Placebodefekten kan nå forhåndsbestilles!

Skjermbilde 2013 09 06 kl 10 02 17

Noen har kanskje fått med seg at jeg kommer ut med en bok om kort tid. Det kommer jeg til å mase mye om de neste ukene. Bær over med meg. Vil du lese mer om prosessen og hva boken handler om, kan du sjekke ut denne bloggposten.

Bokmanuset er nå gått i trykken, og den er i salg om en liten måned. Hvis du likevel vil være en av de første som får tak i boken, så kan du nå forhåndsbestille den på nettsidene til Humanist Forlag! For å forhåndsbestille går du bare til denne siden og klikker på «Forhåndsbestill boken!» under bildet til venstre på nettsiden.

Lurer du på hva du får i denne boken på 454 sider, så gir jeg deg herved innholdsfortegnelsen:


Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som det virker

Prolog

Kapittel en – Innledning
Alternativmessen 2011
Healer Henriksen
Alternativ-klisjé 1: Du tror ikke hardt nok!
Tall og fakta
Hva er alternativ medisin?

Kapittel to – Hvordan vet vi om en behandling virker?
Om å lure seg selv
Årelating
Alternativ-klisjé 2: Alternativ medisin har ingen bivirkninger
Det blir bedre
Post hoc ergo propter hoc
Hukommelse og falske minner
Alternativ-klisjé 3: Styrker immunsystemet!
Anekdoter
Kontrollerte studier
Klinisk forskning

Kapittel tre – Kan alternativ behandling virke uten å virke?
Placeboeffekten
Alternativ-klisjé 4: Det er naturlig, derfor er det trygt og bra
Stress og mestring
Noceboeffekten
Alternativ-klisjé 5: Det blir verre før det blir bedre
Dopamin og overtro
Statistikk og psykologi

Kapittel fire – Tre alternative behandlingsmetoder
Hva viser forskningen?
Homeopati
Akupunktur
Kiropraktikk

Kapittel fem – Hvorfor apellerer alternativ behandling til mange?
Tid, empati og kjendiser
Alternativ-klisjé 6: Det virker for meg!
Kontroll, belønning og mening
Stockholm-syndrom
Alternativ-klisjé 7: Det ville ikke vært så populært om det ikke virket!
Legemiddelindustrien

Kapittel seks – Kan det skade?
Skader på enkeltindivider
Alternativ-klisjé 8: Placeboeffekten kan ikke virke på dyr og barn!
Skader på samfunnet
Informert helsevalg
Alternativ-klisjé 9: Vitenskapen avviser det fordi den ikke kan forklare det
Vaksinemotstand

Kapittel syv – Placebodefekten
Placebodefekten


Boken har rundt 450 kildehevisninger og er full av forhåpentligvis spennende historier, forskning og ting å tenke over. Dette er en bok som de fleste vil få noe ut av, enten de er tilhengere av alternativ behandling eller ikke. Den er like mye rettet mot «skeptikere», for å vise at vi alle har en del overtro og at vi lurer oss selv hver eneste dag, som mot de som tror at akupunktur kan kurere høyt blodtrykk eller at kiropraktikk er ufarlig og fikser vonde nakker. Jeg ser også på problemer i legemiddelindustrien, og i hvilken grad selv norske leger bruker placebo i behandlingen. Jeg tror du vil finne noe lærerikt og spennende i denne boken enten du er medisinstudent, sykepleier, healer eller snekker.

Så, løp og kjøp! Når boken kommer i ordentlig salg (rundt månedskiftet sept/okt) vil du også kunne kjøpe den i ulike ebok-versjoner, men disse er det per i dag ikke mulig å forhåndsbestille.

Husk også at det blir lanseringsfest på Litteraturhuset i Oslo den 9. oktober! Da er du velkommen til å hilse på meg og få boka di signert. Eller bøkene, for du kjøper vel denne i (jule)gave til hele din familie og vennekrets? :-)

Hvis du ønsker å få tilsendt et anmeldereksemplar, kan du kontakte Humanist Forlag. Jeg holder også gjerne foredrag basert på innholdet i boken, det vil si om placeboeffekten, kritisk tenking, alternativ behandling, vitenskapsformidling og «helseblogging», så hvis du vil ha et besøk av meg hvor jeg også kan signere bøker, er det bare å ta kontakt.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!