Nettavisen-design og navneendring på blogg!

Sånn, da har jeg fått på plass Nettavisen sitt bloggdesign på bloggen min. Jeg tror alt skal være på plass, men om noen skulle savne noe, eller se noen innholdselementer som ser rare ut (feil formatering/design), så er det fint om dere melder fra.

Som dere ser har jeg brukt anledningen til å endre navn på bloggen fra unfiltered perception til SAKSYNT. La meg forklare litt av bakgrunnen for den navneendringen.

Unfiltered Perception var et begrep jeg hentet fra Douglas Adams sin klassiker «Hitchhikers Guide to the Galaxy» og brukte som navn på bloggen da jeg opprettet den for snart 7 år siden. Nå som bloggen har fått litt popularitet har jeg oppdaget at dette navnet er vanskelig å bruke i praksis. Når jeg møter folk ute som får høre at jeg blogger, så spør de meg som regel om navnet på bloggen. Når jeg svarer, gjerne i et rom med litt bakgrunnsstøy; «unfiltered perception», så hører nok de fleste bare «ehfiller pessepsjin».

Alternativt har jeg sagt at de finner den på tjomlid.com, men også Tjomlid er vanskelig å stave og huske. Tro meg, jeg vet. Hilsen Gunnar Tjomslid, Gunnar Tjomland, Gunnar Tjomli, Gunnar Kjomlie og Mr Cham Lee.

Derfor ville jeg finne et nytt navn. Et navn som sier litt om innholdet, eller hvertfall bloggestilen min. Et navn som klinger godt norsk. Et navn som er unikt. Et navn som lett huskes og lett kan søkes opp.

Jeg hadde en del runder inne på Facebook hvor jeg ba folk om innspill, og jeg fikk mye god hjelp og forslag (takk!). Det fikk tankene til å surre, men ingen forslag traff helt det jeg ønsket meg. Men så plutselig en uke senere falt ordet SAKSYNT ned i hodet mitt. Det oppfylte alle mine krav, og ettersom en deadline nærmet seg for navnevalg, så klasket jeg til og sa at jeg fra nå av kaller jeg rett og slett bloggen for SAKSYNT. Og ja, at det er en feilstavelse av «svaksynt» er bevisst og tilsiktet, jamfør undertittelen «La meg se litt nærmere på akkurat det…»

Jeg har også registrert domenene saksynt.no og saksynt.com som begge peker til tjomlid.com. Jeg vil ikke endre domenet mitt fordi da mister jeg (atter en gang) alle tellinger på Facebook-likes, men alle tre nevnte domener vil føre til bloggen min. Dermed kan jeg enkelt og greit si at bloggen heter SAKSYNT og ligger på saksynt.no hvis noen spør. Det bør være mulig å stave korrekt, huske en liten stund, og om man googler det vil det forhåpentligvis etterhvert lede til bloggen min (heller enn at Google foreslår at man egentlig kanskje mente å søke etter «svaksynt»), hehe.

Nå starter samarbeidet med Nettavisen for alvor, og det blir spennende å se om jeg når ut til noen nye lesere hvis Nettavisen i blant velger å profilere noen av mine bloggposter på forsiden sin.

Spennende tider!

 • Forsiden har fortsatt «unfiltered perception» som . Ellers liker jeg den nye layouten og det nye navnet.

 • LenaM

  Kuult. Jeg likte spesielt » la meg se litt nærmere på det » – synes det definerer deg godt.

 • Masse lykke til med Saksynt! :) :)

 • Tantemøkken

  Sitat ikke så langt under dette: «OGSÅ PÅ UNFILTERED PERCEPTION» det bør vel rettes opp?

 • Tantemøkken

  Uhm, og selvfølgelig, gratulerer med ansiktsløft på bloggen og alt det der.

 • Ja, stemmer. Jeg må endre navn også inn i DiSQUS-settings.

 • Cato

  Jeg trodde «Saksynt» var en motvekt og et kritisk spark til det misledende ordet «klarsynt»… Mener det hadde passet deg/bloggen bedre.

 • Veldig bra bloggnavn!

 • Susanne Kaluza

  Grattis og velkommen! Elsker faktanerding, så bloggen din er topp lesning for meg!

 • Det ser veldig bra ut. Liker navnet veldig godt. Men kan du spørre Nettavisen pent om de kan la være å pakke inn den viktige bloggen din i masse, masse reklame? Eller er det en uunngåelig del av pakken? Hilsen Even

 • Hehe, uten annonsene tror jeg ikke de hadde vært så interesserte i et samarbeid med noen bloggere :-)

 • For at Nettavisen skal eksistere, så må vi ha inntekter. Våre konkurrenter deler på 5-7 milliarder kroner årlig i statsstøtte, mens vi tilbyr en gratis nettavis som er annonsefinansiert – uten fem øre i støtte fra norske politikere. Det gjør oss fri mange sammenhenger, men reklame er en del av pakken.

 • Jada, jada. :) Skjønner det. Det var bare litt voldsomt å se bloggen til Gunnar pakket inn i PRIS KRAKK på Bunnpris og et juletre av Torskefilet til 29,80 og Thai-wok til 15,90. Sorry. Følelsesmessig reaksjon :)

 • Mente vel heller at de kanskje kunne dempe det litt… Men ok..

 • Kjøtt Kjøttesen

  Du bare setter at hostname fusion.nettavisen.no skal oversettes til IP 255.255.255.255 i hosts-fila under system32. Eventuelt laste ned hostadm.exe og gjøre det der.

  Problem: SOLVED.

 • Kjøtt Kjøttesen

  Forresten en ting som ramlet meg inn i hodet (grattis med ny blogg osv.), du er jo en kløpper til å sette deg inn i faktasaker og grave fram info, hva med å ta imot forslag til emner som folk lurer på? Sånn a la mythbusters?

 • Det gjør jeg egentlig hele tiden. Får tips på mail og Twitter og Facebook.

  Det er bare å kjøre på med forslag (ikke i kommentarfeltet, de glemmes fort),men jeg kan ikke garantere at jeg har tid til å skrive om alt som foreslås :-)

 • jayjam

  Det er fortsatt ingen god grunn til å overlesse leserne med reklame.

 • Kjøtt Kjøttesen

  Forresten så ser det ut som om du har ringer under øynene i det nåværende profil-bildet, og det synes jeg ikke at gjenspeiler deg.