupong fra Groupon som premie. Eller du kan nevne Groupon i et innlegg. Eller du kan få verdikupong på Groupon for å teste ut tjenesten selv og skrive noen ord om hva du synes om tjenesten.

Kunne dette vært interessant? Jeg venter spent på tilbakemelding! =)

Vegard Thingvoll
Online Marketing

Tel: +49 30240203163
E-mail: [email protected]
Skype me!: vegard.thingvoll

Det irriterer meg fryktelig når det sendes ut mailer som bærer preg av å ha et personlig tilsnitt, men som åpenbart er ren markedsføringsspam. Her er det lett å se at domenet mitt bare er en variabel som byttes ut i mailer som sendes til mange bloggere.

Ekstra ille er det at jeg dagen etterpå, den 6. november, fikk nøyaktig samme mail atter en gang.

Så please, Vegard Thingvoll og Groupon, ikke send meg flere mailer. Jeg ønsker ikke å ta i dere med ildtang engang, og ber om at dere ikke mailer meg flere ganger. Dere har sannsynligvis aldri lest bloggen min, bare sanket inn domenet fra en eller annen liste over populære blogger som dere deretter spammer med jevne mellomrom.

Når jeg har svart dere en gang at jeg ikke er interessert, så forventer jeg at det respekteres. Groupon-konseptet er i det hele tatt noe jeg synes er tvilsomt, og når dere i tillegg driver slik spamvirksomhet blir jeg enda mer anti.

Så, nei, jeg er fortsatt ikke interessert i å bruke min tid og blogg på å markedsføre Groupon. Derimot bruker jeg gjerne denne tiden og plassen på å vise verden hvor bedritne dere er.

Sånn. Groupoff.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!