Jeg ble tipset om denne godbiten på den åpne Facebookprofilen til vaksinemotstander og konspirasjonsteoretiker Kjetil Dreyer. Ja, du vet han som mener å ha så god kunnskap om medisin og vitenskap at han har avslørt hele legemiddelindustrien og all verdens vaksineprogrammer som korrupte og farlige.

Nå viser han oss sin inngående kjennskap til astronomi. Bare les:

Skjermbilde 2012 12 12 kl 12 16 47

Skremmende, ikke sant?

«Den 21.12 er det også det vi kaller en full planetary alignment med galaksens sentrum.»

Eh, nei. NASA har følgende å si om denne påstanden:

There are no planetary alignments in the next few decades and even if these alignments were to occur, their effects on the Earth would be negligible. One major alignment occurred in 1962, for example, and two others happened during 1982 and 2000. Each December the Earth and sun align with the approximate center of the Milky Way Galaxy but that is an annual event of no consequence.

Denne oppstillingen av jorden, sola og galaksens sentrum den 21. desember 2012 som Dreyer skriver om er til en viss grad basert på sannhet. Som NASA skriver så skjer dette sånn noenlunde. Problemet er bare at dette skjer hvert eneste år, ikke «kun en gang hvert 26 000 år eller så om ikke sjeldnere», som Dreyer påstår.

Men dette er vel bare smårusk sammenlignet med at

vi vil gå inn i et energisk fotonbelte eller energibelte i senter av galaksen

…med energier som visstnok kan forsterkes av pyramider verden over…

Dette virker så overbevisende at det bare er å følge Dreyers råd… som er å sitte klar med penn og papir (!) for å utnytte de forhøyede bevissthetsfrekvenser med økt kreativitet i 8 minutter en gang mellom 21/12 kl 12 og 22/12 kl 12. Eller som kanskje vil vare i inntil 3 døgn. Et eller annet sted mellom 8 og 4320 minutter altså. Han vet ikke helt. Men for sikkerhets skyld bør du altså sitte klar med penn og papir helt frem til midt på dagen på julaften så du ikke går glipp av dette fantastiske og helt spesielle astronomiske fenomen – som skjer hvert år på denne dato…

Hva så med disse formørkelsene? Får vi 3 solformørkelser? Når? Det kan vel ikke være mer enn én på selve datoen 21. desember? Eller jo, det vil visst det, sier Dreyer. Vanligvis skyldes solformørkelser at månen kommer mellom solen og jorden. Men den 21. desember skal visst også Venus gjøre det, og i tillegg noe mystisk som vi ikke vet hva er. Til sammen tre formørkelser.

Men dette er selvsagt tull, og Dreyer kunne funnet ut det ved å bruke ett minutt på Google. Vi får ingen solformørkelse av noe slag den 21. desember.

Skjermbilde 2012 12 12 kl 14 38 58

Og når Venus passerer direkte mellom solen og jorden så er det ikke akkurat noen formørkelse. Det utarter seg bare som en prikk som passerer solskiven, slik vi har sett et par ganger før i nyere tid. Dette skjer ikke den 21. desember. Neste gang er i året 2117. Kanskje Dreyer burde kikke litt på hvordan solsystemet vårt er bygget opp og den relative størrelsen mellom himmellegemene før han konkluderer så bastant neste gang?

Hva vil Dreyer si når den 21. desember er passert og det ikke har vært en eneste solformørkelse? I vanlig stil vil han nok la sine pinlige blundere forbigå i stillhet, og så finne noe ny galskap å peke på lenger fremme i tid… Se! Chemtrails!

Og er det egentlig siste gang vi får en dato som 12.12.12? Nei, selvsagt ikke. Vi får det samme om 100 år. Og om 200 år. Og om 300 år. Den 12. desember 2112 vil også være 12.12.12, like mye som det er det nå i 2012. Hele premisset for at denne datoen er spesiell er altså basert på ren idioti.

Det må også påpekes at det virker noe absurd når Dreyer frykter at «de grådige makteliter» skal overbevise oss om at alt går til helvete. Det er vel strengt tatt stort sett de som er i overkant «spirituelle» og «alternative», som Dreyer selv, som fronter idéene om nært forestående dommedag. «De grådige makteliter» er vel de som forsøker å si at folk må ta seg sammen og at disse ideene bare er tull.

Vel, uansett, disse tankene fra Dreyer, en mann som tror at både Michael Jackson og Lady GaGa var/er agenter for Illuminati for å ta over verden og at svineinfluensavaksinen ville inneholde mikrochips med GPS-sendere for å overvåke befolkningen, kan være nyttige å ha i bakhodet neste gang du hører ham uttale seg om vaksiner, medisin eller egentlig noe som helst annet. Det vitner ikke om en mann som akkurat sjekker vitenskapelige kilder før han uttaler seg, for å si det slik.

Og til slutt en liten godbit med flere av hans bekymringer:

Er nå nesten mer bekymret for hva barna mine puster inn om dagen, geoenginering (chemtrails) har kommet uhyrlig langt og jeg mener å ha belegge for at de nå sprayer mengder med aluminium, barium, stonium og også flourid, samt virus er siste rapport… Nesten alle har slim i halsen, hoster og sliter med hals og lunger for tida har jeg lagt merke til, det er virkelig skummelt. Har investert i alle mulige innretninger for luftrensing, vitalisering, orgonitter etc for hjemmet, men de har ikke slikt hos mor og i barnehage.

Jeg er glad for at barnehagen og hans barns mor er noe mer i vater enn ham selv.

 • Ahh, så det er fra ham at kommentatorinnen Bea har fått svadaet sitt -> http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=10071576

 • may ellewsen

  Enkelte mennesker har bare ikke beina på jorda, dessverre.

 • Datopedanten

  Hele datopremisset for denne fantastisk enestående dagen er som de fleste skjønner feil: Det er verken første eller siste gang man får 12.12.12 kl 12:12, det skjedde for hundre år siden og vil skje om hundre år igjen.. Det er vel dog rimelig å anta at det er siste gang vi som lever akkurat nå vil oppleve dette, da vi antagelig ikke kan forvente å bli langt over 100 år. Om det ikke er tallet 12 som er viktig hadde vi også det samme i fjor, 11.11.11 kl 11:11 (denne må vel ha vært enda mer enestående siden det, når man da selvfølgelig ser bort fra de to første tallene i årstallet, er samme tallet hele veien!), og året før, og året før..

 • Ja, jeg oppdaterte bloggposten med dette og noen flere idiotier fra Dreyer.

 • Et poeng er sikkert riktig. Skrur man av tv og radio en stakket stund, er det lettere å være klar og kreativ i tankene. Men dette gjelder antageligvis alle andre dager i året også.

 • Duvessa Edana

  tenk å ha kids med den fyren der da.. herre jemini.. O_=

 • Rolf Kristensen

  Nå håper jeg ikke du knebler Dreyer fullstendig. Jeg har like stor glede av å lese innleggene hans som å kikke på bildene på artige.no – Godt å tømme hodet og la seg underholde av og til! :-)

 • Hmm..lurer på hva stonium er. Er det noe han går på, tro? Eller mente han strontium? :)

 • Karsten

  Og dermed fikk vi nok et bevis på at den som først lar seg lede ut på de alternativmedisinske veier der kritisk tenkning gjerne kobles ut, ofte før eller siden havner i både konspiland og åndeligfrekvensbevissthetsland.

 • Allerede neste uke kan man kose seg med: 20.12.2012 kl 20:12, hvilket er minst like kult!

  Interessant at man nå ser helt vekk fra verdens undergang og at det er noe verdens ‘grådige maktelite’ har forsøkt å prakke på oss. Så vidt meg bekjent er det alternativgjengen som har tolket Maya-kalenderen litt i overkant, mens makteliten (NASA) har gjentatte ganger forsøkt å dempe bekymringene. Men det er fort gjort å glemme hva man selv har sagt midt oppi julestria. Mon tro om ikke alternativgjengens overlevelsesinstinkt har slått inn, jordens undergang er jo tross alt nitrist. Hjelper lite med hjemmelaget bunker i hagen, matpakker for to måneder og en bøtte i kroken som avtrede, når nettlinja er nede og alle skeptikerne utryddet …

 • Var for øvrig mye morsom lesning i kommentarfeltet under Dreyers status også. Galskap^Galskap blir ganske mye galskap…

 • Haha, dette må være noe av det morsomste jeg har lest på lenge :D Jeg skal iallfall sitte klar med penn og papir så jeg ikke går glipp av potensialet i fotonbeltet.

 • Hæhæhæ bare noe forbanna piss disse folka lirer av seg!

 • kingvald

  Også hvis man da tenker på HVORFOR det var 12.12.12 kl 12.12 akkurat da? Jo fordi en fyr med navn Gregor absolutt skulle ha en bestem treligiøs høytid, definert som første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, til å havne på første søndag etter første fullmåne etter 21. mars! Og fordi man på grunn av britenes globale kartleggingsvirksomhet havnet på Greenwich som null-meridian, og derfor utgangspunkt for felles tidsmåling! Og årstallet er fordi man teller fra fødeåret til lausungen tel ei byggmesterkjerring! Et fødeår som atpåtil er feilberegnet!
  Jada, jadda, jadda, jævla magisk, det du! Akkurat like magisk som nyttårsaften 1999! OG DET VAR FOR F… IKKE ÅRTUSENSKIFTET!!!!!!! Den gang så greide de som absolutt skulle feire ikke en gang å skjønne HVA de feiret! H……. kalendermagi!

  Kjell Ingvaldsen

 • Pingback: Little Altshop of horrors – oppdatert | SaTaИ()