Dette er noe av det morsommere jeg har sett på Facebook i dag. Eller tragiske. Dagbladet postet denne artikkelen på sin Facebookside:

Screenshot 2014 09 11 12 06 40

Kommentarfeltet under er omtrent som forventet. Men så kommer Sissel og tar kaka:

Screenshot 2014 09 11 12 08 16

Screenshot 2014 09 11 12 10 59

«Jeg er ikke rasist, men … de fleste av dem er barbarer» er jo kostelig nok i seg selv. Men det blir enda bedre når man klikker seg inn på profilen til Sissel og ser hva hun har som forsidebilde:

10171247 10152315143527836 8515174152977811215 n

Ord blir fattige.

 • unormal

  Skjønner ikke hvor du vil med denne posten. Tragisk!

 • Qverk

  Hykleri tatt til et nytt nivå.

 • Lars Olsen

  Steng facebook-kommentarfeltene. Ingenting godt kommer ut av det der.

 • R.U.R

  Strålende Tjomlid. Som vanlig gode poenger.
  For øvrig fornøyelig å se hvordan ankelbiterne klager over at innvandrere ikke kan norsk, samtidig som de demonstrerer til fulle at de selv ikke mestrer selv grunnleggende rettskrivning..

 • Bård Landaas

  hun tør da i det minste stå frem med fullt navn, mye av det hun skriver er vel i affekt over håpløsheten mange føler på i et samfunn i kraftig endring. Vinningskriminalitet blir ikke en gang etterforsket, og vi må leie fengselsplasser i Nederland for å huse våre nye landsmenn. Hun ordlegger seg feil, men mange er nok ikke uenig i alt hun skriver!

 • Thrasos

  Rasisme er smålig som bare fy, men Tjomlid… du synes ikke det er litt VEL tragikomisk at du sitter her og henger ut enkeltpersoner? man har (desverre til tider), ytringsfrihet i dette landet, noe som du, jeg og alle andre benytter seg av, så hvem er det egentlig som har utnevnt deg til å sitte her å henge ut andre?

  JA… hun virker ikke som den skarpeste kniven i skuffen, men her synker du til et MEGET lavt bunnivå!

 • Hans Torvaldsen

  Det kan bli verre. Prøv å google navnet hennes. Hun er ganske rabiat i flere fora. Og kaller seg kristen i tillegg. Ikke at det nødvendigvis setter noen grense for hvordan man kan oppføre seg.

 • Marcus Pettersen Irgens

  Hva mener du? Han har ikke skrevet noe om disse innleggene, jo, bortsett fra at «Ord blir fattige». Utover det videreformidler han jo bare offentlige innlegg en annen har publisert. Er det uthenging? Isåfall gjør hun det fint selv.

 • Oppgitt

  Is that you, Sissel ?

 • Kenneth Lien

  Overlat til religiøse hyklere å gjøre hverdagen mer underholdende.

 • Håkon Sønstebø

  Det er vel I bunn og grunn nøyaktig den selvsamme ytringsfriheten som «utnevner» Tjomlid til å kunne sitte å «henge ut» andre. Ytringsfrihet betyr kun at man ikke kan bli arrestert eller sensurert av myndighetene for å hevde sin mening (med visse unntak, som f.eks. å slenge ut løgnaktige påstander som kan skade noen finansielt), det betyr .ikke. at man er fritatt for kritikk eller til og med latterliggjøring av sine meninger.
  Og som Marcus Pettersen Irgens påpeker, alt han gjør for å «henge ut» noen er å stille ut vedkommendes egne ord framsatt I offentlighetens lys.

 • Øyvind W.

  Hvilke gode poenger? Jeg ser bare et par screenshots med noen snåle ytringer uthevet med lilla «tusj»?

 • Øyvind W.

  Litt forvirret, selv. Hvem er denne Sissel? Er hun kjent, eller en person med innflytelse, siden du setter av et blogginnlegg til å henge henne ut?

 • Øyvind W.

  Det fins sider dedikert til å henge ut mennesker med ekstremistiske og hatefulle meninger. FSTDT.com for eksempel. Ser dog ikke helt hvorfor Tjomlid skal gjøre det samme. Sissel er ett av utallige troll du finner på Facebook, diverse aviskommentarfelt og for så vidt også i kommentarfeltene her på bloggen. En ting om Tjomlid hadde brukt Sissel som illustrasjon på rasisitiske ytringer i et innlegg, men et helt innlegg bare for å henge henne ut? Ser ikke poenget.

 • Alf Haga

  Var vel samme dama som mente hun tilførte en typisk debatt om AP/Stoltenberg (landssvikere/5. kolonister etc.) noe, ved å skrive at hun hadde lest at Stoltenberg-slekta var jøder også..

 • Alf Haga

  Dette er en blogg – ikke nettsiden til TV2 eller NRK.

  Dama har i flere år, under fullt navn, bedrevet hetsing av politiske motstandere og kommet med reinspikka rasisme mot utlendinger.

  Hva tjener man egentlig på å være snill – eksisterer det en naiv tro om at ytre skrullehøyre skal ta til fornuft bare man tilgir og behandler dem som barn som ikke har vett til å stå til ansvar for sine ytringer?

 • Hans Petter Nenseth

  Om jeg kunne velge mellom et Norge med ensporede Sisseler som denne eller et fungerende flerkulturelt land er det ikke mye tvil gitt.
  Heia norske Mohammed.

 • unormal

  Ja, og jeg er oppgitt.

 • R.U.R

  1) Han viser den klassiske «jeg er ikke rasist, men…». Et vanlig forsøk på å bortforklare grumsete holdninger.

  2) Denne Sissel møter seg selv i døra så det virkelig synger med det sitate hun har på forsiden av bloggen sin, samtidig som hun har de meningene hun har. Innholdet i bloggsitatet stikker åpenbart ikke så dypt, eller så skjønner hun ikke hva det betyr.

 • kingvald

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd lignende. «Jeg er ikke rasist, men …» og så kommer hele ramsa, hvor man basert på antagelser om etnisk tilhørighet tillegger personer negative egenskaper.
  Og skulle man påpeke at det jo nettopp er det som er rasisme, å vurdere folk ut i fra «rase» og ikke som individer. Dokumentert med klare sitater fra deres egne innlegg, skrikes det opp om at jeg sprer løgner, kommer med falske personangrep osv. Ofte med argumentasjon om at de er jo nordmenn, så, de kan derfor ikke være så ille som jeg påstår!
  Kjell Ingvaldsen

 • Sprudlum

  Manglende erkjennelse (evt. innrømmelse) av egen rasisme av typen «Jeg er ikke rasist, men…» er bare kjedelig. Men denne strålende formuleringen tar den forvirrete innvandrings-/multikulturdebatten til nye høyder :

  «..de burde returneres før de kom inn,..»

  Noen som har lest noen bedre ?

 • Hans Torvaldsen

  Det er knekkende likegyldig om hun sletter sine innlegg eller ei. Når man har slike holdninger overfor andre mennesker fortjener vedkommende å henges ut til spott og spe. Å ha tilgang til et tastatur og internett gir ikke nødvendigvis tilgang til fornuft. Det er det kanskje flere som burde forstå.

 • ottarbirkeland

  Jeg er ikke enig med Sissel, men.. :P

  Det er faktisk mulig å mene at de fleste asylsøkere burde returneres før de kom (til Norge), siden 90% av asylsøkere til europeiske land reiste via Hellas i 2012. Ifølge asylkonvensjonen skal du søke asyl i første land der du kommer til som du ikke er forfulgt i.

 • Øyvind W.

  Har du aldri selv hatt meninger du i dag har distansiert deg fra? Problemet med å legge ut innlegg som dette er at de kan forfølge deg mange år inn i fremtiden, i og med at folk kan Google deg og gjøre seg antakelser om deg som ikke stemmer, lenge etter at du har gått bort fra det du har skrevet.

  Så har du det faktum at innlegget til Tjomlid ikke hadde blitt dårligere av at navnet hennes hadde blitt sladdet. Vi kunne jo uansett fulgt linken og sett hennes fulle navn, så det er ikke akkurat noe som trenger å opplyses om i denne bloggposten også. Har sitert enkelte troll og uvitende folk fra kommentarfelt rundt omkring på bloggen min jeg òg, men da alltid med sladdede navn (kanskje med mindre vedkommende bare brukte brukernavn).

  «Å ha tilgang til et tastatur og internett gir ikke nødvendigvis tilgang til fornuft.»
  Nei, det er liksom det. Enkelte burde faktisk beskyttes mot seg selv.

 • Kristian

  Tjomlid – hvor nært må det være før du forstår all den urett som skjer Norge pga poltikernes unnfallenhelt.
  Må din mor, barn osv bli voldtatt først, bli tvunget i en burka.
  Er alt greit for deg? Du velger å kritsere en nordmann før du kommer på en løsning på selve problemet?
  Du ser bare feil hos deg selv før du ser de hos andre – gratulerer, det er en god egenskap de trenger i feks Moskeene, kanskje du kan lære de?

 • Internetguy02

  Nå er det faktisk slik at man kan kreve at utdaterte linker som ikke er av allmen interesse fjernes fra søkeresultatene når noen søker på ens navn i Google:

  https://www.google.no/policies/faq

  Om denne Sissel senere skifter mening kan hun altså trolig sørge for at denne informasjonen gjøres vanskelig tilgjenglig når det har gått noe tid.

  Inntil den tid kommer ser jeg det som en fordel at hun siteres ved navn når hun selv har valgt å kommentere på en offentlig nettside under eget navn. Det er noe uredelig over å anonymisere kommentarer man svarer på. Det gjør det vanskelig for personen som har blitt sitert å oppfage at siteringen har skjedd, og dermed å svare.

  Vi kan være enig om at å ha slikt som dette knyttet til sitt navn nok kan være uheldig i visse sammenhenger, men det er faktisk den som ytrer seg som må vurdere det. Vi kan ikke tillate at meninger får stå uimotsagt kun fordi det er ubehagelig for den som har ytret seg at noen svarer.

 • Internetguy02

  Det virker som du tror at ytringsfrihet bare gjelder for orginalytringer. Ikke svar på disse. Ytringsfrihet betyr at vi kan si stort sett hva vi vil av stort sett hvilken grunner vi ønsker. Unntakene handler stort sett om å oppfordre til vold og injurierende påstander, det vil si usanne påstander om en person som er egnet til å skade denne personens omdømme el. Det er med andre ord fullt lovelig å svare på andres ytringer på en måte som ikke er behagelig for den det gjelder.

  Ironisk nok har Tjomlid ved gjentatte anledninger blitt utsatt for ytringer som ikke er beskyttet under ytringsfriheten fordi de er injurierende, formodentlig i forsøk på å hindre ham i å benytte seg av sin ytringsfrihet.

  Det som virkelig gjøre din kommentar tragikomisk er dog at mens Tjomlid sitt svar er beskyttet av ytringsfriheten er det ikke like opplagt at Sissel sine kommentarer er det. Straffelovens § 135 forbyr nemlig å offentlig sette «frem en diskriminerende eller hatefull ytring» Slike ytringer er spesifisert til å være:
  «å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deresa) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,b) religion eller livssyn,c) homofile legning, leveform eller orientering, ellerd) nedsatte funksjonsevne.»
  Riktignok tolkes dette i praksis noe innskrenkende av hensyn til ytringsfriheten, og påstander må være kvalifisert krenkende ovenfor en person eller gruppe for å rammes. På tross av den strenge fortolkningen ligger Sissel sine kommentarer farlig nær å være forbudte.

 • Kim Lindbeck

  Jeg pleier å være enig i det meste Tjomlid skriver, men her synes jeg han bokser under sin vektklasse. Damen fremstår såpass forvirret at det er nesten så vær varsom-plakaten gjelder: «Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. «

 • Derullandei

  Det er du som kaller henne et troll. Ikke Tjomlid.

  Feie for egen dør?

 • Derullandei

  Slike som f.eks. Fjordman?

 • Derullandei

  Takk for nok et eksempel på ekte Norsk (sic) hverdagsrasisme.

 • Øyvind W.

  Elsker innlegg som omtrent bare sier «hvorfor må du absolutt skrive x? Hvorfor kan du ikke heller skrive om y?!». Bloggere skriver om hva du vil, og Tjomlid har for så vidt også skrevet vidt og bredt om påstander om for eksempel innvandrere (for å generalisere veldig) og for eksempel voldtekt.

 • Øyvind W.

  Det e liksom det…

 • Kristian

  Så fint å tilfredsstille en som elsker. Poenget er at tjomli finner alltid feil ved nordmenn før enhver innvandrer.

 • Kristian

  Hvor er rase-ismen?

 • Og han finner alltid feil ved nordmenn før enhver svenske, rørlegger, budeie eller andre grupper jeg hater gjør han til en dårlig blogger og verre enn rasistene han kritiserer. Å starte en egen blogg er for mye styr, så det er best å mase og syte om at tjomli ikke blogger om akkurat de tingene du vil at han skal blogge om.

 • Derullandei

  Rett ovenfor ordkløyveriet.

 • Øyvind W.

  «Det er du som kaller henne et troll. Ikke Tjomlid.»
  Og?

  «Feie for egen dør?»
  Jeg har ikke hengt ut noen med fullt navn på denne bloggen, eller min egen blogg, så nei.

 • Øyvind W.

  «Jammen innvandrere/flyktninger/muslimer/romfolk/samer er ikke en rase» har vel overtatt for «jeg er ikke rasist, men…» som unnamanøverfrase #1 for rasister for en god stund siden… ikke at den fungerer noe bedre.

 • Har Tjomlid hengt ut noen her? Alt han har gjort er å vise hennes poster.

 • Øyvind W.

  Mao. uthenging.

 • Det er en kommentar postet på Dagbladet, da må damen regne svar på tiltale.

 • Rase finnes jo ikke i egentlig biologisk forstand, dermed er det fritt frem! Ingen er rasist!

 • Kashyyk

  Når folk skriver under fullt navn, så må man jo regne med at de mener det de sier.
  Da er det ikke uthenging å vise fram det de har skrevet.

 • Kashyyk

  Kanskje fordi NOEN nordmenn absolutt er verre enn de fleste innvandrere?

 • Derullandei

  Hvis det å legge ut hva Sissel Helen Grimstad-Paulsen skriver er uthenging, så er det Sissel Helen Grimstad-Paulsen som har hengt ut Sissel Helen Grimstad-Paulsen.

 • Thrasos

  Så det er greit for deg at folk sitter å scanner f.eks db.no og facebook, for så å bruke bloggen sin i Norges største nettavis for å henge ut de med synspunkter du ikke er enig i, og å faktisk la være å sladde navnene deres?

  Dama har som sagt ytringsfrihet, selv om hun har en særdeles knølete måte å bruke den på, og det Tjomlid gjør her er myntet på en heller ufin måte å kneble hennes ytringsfrihet på.

  Han KUNNE svart henne på db.no, men velger heller å vie bloggen sin til dette. Dette har ikke Tjomlid noen som helst rett til å gjøre mot folk på tross av at de viser tendenser til å ikke være direkte skarpe.

 • Damen har hengt ut seg selv. Tjomlid bare siterer det hun har skrevet.

 • «Du bør mene de du skriver» er et greit utgangspunkt. Man bør kunne stå for det man skriver. Ytringsfriheten er ikke uforpliktende.

 • Jenny Olsen

  I Dagbladet, ikke gjemt bort i en annen blogg hun ikke vet noe om. I de fleste tilfeller hvor seriøse journalister lager en artikkel om en person, får personen anledning til å svare for seg.

 • Jenny Olsen

  Hvorfor du tro Tjoml allti finne feil ved enhver normann før invandrer?

 • Profet1

  Jeg ville tro at dama bruker ytringsfriheten, på lik linje med ubbadullaen som nettopp ble frikjent. Jeg kan ikke se at herværende blogger har brukt energi på ta stilling til ubbadullaen, og har egentlig en helt grei forståelse av hvor hans sympatier ligger i den type problemstillinger.

 • Varm_kaffe

  Er dette et sånt «hvorfor skriver du om dette og ikke noe helt annet»-innlegg?

 • Noelle

  hun oppfører seg ikke normalt og grunnen til at jeg sier det er at jeg var så uheldig å kommentere på ett moro klipp som hun tydeligvis ikke var enig i samme humoren.Den meldingen jeg fikk av henne var til det grader så ufin at jeg vurderer å politi anmelde henne.Det var banning,utskjelling osv.Jeg satte kaffen i halsen!! Men jeg ser nå at hun er viden kjendt som ett nett troll.