Screenshot 2014 10 08 16 45 22

Side3.no kunne nylig fortelle oss om det gigantiske edderkoppnettet som dekket garasjeporten til en britisk pensjonist. Og edderkoppnettet ser massivt ut. Det dekker jo hele garasjeporten! For ikke å snakke om at edderkoppen selv ser ut til å være 20 cm lang, eller så.

Mange aviser verden rundt kjørte tilsvarende sak:

Screenshot 2014 10 08 16 56 28

Screenshot 2014 10 08 16 57 16

Bilde fra Daily Mail:

1412585348542 wps 2 The incredible spider s w

Med tittelen:

Screenshot 2014 10 08 17 03 34

Det er likevel rart at ikke Side3 merker noe som skurrer når de i sin artikkel også skriver at edderkoppen mest sannsynlig er en korsedderkopp som blir opp til to centimeter lang (pluss ben). Men det kan jo ikke stemme. Da må jo garasjeporten være bare rundt en meter høy!

Dette handler selvsagt om perspektiv og relativ avstand. Edderkoppnettet er ikke plassert rett foran garasjeporten. Pensjonisten sier selv at det var festet til ene speilet på bilen hans, og da vil jo dette bildet få det til å skurre litt:

The incredible spiders web

Bilen står jo flere meter foran garasjen. Og bildet tatt fra denne vinkelen viser at edderkoppnettet straks ser en del mindre ut enn i det første bildet. Men det ser fortsatt ut til å være festet til garasjeporten.

Sannheten er likevel at dette er en slags optisk illusjon. Edderkoppnettet strekker seg mellom hjørnet på husveggen og bilen. Det henger altså mange meter foran garasjen, og er omtrent like stort som det de fleste av oss ser stadig vekk, kanskje 30-40 cm i diameter, eller noe sånt. Ikke de 6 fot (nesten 2 meter) som avisene omtalte det som. Edderkoppen selv var nok heller ikke større enn korsedderkopper flest.

Spider harding 3063508c

Dette må være noe av det teiteste jeg har sett bli omtalt i internasjonale medierr på lang tid… sukk.

 • haha så bra! Jeg ante ugler i mosen når jeg så dette bli omtalt, men orket ikke å utforske det videre. Godt vi har deg :)

 • Emil Muller

  Hehe, tipper arachnofoben ble pissredd først, før han svineglad forstod at dette var fusk.

 • Derullandei

  Og der hadde mainstream media spilt seg selv ut over sidelinja, hvis det ikke hadde vært for at de har gått av banen for mange år siden. (Håper de oppdager det snart, for dette begynner å bli flaut.)

 • Kenneth Lien

  Wow…for dette må jo ha tatt opptil flere minutter å dobbeltsjekke før man ukritisk publiserer det. Det er kjedelig når medias inkompetanse blir den egentlige historien.

 • Tulla

  Stor eller liten; edderkoppen sitter der i utkanten av nettet sitt og venter på neste villfarne lettvekter som setter seg fast …

 • 123

  Ja, det er viktig å avdekke slike ufyseligheter som dette. Haters gonna hate. Verden går ikke fremover av skeptikere.